Cauta in 16.331 retete
Varza se opareste in apa cu sare si putin otet.Se desfac de pe capatana pe masura ce se oparesc si se pregatesc foile pentru sarmale,adica curatam partea tare din mijlocul frunzei si o portionam in functie de marimea frunzei atat cat aste numai buna de impachetat sarmalele. Frunzele de vita se spala,taiem eventual coditele daca le-a cules cu codite si apoi le scufundam 2-3 secunde in apa in care am oparit varza si le scoatem repede. Umplutura: ceapa curatata se toaca si se caleste in ulei, ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Daca te-ai plictisit de mancarurile cu carne si vrei o reteta usor de preparat pentru weekend, cumpara mai multe legume si curry ca sa prepari o mancarica delicioasa. Ingrediente 4 morcovi 2 cartofi 1 cana boabe de naut fiert 1 cana de fasole verde 1 cana ceapa maruntita 3 catei de usturoi 2 linguri curry 1 lingurita de coriandru macinat 1/4 lingurita boia de ardei 1/4 lingurita sare 1/8 lingurita scortisoara 2 cani apa sau supa de legume 4 rosii tocate marunt *optional orez proaspat fiert...
Reţetă de pe retete.eva.ro
coaja de portocale coaja de lamaie Adesea rad coaja de citrice si asez un rand de compozitie si altul de zahar, inchid bine borcanul si la frigider cu el, aproape ca nu lipseste din prajiturile mele insa mai am o varianta interesanta. Se spala bine fructele si se curata cu aparatul de cartofi pentru a scoate doar partea colorata nu si alba. Suvitele astfel pregatite se aseaza pe o hartie de copt pe calorifer si dupa vreo doua zile sunt gata. Le mai puteti usca si in cuptor cu usa...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Aceste sarmalute delicioase le-am preparat pentru masa de Paste. Reteta este similara cu cea pentru sarmalute in foi de vita, dar gustul este diferit si textura la fel, datorita frunzelor delicate si acrisoare de stevie. Noua ne plac atat de mult, incat le-am mai facut de trei ori in primavara asta si cred ca le voi mai face din nou pana dispare stevia. De ce aveti nevoie: Pentru
Reţetă de pe dana2dor.blogspot.com
Stevia Rebaudiana Bertoni, cunoscuta sub numele comun de Stevia, este o iarba salbatica care a aparut in padurile sub-tropicale din Paraguay, intr-o regiune unde altitudinea este cuprinsa intre 500 si 1500 metri, precipitatiile sant importante si temperatura variaza intre 6
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ingrediente (pentru 80 bucati) 2 kg carne tocata amestec 1/2 kg ciuperci(eu am pus codite ) 1 pahar orez 4-5 cepe mari 2 verze murate bulion 2 legaturi marar 1 plic condiment ptr sarmale 1 ou 2 linguri malai Mod de preparare Se caleste ceapa impreuna cu ciupercile tocate foarte marunt in ulei,apoi se adauga bulionul si orezul si se amesteca continuu,pana se umfla putin orezul . Se adauga carnea tocata,mararul tocat marunt si un ou intreg si se amesteca in continuare. Cand se omogenizeaza bine...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Am mancat niste astfel de sarmalute acum vreo 12 ani la cineva si de atunci am tot stat cu gandul la ele. Am facut rost de ceva vreme de reteta si uite ca i-a venit si randul. O reteta extraordinara, foarte bune si pentru copii, fetitei mele i-au placut teribil! Ingrediente 1 kg urda 1 kg frunze stevie (mai mari) 1 paharut de orez 2 oua 2 legaturi ceapa verde 1 legatura marar 1 l bors 200 ml lapte 2-3 linguri faina 50 gr unt 2-3 linguri suc de rosii Mod de preparare Se faramiteaza urda....
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... . Se intinde crema rece intre foi, se apasa putin foaia de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cine s-ar fi gandit la aceasta combinatie intre frunzele de vita de vie murate bine pentru sarmalute si branza fina camembert? Dar o asemenea combinatie este posibila si chiar foarte gustoasa. Reteta de camembert in foaie de vita se prepara la gratar pentru un plus de savoare. Vezi aici si reteta de Ghidul branzeturilor. Reteta: Camembert in foaie de vita la gratar Ingrediente: 1 frunza de vita de vie mare (de la saramura) 1 bucata de branza camembert de 125 grame 1 lingura de miere 15 grame...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Daca se foloseste varza dulce, aceasta se opareste mai intii, apoi se aleg foile, iar restul se toaca in fidea foarte marunta. Daca se prepara cu varza acra, se spala mai intii pentru a-i lua din acreala, se aleg foile, iar restul se toaca de asemenea in fidea foarte marunta. Separat se toaca ceapa foarte marunt si jumatate din intreaga ei cantitate se prajeste in ulei bine incins. Cind ceapa capata culoarea galbena, se adauga orezul, care mai inainte a fost ales, spalat si scurs de apa. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata, se spala si se fierb morcovii, sfecla, fasolea verde si mazarea. Se taie sub forma de sferturi de rondele morcovii si sfecla, iar in bucati fasolea verde. Se adauga mazarea fiarta, rosiile taiate felii si ouale (sferturi). Se amesteca bine cu mustar, sare, piper si maioneza (200 g). Se decoreaza cu restul de maioneza si fileuri de sardele. - 200 g morcovi, 300 g fasole verde, 200 g rosii, 3 oua, 300 g sfecla rosie, 100 g mazare, 150 g sardele, 250 g maioneza, sare, piper si mustar...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala sfecla bine si se usuca intr-un stergar. Se porneste cuptorul. Se pune sfecla intr-o forma rezistenta la foc, se toarna untdelemnul (80 ml), se aseaza ierburile aromate imprejurul ei si se presara cu sarea marina. Se coace circa o ora in cuptor. Se scoate, se lasa sa se raceasca si se cojeste. Se taie stifturi sau discuri subtiri pe gilaul (taietorul) de castraveti. Se randuieste pe un platou. Se taie telemeaua in cubulete si se presara deasupra. Se amesteca otetul cu untdelemnul (20...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Frunzele de vita, curatate si spalate, se oparesc in apa clocotita, apoi se lasa sa se scurga. Ceapa se curata si se toaca foarte marunt sau se da prin masina de tocat, impreuna cu carnea. Orezul, ales si spalat, se fierbe 5 minute, se scurge si se amesteca cu carnea si cu ceapa; se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Pe fiecare frunza de vita se pune cate o lingurita de umplutura si se infasoara sarmalele. Se acopera fundul unei cratite cu frunze de vita, se asaza sarmalele, se presara...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se bat ouale cu iaurtul, apa minerala .Se adauga apoi aceasta compozitie in brânza zdrobita impreuna cu praful de copt . Se întind doua foi in tava bine unsa cu ulei . Se dau deoparte doua foi iar restul se se rup in compozitia de branza si se distribuie in tava .Deasupra se acopera cu cele doua foi care se ung putin cu ulei . Separat batem oul ,smantana si apa minerala ,compozitie pe care o punem peste cele doua...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... batute, 8 lg zahar, iaurtul, uleiul,praful de copt. Se unge tava ... tava, fireste se taie din foi, in nici un caz nu ... ca sa incapa), se pun 2 foi pe fund, se ung cu ... pe la mijlocul pachetului de foi de placinta se pun fructele ... dese, apoi se continua cu foi-crema pana terminam cu o foaie ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... in alcool, zeama de lamaie, praful de sare. Foile de placinta ... se aseaza cealalta jumatate de foi cu care procedam la fel ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... dulce, telemeaua rasa, ouale, smantana, praful de sare si zaharul. Omogenizam ... o tava mai inalta. Punem un rand de foi, le ungem,punem foi,ungem si mai punem un rand. Sa fie trei randuri ... . Ultimul strat trbuie sa fie foi de placinta pe care le ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... e o combinatie inedita intre foile de napolitane, blatul din compozitie de pricomigdale ... cappuccino. Ingrediente: - o foaie mare pentru napolitana (gasiti in comert pachete de foi pentru napolitane) - 4 oua mari - 250g zahar ... spuma tare, impreuna cu un praf de sare. Adaugam apoi zaharul ... dimensiunii tavii). Peste foaia de napolitana turnam compozitia de albusuri si ......
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... . Faina se amesteca impreuna cu praful de migdale si sarea, apoi ... foc mic, cu capac. Gelatina foi se pune la hidratat in ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Bati ouale, adaugi zaharul si bati pana devine spuma. Adaugi treptat uleiul, laptele, faina, praful de copt si un praf de sare. Framanti bine si lasi aluatul deoparte . Dovleacul se da pe razatoare , amestecam cu zaharul dupa gust si punem si miezul de nuca . ( dupa preferinte putem pune si scortioara ) . Tava in care punem placinta o ungem cu ulei . Foile le intindem subtire si adaugam compozitia dupa care le rulam si repetam procedeul .
Reţetă de pe retete.eva.ro