Cauta in 18.496 retete
Se pune cuscusul si condimentele într-un bol de sticla, se toarna apa fierbinte, se amesteca si se acopera 5 minute. Dupa ce a absorbit integral apa se pune uleiul de masline, patrunjelul si usturoiul, amestecându-se bine. Se caleste ceapa în ulei si putina apa, dupa care se adauga pasta de ardei, condimentele, ciupercile, apa cât sa le acopere si se lasa la fiert 10 minute. Se asaza în farfurie cuscusul si câteva linguri de sus de ciuperci peste el.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Acum, cand inaintam spre iarna, ne-ar placea sa ,,prindem" cateva raze de soare in borcane si sa le pastram pentru zilele mohorate sau pentru cele in care nici nu se face cinci dupa-amiaza, iar afara este intuneric. Ei bine, nu este posibil sa conservam soarele, dar putem pastra roadele culese vara si toamna. Fructele si [&] Post-ul Stiati ca& fructele si legumele conservate pot avea mai multe beneficii nutritionale decat cele proaspete? apare prima data in...
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Unul dintre cele mai populare si mai la indemana gemuri (sau dulceturi), gemul de prune se remarca prin gustul puternic, dulce-acrisor. Ideal pentru realizarea prajiturilor traditionale, a fursecurilor si a cornuletelor, gemul de prune este obligatoriu pentru camara de iarna. Timp de preparare: 2 ore (plus 12) Ingrediente: 5 kilograme de prune 2 kilograme de zahar 4 rulouri de scortisoara zeama de la 2 lamai Preparare: Spalati prunele si indepartati-le codita. Scoateti samburii fructelor si...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Dulce acrisoara, discret parfumata, dulceata (sau gemul) de caise este simpla de preparat si ideala pentru prajituri sau tartine. Usor de preparat, dulceata de caise este metoda ideala de a pastra gustul deosebit al acestor fructe. Portii: 6,5-7 kilograme Timp de preparare: 90 de minute Ingrediente: 5 kilograme de caise 2,5 kilograme de zahar zeama de la 2 lamai 1 baton de vanilie (optional) Preparare: Spalati si alegeti fructele. [note]Caisele trebuie sa fie coapte si fara urme de lovituri....
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Acum cateva saptamani, intr-o emisiune Tv am vazut o metoda de uscare - liofilizare a patrunjelului. Cum sant curiosa, am facut cateva incercari si iata ce a rezultat. Puneti pe o farfurie frunzele de patrunjel spalate si uscate si apoi in micro-ondes timp de 1 minute. Rezultat satisfacator - frunzele sant toate uscate, culoarea este intotdeauna verde. Apoi le-am pus intr-un borcan cu capac, pentru a le pastra intr-un loc uscat. Apoi am incercat cu o cantite mai mare, dar cum se atingeau...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Daca ghimbirul este bine dozat, releva gustul alimentelor. Pentru al curata putem utiliza un cutit cu care il radem la fel ca si cartofii noi sau cu o lingurita mica. Cum are o putere aromatica foarte mare, nu utilizam o mare cantitate de ghimbir. O singura data ras pe o razatoare este suficient pentru un plat sau un desert. Dar, restul se poate pastra in congelator, cand avem nevoie, il scoatem, dam pe razatoare congelat si il punem imediat in congelator. Cand taiam un ghimbir, partea taiata...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
5 kg. fasole verde, 7 dl ulei, 9 cepe albe, 3 kg. rosii, sare Mod de preparare: Se alege fasolea verde mai cruda, fara ata, se spala si se crapa prin mijloc in doua. Se pune uleiul intr-o cratita mare la foc, se adauga ceapa taiata marunt, se lasa sa se caleasca bine, apoi se pune fasolea taiata si se pune sare peste ea, se lasa sa fiarba bine. Cind e gata fiarta, se adauga rosiile curatate de coaja si seminte. Apoi se lasa sa mai fiarba putin, se pun in borcane, se leaga si se dau la dunst...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Dulceata de visine, acrisoara si parfumata, este una dintre cele mai iubite creatii de acest gen, mai ales cand vine vorba de clatite. Luati in calcul aceasta reteta in sezonul de varf al visinelor pentru a va bucura de dulceata lor si la iarna. Portii: 7,5 kilograme Timp de preparare: 120 de minute Ingrediente: 5 kilograme de visine 4 kilograme zahar 2-3 lamai 1 baton de vanilie (optional) Preparare: Spalati si alegeti fructele. Aruncati fructele lovite tare sau stricate. Extrageti zeama de...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... in camara. Conopida se poate conserva, la fel, numai cu apa ... , 5-6 luni. Nefiarta nu se poate conserva inghetata. - Conopida, sare, apa, suc ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata tecile de moate si se rup in doua; rosiile se dau prin masina de separat seminte. Se pun la fiert intr-un vas tecile, rosiile, sarea si zaharul. Se fierb pana se inmoaie tecile, dupa care se dau jos de pe foc si se adauga patrunjelul. Se amesteca bine si se pun la borcane de 800 g(atentie, borcanele se vor umple pana in umeri), se pun capacele, dupa care se pun la cuptor cu focul mic timp de 1 ora pentru sterilizare. - 4 kg fasole pastai, 5 kg rosii, 100 g zahar, 50 g sare, 10-15 ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ardeii se coc, se curata, se pun intr-un vas. Zaharul, otetul, sarea, piperul, dafinul se dau intr-un clocot si se lasa la racit (se poate pune si conservant). Apoi amestecul se toarna peste ardeii pusi in borcane. - 1 kg ardei, 100 g zahar, 100 ml otet, 1 lingurita sare, piper, foi de dafin. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Bamele intregi se spala si se scurg. Ceapa si restul se taie julien (pestisori). Se pune la fiert otet (o parte la 2-3 de apa) si condimentele, mierea, etc. Cind clocoteste, se pune la oparit bamele si zarzavatul, 2-3 minute apoi se scoate afara si se pune in borcane, dupa care cu grija turnam otet fierbinte pina se umple borcanul. Se pun imediat capacele si se rastoarna cu fundul in sus, asa le pastram in camara. Pentru cele cu celofan, trebuie refierte 20 minute la bain-marie (un vas cu apa...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... un aparat pentru presare. Pentru a conserva o lamaie, puneti jumatatea de lamaie ... lamaia verde Lamaia verde se conserva mai bine, nu se strica ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Ardei grasi si varza murata Castraveti murati Chutney de rosii verzi Compot de mere rusesc Crema de tartinat cu alune Dulceata de cirese Dulceata de gutui Dulceata de ringlote Dulceata de rosii verzi Dulceata de smochine cu pere Rosii uscate
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se alege fasolea verde mai cruda, fara ata, se spala si se crapa prin mijloc in doua. Se pune uleiul intr-o cratita mare la foc, se adauga ceapa taiata marunt, se lasa sa se caleasca bine, apoi se pune fasolea taiata si se pune sare peste ea, se lasa sa fiarba bine. Cind e gata fiarta, se adauga rosiile curatate de coaja si seminte. Apoi se lasa sa mai fiarba putin, se pun in borcane, se leaga si se dau la dunst sau se pun in cuptor. - 5 kg fasole verde, 700 ml ulei, 9 cepe albe, 3 kg rosii,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cateii de usturoi se pun in borcane si se acopera cu un otet bun. Se-nchid borcanele si se lasa sa stea un an. Cu timpul, usturoiul devine tot mai gustos si se consuma in loc de castraveciori murati. - Usturoi, otet. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... castron fasolea, rosiile, ceapa taiata fideluta, ceapa verde tocata si fasiile ... boabe (alba), 2 rosii, 2 cepe taiate fideluta, 3 cepe verzi tocate, 4 linguri patrunjel ... , 5 fileuri de sardele scurte (din conserva). Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro