Cauta in 21.292 retete
1 1/2 kg gogosari, 1 1/2 ardei, 1 kg vinete, 1 kg ceapa, 1/2 l ulei, 1 litru bulion, 3-4 foi de dafin, piper, sare Mod de preparare: Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare si seminte si taiat cubulete) si vinetele curatate crude de coaja si taiate cubulete. Se lasa sa se inmoaie bine ardeiul si gogosarul, iar la urma se adauga bulionul, foile de dafin, piperul si sare, dupa gust. Se lasa sa mai dea citeva...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg gogonele, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras(kapia), 1 kg morcov; Sosu l: 1/2 l otet, 1/2 l apa, 1/2 l ulei, 1/4 kg zahar, 3 linguri sare, 400g mustar, foi de dafin, piper Mod de preparare: Se taie gogonelele cubulete, gogosarii si ardeii taiati feliute, iar morcovul se da pe razatoarea mare. Se pregateste sosul separat din ingredientele de mai sus de la sos. Se fierb in sosul respectiv 5-7 minute Se pun rece in borcane si nu se dunstuiesc.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
(Reteta am luat-o de pe un webseit de la un barbat ,din pacate nu mai am adresa respectiva deci mentionez ca nu i-mi apartine dar e foarte buna si cu siguranta am sa o mai fac cind am carne de miel) Ingrediente: 1 kg carne de miel taiata bucatele 2 cepe, tocate ca pentru mancare 2 linguri ulei de masline 1 lingura pasta de tomate 2 morcovi, taiati cubulete 2 cartofi, taiati cubulete 3-4 ardei iuti, taiati in doua 3 rosii, decojite si feliate 1-2 lingurite sare Prepararea: 1. Carnea de miel se...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
Reteta trimisa de Gabi Timp preparare: 30 minute Ingrediente: piept de pui, ceapa, usturoi, dovlecel, morcov, cartof, brocoli, fasolica verde, rosii. Mod de preparare: Carnea de pui, manzat la alegere se da in cateva clocote. Se ia o alta cratita in care se inabuseste ceapa in putin unt se adauga si restul de legume dar fara rosii, si usturoi, se adauga si carnea tocata marunt, cand sunt aproape fierte se adauga rosiile date pe razatoare si usturoiul tocat si se mai lasa 3 minute sa fiarba....
Reţetă de pe www.utilecopii.ro
se aleg in cantitati egale morcovi, vinete, dovlecei, ardei gras, fasole verde, suc de rosii Mod de preparare: Se spala fiecare leguma separat si se curata. Morcovii, vinetele si dovleceii se taie in rondele, ardeiul gras in felii mici si se prajesc pe rind in ulei fierbinte pana capata o culoare deschisa (devin albicioase). Se opareste fasolea spalata si se da in clocot 10 minute. La urma, in grasimea ramasa in vas, se calesc 4 cepe mari, peste care se pune sa clocoteasca 10 minute sucul ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. carne grasa, 3 linguri untura, 1 patrunjel, 1 morcov, 2 ardei grasi, 1 vinata, 1 dovlecel, 1 mina bame, 1 mina fasole verde, 1 mina fasole grasa, 1 mina fasole tucara, 250 gr. mazare, 1 conopida mica, 2 cepe mari, 3 cartofi, 1 telina mica, 5-6 rosii mari, 2 catei de usturoi(facultativ), sare Mod de preparare: Se taie carnea in bucati potrivit de mari, se prajeste in untura pana incepe sa se rumeneasca, se adauga sare si apa calduta cat sa cuprinda carnea. Se lasa sa fiarba la foc mic,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
doua linguri de ulei de masline, o ceapa nu prea mare, trei linguri de friptura de porc tocata, o mana de felii de gutuie din compot taiate patratele, o lingura de mure sau sirop de mure, o lingurita de faina, 100 ml lapte sau o lingurita de smantana si 100 ml apa, un sfert de lingurita de sare, o jumatate de conserva de mazare, un cartof si un morcov fierti in aburi taiati patratele, o lingura de patrunjel, o lingurita de marar, piper alb Mod de preparare: Ceapa taiata marunt se caleste 2 ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . In timpul scaderii in cuptor, ghiveciul nu se amesteca, ci doar ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... da la cuptor pentru ca ghiveciul sa scada.Inaite de a-l servi ... smantana si se toarna peste ghiveci, lasind inca 10 minute cratita ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. carne de vaca, 50 ml untdelemn, 100 gr. morcovi, 200 gr. cartofi, 20 gr. telina, 1 buc. ardei gras, 100 gr. varza, 50 gr. fasole verde, 200 gr. rosii, verdeata Mod de preparare: Carnea taiata bucatele se fierbe inabusit. Apoi, se adauga legumele fierte inabusit in untdelemn si apa si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. vinata, 1 buc. dovlecel, 2 buc. cepe, 1 buc. conopida, putina fasole verde, putina mazare, 2 capatini usturoi, varza mica, 3 buc. rosii, 2 buc. ardei, 1 buc. morcov, 1 pahar untdelemn Mod de preparare: Toate legumele bine spalate si taiate in bucati potrivite se pun intr-o cratita cu un pahar de ulei si se dau la cuptor la foc potrivit. Mod de servire Se poate servi atit rece cat si cald.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. telina, 1 buc. morcov, 1 buc. patrunjel, 1/4 buc. varza, 3 buc. ardei grasi, 7-8 buc. rosii, citeva buchetele de conopida, 2 buc. ceapa, 150 gr. fasole verde, 2 buc. cartofi, patrunjel, marar verde, sare, piper, 1 pahar mic de ulei Mod de preparare: Se toaca varza foarte subtire. Cartofii se taie in rondele, iar fasolea verde se rupe in bucati. Se taie morcovul, telina, ardeii si patrunjelul in felii. Se pun toate legumele astfel pregatite intr-o cratita mare, se adauga sare si piper...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 morcovi mari, 1 ceapa mare, 200 grame ciuperci, 1 vanata mica, 300 grame rosii, 60- 70 grame branza de oaie sau cascaval, 2-3 catei de usturoi, sare, piper, busuioc, o foaie de dafin Mod de preparare: Legumele se curata, se spala si se taie astfel: ceapa in inele, morcovii si vanata in cuburi, iar ciupercile in fasii. Se pun intr-o tigaie cu apa si se fierb pana ce legumele au fiert si apa a scazut de tot. Separat se curata rosiile de coaja si se fac piure. Peste rosiile facute piure se pun...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cu foc mic pina cind ghiveciul scade potrivit. Se pune preparatul ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
10 morcovi, 10 patrunjei, 1 kg. fasole verde, 8-10 vinete, 2 dovlecei, 10 gogosari, 5 kg. rosii, 15 cepe albe, 25 ardei grasi, 1 litru ulei, sare Mod de preparare: Toate zarzavaturile (afara de ceapa si rosii) se taie felii subtiri, se sareaza si se lasa sa stea 2-3 ore. Ceapa se caleste in ulei, apoi se taie rosiile felii si, dupa ce s-a calit ceapa, se asaza zarzavatul stors intr-o cratita mai mare; un rind zarzavat, unul de rosii taiate si ceapa calita printre ele, apoi deasupra inca putin...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se da la cuptor. Cind ghiveciul este aproape gata se presara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata cepele si se toaca mai maricel. Se curata ardeii de codite si de seminte si se taie in patrate mai mari. Se curata vanata de coaja, se spala, se taie in cubulete, care se pun intr-un vas, pudrate cu sare. Se lasa zece minute sa-si lase apa, apoi se clatesc. Se incinge untdelemnul intr-o cratita. Se calesc cateii de usturoi, curatati si zdrobiti, dati cu un praf de sare. Se adauga si restul legumelor, se lasa sa fiarba pe foc mijlociu, amestecand constant. Se curata dovlecelul de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... taiate. Se fierbe totul 1-2 ore. Ghiveciul se pune fierbinte in borcane ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ceapa se curata, se toaca si se pune la calit in uleiul incins. Cartofii, ardeii, dovlecelul, rosiile si telina se curata, se spala si se taie in cubulete potrivite ca marime. Conopida se curata, se desface in buchetele, fasolea se curata si se rupe in bucati, varza se spala si se taie fideluta. Morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Se pun legumele pe rind in cratita cu ceapa si se lasa sa se caleasca. Cind au capatat culoare, se sting cu putina apa, se adauga sarea si piperul, se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se toaca varza foarte subtire. Cartofii se taie in rondele, iar fasolea verde se rupe in bucati. Se taie morcovul, telina, ardeii si radacina de patrunjel in felii. Se pun toate legumele astfel pregatite intr-o cratita mare, se adauga sare si piper dupa gust, se pun rosiile decojite, se toarna uleiul si se da vasul acoperit la cuptor sa fiarba 40-50 de minute. - 1 telina, 1 morcov, 1 radacina patrunjel, 1/4 varza, 3 ardei grasi, 7-8 rosii, citeva buchetele de conopida, 2 cepe, 150 g fasole ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro