Cauta in 21.292 retete
Tocam marunt ceapa si usturoiul. Carnea o taiem in fasii subtiri, lungi de 4-5 cm. Intr-o tigaie punem 2 linguri ulei de masline si adaugam ceapa si usturoiul la calit. Lasam doar 1 minut, apoi punem bucatile de carne si mai lasam cam 5 minute sa se caleasca putin si bucatile de carne, iar gustul de afumatura sa se raspandeasca uniform in toata compozitia. Adaugam si sucul de rosii, busuiocul, putina sare si putin piper si lasam totul pe foc pentru aproximativ 15 min. Punem pastele la fiert...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... imediat . Sunt atat de buuuuuuuneeeeeee ! :) Meniu italian de vara ! Pofta buna ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
4 bucati file din piept de pui, o mozarella , 3 rosii, oregano, ulei de masline, lamiie, sare, piper, unt pentru prajit Mod de preparare: Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de lamiie. Se intorc pe ambele parti pana sunt aproape gata. Rosiile se taie felii se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano. Se aseaza doua-trei felii de rosii pe fiecare gratar de pui si se acopera cu o felie de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Am vrut sa fac paste zilele trecute, ca sa le am in casa pentru zilele cand ni se face pofta. Fiind vorba de o cantitate mai mare, l-am rugat pe Umberto, proprietarul restaurantului Ciao Bella de la noi din sat, sa ma lase sa ma folosesc de sculele de la el din bucatarie. Claro che si! Si iata-ma eu inarmata cu faina si cu oua, ascultand atenta la Umberto cum imi da instructiuni: pui faina toata in malaxor, dar ouale le adaugi unul cate unul, dupa ce le-ai spart intr-o ceasca. Ca sa fii...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
O supa crema de rosii cu arome distincte italiene, dulce acrisoara, picanta si parfumata, servita cu ravioli umpluti cu branza. O adevarata sarbatoare de vara. Portii: 4 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 800 grame passata de rosii (pulpa de rosii decojite) 2 cani supa de pui 1 ceapa medie 1 ardei iute 2 linguri de unt 2 linguri de faina 1 lingura frunze de busuioc tocate 300 grame ravioli Preparare: Curatati ceapa si tocati-o. Indepartati semintele ardeiului si tocati-l. Topiti...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pulpele dezosate de curcan sunt predispuse pentru a se transforma intr-o friptura delicioasa. In combinatie cu gusturile italiene de usturoi si rozmarin, stropite cu ulei de masline si pudrate cu praf de chili, curcanul se transforma intr-o friptura excelenta. Portii: 4 Timp de preparare: 80 de minute Ingrediente: 1,4 kilograme pulpa de curcan dezosata 6 catei de usturoi 3 crengute de rozmarin 1 lingura rasa fulgi de chili sau boia de ardei iute (optional) 4 linguri ulei de masline 150 ml vin...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
6 oua, 6 linguri de telemea, 100 gr.sunca, 2 buc. rosii mari, 2 linguri de unt netopit, putin sos picant, patrunjel verde, sare, piper Mod de preparare: Se bat ouale foarte bine, se pune in tigaie putina grasime si se pregateste o omleta in mod obisnuit. Se intoarce pe ambele parti, apoi, fiind inca in tigaie, se acopera omleta cu verdeata tocata, cu sos picant si sunca taiata in cuburi mici. Deasupra se pun rondele de rosii, apoi felii de branza. Se lasa citeva minute la cuptor sa se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O reteta excelenta pentru a pregati cotletele de miel, cu gusturi proaspete, mediteraneene: ulei de masline, lamaie, usturoi si rozmarin. Pregatiti aceste cotlete pentru iesirile la iarba verde sau pentru un gratar in familie. Portii: 2 Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: 6 cotlete de miel, cu os, cu grosime de aproximativ 2 cm 1 lamaie 4 linguri ulei de masline 3 crengute de rozmarin 3 catei de usturoi sare piper Preparare: Preparati marinata: Curatati si pisati usturoiul. Extrageti zeama...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Prea putin folosit la noi, dar deja prezent in majoritatea supermarketurilor, feniculul este perfect pentru garnituri sau gustari deosebite. Reteta de mai jos, simpla dar satioasa, scoate in evidenta aroma proaspata, ce aduce a anason, a feniculului. Portii : 3 Timp de preparare : 50 de minute Ingrediente : 3 bulbi de fenicul 10 linguri de parmezan ras 100 grame unt sare si piper Preparare : Indepartati foile exterioare ale feniculului si taiati-l in 2 pe lungime. Taiati frunzulitele verzi si...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Unul dintre cele mai populare sosuri italiene, marinara, isi trage numele si faima din porturile din sudul Italiei. Amestec simplu de ingrediente proaspete, de baza, sosul marinara se poate combina in fel si chip cu carne, peste si fructe de mare, ciuperci samd. Midiile in sos marinara sunt o combinatie clasica si se pot consuma ca atare sau cu paste. Portii: 2 Timp de preparare: 30 Ingrediente: 500 de grame carne de midii 1 cutie de rosii in bulion 1 pahar vin alb sec 2 linguri de ulei de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se pune la fiert cu putina sare cam 3/4 l apa si o lingurita ulei. Cand da in clocot se adauga malaiul (grisat) ca pentru o mamaliga obisnuita. Cand mamaliga e gata se adauga cascavalul taiat cubulete. Se amesteca bine. Separat se taie carnatii rondele si se prajesc in tigaie fara grasime (teflon). Se amesteca mamaliga cu untul topit si cu carnatii prajiti. Se serveste imediat cu muraturi sau cu salata si poate fi un singur fel la masa de pranz deoarece este satioasa. - 200 g malai, de doua...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata pestele de solzii, , se inlatura capul, se golesc de intestine si se spala cu apa rece. Se lasa sa stea presarat cu sare 5 min. Se curata morcovii, se taie rondele, ceapa se taie felii subtiri, se pun intr-o oala, se adauga sare si boabe de piper si se acopera cu vin alb. Se fierbe zarzavatul 20 min., dupa care se pun scrumbiile intregi si se fierb impreuna cu zarzavatul inca 20 min. Se scot si se pun pe un platou usor adancit, si se inconjoara cu sos de ciuperci. Sosul se prepara...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se bat ouale foarte bine, se pune in tigaie putina grasime si se pregateste o omleta in mod obisnuit. Se intoarce pe ambele parti, apoi, fiind inca in tigaie, se acopera omleta cu verdeata tocata, cu sos picant si sunca taiata in cuburi mici. Deasupra se pun rondele de rosii, apoi felii de brinza. Se lasa citeva minute la cuptor sa se gratineze. Omleta se serveste cit este fierbinte. - 6 oua, 6 linguri de telemea, 100 g sunca, 2 buc. rosii mari, 2 linguri de unt netopit, putin sos picant, ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
delicioase, portii pentru 4 persoane 200 gr paste, 1-2 ardei iuti, 4 catei de usturoi, cateva lg ulei de masline, 1 lgt zahar, 1 lgt curry, 1 lgt boia dulce, 500 gr rosii cutie, sare, piper, busuioc, parmezan 2-3 lg, oregano, branza rasa 2-3 lg, condimente plic : rosii uscate, busuioc, piper, usturoi, boia, patrunjel Punem 2 l de apa la fiert si cand da in clocot punem 1 lgt sare, 1 lg condimente la plic, punem pastele si amestecam. Intre timp calim usturoiul zdrobit cu lama cutitului, punem...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se fierbe orezul, se scurge si se pune intr-un vas pentru salata. Se adauga morcovul taiat cubulete, ardeii si maslinele. Se pune tonul din conserva si se adauga putin ulei si sare. Optional se pot adauga si 2 oua fierte, taiate marunt. Se da putin la rece si apoi se serveste. - Orez, masline, o conserva de ton, 2-3 morcovi, 2 ardei grasi, ulei, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe orezul,se scurge si se pune intr-un vas pentru salata. Se adauga morcovul taiat cubulete, ardeii si maslinele. Se pune tonul din conserva si se adauga putin ulei si sare. Optional se pot adauga si 2 oua fierte, taiate marunt. Se da putin la rece si apoi se serveste. - Orez, masline, o conserva de ton, 2-3 morcovi, 2 ardei grasi, ulei. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... 1 chirivia 1/4 pimiento rojo 2 pimientos verdes italianos 6 champinones 4-5 cucharas aceite virgen de ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
Se face un amestec obisnuit din tocatura, se prepara chiftele de marime medie si se rumenesc bine in ulei incins. Se toarna sos de rosii, iar deasupra se presara rondele de ceapa, tavalite prin faina si rumenite in ulei incins. - 600 g carne tocata, sos de rosii italian, 3 cepe, putina faina, ulei pentru prajit. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... piper, o lingurita de "toate condimentele" (All Spice). Mod de preparare: Se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , 8 felii salam de vara (sau italian), 2 cepe, 1 legatura mare de verdeata ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro