Cauta in 16.331 retete
O mancare perfecta pentru ziua de Florii. Este o adevarata mancare de primavara. Ingrediente: un kilogram de peste (poti folosi doua feluri de peste, si merge foarte bine fileul), o ceapa mare, un morcov, o radacina de patrunjel, o telina, patru rosii mari, 100 de grame de mazare verde, 100 de grame de fasole verde, sare, piper, cimbru, o frunza de dafin, un pahar mic de vin alb, o legatura de patrunjel verde, o lamaie, doi catei de usturoi, ulei. Preparare: curata pestele, taie-l in bucati...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Frenezia sarbatorilor de iarna este molipsitoare. De la decorul luminos de ... propriu-zisa, perioada sarbatorilor de iarna este marcata de o intreaga serie ... mese din perioada sarbatorilor de iarna raman aperitivele reci. Preparati-le ... , si cu atat mai mult iarna cand consumul de proteina animala ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Una dintre cele doua metode de murare a castravetilor  alaturi de cea in saramura  consevarea in otet da un gust mai proaspat si mai acidulat. Iar castravetii murati in otet au un gust deosebit. O reteta clasica, mereu la moda. Reteta: Castraveti murati in otet Ingrediente: 4 kilograme castraveti cornison 4 litri apa 1 litru otet de buna calitate 1/2 cana de sare grunjoasa, neiodata 4 linguri de zahar 3 radacini de hrean 2 cepe 1 capatana de usturoi 1/2 cana boabe de mustar 1 lingura boabe...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Continuand ideea lansata saptamana trecuta (cititi aici primul articol), va propun din nou un meniu economic, potrivit sezonului si bland cu bugetul! :) Probabil ca cea mai buna metoda de a economisi gatind este sa tineti un meniu saptamanal si sa cumparati doar strict ce puneti pe lista si sa construiti meniul in functie de ceea ce aveti deja in casa. De exemplu, in cazul supei recomandate de azi, ea consuma extrem de eficient o mana de mazare congelata ramasa de la o alta mancare, ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Autor : Cristina P Ingrediente pentru 4 persoane : - 1 kg de miez de dovlecei - 200 g ceapa - 50 g fenicul - 3 bucati de usturoi - 1 conserva mijlocie de rosii - 3 linguri de ulei - sare si piper dupa gust Curatati ceapa si tocati, puneti intr-o oala in ulei incins la prajit pe foc domol. Curatati fenicul si taiati marunt, adaugati impreuna cu ceapa la calit. Curatati dovleceii de coaja si de mijlocul cu seminte, utilizati numai miezul, pe care il taiati in cubulete. Cand ceapa s-a calit si...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... de dulceata lor si la iarna. Portii: 7,5 kilograme Timp de preparare ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
by Alice albinutza Fursecuri sfaramicioase pentru iernile friguroase... la gura sobei... o ciocolata calda... colinde... si asteptarea lui Mos Craciun. Asadar ingrediente : 300 gr faina 150 gr unt 150 gr zahar pudra 2 oua 1 plic zahar vanilat 1 plic praf de copt un varf de cutit de sare Intr-un bol mixeaza untul moale cu zaharul pudra. Incorporeaza faina cernuta si amestecata cu praful de copt si sarea. Adauga apoi ouale batute, ca pentru omleta, cu zaharul vanilat. Framanta bine pana obtii...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
(Reteta am luat-o de pe un webseit de la un barbat ,din pacate nu mai am adresa respectiva deci mentionez ca nu i-mi apartine dar e foarte buna si cu siguranta am sa o mai fac cind am carne de miel) Ingrediente: 1 kg carne de miel taiata bucatele 2 cepe, tocate ca pentru mancare 2 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de tomate 2 morcovi, taiati cubulete 2 cartofi, taiati cubulete 3-4 ardei iuti, taiati in doua 3 rosii, decojite si feliate 1-2 lingurite sare Prepararea: 1. Carnea de miel se...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Varianta I : 1 kg ardei iute 1 l otet de 9 grade 8 lgt rase de zahar alb sau brun 4 lgt rase de sare pentru muraturi 4 lgt bobite de mustar piper boabe foi de dafin Se aleg ardeii, se spala si se aseaza in borcane de 400 gr. Se pune in fiecare borcan : otet rece, nefiert direct din sticla pana la jumatatea borcanului, 1/2 lgt boabe de mustar, 1 lgt rasa de zahar, 1/2 lgt rasa de sare, piper, foi de dafin dupa gust. Se completeaza restul borcanului de jumatate cu apa si se capacesc. Daca...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Asta primavara am primit "cadou" o sticla de suc de rosii facut in casa. Pana aici nimic deosebit... doar ca l-am folosit la o supa de rosii si a fost cea mai buna supa pe care am mancat-o vreodata! Nici macar supa de vara cu rosii proaspete nu era asa de buna :) Trebuie sa recunosc ca pentru mine este o reteta de suflet, la fel de draga si de buna ca si doamna care mi-a dat-o! Secretul consta in adaosul de ardei rosu care ii confera un gust mai bun si o culoare mai vie. Postez reteta putin...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
12 kg de vinete 2 kg ardei galben (cei de umplut de ex) 2 kg gogosari 2 kg ardei capia(rosu) 1 1/2 ulei (pt prajit)1/2 ulei (pt deasupra in borcan) 4 kg rosii 3 kg ceapa 1 litru suc de rosii sare,piper,foi de dafin. Vinete,ardeiul galben,gogosari de coc si se curata de coaja se lasa la scur (eventual pina a doua zi)dupa care se toc marunt. Ceapa se curata se toaca mic(patratele) si ardeiul capia la fel.Se pune intr-o cratita mare ulei( 1 1/2)la incins dupa care se adauga ceapa si la 15 minute...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Dulceata de cirese amare, profunda si parfumata, este una dintre cele mai deosebite si rare tipuri de dulceata, deoarece se prepara din cirese salbatice, mai greu accesibile decat cele de cultura. Este o dulceata excelenta pentru clatite, dar si pentru alte combinatii rafinate (vezi tartinele cu gorgonzola si dulceata ) Portii: aproximativ 2 kilograme Timp de preparare: 120 de minute Ingrediente: 1,3 kilograme de cirese amare 1 kilogram zahar 1 lamaie Preparare: Spalati si alegeti fructele....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
10 ardei capia rosii sau cat doriti 1 ceapa mare 4-5 catei mari de usturoi 1/2 legatura marar 1 legatura patrunjel 1/2 frunze de la o telina coriandru piper boabe cimbru 1 lingura rasa de sare mare pentru muraturi ardei iute fara samburi taiat felii optional Calim usturoiul zdrobit in ulei de masline impreuna cu boabe de coriandru, adaugam apoi ceapa rosie macinata si lasam sa-si schimbe culoarea. Urmeaza ardeiul dat prin masina de tocat impreuna cu verdeata. Am fiert vreo 50 de minute cat...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... cu foc mic pina cind ghiveciul scade potrivit. Se pune preparatul ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Spectaculos!!!! Asa a descris sotul meu tortuletul asta aseara cand l-a gustat. Este prima oara cand il fac si va spun sincer ca pe mine m-a atras mai ales aspecul lui. In revista in care l-am gasit arata ca desprins dintr-o poveste. Si am vrut si eu sa incerc macar sa reproduc povestea. Iar rezultatul... a fost cu totul neasteptat: de frumusel, e frumusel, insa pe noi toti
Reţetă de pe ankiradu.blogspot.com
... se da la cuptor. Cind ghiveciul este aproape gata se presara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata cepele si se toaca mai maricel. Se curata ardeii de codite si de seminte si se taie in patrate mai mari. Se curata vanata de coaja, se spala, se taie in cubulete, care se pun intr-un vas, pudrate cu sare. Se lasa zece minute sa-si lase apa, apoi se clatesc. Se incinge untdelemnul intr-o cratita. Se calesc cateii de usturoi, curatati si zdrobiti, dati cu un praf de sare. Se adauga si restul legumelor, se lasa sa fiarba pe foc mijlociu, amestecand constant. Se curata dovlecelul de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se rad toate zarzavaturile pe o razatoare cu gaurile mari. Se adauga sarea, untdelemnul, otetul, se amesteca usor si se lasa 15-20 de minute ca sa intre bine in zarzavat. - 1 ridiche neagra, 1 telina, 1 morcov mai mare, 1 radacina de patrunjel, 1/2 pastarnac, 1 sfecla rosie, 2 linguri untdelemn, 1 lingura otet, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ceapa se curata sub un robinet intr-un curent de apa. In felul acesta se evita lacrimarea ochilor si se ia din usturimea cepei. Se taie felii groase care se sareaza si se rumenesc usor intr-o tigaie cu untdelemn. Cind sint gata, se toarna in salatiera impreuna cu uleiul in care au fost rumenite, se gusta de sare si se stropesc cu zeama de lamiie. Cine doreste poate presara putin piper negru. Se consuma rece, imediat. - 8 cepe albe, 3-4 cepe rosii, ulei, 2 linguri zeama de lamiie, eventual...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Portocala taiata feliute subtiri se amesteca cu zaharul, ciresele din compot, merele taiate cubulete, stafidele oparite, gelatina de coacaze si nucile. Se asaza intr-un castron. Se acopera cu frisca. Se tine la rece o ora. - 1 portocala, 1/4 ceasca zahar pudra, 2 linguri gelatina de coacaze, 1 borcan compot de cirese, 1 lingurita nuci taiate, 2 mere, 50 g stafide, 100 g frisca. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro