Cauta in 21.292 retete
Ceapa se taie marunt si se pune in ulei sa se caleasca putin, se adauga pastaile spalate si taiate de 3 cm. Se adauga apa cat sa fie la nivelul pastailor si se lasa sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga rosia curatata si taiata marunt. Se lasa sa fiarba pana sunt pastaile moi. Se adauga delikat dupa gust si mujdeiul de usturoi exact in momentul in care stingem focul. Se acopera si se lasa sa stea innabusit.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Dovleceii se calesc câteva minute cu ceapa, dupa care se lasa la racit. Iaurtul grecesc se amesteca bine cu uleiul de masline, usturoiul zbrobit, coaja si zeama de lamâie, marar tocat marunt, sare si piper. Amestecul cu dovlecei si ceapa se pune în acest sos, se amesteca bine si se mai condimenteza daca este nevoie.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... verde, 1/2 kg. rosii, 1 ceapa, 5-6 catei usturoi, 4-5 linguri ulei, pesmet, sare, patrunjel ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. cartofi, o capatina de usturoi, o ceasca de ulei, o ceasca apa minerala, sare, piper Mod de preparare: Cartofii se spala, se fierb in coaja, apoi se curata. Usturoiul se curata, se piseaza, se freaca cu ulei si apa minerala. Cartofii se amesteca cu mujdeiul de usturoi si se incalzesc. Mod de servire Se servesc fierbinti.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
spaghetti, 10-15 catei usturoi, 3 linguri ulei, 5 linguri sos tomat, o frunza mica de dafin, salam Mod de preparare: Se fierb spaghetti si se scurg. Intr-o tigaie se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul maruntit, salamul taiat cubulete, sosul tomat, foaia de dafin si o lingurita de Delikat. Dupa ce s-a calit tot amestecul, se adauga apa(cca o cana)si se fierbe, aprox. 7 min., apoi se toarna sosul peste spaghetti. Mod de servire Se poate servi cu ketchup
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Vânata se taie rondele si se coace fie în cuptor, fie pe o tigaie grill. Se amesteca apoi cu rondele de rosie, bucati de brânza feta, nucile si usturoiul pisat. Se asezoneaza cu ulei, otet balsamic, sare, piper si fulgi de ardei iute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
200 gr. icre, 1 buc. ceapa, 1-2 catei de usturoi, piper, sare, ulei, lamiie, masline Mod de preparare: Se strivesc cu furculita icrele impreuna cu zeama de lamiie si piperul, se adauga sare, ulei cite putin, iar la sfirsit ceapa si usturoiul tocate marunt. Se amesteca totul foarte bine. Mod de servire Se garniseste cu masline negre
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg ciuperci, 1/2 capatina de usturoi, 1/4 kg de malai, sare Mod de preparare: Se fierb acoperit in doua cesti de apa cu sare ciupercile intregi, curatate si spalate. Se servesc reci cu mujdei de usturoi (facut cu zeama de ciuperci) si mamaliguta calda.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Feliile de vânata se pun în tigaia grill si se întorc de mai multe ori pâna când obtii acele dungi negre care le confera o aroma intensa de fum. Pâna când se fac vinetele se amesteca uleiul cu otetul, usturoiul, patrunjelul, menta, sarea si piperul pentru a obtine un dressing în care se pun vinetele calde. Se amesteca bine împreuna pentru ca vinetele sa absorba toate aromele, dupa care se consuma pe felii de pâine integrala prajita.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , 5 linguri de bulion, 5 catei de usturoi, 3 buc. ardei, ulei, o lamiie, 1 pahar ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
24 catei usturoi, 10 felii subtiri piine neagra, 100 gr. branza ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
600-700 gr. ciuperci, 4 catei de usturoi, 3 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamiie, sare, piper, patrunjel verde tocat Mod de preparare: Ciupercile curatate si spalate se fierb in apa cu putina sare si putina zeama de lamiie. Dupa 15 minute se scurg, se taie felii si se pun intr-o salatiera. Deasupra se toarna sosul preparat din mujdei, piper, sare si zeama de lamiie, se amesteca si se presara cu patrunjel.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. fasole verde, 7-8 catei de usturoi, 3 linguri ulei, marar si patrunjel verde tocat, sare, eventual ceapa verde Mod de preparare: Fasolea verde, fiarta in apa clocotita cu sare, se scurge si se pune intr-o salatiera. Se stropeste
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Rosiile se spala, se sterg si se coc pe plita sau pe gratar. Se curata apoi de coaja si se paseaza cu furculita. Peste rosii se adauga usturoiul pisat sare si apa si se omogenizeaza bine.. Am servit sosul cu carnaciori prajiti si mamaliga .
Reţetă de pe retete.eva.ro
... oua, 30 gr. usturoi, 80 gr. svaiter sau cascaval, o lingura mustar ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... catei de usturoi mari, ulei dublu rafinat de masline, un ardei ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. fasole grasa sau tucara, citeva linguri ulei, citeva linguri otet de vin, 2-3 catei de usturoi, sare, 1 buc. rosie, patrunjel si marar tocat Mod de preparare: Se fierbe fasolea in apa fierbinte sarata pana se inmoaie. Se scurge bine, se amesteca cu ulei, otet si usturoiul pisat. Se lasa acoperit timp de 2 ore sa se raceasca si sa se imbibe bine. Mod de servire Se presara abundent cu verdeata tocata. Se garniseste cu felii de rosii.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pastele se fierb al dente si se strecoara. Într-o tigaie se topeste untul, se adauga usturoiul maruntit, dupa care pun pastele, vinul alb si frunzele de spanac. Se lasa câteva minute pâna când se gateste spanacul, dupa care se condimenteaza cu sare si piper, iar la final se razuieste un strat generos de parmezan.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 1/2 kg. peste, 1 lamiie, 1 pahar ulei, usturoi, piper, sare, 1/2 kg. rosii (bulion), 3-4 linguri de vin, cimbru Mod de preparare: Pestele curatat se lasa 1/2 ora cu sare, se cresteaza si in crestaturi se pun boabe de piper, usturoi, felii de lamiie, cimbru. Se toarna pe deasupra ulei, vara se pun rosii, iarna bulion. Se da la cuptor. Cind este aproape gata, se picura putin vin.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 4-5 catei usturoi, 2 conserve sardele, 3 linguri ulei, otet, sare, piper Mod de preparare: Se fierb cam 10 minute citiva catei de usturoi. Se scurg apoi si se piseaza. La usturoiul pisat se adauga 2 sardele tocate marunt, 2-3 linguri de ulei, otet, sare si piper dupa gust. In acest sos se pun oua rascoapte taiate felii. Peste ele se presara verdeata tocata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com