Cauta in 21.294 retete
Clasice, gustoase si usor de preparat. Ingrediente: 250 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 1 lingura de lapte cald, 1 lingura de smantana, o lingurita rasa de sare, doua linguri de chimen. Preparare: Amesteca intr-un castron untul moale impreuna cu faina, cu mana. Adauga un ou, laptele, smantana, sarea si chimenul. Framanta bine, si da aluatul la rece circa o ora. Intinde o foaie, pe care o ungi cu ou batut. Poti presara putina sare grunjoasa deasupra. Taie fasii cat se poate de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: patru castraveti mici, 15 ridichi, 500 grame crema de branza de vaci proaspata si doua-trei linguri de smantana, o cana de gheata pisata, trei fire de verdeata tocata, un praf de sare si putin piper. Ingredientele ,,produc" trei pahare de smoothie. Preparare: - Curata de coaja castravetii, piseaza cuburile de gheata, curata si taie in bucati ridichiile. - Pune toate ingredientele intr-un blender. Mixeaza. Rezulta un smoothie cremos, destul de gros, care poate fi baut, insa cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... trebuie la copt. Folosim aluatul la tarte delicioase cu umpluturi sarate ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Poti manca o suta. Eu sustin Ca nu te-mbeti din covrigei cu vin Decat in cazu-n care, insetat, Servesti si vin la sticla, separat. INGREDIENTE 250 gr faina 100 ml vin rosu 100 ml ulei 1 lingurita chimen 1 lingurita sare PLAN DE LUCRU covrigei cu vin va veti convinge ca acesti covrigei se fac [&] Post-ul COVRIGEI CU VIN ROSU FACUTI IN CASA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
O reteta dietetica si de post, daca doriti. Se fac relativ usor, se maninca si mai usor, caz in care dieta este clar periclitata. :) Daca se decupeaza in patrate sau dreptunghiuri cit de cit regulate, se pot folosi ca biscuiti de aperitive, in genul cum sint Wasa. Sursa aici , via Lena . Nu va speriati de cantitatile in grame, va puteti descurca foarte usor cu un pahar cu volumul de 240 ml si o lingura. Aveti nevoie de: 43 g (1/4 cana) seminte de floarea soarelui 43 g (1/4 cana) seminte de...
Reţetă de pe alfinuta.blogspot.com
Ingrediente: sucul de la doi-trei morcovi, doua-trei linguri de smantana, sare si piper, un ardei verde, fara seminte (eventual iute), patrunjel tocat, o lingurita de suc de lamaie, o bucatica de telemea. Rezulta doua pahare. Preparare: - Pune in blender telemeaua bucatele, smantana, ardeiul tocat foarte fin si sucul de lamaie. Amesteca. - Adauga sucul de morcovi (eventual indoit cu suc de rosii) si amesteca. - Serveste cu patrunjel tocat deasupra
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg faina 400g unt 100g untura de porc 2 galbenususuri 40g drojdie 100ml lapte 120 ml smantana 2-3 lingurite sare 100g branza telemea 200g cascaval 1 ou pt uns drojdia se dizolva in laptele caldut si se lasa 15 minute deoparte. se freaca untul si untura cu faina si sare, se adauga: drojdia, galbenusurile, branza rasa, smantana. se framanta un aluat ce se lasa la crescut 20 minute. pe masa infainata se intinde o foaie de 1,5 cm grosime si se pliaza in trei de doua ori. se lasa la crescut inca...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
O reteta simpla de tot si rapida. Cantitatile sint aproximative. Aveti nevoie de: brinza de burduf (eu am folosit 200 g) faina cit cuprinde sa iasa un aluat elastic (mie mi-a luat cam 400 g) 1-2 linguri de apa, daca e nevoie Se pune brinza de burduf intr-un bol, se adauga faina si se framinta un aluat de consistenta plastilinei. Eu am avut nevoie si de putina apa, ca sa se lege aluatul mai bine. Se lasa la rece vreo jumatate de ora, apoi se intinde cu sucitorul si se taie fisii. Se coc pe...
Reţetă de pe alfinuta.blogspot.com
Aluatul se aseaza intr-o tava de tarta sau pur si simplu o tava rotunda. Nu este necesar sa ungem tava, foietajul are suficienta grasime in el. Ouale intregi se bat cu smantana si telemeaua rasa. Se adauga si putin piper, alb de preferinta, se omogenizeaza compozitia si se toarna peste foietaj. Taiem rosiile in felii cat mai subtiri, sau daca folosim rosii cherry, le taiem in jumatati. Feliile le asezam peste compozitie. Frunzele de ceapa verde se taie fasii subtiri, iar mararul se aseaza ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Reteta am gasit-o la Andreea pe blog (vezi aici ) si mi-a starnit o pofta nebuna. Am sarit peste paprika dulce, branza Cheddar si mac. In schimb am fost generoasa cu sarea, susanul si branza Gruyere. Este dificil sa dai gres cu ele. Sunt excelente pentru rontait la film seara, tolanit pe canapea.
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
...cele mai bune din lume (sau asa mi s-or fi parut mie, acuma dupa post :P) Ce mi-a placut mult la ele e faptul ca ies extraordinar de pufoase si ca sint fara praf de copt... Cu ele am aparut in revista "Apostolat in Tara Fagarasului", despre care va povesteam aici :) Eu le-am facut in portie dubla si de sarbatoare, in forma de bradut :P Ingrediente pentru o portie: - 250 g. cascaval - 200 g. faina - 1 lingurita boia dulce (optional) - sare - 200 g. unt rece - 1 galbenus - sare sau susan/ ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... ales sa fac acest burek sarat, umplut cu carne si cu branza sarata, "Burek sa mesom" si "Burek sa sirom" pe limba ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Ingrediente: - 2 kg scoici (midii) intregi - 20 cl de vin alb sec - 1 ceapa micuta - 30 g unt - 1 lingura bombata de faina - 1/2 litru de lichid (apa sau apa rezultata dupa fierberea scoicilor) - piper - 1/2 sucul unei lamai - 1 galbenus de ou - 4 linguri de smantana - 2 linguri de patrunjel tocat Spalati scoicile, frecati bine cochilia. Saplati cu apa multa. Daca sant curatate, le treceti un pic in apa. Intr-o oala mare puneti scoicile sa se deschida cu 2 paharele de vin, o ceapa tocata...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Un pictor talentat a pictat pe panza O rumena coronita cu branza Apoi s-a pomenit cu niste ageamii Care voiau sa taie panza in felii. INGREDIENTE pentru blat 250 gr faina 1/2 pliculet de drojdie uscata 1 praf sare apa calduta (aproximativ 120 ml) 1 lingura ulei de masline 1/2 lingurita usturoi granulat (optional) pentru [&] Post-ul CORONITA CU BRANZA DULCE SI SARATA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Într-un castron de bat smântâna si oualele cu un praf de sare si piper. Apoi se adauga brânza, spanacul, ardeiul iute, rosiile si spaghetele fierte. În paralel se topeste untul, tapetându-se în acelasi timp tigaia care va fi folosita în cuptor. În aceasta se toarna amestecul preparat mai devreme, pentru ca mai apoi sa fie introdusa la cuptor, unde se lasa pâna când compozitia capata o crusta crocanta pe deasupra. Cu putin timp înainte sa-i stingeti focul de tot, presarati pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
250 de grame de faina, 100 de grame de unt, 2 oua, 1 lingura de lapte, 1 lingura de smantana, 1/2 lingurita de sare, 1 lingura de chimen Mod de preparare: Se amesteca pe masa de aluat faina cu untul proaspat. Se face loc la mijloc si sepune un ou, o lingura de lapte, o lingura de smantana si sarea. Se framinta, apoi se lasa la rece sa se intareasca. Se fac betisoare cat se poate de subtiri, care se dau prin ou, sare si chimen si se coc la cuptor, la foc potrivit, dupa gust.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... se obtina un fel de covrigei. Se prajesc in ulei fierbinte ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Probabil ca multi dintre voi veti fi surprinsi de faptul ca va recomand de pe acum retete pentru Paste :P, dar eu una planuiesc un astfel de eveniment cu cel putin o luna inainte (pana ajung sa ma hotarasc,"listuta" pe care imi notez retetele devine indescifrabila :D) Oricum, pana la sfarsitul lunii va voi ademeni cu multe alte retete festive, asa ca pregatiti-va cuptoarele!!! :))) Va urez multa inspiratie in alegerea meniului perfect de Paste :) ...si stati prin preajma caci revin imediat cu...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
1kg faina 150g margarina 150g untura de porc 150g branza telemea 4oua 5 linguri mari cu smantana 2 linguri otet 25g drojdie 50ml lapte 1 ou pt uns chimion, susan, mac drojdia o punem in laptele cald la dospit frecam cu mana faina cu branza, untura si margarina pana nu se mai simt cocoloasele apoi adaugam ouale, smantana si otetul. framantam bine pana obtinem un un aluat neted pe care il lasam la crescut intindem aluatul pe masa presarata cu faina si se decupam cu forma covrigeii. aseazam ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
... grosime. Daca se fac sub forma de covrigei(cu forma de covrigei), aluatul intins va fi mai mare, iar daca se fac ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com