Cauta in 21.294 retete
Se încinge uleiul, se adauga condimentele si 2 catei de usturoi feliati. Se adauga pe rând legumele feliate, se înabusa putin împreuna, dupa care se pune apa cât sa le acopere pe jumatate. Se lasa la foc mic, sub capac pâna obtii consistenta dorita. Orezul se pune la fiert, dupa care se încorporeaza la final în ghiveciul de legume. Dupa ce se opreste focul, se adauga usturoiul ramas si câteva frunze proaspete de busuioc.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune fasolea curatata, spalata si taiata într-o oala împreuna cu morcovii curatati si taiati rondele subtiri. Se toarna apa clocotita pâna se acopera si se lasa sa fiarba la foc potrivit pâna când morcovii si fasolea sunt fierte. Se adauga apoi mazarea care, fiind conservata, se va fierbe putin. Atentie! Apa în care au fiert legumele nu se arunca. Legumele se pun într-un castron si cât sunt înca fierbinti se pune peste ele unt proaspat si smântâna. Ghiveciul se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spala toate legumele, se curata, se toaca ceapa marunt, morcovul rondele, dovlecelul si vânata cuburi, cartofii în patru cuburi mari, iar ardeiul in felii mari. În 3 linguri de ulei se caleste ceapa si cartofii, cu sare. Apoi se adauga apa si restul de legume si se lasa la fiert cu sare si piper. Când legumele sunt aproape fierte se adauga cana de suc de rosii si cimbrul. Se mai lasa la fiert 10 minute. La sfârsit se adauga patrunjelul tocat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Daca otomanii au dezbinat Balcanii, ghiveciul turcilor i-au unit. Bucurie de ... la borcan, zacusca. Vom gasi ghiveciul turcesc, rece sau cald, cu ... adauga la urma patrunjelul tocat. Ghiveciul de legume se serveste ca ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... -o oala, intr-un prea-minunat ghiveci de legume , de post. De ... , parca nici n-as manca acest ghiveci de legume insotit de carne ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Ghiveciul: Spalati vanata, taiati-o rondele, presarati deasupra putina sare si lasati ... , 15 g unt, sare, piper. Pentru ghiveci: 500 g rosii, 1 vanata, 2 dovlecei mici ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... tort ghiveci cu flori cineva cauta disperat flori in oras ca ... sa faci cumva un tort ghiveci de flori de primavara?? bucurie ... am asteptat sa fac un ghiveci cu flori,doar ca era ... l-am decupat sub forma de ghiveci,partea de sus am copt ...
Reţetă de pe adrianareteteculinare.blogspot.com
Se curata pestele, se taie în bucati, se sareaza si se lasa deoparte pâna se pregateste zarzavatul. Se caleste în ulei ceapa taiata felii, iar când este transparenta se adauga un morcov, un patrunjel si telina, taiate felii; când acestea încep sa se înmoaie, se adauga rosiile, mazarea, fasolea verde taiata în bucati si piper. Când sunt aproape fierte, se pun doua linguri de ulei si pestele si se lasa sa fiarba înabusit la cuptor. Mâncarea trebuie sa fie scazuta; daca se observa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
orezul se pune la fiert cu sarea. separat se caleste o ceapa, se adauga pe rand taiate cubulete: rosiile, ardeiul, vanata. se taie marunt telina si se pune in cratita alaturi de ramurelele de cimbru. se pun condimentele: sare, piper si boabele de mazare. se acopera si se da la foc mic aprox 30 min. se strecoara orezul, se pune in farfurie si se adauga deasupra ghiveciul de legume ornandu-se dupa preferinte cu rosii proaspete si busuioc. Pofta buna! o reteta delicioasa pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune fasolea curatata, spalata si taiata într-o oala, împreuna cu morcovii caratati si taiati rondele subtiri. Se toarna apa clocotita pâna se acopera si se lasa sa fiarba la foc potrivit pâna când morcovii si fasolea sunt fierte. Se adauga apoi mazarea care, fiind la conserva, se va fierbe foarte putin. Legumele se pun într-un castron si, cât sunt înca fierbinti, se adauga peste ele unt proaspat si smântâna. Ghiveciul se serveste fierbinte.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de baza in bucatria balcanica, ghiveciul este prin definitie o mancare ( guvech ... este intamplator, pentru ca, traditional, ghiveciul este o mancare gatita intr-un ... , rezultatele vor fi spectaculoase. [note]Ghiveciul este mai gustos atunci cand ... si luati de pe foc. Ghiveciul de legume cu carne se ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... cu foc mic pana cind ghiveciul scade potrivit. Se pune preparatul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se framanta un aluat de paine din faina, sare, dojdie si apa calduta si se lasa la dospit. Pentru umplutura de primavara se toaca verziturile si se calesc putin in ulei, apoi se lasa la racit.Cand s-au racit se amesteca cu smantana, sare. Pentru umplutura de vara se calesc in ulei cepele taiate solzisori cu ardeii taiati marunt, la final se adauga rosiile curatate de coaja si taiate bucatele.Se calesc bine pana scade putin zeama care o lasa, dar totusi sa ramana mai zemoase. Cand e dospit ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... APOI SE PUNE MARAR TOCAT GHIVECIUL SE FACE IN FEL URMATOR ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... rotunde si se pun la ghiveci impreuna cu usturoiul. Se sareaza ... sosul a scazut. Dupa gust la ghiveci, se poate pune si un ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... se da la cuptor. Cind ghiveciul este aproape gata se presara ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O mancare perfecta pentru ziua de Florii. Este o adevarata mancare de primavara. Ingrediente: un kilogram de peste (poti folosi doua feluri de peste, si merge foarte bine fileul), o ceapa mare, un morcov, o radacina de patrunjel, o telina, patru rosii mari, 100 de grame de mazare verde, 100 de grame de fasole verde, sare, piper, cimbru, o frunza de dafin, un pahar mic de vin alb, o legatura de patrunjel verde, o lamaie, doi catei de usturoi, ulei. Preparare: curata pestele, taie-l in bucati...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Autor : Cristina P Ingrediente pentru 4 persoane : - 1 kg de miez de dovlecei - 200 g ceapa - 50 g fenicul - 3 bucati de usturoi - 1 conserva mijlocie de rosii - 3 linguri de ulei - sare si piper dupa gust Curatati ceapa si tocati, puneti intr-o oala in ulei incins la prajit pe foc domol. Curatati fenicul si taiati marunt, adaugati impreuna cu ceapa la calit. Curatati dovleceii de coaja si de mijlocul cu seminte, utilizati numai miezul, pe care il taiati in cubulete. Cand ceapa s-a calit si...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Deoarece legumele sunt taiate in bucati mari, acest sos este ideal pentru paste fainoase sau orez; pentru paine prajita, omleta, dar poate fi adaugat si in ciorbe. Cu o astfel de garnitura sau, de ce nu, cu un astfel de ingredient "secret" pentru ciorbele tale minunate, nu vei mai avea nici un concurent in bucatarie! O sa iti placa atat de mult aceasta reteta, incat te vei intreba de ce pana acum nu ai facut conserve de acest fel, pentru fiecare iarna grea care te lasa in pana de idei si...
Reţetă de pe retete.eva.ro