fritto misto all italiana come si fa
Pagina 2 din 5
Te-ar mai putea interesa:
salata orez italiana, pasca italiana, salata italiana, mancare italiana, tarta mere italiana, pizza italiana, fritto misto all italiana, lasagna italiana, frito misto, tipuri de branza italiana
... . Sa prepari pastele in stil italian este, insa, o adevarata arta. Pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Italienii au obiceiul de a savura aceasta prajitura alaturi de un pahar de vin rosu, dulce. Te invit sa le urmezi exemplul. Ingrediente si cantitati: 2 oua 2/3 ceasca de zahar 4 linguri cu unt topit 1/4 ceasca de ulei de masline 1/3 ceasca de lapte 1/2 lingurita cu esenta de vanilie 1 1/2 ceasca de faina 3/4 lingurita cu praf de copt un praf de sare 2 linguri cu coaja rasa de lamaie 2 linguri cu coaja rasa de portocala 300 g boabe de strugure negru Mod de preparare: 1. Incinge cuptorul la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Lupul de mare ( Pesce lupo, italiana ) este alaturi de intrega familie ... mare europeni, numiti branzino in italiana pestele favorit al Italiei si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Vor urma vremuri grele pentru bucataria mea. Mai exact urmeaza mutari (da, la plural) si stiti ce inseamna asta: vasele in cutii, condimentele pierdute prin bagaje, timp mai putin pentru gatit. Asadar sa aveti un pic de rabdare cu mine si daca toate decurg bine, sper ca de la primavara sa ma asez si eu intr-o noua bucatarie, in sfarsit spatioasa :). Pana atunci gatesc prin straini. Dar sa trecem peste aceste aspecte si sa trecem la ce ne intereseaza: retete delicioase! :) Am primit un iepuras...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt. Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine. Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt. Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii, la fel si branza. Incingi cuptorul la 175 de grade si introduci tava.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Te-ai saturat de carnuri, dulciuri, sosuri, combinatii calorice bomba pentru organismul tau? Esti obosita, nu mai ai energie sa gatesti feluri alambicate si pretentioase? Tocmai te-au anuntat prietenii ca vin la cina si nu ai nimic in frigider? Nu-i nimic. Avem un preparat foarte usor de facut, delicios, perfect pentru tine si pentru musafirii tai. Pastele cu verdeturi, un produs specific bucatarie italienesti, ar fi alegerea perfecta. Ingrediente: 500 g de spaghete fierte 200 ml smantana ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... -aliment deosebite, originara din provincia italiana Emilia Romagna. Numita uneori si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Fierbem cartofii 30-35 minute, sau pana cand, infigand o furculita intr-un cartof, aceasta intra cu usurinta in el. Ii scoatem din apa, ii lasam sa se racoreasca putin, apoi ii curatam. Se paseaza cu telul. Peste cartofii pasati, se adauga toate ingredientele de mai sus (indiferent de ordine), cu exceptia mozzarellei, suncii de Praga si 2-3 linguri de parmezan. Se mixeaza pana obtinem o pasta. Se tapeteaza o forma rotunda cu unt si pesmet. Se pune jumatate din compozitia placintei de cartofi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un castron destul de mare se pune uleiul de masline, drojdia, un praf de sare, laptele putin incalzit peste care se adauga faina cat cuprinde pana se face o coca numai buna de framantat. Se framanta vreo 6 min dupa care se lasa la crescut cat puteti (pana creste considerabil). Dupa ce creste, se imparte aluatul in doua si se intinde cu facaletul in forma rotunda si se pune intr-o tava unsa in prealabil cu putin ulei de masline. Se fac doua tavi si se mai lasa putin la crescut si in...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Am vrut sa fac paste zilele trecute, ca sa le am in casa pentru zilele cand ni se face pofta. Fiind vorba de o cantitate mai mare, l-am rugat pe Umberto, proprietarul restaurantului Ciao Bella de la noi din sat, sa ma lase sa ma folosesc de sculele de la el din bucatarie. Claro che si! Si iata-ma eu inarmata cu faina si cu oua, ascultand atenta la Umberto cum imi da instructiuni: pui faina toata in malaxor, dar ouale le adaugi unul cate unul, dupa ce le-ai spart intr-o ceasca. Ca sa fii...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
Un risotto cu adevarat deosebit de toate celelalte, in care gustul somonului afumat da noi intelesuri acestui preparat. O reteta excelenta pentru o cina cu musafiri, alaturi de un vin alb. Portii: 3-4 Timp de preparare: 45 de minute Ingrediente: 350 de grame de orez cu bob rotund (preferabil arborio sau carnaroli) 200 de grame de somon afumat 1 pahar de vin alb sec 1 ceapa 3 catei de usturoi 2 linguri zdravene de unt 800 ml supa de pui 4 linguri de parmezan ras piper negru proaspat macinat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Originar din Milano (Italia)- mai poarta numele de paine de Milano -, panettone isi are originea inca de pe vremea romanilor care indulceau painea cu miere. Este gatit in mod traditional, de Craciun, si in Argentina, Brazilia, Bolivia, Chile si Peru, inlocuind pe alocuri traditionala roscon de reyes (prajitura regelui). O adevarata industrie cu peste 117 milioane de bucati produse in fiecare an in Italia, cozonacii panettone sunt nelipsiti de pe mesele de Craciun. Portii : 1 panettone (aprox....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... reteta italiana foarte rapida pentru a obtine un pate de somon afumat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Fel simplu si prietenos, cu puternice radacini in satele italiene, pastele cu fasole ( Pasta e fagioli ) sunt un conglomerat de carbohidrati, nascut, cel mai probabil, in vremuri nu tocmai prospere. O reteta care se regaseste, cu diverse variatii, in toate regiunile italiene dar si peste ocean, acolo unde a fost dusa de emigrantii italieni. Portii: 2 Timp de preparare: 30 de minute Ingrediente: 700 grame fasole alba fiarta (de preferinta cannellini sau borlotti ) 100 grame paste scurte ( ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
O reteta simpla si savuroasa, tortellini umpluti cu prosciutto si serviti cu bacon (speck), unt si salvie ( Tortellini con burro e salvia ) au o savoare aparte. Simplu de preparat, aceasta reteta este remarcabila atunci cand e gatita cu paste proaspete. Portii: 2 Timp de preparare: 30 minute Ingrediente: 300 grame tortellini cu prosciutto 180 grame bacon (sau speck) 2 linguri de unt 2 linguri de frunze de salvie tocate mare piper negru macinat 2 linguri de parmezan ras Preparare: Fierbeti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Mancarurile din burta de vita sunt relativ rare in Europa si au aparut in locurile care au avut un contact indelungat cu populatiile arabe. Pe langa clasicele tuslama si ciorba de burta , va propunem o reteta inedita, originara din Italia. Trippa alla fiorentina (burta ca in Fiorentina/Florenta) este o mancare savuroasa, de casa, care va fi cu siguranta si pe gustul romanilor. Portii: 6 Timp de preparare: 80 de minute Ingrediente: 1,2 kilograme burta de vita prefiarta 3 morcovi 1 ceapa mare 5...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In fiecare zi si mai ales in week-end, petreci o cantitate apreciabila de timp in bucatarie. Iti consulti caietul cu retetele preferate, iti pregatesti ingredientele pentru felurile de mancare pe care doresti sa le prepari pentru toti membrii familiei, gatesti si apoi astepti sa degusti... rezultatul impreuna cu cei dragi. Pentru ca toate aceste lucruri inseamna uneori timp pretios, iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa iti faci munca mult mai usoara. Atunci cand ai nevoie de fasii foarte...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Incingeti cuptorul la temperatura cea mai mare. Puneti pulpa de porc dezosata si crestata pe o planseta de taiat, cu pielea in jos. Folosind un mojar, o rasnita de cafea sau un bol de metal si un sucitor, zdrobiti semintele de fenicul impreuna cu ardeiul iute si sarea gema, pana obtineti o pulbere fina, apoi adaugati foile de dafin rupte bucatele si zdrobiti-le si pe acestea.Adaugati coaja de lamaie. Presarati acest amestec peste carnea de porc, pe toate partile, acoperind-o complet. Rulati...
Reţetă de pe retete.eva.ro