Cauta in 20.697 retete
Coca o poti face cu mana de la inceput, dar eu am pus-o in robot (!) unde am lasat-o cam 3 minute, pana s-au amestecat toate ingredientele si nu a mai fost lipicioasa. Scoate-o din robot si mai lucreaz-o cu mana pe o planseta presarata cu faina cam 5 minute. Pune-o intr-un castron mai mare si acopera cu un servet curat. Se lasa la loc caldut cam o ora (volumul trebuie sa se tripleze). Incalzeste cuptorul la temperatura mare (220 grade Celsius) Dupa o ora scoate coca din castron si mai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iubesti pastele? Sau, pur si simplu, doresti un sos preparat in casa pentru tortilla? Iata o reteta delicioasa "a la Italia"... Ingrediente si cantitati: 2 linguri cu ulei de masline 1/2 ceasca de ceapa tocata marunt 1/2 ceasca de patrunjel tocat marunt 3 catei de usturoi, taiati marunt 2 cesti sos de rosii 3/4 ceasca de ciuperci feliate 1 1/2 ceasca de apa 3/4 ceasca de vin rosu 2 linguri cu busuioc uscat si pisat 2 linguri cu oregano uscat si pisat 1 lingurita cu sare 1 lingurita rasa cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . De aceea noua campanie a editurii All numita "Cartea calatoare" m-a entuziasmat nespus. Cei de la All au avut o super idee pentru a promova lectura ... Riso. Autorul este un psiholog italian, specializat in terapia cognitiva. Am ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... adevarata reteta italiana este, de regula, simpla. Atat de simpla incat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... un blog tinerel si gustos. "All day cooking" apartine Nicoletei, care ... , dati fuguta dupa noi retete. "All day cooking" va asteapta. Daca ... un mail la cookingwithmysoul@gmail.com O Duminica calma si relaxanta va ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... asa cum le doriti. Dressingul italian este un sos simplu de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... sosurile de baza din bucataria italiana si pentru necunoscatori, am putea ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Bustrengo este o prajitura delicioasa originara din zona Romagna. - 100 gr. fana de malai - 200 gr. faina obisnuita - 100 gr. firimituri de paine - 200 gr. zahar sau miere - 3 oua - 500 ml lapte - 100 gr. stafide - 100 gr. smochine taiate feliute - coaja de la o lamaie - coaja de la o portocala - 500 gr. mere decojite si taiate feliute - 60 ml ulei de masline - 1 lingurita sare Amestecati cele doua feluri de faina, firimiturile de paine, ouale intregi si uleiul, apoi incorporati laptele. ...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
... , cunoscut la noi si ca allamatriciana, isi trage numele de la orasul italian Amatrice, din regiunea Lazio. Rustic ... , preparat traditional cu guanciale  o specialitate italiana de bacon, asemanatoare cu pancetta ... ; asortat cu ardei iute, sosul allamatriciana a facut cariera internationala. Portii ... (numele lor vine de la italianul buca, gaura) si, mai rar ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tare lene mi-a fost saptamana asta. Cred ca se trage de la faptul ca sunt in concediu. N-am avut nici un chef sa mai scriu, dar prietenele mele Angelica si Lory ma tot trag de maneca sa le povestesc cum a fost la Milano si la Roma. Si sa pun poze, bineinteles. Ce nu fac eu pentru voi... Iata povestea unui blogger culinar, care a participat la concursul Electrolux si a avut norocul sa castige nu trei zile in Italia, ci o experienta din care isi va hrani sufletul mult timp de acum incolo. Ca...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Bradut le-a declarat "cele mai bune paste pe care le-a mancat vreodata" si mie asta imi suna a cel mai frumos compliment. Unde mai pui ca este prima oara cand gatesc midii - aha, sunt tot eu, aia care includea midiile in top of dislikes . M-a convins Bradut sa le mai incerc odata in aprilie ce tocmai a trecut si le-am nimerit bine facute, asa ca am prins curaj. Azi am cumparat si am preparat. Dupa pofte, fara retete, fara inspiratie. Se facea in poftele mele ca midiile erau insotite de niste...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
Culoarea, gustul si esenta Italiei sunt cuprinse in aceasta salata desavarsita prin simplitate. Insalata Caprese sau salata a la Capri, preparata in culorile tricolorului statutui peninsular  verde, alb, rosu  e considerata adevaratul simbol al bucatariei italiene. Numita pe alocuri, din ratiuni ce tin de orgolii regionale, salata  Bocconcini di mozzarella con pomodori e basilico , salata Caprese are o cerinta esentiala pentru o reusita garantata: ingrediente proaspete si de buna...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Rosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie fasii subtiri. Usturoiul se piseaza si se pune in tigaie in ulei incins pentru circa 1 minut, dupa care venim cu ceapa tocata marunt. Mai lasam 5 minute la calit. Adaugam rosiile si ardeii, cu sare si piper dupa gust si lasam 10 minute. Intre timp pregatim pastele conform instructiunilor de pe ambalaj,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O mancare calda tipica pentru zona muntoasa din Abruzzo. In mod traditional, ar trebui folosita carnea de oaie care ar fi fripta la foc deschis, intr-un vas mare de arama. Insa mielul este atat de fraged incat carnea i se desprinde de pe oase. Friptura e delicioasa cu polenta (celebra mamaliga romaneasca). Timp de pregatire : 15 minute Timp de preparare : 5 ore si 10 minute 755 cal/portie Ingrediente necesare : 700 g ceapa, 3 ardei iuti mari (chilli), 6 catei de usturoi, 2,3kg pulpa de miel,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
pun cartofii la fiert, in coaja. Cand sunt fierti curata coaja. Intr-o tigaie incapatoare pune sunca la rumeni, taiata in bucatele mici, apoi carnea de vaca si toate verdeturile tocate marunt. Lasa totul pe foc circa 10-15 minute amestecand. Adauga putin ulei, doar daca este cazul. Stinge carnea cu vin rosu, si lasa totul pe foc, sa fiarba inca 15 minute. Potriveste de sare si piper. Unge o tava, care merge la cuptor, cu unt. Aseaza carnea rumenita, cu tot cu sos, intr-un strat uniform, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1/2 ceasca ulei, 3 lingurite otet (de preferinta rosu), un catel de usturoi, taiat marunt, o lingurita busuioc, un varf de lingurita de ardei rosu uscat, o lingurita sare, un pachet de macaroane, 1/4 de cana de branza Parmezan, 2 cani de buchetele de broccoli, 200 de grame de cirnati picanti, 5 rosii medii, 1/2 cana branza mozzarella, sare, piper Mod de preparare: Se fierb pastele al dente. Intr-un vas mare se amesteca uleiul, otetul, usturoiul, busuiocul, sarea si piperul. Se amesteca sosul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Acest mic-dejun a fost o surpriza incredibila. M-am trezit de dimineata cu pofta de ceva bun si am incropit aceasta omleta coapta la cuptor care este atat de colorata, de delicata si de bogata incat iti tine de foame o zi intreaga. Aveti nevoie de 3 oua 100 ml lapte integral (gras) 2 zucchini micuti 1 ceapa rosie 1 ardei gras (sau jumatate - depinde de dimensiuni) 2 catei de usturoi 100 grame Mozzarella Lactitalia busuoic, sare, piper Caliti usturoiul impreuna cu ceapa rosie intr-o tigaie. ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
500 g piscoturi Savoiardy, 500 g crema Mascarpone, 4 oua, 150 g zahar, 10 linguri lichior Amaretto, 1 ceasca cafea pregatita foarte concentrat si amesctecata cu zahar, 10 g gelatina praf, cacao pentru presarat desupra Mod de preparare: Galbenusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga Mascarpone, lichiorul si gelatina, se bat pana devine o crema spumoasa. Albusurile se bat spuma si apoi se amesteca cu crema obtinuta anterior. Cafeaua racita in prealabil se pune intr-o farfurie, si apoi ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . Sa prepari pastele in stil italian este, insa, o adevarata arta. Pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 pachet de paste scurte, o ceasca boabe de mazare fiarta, 2 cutii masline, o ceasca salam taiat cubulete, o legatura ceapa verde, o cana telina taita cubulete, citeva fire de patrunjel, o cana maioneza, o ceasca smantana, un pliculet de praf de sos de salata, 2 lingurite lapte Mod de preparare: Se fierb pastele al dente si se clatesc sub jet de apa rece. Intr-un bol mediu se amesteca bine praful de salata cu maioneza, smantana si laptele. Se amesteca restul ingredientelor intr-un bol, se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com