Cauta in 21.294 retete
... blogul: http://olivian92.blogspot.ro/2013/03/mucenici-moldovenesti-sfintisori.html ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Iti oferim o reteta inedita de caltabosi, pe care nici cei mai mofturosi nu o vor refuza. Reteta este preluata din volumul "Bucate, vinuri si obiceiuri romanesti", scrisa de Radu Anton Roman si aparuta la editura Paideia. Ingrediente si cantitati: 1 mat gros de porc, bine curatat Pentru umplutura: 1 kg de carne de porc (piept sau ceafa) 2 cepe 1 pahar cu orez 3 linguri cu stafide 2 linguri cu untura sare, piper si coriandru dupa gust Zeama: Apa cata trebuie pentru a-l acoperi sau chiar mai ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... anul asta cateva portii de gem sau dulceata (sau ce-or ... fost tare bogati anul asta: Gemul l-am facut cam asa: am ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... iesit o nebunie Gem asortat 2 kg si 1/2 fructe (600 gr caise, 400 ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
4 portocale mari (1 kg 300 gr cu tot cu coaja) coaja unei portocale (optional) 200-250 gr zahar 1 lamaie mica un strop de coniac Rezultatul este chiar neasteptat, potrivit pentru iubitorii gustului de portocale, putin amarui dar nu exagerat si nu foarte dulce, asa cum imi place mie Spalam fructele cu apa si bicarbonat alimentar. Curatam portocalele de coaja si pielita alba de deasupra, le taiem cubulete de 1 cm, inlaturam samburii, adaugam zaharul, 1 lg de coniac si zeama de lamaie,...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Pentru hibernare, mos Martin A pus deoparte mancare si vin La desert, cum bine banuiti Are cu zmeura deliciosi biscuiti. INGREDIENTE 1 ou 300 gr faina 200 gr. unt il putem folosi direct de la frigider 150 gr. zahar 1 plic praf de copt ingrediente pentru topping un borcan mic cu gem de zmeura PLAN [&] Post-ul COOKIES CU GEM DE ZMEURA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... fierb la fel ca si coltunasii cu carne, lasindu-i in apa ... 10 minute inainte de servire. Coltunasii se servesc ca prim fel ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Plecat-a Martinica in padure Dupa fragi si dupa mure Si dupa zmeura cea parfumata Are pofta de o tarta. INGREDIENTE pentru aluat 150gr unt 100 gr. zahar 1 ou 250gr faina pentru umplutura un borcan cu gem de zmeura pentru crumble 50 gr unt 75 gr faina 2 linguri zahar PLAN DE LUCRU tarta cu [&] Post-ul TARTA CU GEM DE ZMEURA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se framanta intr-un lighean aluatul format din faina, 3 oua, drojdie, sare, laptele caldut si 2 linguri de zahar. Daca mai este nevoie, mai adaugam faina astfel incat aluatul sa nu se lipeasca de maini. Se lasa aluatul la dospit in loc ferit de curent, timp de 30 de minute. Intre timp se face umplutura din branza de vaci scursa bine, 2 oua, esenta de rom si restul de zahar. Dupa ce aluatul a crescut, se imparte in bile mai mari care se intind cu ajutorul sucitorului pe planseta. Din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: (pentru 18 buc) 1 kg faina 50 gr drojdie 400 ml lapte 300 gr zahar 150 gr unt 2 oua 1 lingurita sare 1 galbenus 4 linguri miere 300 gr miez nuca Mod de preparare Din drojdie, cateva linguri de lapte caldut si putina faina facem o maia pe care o lasam la crescut. Punem faina intr-un vas impreuna cu sarea. Adaugam maiaua crescuta. Batem ouale cu zaharul si le adaugam peste faina. Turanam laptele caldut si incepem sa framantam. spre final adaugam si untul topit si framantam in ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... la fiert (o folosim la fiertul coltunasilor). Pe fiecare cerc de aluat ... unei furculite se unesc buzele coltunasilor. Coltunasii se fierb in apa ... care ajunge atat pentru umplutul coltunasilor, cat si pentru servirea lor ... . Ambele variante sunt delicioase, insa coltunasii in sos de carne si ... in jur de 25 de coltunasi) Oricum i-ati servi , va asigur ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... -am pregatit pt umplut cu gem, iar cu restul de aluat ...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
2 kg de kiwi 1 cescuta de zahar Zeama de la 1/ lamaie Fructele trebuie sa fie moi si bine coapte. Se spala, se curata si se taie cubulete. Punem zaharul si lamaia peste si lasam jumatate de ora. Punem pe foc si amestecam sa nu se prinda. Daca nu s-a legat suficient mai adaugati zahar. Se pune gemul fierbinte in borcane, se pun capacele si se pun la loc cald pana a doua zi.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Facem o gaura in mijlocul fainei si punem acolo drojdia maruntita, peste care turnam cativa stropi de lapte caldut. ATENTIE: LAPTELE TREBUIE SA FIE DOAR CALDUT (MULS) PT CA DACA ESTE PREA FIERBINTE, NU MAI CRESTE DROJDIA!!! Se amesteca bine, totul in gropita, si se lasa asa, cca 15 minute. Apoi cand dospeste, respectiv creste in dimensiune, asa cum se vede bine in poza, adaugam ouale, zaharul si restul de lapte. Acestea fiind spuse, framantam energic un aluat… cam e ceva de framantat, dar...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune faina intr-un vas si peste ea adaugam drojdia muiata cu apa calduta ,100 gr.zahar pudra si coaja de lamaie.Se face un aluat potrivit de tare pe care il punem dupa aceea pe o pernuta si il invelim cu un prosop curat.Se pune pe o pernuta deoarece creste foarte repede.In alt vas punem 1 kg.branza dulce de vaci si 100 gr.branza de oi sarata framantata,zahar-300gr.,zahar vanilat,stafide si le amestecam foarte bine.Cand aluatul a crescut impartim aluatul in doua bucati si intindem separat...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... . Reteta: Prajitura de post cu gem si nuci Ingrediente: 1 cana de gem 1 cana de apa calduta 1 cana de zahar 2 plicuri zahar vanilat ... . Intr-un bol adanc amestecati gemul cu apa calda. Adaugati uleiul ... faina si incorporati-o usor. Daca gemul folosit este gros, s-ar putea ... frisca vegetala.[/tip] [tip]Deoarece gemul defineste gustul prajiturii, folositi un ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... lipeasca, pana scade siropul si gemul este legat. Fierbinte se pune ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Cunoscute si sub denumirea de placinta ciobanului , alivencile sunt de fapt niste placinte cu branza de oi si malai , o delicatesa din bucataria traditionala moldoveneasca. Se servesc calde, innecate intr-o baie de smantana grasa, o adevarata desfatare pentru papilele gustative ! Ingrediente 400 gr branza oi 100 gr smantana 100 gr malai 5 oua 50 gr unt 50 gr faina un praf sare Mod de preparare Sfaramitam branza cu furculita sau daca e mai tare o dam pe razatoarea mica. Adaugam ouale apoi...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... vanilie sau portocale - 500 g. faina - gem de prune/magiun, rahat sau ... taiati triunghiuri: Umpleti-le cu gem de prune tare (magiun), rahat ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... praf de copt - 200-250 g. gem de capsuni/zmeura, etc. Mod ... in prosop) Se unge cu gem: Se ruleaza strans si se ... poate umple cu orice alt gem, dupa preferinte, iara daca o preferati ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com