Cauta in 21.292 retete
Se pune fasolea la fiert si se da un clocot doua apoi se arunca apa ,se spala fasolea si se pune din nou la fiert la foc mic cu capac pe oala sa fiarba usor.Separat tocam o ceapa ,doua si o punem la undit cand este aurie se pune carnea taiata bucati,se adauga o canita de apa,condimente,sare si se lasa la foc mic cu capac pana se patrunde bine.Cand fasolea este fiarta o adaugam peste ceapa prajita si o lasam cateva minute la prajit sa capete gust.
Reţetă de pe retete.eva.ro
250 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 1 lingura de lapte, 1 lingura de smantana, 1/2 lingurita de sare, 1 lingura de chimen Mod de preparare: Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de smantana si sarea. Se framinta, apoi se lasa la rece sa se intareasca. Se fac betisoare cat se poate de subtiri, care se dau prin ou, sare si chimen si se coc la cuptor, la foc potrivit, dupa gust.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Probabil ca multi dintre voi veti fi surprinsi de faptul ca va recomand de pe acum retete pentru Paste :P, dar eu una planuiesc un astfel de eveniment cu cel putin o luna inainte (pana ajung sa ma hotarasc,"listuta" pe care imi notez retetele devine indescifrabila :D) Oricum, pana la sfarsitul lunii va voi ademeni cu multe alte retete festive, asa ca pregatiti-va cuptoarele!!! :))) Va urez multa inspiratie in alegerea meniului perfect de Paste :) ...si stati prin preajma caci revin imediat cu...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Multumesc inca o data, pe aceasta cale celui sau celei care a inventat foitajele congelate, pt ca m-a scutit de treaba in cazul musafirilor "pe nepusa masa" :D Am folosit asa: - un pachet de foietaje patrate (le-am apreciat cu atat mai mult cu cat au fost gata taiate) - carnaciori afumati - salam picant - felii de cascaval (ei zic ca e Gouda, eu ma indoiesc amarnic) - dulceata - branza dulce Nu are rost sa ma complic sa va expic ce si cum am facut, caci pozele sunt elocvente, zic eu: Cam asa...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Una dintre cele doua metode de murare a castravetilor  alaturi de cea in saramura  consevarea in otet da un gust mai proaspat si mai acidulat. Iar castravetii murati in otet au un gust deosebit. O reteta clasica, mereu la moda. Reteta: Castraveti murati in otet Ingrediente: 4 kilograme castraveti cornison 4 litri apa 1 litru otet de buna calitate 1/2 cana de sare grunjoasa, neiodata 4 linguri de zahar 3 radacini de hrean 2 cepe 1 capatana de usturoi 1/2 cana boabe de mustar 1 lingura boabe...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ce film avem pentru seara asta? Film avem, fara doar si poate, dar la film ce avem? Ce rontzaim? Ca mandibula are Parkinson non-stop si desi ochii-s lipiti de ecran ca niste ventuze, mana, scapata de sub controlul mintii, face ce vrea ea si tot cotrobaie, doar, doar da peste ceva... crocant, cald si mult. Deci crocant am zis, da? Ei, atunci crocant sa fie. Si mai ales rapid, ca-ncepe filmul. Da,
Reţetă de pe gabrielacara.blogspot.com
Cand soarele ma cheama la o bere Accept intotdeauna cu placere Nu uit sa iau cu mine toate cele: Crema de plaja, ochelari de soare, saratele& INGREDIENTE 150 gr. faina 80 gr unt (am folosit specialitate de la Koliba) 100 gr cascaval (am folosit de la Koliba) 1 ou 50 gr telemea de vaca 2 [&] Post-ul SARATELE FRAGEDE KOLIBA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Quiche cu branza Tarta cu brocoli Tarta cu dovlecei si busuioc Tarta cu praz si branza Tarta cu rosii si mozarella Tarta cu ratatouille Tarta fara aluat - cu cartofi, ardei si bacon
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Se omogenizeaza margarina cu cantitatea de sare mare si cu 2 oua, dupa care se adauga faina si drojdia dizolvata in lapte, obtinindu-se o coca cu consistenta potrivita, care se va tine la rece 15 minute. Din aceasta coca se vor intinde foi pe care le ungem cu ou si, dupa dorinta, se presara chimen, cascaval ras sau brinza. La final, se decupeaza fie cu forma, fie cu rotita zimtata diverse forme sau fisii, care se coc la foc potrivit pina se rumenesc. - 1,5 kg faina, 3 oua, 400 g margarina, 2...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
250 g faina, sare, un mar, 100 g telina, 80 g alune, un ou, 50 ml ulei, 200 g zer, praf de copt. Mod de preparare: Se rade marul si telina. Se amesteca cu faina, praful de copt si alunele. Uleiul untul si zerul se freaca bine apoi se amesteca cu oul. Se incorporeaza usor restul ingredientelor. Se condimenteaza cu sare, piper si patrunjel verde tocat. Se umplu formele de muffins pe jumatate si se coc acestea la foc potrivit. Pentru sos se amesteca branza rasa cu cascavalul, creme fariche si ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. faina de patiserie, 250 gr. margarina, 300 gr. untura, 5 linguri de smantina, o lingura sare fina, 20 gr. drojdie, 200 gr. cascaval ras pe razatoarea mica, 3 galbenusuri de ou, 100 ml apa, 50 ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins: unul sau doua galbenusuri de ou batute, o lingura cafea filtru, chimen, 100 gr. cascaval ras Mod de preparare: Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4-5 cescute orez, 7-8 bucati peste, 1 ceasca ulei, sare, piper Mod de preparare: Se desareaza pestele. Se inabusa orezul cu ceapa taiata marunt in ulei si cu putina apa. Cind orezul este pe jumatate fiert, se adauga pestele si se lasa sa mai dea citeva clocote pana ce orezul este bine fiert Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
gogonele verzi, morcovi, telina, ceapa, gogosari, varza alba, conopida, boabe de mustar, boabe de piper, sare, otet, miere de albine Mod de preparare: Se curata gogonelele de saminta si apoi se taie cubulete mici. Morcovii, ceapa si telina se taie pe lung apoi se taie rondele. Varza se toaca marunt fara a fi frecata cu sare. Conopida se rupe in bucati mai mici. Intr-un vas se fierb impreuna otet (1 kg. la 2kg de apa) cu sare, miere de albine (depinde de cat de dulce vreti sa fie compozitia),...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... : https://pofta-buna.com/gogonele-muraturi-simple-sau-asortate/ Gogonele Ardei ... : Se dizolva 1 lg sare de muraturi la 1 l de apa se se ... otet : https://pofta-buna.com/muraturi-cu-fructe-asortate/ Gina Bradea ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
2 heringi, 1 ou, 2 felii piine alba (miezul), 1 ceapa, 1 lingura patrunjel si marar tocat, 2 linguri ulei, pesmet Mod de preparare: Se spala bine heringii, se despica pe burta si se tin in apa calduta 5-6 ore. Se scot din apa, se trage pielita si se indeparteaza toate oasele. Apoi se dau prin masina de tocat impreuna cu ceapa cruda si miezul de piine muiat in lapte sau apa si bine stors. Se amesteca bine tocatura cu oul si verdeata si se fac chiftelute ca cele din carne. Se dau prin pesmet si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. faina de patiserie, 250 gr. margarina, 300 gr. untura, 5 linguri de smantina, o lingura sare fina, 20 gr. drojdie, 200 gr. cascaval ras pe razatoarea mica, 3 galbenusuri de ou, 100 ml apa, 50 ml lapte pt. drojdie. Pentru presarat deasupra aluatului gata intins: unul sau doua galbenusuri de ou batute, o lingura cafea filtru, chimen, 100 gr. cascaval ras Mod de preparare: Drojdia se pune in putin lapte caldut indulcit, si se lasa la caldura sa creasca cca. 10 minute. Intre timp se cerne...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 scrumbii mijlocii, 3 cepe mari, 100 gr. masline, 2-3 linguri ulei, 2-3 linguri otet Mod de preparare: Se despica scrumbiile pe burta, se curata, se scot icrele sau laptii si se tin in apa putin calduta timp de 5-6 ore. Se spala apoi in apa rece, se curata de pielita tragind-o de la cap spre coada, se scoate sira spinarii cu toate oasele mari, se taie in bucati late de doua degete care se aranjeaza apoi una linga alta pe o farfurie lunga, astfel incit sa dea impresia ca scrumbiile sunt...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca 1/4 kg faina cu untul proaspat, se face loc la mijloc si se pune un ou, o lingura de lapte, o lingura nu prea plina de smantana si putina sare. Se framanta, apoi se lasa la rece sa se intareasca. Se fac betisoare cat mai subtiri, care se dau prin ou, sare si chimen si se coc la cuptor, la foc potrivit. - 1/4 kg faina, 100 g unt, 2 oua, o lingura de lapte, o lingura de smantana, sare, chimen. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ingrediente: 700 g branza telemea 300 g branza dulce 5 oua un pachet foi de placinta 400 ml lapte 150 ml apa minerala 150 g iaurt gras sau smantana 50 ml ulei un ou + doua linguri smantana sau iaurt pentru uns mod de preparare: Radem branza sau o sfaramam cu mana. amestecam telemeaua cu branza dulce. Adaugam peste branza ouale, laptele, smantana, apa minerala si uleiul. Totul se amesteca pana iese o compozitie uniforma. Luam o tava mai inalta, o ungem cu putin ulei, asezam pe fundul tavii...
Reţetă de pe bunatati-delicatese.blogspot.com