Cauta in 21.294 retete
Se face o maia din drojdie, 1 lingura de faina si 100 ml lapte caldut. Se lasa sa creasca pana isi dubleaza volumul. Separam albusul de galbenusuri. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare pana se albesc. Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul si lasam pana da in primul clocot, apoi il lasam sa se raceasca. Cand este caldut adaugam 1 fiola esenta de rom si coaja rasa de lamaie. Intr-un vas inalt punem faina cernuta de 2-3 ori, asa va fi mai afanata, iar cozonacul va creste frumos....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... topit margarina si le-am lasat sa se raceasca. Stafidele se ... cu un prosop si am lasat aluatul timp de 1 ora jumatate ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 grame rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari , 1 ceapa, 50 grame ulei, 1 lingura ... preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca ... in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg gogosari, 1 l ulei, 2 kg ceapa, 5 kg rosii, 3 capatini usturoi, sare Mod de preparare: Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in felii subtiri si se rumeneste auriu in tot uleiul. Se fierb rosiile si se strecoara. Se amesteca toate acestea, se adauga sare si usturoiul taiat felioare si se pun sa fiarba la un foc moale pana ce gogosarii s-au muiat iar uleiul se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. cartofi, 1 ceasca de supa de carne (zarzavat), 2-3 castraveti murati, 2-3 linguri de ulei, 1 lingura de bulion Mod de preparare: Cartofii cruzi se taie, se prajesc in ulei, se sting cu supa, se lasa 15 minute sa fiarba, se adauga castravetii (desarati in apa calduta), taiati patratele, se lasa sa fiarba inca 20 de minute. La sfirsit, se pune bulionul.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Din margarina topita, apa minerala, sare si faina se prepara un aluat tare, bun de intins. Se lasa sa se odihneasca circa 15 minute. Se mai framanta inca o data aluatul. Branza se amesteca cu ouale, zaharul, stafidele, esenta si coaja de lamaie. Se intinde din jumatate de aluat o foaie care se pune in tava de la aragaz. Se pune peste foaie grisul, pentru a mai absorbi din zeama pe care o lasa branza. Adaugam umplutura de branza. Se adauga a doua foaie si cu furculita se fac modele pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -400 g hrean, 20 boabe de piper, 7-8 kg gogosari. Mod de preparare: Gogosarii se pun in otet, (se adauga la 1 l de otet 2 l de ... piper macinat la 7-8 kg gogosari. Se spala gogosarii si se scurg ... conserva intregi, i se face fiecarui gogosar cite o taietura de 3-4 cm chiar ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 varza dulce, 1 pahar de orez, 6 cepe, 10 rosii, 1 pahar ulei, 2 legaturi verdeata,sare Mod de preparare: Se taie ceapa pestisori, se inabuse intr-o jumatate pahar ulei, se adauga orezul si se fierbe pe jumatate. Se amesteca apoi cu felii de rosii si verdeata si piper pisat. In vasul respectiv se pune un rand de varza oparita, taiata firisoare, si un rand de orez. Deasupra se termina cu varza, se pun foile de dafin si restul de rosii si ulei. Se da la cuptor sa scada.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... mai adauga apa). Castravetii murati (NEAPARAT murati in saramura, NU in ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... .Intr-un vas punem branza dulce,peste care adaugam samantana,zahat ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
In fiecare iarna, gogosarii murati nu trebuie sa lipseasca de pe ... mai cunoscute retete de conservare a gogosarilor, perfecta pentru incepatoare... Ingrediente: 10 kg gogosari 1 litru de otet (9 grade) 2 litri de apa 400g zahar ... telina Mod de preparare: Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si ... sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa ... (in jur de 2 - 3),...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Amestecam branza de vaci cu: 8 linguri de zahar, 2 plicuri de zahar vanilat, 1 lingurita de rom, 2 linguri de smantana si daca compozitia este prea tare, adaugam si cateva linguri de iaurt de casa sa lapte batut. Cu ajutorul unei pensule, undem foile de placinta, pe fiecare parte cu ulei. La fiecare rulou de umplut cu branza, vom pune cate 4 foi de placinta. Punem peste cele 4 foi de placinta branza amestecata si apoi rulam si punem in tava, la cuptor pentru 30 de minute. Este o placintuta...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... kg. vinete, 2 kg. gogosari, 1/2 -1 kg. ceapa, 3 kg. rosii, citeva foi de ... , ca pentru salata. Se coc gogosarii, se curata si se taie ... pune pireul de rosii, vinetele, gogosarii, amestecand usor ca zacusca sa ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se stinge bicarbonatul si amoniacul in iaurt, si se amesteca cu oul. Se adauga celelalte ingrediente si se amesteca bine. La final se adauga faina si se framanta pana se ia coca de pe maini. Se amesteca branza cu zaharul, zaharul vanilat, stafidele, cojile de lamaie, esenta de rom si galbenusurile. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca cu branza prin rasturnare. Se imparte coca in 2 parti si se fac 2 foi pe masa tapetata cu faina. Se aseaza in tava unsa cu unt sau margarina pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , 3 linguri suc de portocale, 8 mere dulci Mod de preparare: Pentru blat ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... capatana de varza murata cu foi subtiri (cam 2 kg), 1,5 kg carne ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... clasica a muraturilor de iarna, gogosarii in otet merg perfect cu fripturi ... ) Timp de preparare : 1 ora Ingrediente : 4-8 gogosari rosii (in functie de marimea ... curatati de cotor si seminte gogosarii. [tip] Ii puteti mura intregi ... felii. Daca alegeti sa ii murati intregi, puteti sa ii umpleti ... sau sferturi, pe lungime. Asezati gogosarii astfel incat sa umple cat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
400-500 gr. branza dulce, 3 oua, 1 pachet de paste fainoase (melcisori ... , zaharul vanilat, sarea si branza dulce si se omogenizeaza. Se adauga ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 litru ulei, 10 cepe potrivite, 20 gogosari, 1 kg fasole boabe, 1 litru bulion, sare, piper, foi de dafin, frunze de telina Mod de preparare: Se da prin masina de tocat ceapa si gogosarii si se pun impreuna cu uleiul sa se rumeneasca putin. Fasolea se fierbe separat cu putina sare. Dupa ce a fiert bine se amesteca cu ceapa si gogosarii, se pune bulionul si condimentele si se lasa sa mai fiarba pana cind scade bine. Se pune fierbinte in...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat culesi; foi de tarhon; boabe ... Mod de preparare: Se aleg gogosari mari, carnosi, bine inrositi, proaspat ... jumatate si se inteapa fiecare gogosar de 7-8 ori, ca sa patrunda ... in borcane de sticle. Printre gogosari, se pun foi de tarhon ... sare. Otetul se toarna peste gogosari numai dupa ce acestia s-au ... inlocuieste partial. Mod de servire...
Reţetă de pe www.retete-bune.com