Cauta in 21.294 retete
Coca o poti face cu mana de la inceput, dar eu am pus-o in robot (!) unde am lasat-o cam 3 minute, pana s-au amestecat toate ingredientele si nu a mai fost lipicioasa. Scoate-o din robot si mai lucreaz-o cu mana pe o planseta presarata cu faina cam 5 minute. Pune-o intr-un castron mai mare si acopera cu un servet curat. Se lasa la loc caldut cam o ora (volumul trebuie sa se tripleze). Incalzeste cuptorul la temperatura mare (220 grade Celsius) Dupa o ora scoate coca din castron si mai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Încinge doua linguri cu ulei de masline într-o tigaie mare si adauga ceapa, usturoiul si jumatate din cantotatea de oregano. Caleste la foc mediu, timp de cinci minute. Adauga restul de ulei de masline si da focul mare. Adauga vinetele si lasa-le pe foc trei minute. Adauga conserva de rosii tocate, otetul balsamic si lasa sa clocotesca timp de doua minute. Presara busuiocul si jumatate din cantitatea de parmezan ras. Întinde amestecul pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... adevarata reteta italiana este, de regula, simpla. Atat de simpla incat ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... . De aceea noua campanie a editurii All numita "Cartea calatoare" m-a entuziasmat nespus. Cei de la All au avut o super idee pentru a promova lectura ... Riso. Autorul este un psiholog italian, specializat in terapia cognitiva. Am ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... asa cum le doriti. Dressingul italian este un sos simplu de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Iubesti pastele? Sau, pur si simplu, doresti un sos preparat in casa pentru tortilla? Iata o reteta delicioasa "a la Italia"... Ingrediente si cantitati: 2 linguri cu ulei de masline 1/2 ceasca de ceapa tocata marunt 1/2 ceasca de patrunjel tocat marunt 3 catei de usturoi, taiati marunt 2 cesti sos de rosii 3/4 ceasca de ciuperci feliate 1 1/2 ceasca de apa 3/4 ceasca de vin rosu 2 linguri cu busuioc uscat si pisat 2 linguri cu oregano uscat si pisat 1 lingurita cu sare 1 lingurita rasa cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , cunoscut la noi si ca allamatriciana, isi trage numele de la orasul italian Amatrice, din regiunea Lazio. Rustic ... , preparat traditional cu guanciale  o specialitate italiana de bacon, asemanatoare cu pancetta ... ; asortat cu ardei iute, sosul allamatriciana a facut cariera internationala. Portii ... (numele lor vine de la italianul buca, gaura) si, mai rar ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... sosurile de baza din bucataria italiana si pentru necunoscatori, am putea ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Culoarea, gustul si esenta Italiei sunt cuprinse in aceasta salata desavarsita prin simplitate. Insalata Caprese sau salata a la Capri, preparata in culorile tricolorului statutui peninsular  verde, alb, rosu  e considerata adevaratul simbol al bucatariei italiene. Numita pe alocuri, din ratiuni ce tin de orgolii regionale, salata  Bocconcini di mozzarella con pomodori e basilico , salata Caprese are o cerinta esentiala pentru o reusita garantata: ingrediente proaspete si de buna...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... un blog tinerel si gustos. "All day cooking" apartine Nicoletei, care ... , dati fuguta dupa noi retete. "All day cooking" va asteapta. Daca ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Rosiile se lasa la oparit in apa fierbinte cateva secunde, dupa care se decojesc, se taie in sferturi si li se scot semintele si miezul. Ardeii grasi se curata de cotoare si seminte si se taie fasii subtiri. Usturoiul se piseaza si se pune in tigaie in ulei incins pentru circa 1 minut, dupa care venim cu ceapa tocata marunt. Mai lasam 5 minute la calit. Adaugam rosiile si ardeii, cu sare si piper dupa gust si lasam 10 minute. Intre timp pregatim pastele conform instructiunilor de pe ambalaj,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Bustrengo este o prajitura delicioasa originara din zona Romagna. - 100 gr. fana de malai - 200 gr. faina obisnuita - 100 gr. firimituri de paine - 200 gr. zahar sau miere - 3 oua - 500 ml lapte - 100 gr. stafide - 100 gr. smochine taiate feliute - coaja de la o lamaie - coaja de la o portocala - 500 gr. mere decojite si taiate feliute - 60 ml ulei de masline - 1 lingurita sare Amestecati cele doua feluri de faina, firimiturile de paine, ouale intregi si uleiul, apoi incorporati laptele. ...
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
O mancare calda tipica pentru zona muntoasa din Abruzzo. In mod traditional, ar trebui folosita carnea de oaie care ar fi fripta la foc deschis, intr-un vas mare de arama. Insa mielul este atat de fraged incat carnea i se desprinde de pe oase. Friptura e delicioasa cu polenta (celebra mamaliga romaneasca). Timp de pregatire : 15 minute Timp de preparare : 5 ore si 10 minute 755 cal/portie Ingrediente necesare : 700 g ceapa, 3 ardei iuti mari (chilli), 6 catei de usturoi, 2,3kg pulpa de miel,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încalzeste cuptorul si topeste untul într-o tigaie adânca, în care pui apoi usturoiul, ciupercile si ceapa, taiate marunt. Dupa trei minute, adauga faina si amesteca pâna când sosul de ciuperci se închide la culoare. Toarna încet laptele si amesteca pâna când compozitia devine legata, apoi adauga condimentele. Lasa compozitia deoparte si fierbe foile de lasagna conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi scurge apa. Asezi un strat de sos de ciuperci pe fundul unei tavi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
pun cartofii la fiert, in coaja. Cand sunt fierti curata coaja. Intr-o tigaie incapatoare pune sunca la rumeni, taiata in bucatele mici, apoi carnea de vaca si toate verdeturile tocate marunt. Lasa totul pe foc circa 10-15 minute amestecand. Adauga putin ulei, doar daca este cazul. Stinge carnea cu vin rosu, si lasa totul pe foc, sa fiarba inca 15 minute. Potriveste de sare si piper. Unge o tava, care merge la cuptor, cu unt. Aseaza carnea rumenita, cu tot cu sos, intr-un strat uniform, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Sa prepari pastele in stil italian este, insa, o adevarata arta. Pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Lupul de mare ( Pesce lupo, italiana ) este  alaturi de intrega familie ... mare europeni, numiti branzino in italiana  pestele favorit al Italiei si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Tare lene mi-a fost saptamana asta. Cred ca se trage de la faptul ca sunt in concediu. N-am avut nici un chef sa mai scriu, dar prietenele mele Angelica si Lory ma tot trag de maneca sa le povestesc cum a fost la Milano si la Roma. Si sa pun poze, bineinteles. Ce nu fac eu pentru voi... Iata povestea unui blogger culinar, care a participat la concursul Electrolux si a avut norocul sa castige nu trei zile in Italia, ci o experienta din care isi va hrani sufletul mult timp de acum incolo. Ca...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
Italienii au obiceiul de a savura aceasta prajitura alaturi de un pahar de vin rosu, dulce. Te invit sa le urmezi exemplul. Ingrediente si cantitati: 2 oua 2/3 ceasca de zahar 4 linguri cu unt topit 1/4 ceasca de ulei de masline 1/3 ceasca de lapte 1/2 lingurita cu esenta de vanilie 1 1/2 ceasca de faina 3/4 lingurita cu praf de copt un praf de sare 2 linguri cu coaja rasa de lamaie 2 linguri cu coaja rasa de portocala 300 g boabe de strugure negru Mod de preparare: 1. Incinge cuptorul la...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ceapa, spalata si curatata, o toci marunt. Chiflele le inmoi in apa rece si le storci bine. Din ceapa, paine, carne, oua si pesmet faci un amestec, iar la urma, adaugi si usturoiul tocat marunt. Pui apoi sare, piper, mustar si boia, dupa gust. Rosiile le oparesti, le decojesti si le tai felii, la fel si branza. Incingi cuptorul la 175 de grade si introduci tava.
Reţetă de pe retete.eva.ro