Cauta in 21.292 retete
Încinge cuptorul la 180 de grade. Întinde pesto-ul de rosii pe fiecare pita în parte si asaza-le pe o tava tapetata cu hârtie de copt, cu partea unsa în sus. Adauga apoi uniform pe pite rosiile, spanacul, ciupercile, brânza feta, parmezanul. Stropeste cu uleiul de masline si asezoneaza cu piper dupa gust. Coace-le timp de 12 minute sau pâna când pita este rumenita si crocanta. Scoate-le din cuptor si taie-le în sferturi.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Unge pita cu ulei de masline si sosul pentru pizza. Presara brânza si ciupercile, adauga feliutele de usturoi si un praf de sare. Pune pita în cuptorul încins si lasa aproximativ cinci minute, pâna când mozzarella este complet topita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Coca o poti face cu mana de la inceput, dar eu am pus-o in robot (!) unde am lasat-o cam 3 minute, pana s-au amestecat toate ingredientele si nu a mai fost lipicioasa. Scoate-o din robot si mai lucreaz-o cu mana pe o planseta presarata cu faina cam 5 minute. Pune-o intr-un castron mai mare si acopera cu un servet curat. Se lasa la loc caldut cam o ora (volumul trebuie sa se tripleze). Incalzeste cuptorul la temperatura mare (220 grade Celsius) Dupa o ora scoate coca din castron si mai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... adevarata reteta italiana este, de regula, simpla. Atat de simpla incat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Încalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Încinge doua linguri cu ulei de masline într-o tigaie mare si adauga ceapa, usturoiul si jumatate din cantotatea de oregano. Caleste la foc mediu, timp de cinci minute. Adauga restul de ulei de masline si da focul mare. Adauga vinetele si lasa-le pe foc trei minute. Adauga conserva de rosii tocate, otetul balsamic si lasa sa clocotesca timp de doua minute. Presara busuiocul si jumatate din cantitatea de parmezan ras. Întinde amestecul pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... asa cum le doriti. Dressingul italian este un sos simplu de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... drumului dintre o lipie si o turta, pita greceasca are aura sacra a alimentelor ... inca 30 de minute. Coaceti pita pe plita (cam 5 minute pe ... , vor fi unse cu ulei. Pita se serveste calda sau rece ... etc. [tip]In mod ideal, pita nu va fi mai groasa ... souvlaki).[/tip] [note]Grecii stropesc pita , cat este inca fierbinte, cu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Iubesti pastele? Sau, pur si simplu, doresti un sos preparat in casa pentru tortilla? Iata o reteta delicioasa "a la Italia"... Ingrediente si cantitati: 2 linguri cu ulei de masline 1/2 ceasca de ceapa tocata marunt 1/2 ceasca de patrunjel tocat marunt 3 catei de usturoi, taiati marunt 2 cesti sos de rosii 3/4 ceasca de ciuperci feliate 1 1/2 ceasca de apa 3/4 ceasca de vin rosu 2 linguri cu busuioc uscat si pisat 2 linguri cu oregano uscat si pisat 1 lingurita cu sare 1 lingurita rasa cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
- 1 cub drojdie - 10o ml apa calda - 5-600 gr faina (cat e nevoie pentru a forma un aluat care sa nu se prinda) - 1 lingurita sare - 1 lingura zahar granulat - 200 ml apa calduta - 1 lingurita ulei Dizolvati drojdia in 100 ml apa calduta cu zaharul, amestecati si lasati sa stea 10-15 min. Combinati faina cu sarea intr-un bol mare. Puneti in mijloc drojdia. Adaugati incet 200 ml apa calduta si framantati. Adaugati lingurita de ulei si continuati sa framantati pana cand aluatul este moale si...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
Culoarea, gustul si esenta Italiei sunt cuprinse in aceasta salata desavarsita prin simplitate. Insalata Caprese sau salata a la Capri, preparata in culorile tricolorului statutui peninsular  verde, alb, rosu  e considerata adevaratul simbol al bucatariei italiene. Numita pe alocuri, din ratiuni ce tin de orgolii regionale, salata  Bocconcini di mozzarella con pomodori e basilico , salata Caprese are o cerinta esentiala pentru o reusita garantata: ingrediente proaspete si de buna...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Bustrengo este o prajitura delicioasa originara din zona Romagna. - 100 gr. fana de malai - 200 gr. faina obisnuita - 100 gr. firimituri de paine - 200 gr. zahar sau miere - 3 oua - 500 ml lapte - 100 gr. stafide - 100 gr. smochine taiate feliute - coaja de la o lamaie - coaja de la o portocala - 500 gr. mere decojite si taiate feliute - 60 ml ulei de masline - 1 lingurita sare Amestecati cele doua feluri de faina, firimiturile de paine, ouale intregi si uleiul, apoi incorporati laptele. ...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
Încalzeste cuptorul si topeste untul într-o tigaie adânca, în care pui apoi usturoiul, ciupercile si ceapa, taiate marunt. Dupa trei minute, adauga faina si amesteca pâna când sosul de ciuperci se închide la culoare. Toarna încet laptele si amesteca pâna când compozitia devine legata, apoi adauga condimentele. Lasa compozitia deoparte si fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge apa. Asezi un strat de sos de ciuperci pe fundul unei tavi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
pun cartofii la fiert, in coaja. Cand sunt fierti curata coaja. Intr-o tigaie incapatoare pune sunca la rumeni, taiata in bucatele mici, apoi carnea de vaca si toate verdeturile tocate marunt. Lasa totul pe foc circa 10-15 minute amestecand. Adauga putin ulei, doar daca este cazul. Stinge carnea cu vin rosu, si lasa totul pe foc, sa fiarba inca 15 minute. Potriveste de sare si piper. Unge o tava, care merge la cuptor, cu unt. Aseaza carnea rumenita, cu tot cu sos, intr-un strat uniform, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Sa prepari pastele in stil italian este, insa, o adevarata arta. Pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Lupul de mare ( Pesce lupo, italiana ) este  alaturi de intrega familie ... mare europeni, numiti branzino in italiana  pestele favorit al Italiei si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tare lene mi-a fost saptamana asta. Cred ca se trage de la faptul ca sunt in concediu. N-am avut nici un chef sa mai scriu, dar prietenele mele Angelica si Lory ma tot trag de maneca sa le povestesc cum a fost la Milano si la Roma. Si sa pun poze, bineinteles. Ce nu fac eu pentru voi... Iata povestea unui blogger culinar, care a participat la concursul Electrolux si a avut norocul sa castige nu trei zile in Italia, ci o experienta din care isi va hrani sufletul mult timp de acum incolo. Ca...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... culinare ardelenesti - Clisa fripta si pita picurata. Asadar ingrediente : slanina de ... doritor o ceapa zdravana paine sau pita sare un foc in aer ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Italienii au obiceiul de a savura aceasta prajitura alaturi de un pahar de vin rosu, dulce. Te invit sa le urmezi exemplul. Ingrediente si cantitati: 2 oua 2/3 ceasca de zahar 4 linguri cu unt topit 1/4 ceasca de ulei de masline 1/3 ceasca de lapte 1/2 lingurita cu esenta de vanilie 1 1/2 ceasca de faina 3/4 lingurita cu praf de copt un praf de sare 2 linguri cu coaja rasa de lamaie 2 linguri cu coaja rasa de portocala 300 g boabe de strugure negru Mod de preparare: 1. Incinge cuptorul la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt. Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine. Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt. Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii, la fel si branza. Incingi cuptorul la 175 de grade si introduci tava.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Te-ai saturat de carnuri, dulciuri, sosuri, combinatii calorice bomba pentru organismul tau? Esti obosita, nu mai ai energie sa gatesti feluri alambicate si pretentioase? Tocmai te-au anuntat prietenii ca vin la cina si nu ai nimic in frigider? Nu-i nimic. Avem un preparat foarte usor de facut, delicios, perfect pentru tine si pentru musafirii tai. Pastele cu verdeturi, un produs specific bucatarie italienesti, ar fi alegerea perfecta. Ingrediente: 500 g de spaghete fierte 200 ml smantana ...
Reţetă de pe retete.eva.ro