foi de napolitana cu praf de latte
Pagina 5 din 5
Daca te-ai plictisit de mancarurile cu carne si vrei o reteta usor de preparat pentru weekend, cumpara mai multe legume si curry ca sa prepari o mancarica delicioasa. Ingrediente 4 morcovi 2 cartofi 1 cana boabe de naut fiert 1 cana de fasole verde 1 cana ceapa maruntita 3 catei de usturoi 2 linguri curry 1 lingurita de coriandru macinat 1/4 lingurita boia de ardei 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita scortisoara 2 cani apa sau supa de legume 4 rosii tocate marunt *optional orez proaspat fiert...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se bat ouale cu iaurtul, apa minerala .Se adauga apoi aceasta compozitie in brânza zdrobita impreuna cu praful de copt . Se întind doua foi in tava bine unsa cu ulei . Se dau deoparte doua foi iar restul se se rup in compozitia de branza si se distribuie in tava .Deasupra se acopera cu cele doua foi care se ung putin cu ulei . Separat batem oul ,smantana si apa minerala ,compozitie pe care o punem peste cele doua...
Reţetă de pe retete.eva.ro
500 g faina, un pahar apa calduta, 3 linguri ulei, o lingura otet, o Mod de preparare: Se pune faina intr-un vas, se face o adincitura, in care se pune uleiul, apa calduta si o lingura de otet. Se amesteca cu lingura, incorporind faina in lichid, iar dupa ce incepe sa se formeze aluatul, se ia la framintat cu mina. Se framinta si se bate de planseta. Se lasa apoi acoperit la loc cald. Dupa un sfert de ora se intinde o foaie, se acopera si se lasa sa mai stea un sfert de ora. Se intinde pe ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente (pentru 80 bucati) 2 kg carne tocata amestec 1/2 kg ciuperci(eu am pus codite ) 1 pahar orez 4-5 cepe mari 2 verze murate bulion 2 legaturi marar 1 plic condiment ptr sarmale 1 ou 2 linguri malai Mod de preparare Se caleste ceapa impreuna cu ciupercile tocate foarte marunt in ulei,apoi se adauga bulionul si orezul si se amesteca continuu,pana se umfla putin orezul . Se adauga carnea tocata,mararul tocat marunt si un ou intreg si se amesteca in continuare. Cand se omogenizeaza bine...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1/2 cana de orez, 1/2 kg. de ceapa, 1 cutie cu ciuperci, frunze de vita, vegeta Mod de preparare: Se taie ceapa marunt si se pune sa se caleasca in ulei. Cand este aurie ceapa, se pun si ciupercile taiate si spalate foarte bine. Se lasa putin sa-si ia gustul cepei si se adauga vegeta si apoi orezul ales si spalat. Se lasa totul pe foc pana se umfla orezul si apoi se stinge focul. Dupa ce compozitia s-a mai racit putin, se infasoara sarmalutele in frunza de vita carora li s-a taiat cotorul. ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Am mancat niste astfel de sarmalute acum vreo 12 ani la cineva si de atunci am tot stat cu gandul la ele. Am facut rost de ceva vreme de reteta si uite ca i-a venit si randul. O reteta extraordinara, foarte bune si pentru copii, fetitei mele i-au placut teribil! Ingrediente 1 kg urda 1 kg frunze stevie (mai mari) 1 paharut de orez 2 oua 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 l bors 200 ml lapte 2-3 linguri faina 50 gr unt 2-3 linguri suc de rosii Mod de preparare Se faramiteaza urda....
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... . Se intinde crema rece intre foi, se apasa putin foaia de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1 kg carne macra tocata (de porc sau combinata cu vita), 6 - 8 legaturi de frunza de vita (in functie de marimea frunzei), 1 ceapa, 2-3 linguri de orez, 3 cesti de apa, sare, 1 l bors, pasta de tomate Mod de preparare: 1. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se oparesc frunzele de vita care au fost spalate inainte. 2. Dupa ce au fost oparite, frunzele se scurg de apa si li se taie codita. 3. Carnea tocata se sareaza, se amesteca cu orezul si ceapa tocata marunt. 4. Se adauga apa necesara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cine s-ar fi gandit la aceasta combinatie intre frunzele de vita de vie murate bine pentru sarmalute si branza fina camembert? Dar o asemenea combinatie este posibila si chiar foarte gustoasa. Reteta de camembert in foaie de vita se prepara la gratar pentru un plus de savoare. Vezi aici si reteta de Ghidul branzeturilor. Reteta: Camembert in foaie de vita la gratar Ingrediente: 1 frunza de vita de vie mare (de la saramura) 1 bucata de branza camembert de 125 grame 1 lingura de miere 15 grame...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 kg carne macra tocata (de porc sau combinata cu vita), 6 - 8 legaturi de frunza de vita (in functie de marimea frunzei), 1 ceapa, 2-3 linguri de orez, 3 cesti de apa, sare, 1 l bors, pasta de tomate Mod de preparare: 1. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se oparesc frunzele de vita care au fost spalate inainte. 2. Dupa ce au fost oparite, frunzele se scurg de apa si li se taie codita. 3. Carnea tocata se sareaza, se amesteca cu orezul si ceapa tocata marunt. 4. Se adauga apa necesara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Daca se foloseste varza dulce, aceasta se opareste mai intii, apoi se aleg foile, iar restul se toaca in fidea foarte marunta. Daca se prepara cu varza acra, se spala mai intii pentru a-i lua din acreala, se aleg foile, iar restul se toaca de asemenea in fidea foarte marunta. Separat se toaca ceapa foarte marunt si jumatate din intreaga ei cantitate se prajeste in ulei bine incins. Cind ceapa capata culoarea galbena, se adauga orezul, care mai inainte a fost ales, spalat si scurs de apa. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata, se spala si se fierb morcovii, sfecla, fasolea verde si mazarea. Se taie sub forma de sferturi de rondele morcovii si sfecla, iar in bucati fasolea verde. Se adauga mazarea fiarta, rosiile taiate felii si ouale (sferturi). Se amesteca bine cu mustar, sare, piper si maioneza (200 g). Se decoreaza cu restul de maioneza si fileuri de sardele. - 200 g morcovi, 300 g fasole verde, 200 g rosii, 3 oua, 300 g sfecla rosie, 100 g mazare, 150 g sardele, 250 g maioneza, sare, piper si mustar...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Frunzele de vita, curatate si spalate, se oparesc in apa clocotita, apoi se lasa sa se scurga. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt sau se da prin masina de tocat, impreuna cu carnea. Orezul, ales si spalat, se fierbe 5 minute, se scurge si se amesteca cu carnea si cu ceapa; se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pe fiecare frunza de vita se pune cate o lingurita de umplutura si se infasoara sarmalele. Se acopera fundul unei cratite cu frunze de vita, se asaza sarmalele, se presara...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... batute, 8 lg zahar, iaurtul, uleiul,praful de copt. Se unge tava ... tava, fireste se taie din foi, in nici un caz nu ... ca sa incapa), se pun 2 foi pe fund, se ung cu ... pe la mijlocul pachetului de foi de placinta se pun fructele ... dese, apoi se continua cu foi-crema pana terminam cu o foaie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... in alcool, zeama de lamaie, praful de sare. Foile de placinta ... se aseaza cealalta jumatate de foi cu care procedam la fel ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... dulce, telemeaua rasa, ouale, smantana, praful de sare si zaharul. Omogenizam ... o tava mai inalta. Punem un rand de foi, le ungem,punem foi,ungem si mai punem un rand. Sa fie trei randuri ... . Ultimul strat trbuie sa fie foi de placinta pe care le ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... e o combinatie inedita intre foile de napolitane, blatul din compozitie de pricomigdale ... cappuccino. Ingrediente: - o foaie mare pentru napolitana (gasiti in comert pachete de foi pentru napolitane) - 4 oua mari - 250g zahar ... spuma tare, impreuna cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul ... dimensiunii tavii). Peste foaia de napolitana turnam compozitia de albusuri si ......
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... . Faina se amesteca impreuna cu praful de migdale si sarea, apoi ... foc mic, cu capac. Gelatina foi se pune la hidratat in ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Bati ouale, adaugi zaharul si bati pana devine spuma. Adaugi treptat uleiul, laptele, faina, praful de copt si un praf de sare. Framanti bine si lasi aluatul deoparte . Dovleacul se da pe razatoare , amestecam cu zaharul dupa gust si punem si miezul de nuca . ( dupa preferinte putem pune si scortioara ) . Tava in care punem placinta o ungem cu ulei . Foile le intindem subtire si adaugam compozitia dupa care le rulam si repetam procedeul .
Reţetă de pe retete.eva.ro