cornulete de post cu rama
Pagina 2 din 5
Se amesteca faina, apa, ouale. Apoi se adauga untura topita cu sarea, zaharul si coaja de lamâie. Aluatul se framânta bine si se pune ântr-un vas la frigider timp de jumatate de ora. Dupa aceea se scoate aluatul si se fac bilute mici de dimensiunea unei nuci, care se întind sub forma de cerc. Cu cutitul, cercul se taie în 10 triunghiuri care se ruleaza cu rahat. Cornutele se pun la cuptor în tava pe hârtie de copt si se lasa pâna maxim 20 de minute la foc mediu. Dupa ce sunt gata, se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge uleiul într-o tigaie. Caleste ceapa si usturoiul pâna ce devin usor maronii (aproximativ zece minute). Adauga quinoa peste ceapa si toarna supa de legume. Asezoneaza cu chimion, boia, sare si piper. Lasa sa dea într-un clocot, apoi redu focul, acopera si lasa la fiert pâna ce quinoa este moale si supa absorbita, timp de aproximativ 20 de minute. Adauga porumbul si mai lasa la fiert timp de cinci minute. Ia de pe foc si apoi adauga boabele de fasole neagra si coriandrul tocat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... inca o saptamana pana la Paste. Postul e greu, dar primavara ne ajuta ... puterile celor ce tin tot postul. Portii : 2 Timp preparare : 10 minute ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... incercari am gasit desertul de post perfect: tiramisu. Atat de bun ... beeramisu. [/readalso] Reteta: Tiramisu de post Ingrediente: 500 ml lapte de ... ) 400 grame biscuiti digestivi, de post 2 linguri de cicoare instant sau ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Se fierb cartofii cu coaja, se curata si se taie felii. Se fierbe lintea, se scurge si se piseaza în blender sau prin masina de tocat. Într-o tigaie se prajeste o ceapa cu putin ulei, se adauga lintea si se mai tine câteva minute pe foc. Se adauga sare si piper. Se unge o cratita cu uulei, se presara pesmet, se asaza un rând de cartofi, unul de linte si asa mai departe. Se toarna o ceasca de apa în care s-a amestecat pasta de tomate si se pune la cuptor pâna când compozitia este...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... le consumam sunt cele de post. Daca la capitolul mancare lucrurile sunt mai simple, dulciurile de post sunt destul de greu de ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se încalzeste cuptorul. Se taie fiecare rosie pe din doua, iar fiecare jumatate de rosie trebuie golita în centru. Presara sare si piper pe fiecare rosie taiata. Pune într-o tigaie margarina vegetala si las-o pe foc sa se topeasca. Mai apoi, adauga usturoiul tocat. Tine pe foc aproximativ doua minute, dupa care adauga ciupercile maruntite. Gateste pâna când ciupercile sunt rumenite, dupa care adauga patrunjel, sare si piper, dupa gust. Amesteca si ia tigaia de pe foc. Adauga în tigaie...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , dar adaptata pentru zilele de post cu dezlegare la peste. Potrivita ... , reteta de peste pane de post este simplu de preparat, dar ... acest amestec de pane de post pentru a prepara diverse legume pane ... asemanator. Reteta: Peste pane de post Ingrediente: 600 grame file de ... ambele parti. Pestele pane de post se serveste cu cartofi prajiti ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Reteta de post de Jamie Oliver: Conopida la cuptor cu chimen, coriandru si migdale
Adauga la favorite
1. Încalzeste în prealabil cuptorul. 2. Opareste floretele de conopida în apa fiarta timp de câteva minute, dupa care lasa-le la scurs. 3. Condimentele se amesteca împreuna cu migdalele maruntite si se pun câteva minute într-o tigaie încinsa. 4. Dupa ce s-a scurs bine conopida, se da prin ulei si se pune în tigaia cu condimente. Se lasa pe foc înca câteva minute pâna se rumeneste putin conopida, timp în care se stropeste cu zeama si coaja de lamâie. 5. Se asaza conopida în...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ceapa taiata marunt si ardei taiati cubulete se calesc cu ulei. În paralel, cartofii se curata, se taie cuburi si se adauga la legumele calite, acoperindu-se apoi totul cu apa. Toate legumele se lasa la fiert, dupa care se pun fasolea si porumbul fierte. Legumele se lasa pe foc pâna se amesteca aromele, se condimenteaza cu sare si piper. La final, dupa ce s-a stins focul, peste tocanita aburinda pusa în farfurie se presara partrunjel tocat marunt.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ras la servire, daca nu doriti un produs de post.[/tip ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... -ai hotarat sa tii intreg Postul Pastelui, insa foarte multe retete ... o lista cu retete dulci, de post, care vor satisface gusturile tuturor ... lamaie si portocala Budinca de post cu ciocolata Fursecuri cu fulgi ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Briosele dulci, pufoase si de post sunt aici. Calitatea gemului si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Încinge uleiul de masline într-o tigaie. Caleste ceapa si usturoiul pâna încep sa se înmoaie, apoi adauga ciupercile. Prajeste-le pâna încep sa-si reduca volumul, timp de aproximativ 4 minute. Adauga spanacul si caleste, amestecând constant, timp de câteva minute, pâna ce spanacul se înmoaie. Toarna otetul amestecând constant pâna ce este complet absorbit, apoi adauga vinul alb. Micsoreaza flacara si lasa la fiert pâna ce vinul este complet absorbit. Adauga sare si piper dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-o gramajoara de faina se toarna apa clocotita,se framanta ,apoi se incorporeaza margarina.Se intinde o foaie din care se taie patrate,pentru a se forma cornulete umplute cu nuci,rahat sau magiun.Se coc la foc iute.Se tavalesc calde prin zahar pudra.
Reţetă de pe retete.eva.ro
În prima faza, se amesteca toate ingredientele si se framânta pâna se obtin o coca omogena. Pe o planseta, se întinde o foaie de 1 cm care se taie înn rotunduri cu ajutorul unui paharel de tuica. Aceste bucatele de coca se ung cu apa îndulcita cu zahar si apoi, peste ele, se presara nuca sfarâmata. În mijloc se aleaza o visina, stafida, etc., dupa care fursecurile se aseaza în tava si se baga la cuptor. Când sunt gata, prajiturelele se pudreaza cu zahar vanilat. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie ceapa marunt si se caleste în ulei, adaugând ciupercile taiate în bucati potrivite, sare si piper. Se lasa sa fiarba înabusit, pâna când scade zeama lasata de ciuperci. Se pun apoi cartofii taiati în bucati mai mici, putina apa, si se lasa sa fiarba pâna când sunt gata. Se presara patrunjel verde la servire. Este buna atât calda cât si rece.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun la fiert într-o oala cu apa frunze de loboda, frunze de sfecla, cozi de ceapa verde, marar, patrunjel, dupa gust si leustean, taiate marunt. Se adauga borsul strecurat, sarea, zaharul si orezul ales si spalat. Se lasa sa fiarba. Se serveste simpla, iar daca nu tii post, o poti drege cu un galbenus si cu o lingura de smântâna.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se scurge tofu, se farâmiteaza si se pune într-o tigaie cu 1 lingurita de ulei. 2. Se presara peste ea praf de curry pentru a-i da o savoare si se lasa putin la calit (5 minute), amestecând-o des cu o lingura de lemn. 3. Se adauga apoi putina ceapa si ardei, ambele tocate marunt si se mai lasa la calit înca 5 minute pâna se îmbina aromele. 4. Optional poti sa adaugi câteva felii de ciuperci si verdeata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune uleiul într-o tigaie la încalzit, apoi adauga sparanghelul cu sare si piper dupa gust si lasa-l aproximativ 5 minute. Îndeparteaza tigaia de pe foc si pune sparanghelul pe o farfurie. Stropeste-l cu suc de lamâie si presara menta.
Reţetă de pe retete.eva.ro