Cauta in 16.331 retete
Cuptorul se preîncalzeste la 176 de grade Celsius. Pune biscuitii în formele pentru briose. Amesteca crema de brânza cu iaurtul grecesc si cu zaharul, dupa care adauga pe rând ouale si cacaua. La final încorporeaza bucatile de ciocolata neagra si toarna câte putin din amestec peste biscuitii din forme. Se lasa la cuptor timp de 20 de minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata castravetii si se dau prin razatoare. Mararul se taie marunt. Se zdrobeste usturoiul. Se amesteca toate ingredientele si se asezoneza cu sare si piper. Se lasa cel putin jumatate de ora la rece. Aceasta salata poate fi asezata si lânga o friptura, dar poate fi consumata si simpla.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Taiati 3 vinete rondele de 1/2 cm grosime, presarati peste ele sare si lasati-le 30 de minute sa zemuiasca. Intre timp, curatati de coaja vanata ramasa, taiati-o cubulete, presarati si peste ele sare si lasati-le sa stea 30 de minute intr-o strecuratoare (ca sa iasa zeama din ele). Spalati rondelele sub jetul de apa rece si zvantati-le cu hartie absorbanta. Turnati jumatate din ulei intr-o tigaie adanca si cand s-a incins, prajiti rondelele de vanata 2-3 minute la foc potrivit. Cand incep sa...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata morcovii, se taie in doua pe lung si pe urma semirondele subtiri. Cepele curatate se taie in opt. Se incinge uleiul si se prajesc morcovii si cepele, se sareaza, se pipereaza si cand incep sa se rumeneasca se toarna peste ele vinul si se face focul mai mic. Se adauga coriandrul, cimbrul, rozmarinul si cateii de usturoi curatati. Ciupercile, curatate, se taie in patru, la fel si rosiile, se introduc si ele in tigaie si se lasa sa fiarba incet circa 20 de minute. Se rastoarna pe un ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierb ouale tari, se curata de coaja, se taie felii. Ceapa se taie marunt si se pune peste oua. Se amesteca impreuna cu un sos preparat din: ulei, zeama de lamiie, sare si piper, bine omogenizate cu mixerul. Se serveste cu felii de franzela prajite. - Oua, ceapa, ulei, zeama de lamiie, sare, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se scot oasele pestelui cu un cutit ascutit si se cresteaza pentru a fi impanat cu opt felioare dintr-o jumatate de lamiie curatita de coaja si de camasa alba. Se da sare si putin piper si se asaza intr-o tava. Se toarna uleiul si zeama de la o lamiie. Se lasa pina se rumeneste, stropind din cind in cind cu sosul din tava. - 1 crap cam de 1 kg, 1 1/2 lamiie, 1/2 pahar ulei, sare, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala fileurile de peste in jet de apa rece, repede ca sa nu-si piarda gustul. Se zvinta in prosop si se frig pe gratarul incins sau pe plita presarata cu sare. Se frige pestele 2-3 minute pe fiecare parte, la foc iute, fara sa se usuce (interiorul trebuie sa ramana suculent). Separat, se pune pe foc intr-o craticioara apa (300 ml) cu uleiul, 3 linguri de otet, o feliuta de lamiie, boabe de piper, un praf de sare (daca pestele s-a fript fara sare) si unul de piper macinat. Cind sosul ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Lasa puiul sa stea la temperatura camerei circa 30 de minute inainte de a-l gati. Preincalzeste cuptorul la 190 grade C. Aseaza puiul pe tocator cu pieptul in jos. Taie adanc de o parte si de alta a sirei spinarii, de la gat pana la tartita, cu ajutorul unui foarfece, ca sa poti decupa si sa scoti sira spinarii fara probleme. Scoate osul sirei si intoarce puiul cu pieptul in sus. Apasa sternul cu sucitorul pana cand osul se zdrobeste. Cresteaza adanc pieptul si copanele in cateva locuri, cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea tocata se amesteca cu orezul spalat si ales, ceapa tocata marunt, albusul de ou, sare si piper dupa gust. Cu mina umezita se fac perisoare mici ce se tavalesc prin patrunjel tocat. In oala de 2 l se pune la fiert apa impreuna cu unt si sare. Cind apa clocoteste se pun cu grija perisoarele si se lasa sa fiarba la foc mic. Intr-un castron se bat ouale bine ca pentru omleta, apoi se adauga treptat sucul stors de lamiie continuind bataia cu telul. Se toarna treptat amestecul in oala cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un bol din portelan sau sticla, amesteca uleiul, zaharul, curry si jumatate din cantitatea de suc si coaja de lamaie. Cresteaza pieptul de pui, adauga-l in vas, unge-l uniform cu marinata si lasa deoparte, la rece, minimum 30 de minute. Preincalzeste gratarul la temperatura potrivita si frige carnea timp de 20 minute, intorcand din cand in cand, pana ce se patrunde complet. 3 Intre timp, fierbe taieteii conform indicatiilor de pe ambalaj si stropeste cu restul de suc de lamaie. Presara...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Usturoiul si ceapa se curata si se toaca marunt, ardeii grasi se spala, se curata de nervuri si seminte si se taie bucatele. Se pune orezul la fiert si intre timp se incinge uleiul intr-o tigaie si se calesc la foc potrivit, cca 3 minute, usturoiul, ceapa si ardeii. Se adauga rosiile (bucati), branza telemea taiata cubulete amestecata cu ierburile aromate, apoi orezul si se mai lasa toate 3 minute sa fiarba incet, se sareaza si se pipereaza. Inainte de a-l servi, orezul se garniseste cu ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Asezati fileurile intr-un vas din portelan. Amestecati restul ingredientelor si turnati amestecul peste peste. Lasati sa stea la marinat timp de 1 ora. Incingeti o tigaie neadeziva sau un gratar si frigeti pestele timp de 4 minute pe fiecare parte, turnand deasupra marinata ramasa. Serviti pestele cu linte verde si sote de spanac - 4 fileuri de somon a cate 200 g fiecare, 4 linguri coriandru proaspat tocat, 2 linguri patrunjel proaspat tocat, 3 catei de usturoi zdrobiti, 1 lingurita boia...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofii fierti se curata si se pun impreuna cu uleiul, galbenusul si smintina intr-un mixer. Usturoiul se piseaza si se adauga la piure si se amesteca bine. Se adauga putin otet, sare si piper. Se serveste pe piine sau alaturi de carne. - 200 g cartofi fierti, 3 linguri ulei de masline, un galbenus, 100 g smintina, 7 catei de usturoi pisati, putin otet, sare, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata telinele si se taie bucatele potrivite. Se pun la fiert intr-un vas de sticla termorezistenta impreuna cu sare, ceapa curatata, taiata marunt, untdelemnul si maslinele, pina se moaie telina. Se adauga si o foaie de dafin. Nu se amesteca in timpul fiertului. Se serveste rece, cu patrunjelul verde tocat si zeama de lamiie, in vasul in care a fiert. - 4 teline, 4 cepe, 150 g untdelemn, 1 lingurita sare, 100 g masline, 1/2 lamiie, 1 foaie dafin, patrunjel verde. Livrare la domiciliu! ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pestele se curata si se cresteaza, pe o parte si pe cealalta, se da apoi prin faina de soia. Intr-un wok, se incinge ulei de masline si se adauga apoi patru catei de usturoi pisati si un ardei iute tocat. Se pune pestele. Cand pestele este gata, se scoate pe o farfurie si se scurge de ulei. In alt wok, se incinge ulei de masline, se pun alti patru catei de usturoi pisati si celalalt ardei iute tocat. Se adauga fasolea verde congelata, se amesteca pana se inmoaie. Ardeiul gras taiat fasii si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie gogonelele cubulete, gogosarii si ardeii taiati feliute, iar morcovul se da pe razatoarea mare. Se pregateste sosul separat din ingredientele de mai sus de la sos. Se fierb in sosul respectiv 5-7 minute Se pun rece in borcane si nu se dunstuiesc. - 1 kg gogonele, 1 kg gogosari, 1 kg ardei gras (kapia), 1 kg morcov. Sosul: 1/2 l otet, 1/2 l apa, 1/2 l ulei, 1/4 kg zahar, 3 linguri sare, 400 g mustar, foi de dafin, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Ouale fierte tari sau cleioase se taie in sferturi si se aseaza cu galbenusul in sus. Uleiul, apa, sarea si lamiia se amesteca si cu acest sos se stropesc bine ouale cit sint calde. Ouale se pot stropi si cu mujdei preparat din 2-3 catei de usturoi, presarati cu 1/2 linguri cu apa, o lingura de zeama de lamiie, 2 linguri de ulei si un virf de cutit de piper. - 4 oua, 50 ml ulei, 2-3 linguri cu apa, 1/2 lingurita sare, un virf de cutit cu piper, 15 ml lamiie. Livrare la domiciliu! Cumpara ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape si se taie in fisii. Se toaca ceapa si se caleste in ulei impreuna cu ciupercile, adaugind sare, piper, dupa gust, o legatura de verdata si zeama de la 1/2 lamiie. Se stinge cu vinul dublat cu apa si se lasa sa fiarba la foc moale. La nevoie, se mai adauga putina apa calda. Cind este gata, se aseaza compozitia, decoreaza cu felii subtiri de lamiie si presara verdeata tocata. Se serveste rece. - 1/2 kg ciuperci proaspete, 150 ml ulei, 50 ml vin,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Zarzavaturile se curata, se spala, se taie cuburi si se inabusa in ulei cu adaos de apa. Ceapa se curata, se spala, se taie marunt si se pune la fiert in apa cu sare, se adauga zarzavatul inabusit si puiul care a fost trecut prin flacara si spalat. In timpul fierberii se spumeaza. Orezul se curata de corpuri straine, se spala, se scurge si se pune la fiert separat. Dupa ce a fiert, pasarea se scoate, se dezoseaza si se taie carnea cuburi, timp in care se adauga in supa orezul fiert si apoi ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... data asta am folosit iaurt grecesc, asta este motivul pentru care ... de gluten 120 gr iaurt grecesc 190 gr apa plata sau ...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com