cum se face blatul ptr cataif
Pagina 3 din 5
... pana se rumeneste usor. Taiem blatul in doua . Punem o folie alimentara in forma apoi asezam primul blat. Nu este necesar sa insiropam blatul deoarece se va inmuia de la crema. Preparam crema astfel ... peste tort.Asezam deasupra celalat blat si dam la rece una ... de bordura . Preparam apoi gelatina ptr tort conform indicatiilor de pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mic .Taiem partea de deasupra a blatului ca sa ramana drept si ... uniform in compozitie. Turnam peste blat crema de ciocolata si dam ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Wow, uneori te asteapta niste surprize de proportii atunci cand cotrobai prin congelator :))) ...ei, nu chiar atat de surprinzatoare fiindca stiam chiar foooarte bine de aluatul de kataifi pe care l-am strecurat printre bagaje anul trecut :P, dar cum n-am dat de el, fiind ingropat in "mormanul" de cutii cu vinete, ardei copti, spanac si altele, a fost o bucurie sa-l revad :)) Pachetul a ramas un mister inca din momentul din care l-am cumparat (nu am vazut niciun produs grecesc tradus in vreo...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Desi arata nu tocmai placut este un desert deosebit de bun chiar daca la prima vedere pare simplut 1,5 kg de mere in functie de tava- 200-250 g unt (margarina pentru cea de post) 1 cana de gris 1 cana de faina 1 cana de zahar 2 plicuri de zahar vanilat 1 plic de praf de copt 100-150 g nuca pisata (sau mai multa dupa gust) scortisoara Merele se rad pe razatoarea mare si se amesteca cu scortisoara (nu se fierb). Se face un amestec din 1 cana de gris, 1 cana de faina, 1 cana de zahar si praful...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Sursa: Mirela Ingrediente: - 800 g faina - 200 g gris - 2 pachetele de 7 g de drojdie uscata - 1 lingura de zahar - 1 lingura rasa de sare - 650 ml apa calduta. Se amesteca faina, grisul, sarea si se face o adancitura in mijlocul castronului. Drojdia se amesteca cu apa si zaharul si se lasa sa stea 2-3 minute. Dupa aceea se toarna in adancitura facuta in faina si se amesteca totul incet cu o lingura. Dupa ce nu mai merge sa amestecam cu lingura, framantam aluatul cu mainile aproximativ 10 ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Un aluat pufos, moale si elastic ca un burete, de unde si denumirea in engleza de spongecake, folosit la prajituri si tarte. Varianta mea e foaaaaaaaaarte simpla si rapida (si ieftina!): 4 oua (albusurile batute separat), galbenusurile se amesteca cu 8 linguri zahar, 6 linguri faina si 4 linguri de apa rece. Se incorporeaza si albusurile cu un praf de copt dizolvat in suc de lamaie si se coace in forma de tarta aprox. 20 min. in cuptorul preincalzit.
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. Dupa ce s-au uscat taietei se presara intr-o tava mare. Se coc la cuptor cca 15 min pina cind se rumenesc putin. In acest timp zaharul se fierbe in 2-3 clocote se pune romul dupa care se stropesc taieteii cu acest sirop. Se mai lasa la cuptor pina ce absoarbe tot siropul si se leaga ca o foaie. Foaia se lasa sa se raceasca in tava ca sa se intareasca dupa care se taie in jumate. O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm, pe jumatatea cealalta se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... pentru uns tava. Asta pentru blat. Am amestecat totul in ordinea ... . Dupa ce s-a copt, am scos blatul din cuptor, l-am lasat sa ...
Reţetă de pe spoonschallenge.blogspot.com
Delicioasa, categoric! Iar imi lasa apa gura Va poftesc la ceva clasic: Prajitura magura. INGREDIENTE pentru blat 8 oua 200 g. de zahar 180 g faina 1 plic praf de copt 40 ml ulei 30 ml apa 1 praf de sare (pentru albusuri) Ingrediente pentru crema 250 ml smantana pentru frisca 250 g ciocolata (am [&] Post-ul PRAJITURA MAGURA CU BLAT ALB SI CREMA DE CIOCOLATA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... MOD DE PREPARAREToate ingredientele pentru blat se pun in robot si ... si apoi restul ingredientelor. Consistenta blatului este una lipicioasa si cu ... -l papati asa, ca ramaneti fara blat)Am pus compozitia in forma de blat de tort cu peretii detasabili nu inainte de a pune ... si apoi am turnat peste blat.Am dat la congelator.Cand ...
Reţetă de pe bucatariecudragoste.blogspot.com
A trecut mai bine de un an de cand am descoperit reteta lui Andie de tort usor, bun si rapid. L-am facut de nenumarate ori, intai pentru noi, apoi pentru prieteni, pentru parinti, frati si veri, iar pentru noi... si tot asa. Mereu am avut succes cu el, mereu a placut degustatorilor. Saptamana trecuta o prietena mi-a cerut o reteta buna de tort de casa. Si, cum s-a mai
Reţetă de pe ankiradu.blogspot.com
Ingrediente : - 6 oua - 160 g zahar tos - 110 g faina - un pic de sare Preancalziti cuptorul la o temperatura de 200
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Freci spuma margarina cu 2 linguri zahar pudra si zaharul vanilat si o dai la frigider. In acest timp cureti merele, le dai pe razatoarea cu ochiuri mari, le amesteci apoi cu zaharul ramas si cu scortisoara si le lasi deoparte 10 minute, ca sa se scurga zeama. Le calesti intr-o cratita pe foc mic pana se inmoaie si nu mai ramane nici un pic de zeama. Pui compozitia la rece si in acest timp dai biscuitii prin masina de tocat si-i presari pe un platou. Separat, topesti si ciocolata cu uleiul pe...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
se amesteca ingredintele pentru blat se tapeteaza tava cu unt si faina jumatate din compozitia de blat se pune in tava dupa care se pun merele rase si calite si se pune deasupra restul compozitiei
Reţetă de pe retete.eva.ro
... incepe cu pregatirea decoratiunilor pentru blat. Untul moale se mixeaza impreuna ... , trebuie tinut cont ca marginile blatului copt vor fi mai subtiri decat restul blatului, deci este de preferat ca modelul decoratiunilor sa ... minute. Intre timp se pregateste blatul joconde cu migdale. Untul se ... . Se masoara inca o fasie de blat, mai scurta decat prima, apoi ... a tortului se decupeaza bucatile...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... pahar de 200 ml. Pentru blat, bati albusurile spuma tare cu ... hartie de copt si coci blatul la foc mediu, 1/2 ora. Pentru ... dulceata sau stafidele scurse. Tai blatul rece in trei foi pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Mod de preparare: Se unge blatul cu margarina, peste care se adauga ingredientele de mai sus maruntite ( se pot adauga sau elimina din aceste ingrediente dupa gust si posibilitati). Incingem cuptorul si bagam vasul in care am pus blatul timp de 5-7 min. POFTA BUNA! Durata 10 min
Reţetă de pe retete.eva.ro
... (la) maxim. Ingrediente: Pentru blat (am facut blat de pizza, dupa ... ): - faina (500 gr, dar pentru blatul asta puteti sa injumatatiti cantitatile ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... de inima am am copt blatul in forma rotunda. Dupa ce ... . Am insiropat fiecare foie de blat cu siropul obtinut.Plastilina de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Mod de preparare blat Punem la fiert laptele,zaharul,untul si ... .Aceasta va fi siropul pentru blat. Separam galbenusurile de albusuri.Albusurile ... face proba cu scobitoarea)Lasam blatul sa se raceasca foarte bine ... pe un platou. 2.Puneti primul blat,apoi insiropati cu jumatate din ... oprita de la compozitia pentru blat. 3.Turnati jumatate din crema de iaurt peste blat...
Reţetă de pe retete.eva.ro