Cauta in 21.294 retete
1/2 kg cartofi, 50 g zahar, 4 linguri faina, 1 lamiie, 2 oua, ulei Mod de preparare: Din cartofi se prepara un piure. Se amesteca cu zaharul si faina, zeama de la o lamiie si ouale. Se face un aluat care se intinde cu sucitorul si se taie rondele cu un pahar. Se prajesc in ulei mult bine incins, ca sa se umfle. Se scot, se scurg de ulei si se presara cu zahar.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr faina,120 gr unt, 40 gr drojdie, o lingura zahar, o lingurita rom, 1 Mod de preparare: Drojdia, zaharul se freaca sa se lichefiez, se adauga untul, galbenusurile pe rind, romul, coaja rasa de lamiie, sarea, laptele caldut si apoi faina. Se lasa la crescut, cca 20 minute. Se intind din compozitie foi de 2 cm, se taie cu paharul si se lasa iar a crescut cca 20 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 2 pahare apa(lapte), 1 1/2 lingura unt, 2 pahare faina, 2-3 linguri zahar(dupa gust), zeama de la 1/2 lamiie, 1 praf de sare, ulei pentru prajit Mod de preparare: Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea; cind incepe sa fiarba, se pune faina si in acelasi moment se amesteca repede cu lingura(aceasta operatie se face pe marginea aragazului). Se amesteca pana cind compozitia incepe sa se desprinda de pe cratita. Se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de lamiie si 4 oua frecate...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aceasta paine e pufoasa ca un cozonac Priviti pozele& cat o mie de cuvinte fac!
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
1 pahar vin alb, 1 lingura unt (margarina), o lingura zahar, 200 gr. faina , 4 oua, sare, ulei sau untura pentru prajit, zahar vanilat si scortisoara Mod de preparare: Se pune la fiert untul si vinul. Cind clocoteste se ia de pe foc si se adauga deodata faina, care a fost cernuta in prealabil. Se amesteca mereu pana ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da deoparte si se freaca pana se racoreste. Se adauga pe rind galbenusurile si apoi se pun albusurile spuma. Se incinge grasimea intr-o...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/4 kg cascaval, 4 albusuri, sare, 2 linguri pesmet, 1/4 kg grasime Mod de preparare: Cascavalul ras se amesteca cu albusul spuma si cu sarea. Se fac forme rotunde, se tavalesc in pesmet si se prejesc in grasime incinsa Mod de servire Se servesc fierbinti cu cascaval ras pe deasupra
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... un ou. Se fac mici gogosi, cu sunca taiata marunt la ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cineva se va gasi sa ma ia la rost: Gogosi cu ciocolata-acum in post? Poate lumea sa spuna ce ii vine Sunt asa bune, nu ma pot abtine. INGREDIENTE pentru aluat covrigi pufosi 500 gr faina 260 ml lapte 30 gr drojdie proaspata 50 gr unt la temp camerei 3 linguri zahar 1 ou 1 [&] Post-ul GOGOSI LA CUPTOR CU GLAZURA DE CIOCOLATA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
90 gr.unt, 6 oua, 175 gr. zahar,150 gr. faina, 3 portocale, 400 gr. gem de portocale, 2 linguri zahar pudra Mod de preparare: Se tapeteaza o tava cu hartie speciala pentru copt. Se topeste untul in bain-marie, apoi se lasa putin sa se raceasca. Se separa galbenusurile de albusuri. Se bat spuma galbenusurile impreuna cu 4 linguri de apa calda si cu jumatate din cantitatea de zahar. Se bat spuma albusurile cu restul de zahar, apoi se incorporeaza frisca in amestecul de galgenusuri. Se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... in jos pe foaie decupind gogosile, rotund se mai lasa sa ... una cite una se prajesc gogosile. Focul nu va fi iute ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , inseamna ca se pot pune gogosile. Se aseaza unele linga altele ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... untura fierbinte si se rumenesc gogosile pe o parte si pe alta ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
2 cani apa, 1/2 cana unt, putina sare, o cana faina, 3 oua, ulei pentru prajit, miere, scortisoara Mod de preparare: Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pana se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute sa se raceasca, dupa care se adauga ouale, unul cite unul, mestecind incontinu. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se incepe sa se puna cite o lingura plina din compozitie la prajit. Se prajesc uniform la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ce spun acum ramane batut in cuie: Prajitura cu visine si ciocolata amaruie! Unii deja au exclamat: ,,Doamne, ce zevzec!" De fapt, incercam sa fac un banc sec. INGREDIENTE pentru o tava 35
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Ciocolata alba o transformati in sos Presarati din belsug nuca de cocos 100 grame, ca sa fiu precis Imediat e gata desertul de vis.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
4 cartofi mari, 50 gr. drojdie, 200 gr. smantana, 3 galbenusuri, sare, faina cat cuprinde la framintat, 1 pahar ulei, marmelada, zahar pudra vanilat Mod de preparare: Se coc cartofii cu coaja, apoi se curata si se dau pe razatoarea marunta sau se trec prin sita (operatia trebuie facuta cind cartofii sunt fierbinti). Se pun intr-un vas, se adauga sarea, drojdia amestecata cu smantana si galbenusurile si se framinta cu faina un aluat nu prea tare. Se acopera vasul cu un servet si se lasa sa ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... platou, cu sosul format si gogosile de cartofi. - Pentru 10 portii ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
2 buc. dovlecei mici fara seminte, 1 praf sare, zahar tos, zahar pudra, 2-3 oua, faina, ulei pentru prajit Mod de preparare: Dovleceii se dau pe razatoarea mica, sa presara cu praful de sare si se storc foarte bine. Se amesteca cu zaharul, se adauga ouale pe rind si se ingroasa cu faina. Se pun cu lingurita in ulei incins si se prajesc pe ambele fete. Se scurg de surplusul de ulei pe servetele absorbante sau in sita. Mod de servire Se servesc pudrate cu zahar sau cu zahar pudra amestecat cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se pune la foc apa cu untul si sarea. Cind incepe sa fiarba, se pune faina incet si se amesteca incontinu, pina se ingroasa. Se da la o parte, se lasa citeva minute sa se raceasca, dupa care se adauga ouale, unul cite unul, mestecind incontinu. Intr-o tigaie se incinge uleiul si se incepe sa se puna cite o lingura plina din compozitie la prajit. Se prajesc uniform la temperatura normala-medie-pina se fac aurii-maronii. Se scot, se asaza pe platou, se pune miere deasupra si scortisoara. Se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ambele parti. Cind sint gata, gogosile se scot cu o lingura cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro