Cauta in 16.213 retete
Se calesc ciupercile taiate marunt in ulei, cu sare si piper, pina scade toata zeama. Din restul de unt, faina si lapte, se face un sos bechamel, se ia de pe foc si se amesteca cu ciupercile, iar cind este rece se adauga galbenusul. Se intinde pe un fund de lemn presarat cu faina de grosimea unui deget si se fac forme cu paharul trecut prin faina. Se dau prin faina, ou si pesmet si se rumenesc in ulei incins. Se servesc cu orez olandez. - 300 g ciuperci, 50 g unt, 300 g faina, 30 ml lapte, 2...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca 1/4 kg faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea plina de smantana si putina sare. Se framanta, apoi se lasa la rece sa se intareasca. Se fac betisoare cat mai subtiri, care se dau prin ou, sare si chimen si se coc la cuptor, la foc potrivit. - 1/4 kg faina, 100 g unt, 2 oua, o lingura de lapte, o lingura de smantana, sare, chimen. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ingrediente: 700 g branza telemea 300 g branza dulce 5 oua un pachet foi de placinta 400 ml lapte 150 ml apa minerala 150 g iaurt gras sau smantana 50 ml ulei un ou + doua linguri smantana sau iaurt pentru uns mod de preparare: Radem branza sau o sfaramam cu mana. amestecam telemeaua cu branza dulce. Adaugam peste branza ouale, laptele, smantana, apa minerala si uleiul. Totul se amesteca pana iese o compozitie uniforma. Luam o tava mai inalta, o ungem cu putin ulei, asezam pe fundul tavii...
Reţetă de pe bunatati-delicatese.blogspot.com
Cascavalul ras se amesteca cu albusul spuma si cu sarea. Se fac forme rotunde, se tavalesc in pesmet si se prajesc in grasime incinsa. Se servesc fierbinti, cu cascaval ras pe deasupra. - 1 kg cascaval, 4 albusuri de ou, sare, 2 linguri pesmet, grasime. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dovleceii se dau pe razatoarea mica, sa presara cu praful de sare si se storc foarte bine. Se amesteca cu zaharul, se adauga ouale pe rind si se ingroasa cu faina. Se pun cu lingurita in ulei incins si se prajesc pe ambele fete. Se scurg de surplusul de ulei pe servetele absorbante sau in sita. Se servesc pudrate cu zahar sau cu zahar pudra amestecat cu 2-3 plicuri de zahar vanilinat. - 2 dovlecei mici fara seminte, 1 praf sare, zahar tos, zahar pudra, 2-3 oua, faina, ulei pentru prajit. ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se cerne faina intr-un vas, se face un loc la mijloc si se pune iaurtul, ouale, uleiul, praful de copt, zaharul. Se amesteca bine cu o lingura de lemn pina se leaga bine compozitia. Se ia cu o lingurita din aluat si se coace in ulei bine incins. Se aseaza pe un platou si se pudreaza cu zahar vanilat amestecat cu zahar pudra. - Un borcan cu iaurt, 2 oua, 5 linguri zahar tos, 500 g faina, o lingura ulei, un praf de copt, zahar vanilat, ulei pentru prajit. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... mic si se da drumul gogosilor sa se rumeneasca, se scurg ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... se arde uleiul. Se trec gogosile prin zahar pudra sau zahar ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ies cam 24-30 de gogosi. - 3 cani faina, 1 cana zahar, 3/4 cana ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ardei grasi si varza murata Castraveti murati Chutney de rosii verzi Compot de mere rusesc Crema de tartinat cu alune Dulceata de cirese Dulceata de gutui Dulceata de ringlote Dulceata de rosii verzi Dulceata de smochine cu pere Rosii uscate
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... un ou. Se fac mici gogosi, cu sunca taiata marunt la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se framanta toate la un loc si se lasa sa creasca. Se intinde coca, se taie cu un pahar in forma de gogosi si se prajesc in ulei fierbinte. Se servesc presarate cu zahar pudra. - 300 g faina, 150 g branza, 1 pahar lapte, 1 ou, 2 linguri zahar, 40 g drojdie, 1/2 lingurita sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala bine heringii, se despica pe burta si se tin in apa calduta 5-6 ore. Se scot din apa, se trage pielita si se indeparteaza toate oasele. Apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa cruda si miezul de piine muiat in lapte sau apa si bine stors. Se amesteca bine tocatura cu oul si verdeata si se fac chiftelute ca cele din carne. Se dau prin pesmet si se prajesc in ulei incins. Se servesc fierbinti. - 2 heringi, 1 ou, 2 felii piine alba (miezul), 1 ceapa, 1 lingura patrunjel si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierb cartofii cu o zi inainte, in coaja, se curata si se trec prin masina de tocat. Se framinta bine cu sarea, oul, uleiul, zaharul vanilat si faina. Se dizolva drojdia in laptele indulcit, se amesteca cu o lingura de faina si se lasa sa creasca, se amesteca cu aluatul de cartofi, se framinta, se face o coca potrivit de tare si se lasa sa creasca o ora. Se intinde pe masa de aluat unsa cu ulei (cu sucitorul uns cu ulei) o foaie groasa de un deget. Se taie forme rotunde cu paharul, se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune la fiert untul si vinul. Cind clocoteste se ia de pe foc si se adauga deodata faina, care a fost cernuta in prealabil. Se amesteca mereu pina ce aluatul se desprinde de pe cratita. Se da deoparte si se freaca pina se racoreste. Se adauga pe rind galbenusurile si apoi se pun albusurile spuma. Se incinge grasimea intr-o cratita (de tuci), se ia cu lingurita din compozitie si se da drumul bulgarasilor de coca in grasime. Cind sint gata, se presara cu zahar pudra vanilat amestecat cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 min. Intre timp, se cerne faina, se pune pe planseta si se adauga restul ingredientelor, fara a le framanta, inclusiv cele 200 g de cascaval ras, mai putin apa. Cand a crescut drojdia, se face un cuib in faina si se toarna drojdia dospita, se framanta bine aluatul pana se desprinde de pe mana. Daca nu se leaga, se adauga apa la temperatura camerei (bucatariei). Dupa ce s-a framantat bine, se face aluatul...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pune la fiert apa (laptele) cu untul si sarea. Cand incepe sa fiarba, se pune faina si se amesteca repede cu lingura (aceasta operatie se face pe marginea aragazului). Se amesteca pana cand compozitia incepe sa se desprinda de pe cratita. Se lasa sa se raceasca si se adauga zeama de lamaie si ouale frecate dinainte cu zaharul. Se amesteca totul foarte bine. Cu o lingura unsa cu grasime, se ia din compozitie si se pune in cratita cu grasime bine infierbintata. Se lasa pana se rumenesc. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofii se fierb in coaja, se curata, se trec prin sita, se amesteca cu restul ingredientelor in afara de ou si se framanta bine. Aluatul obtinut se intinde pe o planseta presarata cu faina intr-o foaie de 0,5 cm grosime si se taie fasii lungi de 8-10 cm si late de 2 cm. Se ung fasiile cu ou si se presara cu putina sare si se pun in tava unsa cu distanta intre ele. Se coc in cuptor la foc potrivit pana se rumenesc frumos. - 250 g faina, 250 g cartofi, 200 g margarina, un ou, piper, chimen....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Din cartofi se prepara un piure. Se amesteca cu zaharul si faina, zeama de la o lamiie si ouale. Se face un aluat care se intinde cu sucitorul si se taie rondele cu un pahar. Se prajesc in ulei mult bine incins, ca sa se umfle. Se scot, se scurg de ulei si se presara cu zahar. - 1/2 kg cartofi, 50 g zahar, 4 linguri faina, 1 lamiie, 2 oua, ulei. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro