Cauta in 23.633 retete
Un fel de mancare savuros, unde imaginata ta poate face minuni. Ingrediente: 200 grame orez, doi morcovi, un dovlecel, o legatura de parunjel, trei ardei grasi, un ardei iute mic, sare, piper, cateva linguri de ulei, un catel de usturoi, seminte de chimen, seminte de marar, nucsoara. Preparare: Taie toate legumele, inclusiv ardeiul iute in fasii subtiri si pune-le in vas, la abur, impreuna cu un praf de sare, piper, toate mirodeniile si o legatura de patrunjel. Pune in vasul special si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O salata elegata si delicata, cu tenta fineturilor orientate. Ingrediente : un castravete lung (sau patru castraveti mici), doi morcovi, doua mere, doua cepe mici, cateva fire de menta, cateva fie de patrunjel, o lingura cu miere, doua linguri de suc de lamaie, ulei de masline, un ardei iute mic, sare, piper. Preparare : - Amesteca lingura de miere cu doua linguri de ulei de masline si sucul de lamaie. Potriveste la gust cu un praf de sare si piper. - Spala castravetele si taie-l felii fine....
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 kg. file de peste (de preferat peste alb, de apa dulce sau marin), apa, sare, otet, 1 ardei iute, 5 catei de usturoi, otet, 5-6 linguri de ulei, patrunjel tocat fin, o lamiie feliata subtire, piper boabe si macinat Mod de preparare: Se spala fileurile de peste in jet de apa rece, repede ca sa nu-si piarda gustul. Se zvinta in prosop si se frig pe gratarul incins sau pe plita presarata cu sare. Se frige pestele 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute, fara sa se usuce (interiorul trebuie sa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 50 ml ulei, 2-3 linguri cu apa, 1/2 lingurita sare, un varf de cutit cu piper, 15 ml lamiie Mod de preparare: Ouale fierte tari sau cleioase se taie in sferturi si se aseaza cu galbenusul in sus. Uleiul, apa, sarea si lamiia se amesteca si cu acest sos se stropesc bine ouale cat sunt calde. Ouale se pot stropi si cu mujdei preparat din 2-3 catei de usturoi, presarati cu 1/2 linguri cu apa, o lingura de zeama de lamiie, 2 linguri de ulei si un varf de cutit de piper.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Aceasta friptura dens-aromata isi tradeaza la fiecare pas originile iberice. Intalnita in satucele din Estramadura (vestul Spaniei si mai rar in nord-estul Portugaliei), acest fel de friptura, gatit traditional cu iepure vanat, imparte cu bucurie aroma jamon -ului, carne de porc uscata si afumat a si a ciupercilor de padure. Portii: 4 Timp de preparare : 2 ore Ingrediente : 4 pulpe de iepure 8 felii de jamon 300 g hribi 300 g galbiori 600 g ciuperci albe champignon sau pleurotus 3 catei de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... picant, in cel mai pur stil cantonez, intalnit in sudul Chinei ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
1 kg carne tocata, 2 cesti orez, o ceapa, un albus de ou, 2 linguri unt, patrunjel verde, sare , piper, 2 oua, o lamiie. Mod de preparare: Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si ales, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper dupa gust. Cu mina umezita se fac perisoare mici ce se tavalesc prin patrunjel tocat. In oala de 2 l se pune la fiert apa impreuna cu unt si sare. Cind apa clocoteste se pun cu grija perisoarele si se lasa sa fiarba la foc mic. Intr-un castron se bat ouale...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Mod de preparare: Pentru inceput preparam untul aromat. Frecam un pachet de unt tinut la temperatura camerei cu sare, piper, coaja de lamaie, cimbru, patrunjel tocat marunt si rozmarin. Adaugam ceapa si usturoiul tocate foarte fin si amestecam bine toate ingredientele pana se omogenizeaza. Dupa ce curatam crapul de solzi , il taiem pe burta si indepartam intestinele spaland apoi foarte bine interiorul si exteriorul pestelui. Se sterge cu un prosop de bucatarie si se asaza intr-o tava pe...
Reţetă de pe retete.eva.ro
4 bucati file din piept de pui, o mozarella , 3 rosii, oregano, ulei de masline, lamiie, sare, piper, unt pentru prajit Mod de preparare: Se incinge untul intr-o tigaie cu capac, se aseaza feliile de piept de pui condimentate in prealabil cu sare, piper si suc de lamiie. Se intorc pe ambele parti pana sunt aproape gata. Rosiile se taie felii se stropesc cu ulei de masline si se condimenteaza cu oregano. Se aseaza doua-trei felii de rosii pe fiecare gratar de pui si se acopera cu o felie de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Buna dar mai mult in prima zi 5 pulpe superioare 1 dovlecel 4 catei de usturoi 2 maini de masline kalamata Cateva felii de telina si morcov 1 cescuta vin alb sec Supa de pui 1 foaie de dafin Paprika Curry Curcuma Rozmarin Sofran Sare, piper Ulei de masline Cateva rosii cherry Condomentam carnea si o dam cu putin ulei, o masam. Dovlecelul se taie cubuletele si legumele felii subtiri. Calim usturoiul zdrobit, il scoatem, punem carnea la calit in continuare apoi o scoatem. Mai punem putin ulei...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1 crap cam de 1kg, 1 1/2 lamiie, 1/2 pahar ulei, sare, piper Mod de preparare: Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o jumatate de lamiie curatita de coaja si de camasa alba. Se da sare si putin piper si se asaza intr-o tava. Se toarna uleiul si zeama de la o lamiie. Se lasa pana se rumeneste, stropind din cind in cind cu sosul din tava.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 oua, 50 ml ulei, 2-3 linguri cu apa, 1/2 lingurita sare, un varf de cutit cu piper, 15 ml lamiie Mod de preparare: Ouale fierte tari sau cleioase se taie in sferturi si se aseaza cu galbenusul in sus. Uleiul, apa, sarea si lamiia se amesteca si cu acest sos se stropesc bine ouale cat sunt calde. Ouale se pot stropi si cu mujdei preparat din 2-3 catei de usturoi, presarati cu 1/2 linguri cu apa, o lingura de zeama de lamiie, 2 linguri de ulei si un varf de cutit de piper
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... sa-l incerc insa n-am apucat. caracatita gatita bine poate fi minunata ... fiecare data acelasi rezultat minunat: o caracatita care se topeste in gura ... chorizo care e gust pereche pentru caracatita. ei bine cu supa asta ... gustul piureului. pentru ca minunata caracatita sa nu se plictiseasca singura ... fi gustat-o. Electrolux, predau legatura J caracatita sous vide cu piure de ... 15 minute....
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
4-5 buc. ceapa de apa mijlocie, conopida, ciuperci, castraveti, condimente, 1 1/2 cescute ulei, 1 1/2 cescute vin alb, otet Mod de preparare: Se curata si se spala legumele, se aleg cepe mici, care se taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa fierbinte, cu putin otet, pentru 5 minute. Legumele (conopida, ciupercile, castravetii) se pregatesc separat, folosindu-se pentru fiecare: o ceapa mijlocie, cescuta de ulei, 1 1/2 cescuta de vin alb, lamiie, coriandru, piper, sare....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Portii: 500 ml Pentru:carne rosie, porc, pui, peste, legume Ingrediente: 250 ml suc de ananas 120 ml sos de soia japonez 1 ceapa tocata 1 lingura ulei de susan 1 lingura ghimbir ras 1 lingura de usturoi tocat 1 lingura de zahar brun 1 lingura zeama de lamaie Portii : 500 ml Pentru : marinat a umeda pentru carne rosie, porc, pui, peste, legume Ingrediente : 250 ml suc de ananas 120 ml sos de soia japonez 1 ceapa tocata 1 lingura ulei de susan 1 lingura ghimbir ras 1 lingura de usturoi tocat 1...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
4 teline, 4 cepe, 150 g untdelemn, 1 lingurita sare, 100 g masline, 1/2 lamiie, 1 foaie dafin, patrunjel verde Mod de preparare: Se curata telinele si se taie bucatele potrivite. Se pun la fiert intr-un vas de sticla termorezistenta impreuna cu sare, ceapa curatata, taiata marunt, untdelemnul si maslinele, pana se moaie telina. Se adauga si o foaie de dafin. Nu se amesteca in timpul fiertului. Mod de servire Se serveste rece, cu patrunjelul verde tocat si zeama de lamiie, in vasul in care a...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
700 gr. cartofi taiati felii, 3 ardei rosii, taiat bucatele, 150 gr. carnaciori picanti, taiati segmente, 4 catei usturoi, 200 ml. coniac sau tuica, 8 pulpe de pui, 1 1/2 linguri boia, sare dupa gust, 1 lingura ulei de masline, 2 linguri patrunjel proaspat tocat Mod de preparare: Toate ingredientele se pun in vas termorezisent si mancarea se coace in cuptor cca. 1 ora 1/2. Mod de servire Se presara cu patrunjelul tocat dupa ce e gata.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg crap, 1 Mod de preparare: Se prajesc in ulei bucatile de peste date prin sare si faina si se asaza intr-o farfurie adinca sau intr-un castron. Se limpezeste uleiul ramas de la prajit si se scurge intr-o ceasca. Se mai adauga 1-2 linguri de ulei crud, patrunjelul tocat foarte marunt si zeama de lamiie. Se pune totul intr-un castron, se bate bine cu o furculita si se toarna peste peste. Se
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pui de 1 kg., 3 ficatei, 4 buc. rosii, 2 buc. cepe, 250 gr. ciuperci, 300 gr. orez, 6 dl apa, unt, sare, zeama de la o jumatate de lamiie Mod de preparare: Se taie toata carnea in bucati potrivite. Se spala ciupercile, se taie si se stropesc cu zeama de lamiie. Se aureste ceapa tocata in ulei, se pune carnea si se rumeneste potrivit pe toate partile. Se adauga rosiile taiate, se potriveste de sare si piper. Se pune putina apa calda. Cind aceasta aproape s-a evaporat, si carnea este gata, se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se curata si se spala legumele, se aleg cepe mici, care se taie in jumatati, conopida se rupe in bucatele si se pune in apa fierbinte, cu putin otet, pentru 5 minute. Legumele (conopida, ciupercile, castravetii) se pregatesc separat, folosindu-se pentru fiecare: o ceapa mijlocie, cescuta de ulei, 1 1/2 cescuta de vin alb, lamiie, coriandru, piper, sare. Fiecare leguma, separat, se stropeste cu ulei si vin alb, se condimenteaza si se pune sa fiarba pe baie de aburi. Se asaza legumele in ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro