c orba de merg mec cum se gateste m ncare turceasca
Pagina 2 din 5
Într-un bol, amesteca bine iaurtul, usturoiul si un praf de sare. Pune la fiert într-o cratita apa, otetul si sarea. Lasa la fiert la foc mare. Când apa clocoteste, redu focul si sparge cu atentie ouale în apa, având grija sa ramâna separate. Fierbe ouale pâna când albusul se coaguleaza în jurul galbenusului si apoi scoate-le imediat pe o farfurie pentru servit. Topeste untul într-o craticioara mica, adauga boia si amesteca bine. Toarna sosul de iaurt peste oua, apoi deasupra...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... aragazul aprins in timp ce gatesti si ai grija la maneci ... inlocuieste-le frecvent. 8. Atunci cand gatesti, copiii si animalele de casa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
V-am tot amenintat cu un al treilea concurs si in sfarsit, dupa ce ne-am intors din vacanta, era cazul sa-i dam drumul. Cu ce sa incep? Cu premiul sau cu regulile de participare? Hai sa incep cu premiul, de data asta m-am gandit sa va fac o surpriza pentru ca am vazut ca multi ma intrebati de unde am luat aparatul de waffe si stiu si eu ca se gasesc destul de greu, asa ca premiul consta intr-un aparat de facut waffe, waffles, gaufre sau cum vreti sa le spuneti, sunt sigura ca stiti la ce ma...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... la Marea Mediterana. Homarul se gateste viu; se pune in apa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pui la cuptor poate ca stie sa gateasca toata lumea si, desi e delicios,parca nu strica sa mai schimbam din cand in cand reteta. De aceea,va propunem pui la cuptor dupa o reteta din gastronomia internationala. Ingrediente: 1 pui de marime potrivita; orez (semi-fiert) - 1 pahar;migdale (decojite si prajite in unt) - 1 pahar; seminte de brad (prajitein unt) - 1 pahar; carne tocata (prajita usor in ulei) - 1/2 pahar;lapte acru - 1 pahar; sare; piper; nuca de cocos rasa; ulei;...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Auzim tot mai multe despre produsele incadrate curentului "eco". Mobila eco, haine eco, cosmetice eco, produse de curatat eco, chiar si carti eco... Pentru a ne schimba, insa, stilul de viata, atat de afectat de poluare, stres si aditivi, este necesar sa pornim de la alimentatie. Nu este musai sa locuiesti intr-o zona rurala, pentru a te bucura de fructe, legume sau produse animale organice. Odata cu aparitia si in marile orase a magazinelor alimentare cu produse ecologice, fiecare dintre noi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... nu "la", caci noi nu mergem decat " pe") am inchis paranteza ...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
by Alice albinutza Astazi a venit la noi nimeni alta decat Adina Ciocalau sau mai bine spus cea pe care o cunoasteti cu totii ca si Mi Tinita . Trebuie sa o stiti. E fata blonda, umblata prin lume, intoarsa de curind pe meleaguri mioritice, mama " maruntelelor". Ei, cum sa nu o stiti? E fata cu blogul cu japonezarii, tot felul de mancaruri asiatice si mai ales cea care ne-a delectat pe toti indecembrie cu casuta ei minunata de turta dulce. Pentru ca-i sunt draga, cred eu :)), Adina a ales sa...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
Turistii romani se intorc din vacantele petrecute in Turcia cu un vraf de poze, seturi de ceai aurite perfect inutile si amintirea supei de linte rosie mancata acolo. K?rm?z? Mercimek Corbas? este numele acestei supe etalon a Turciei, care marcheaza sfarsitul teritoriului lintei. Pentru ca lintea, indiferent de culoarea ei (rosie, verde sau galbena), din motive socio-culturale mai mult decat climaterice, isi duce existenta aproape exclusiv la est de noi (exceptie Grecia si Spania), in ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , vegetariana/de post, de origine turceasca, reteta de fasole verde cu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Bucataria italieneasca nu inseamna doar pizza si paste. Complete, complexe si savuroase, preparatele traditionale sunt combinatii inspirate, din care rezulta mancaruri gustoase si foarte sanatoase. Bucataria italiana este vestita prin retetele care folosesc fructe de mare si alte vietati marine. Se mananca multa carne de miel, orez si citrice. Un simbol al bucatarieie italiene este si celebra mozzarella - o branza nobila, produsa din lapte de bivolita (azi, din ratiuni economice, si din...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Jumatate din foi se folosesc dedesupt si cealalta jumatate deasupra. Se unge fiecare foaie cu ulei. Branza se amesteca impreuna cu ouale batute si smantana. Se pune si putina sare. Se toarna compozitia peste jumatatea foilor de placinta si se adauga restul foilor. Se cresteaza in felii,ca sa poata fi feliata usor dupa ce e gata. Se da la cuptor cam 40 de minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Voi stiti deja ca iubesc calatoriile si sincera sa fiu, de cand am venit de la Roma, ne sta gandul numai la plecare, asa ca noua campanie Iulius Mall a venit ca o manusa! Sa va spun despre ce e vorba: in perioada 11 mai 30 iunie, se desfasoara campania Kilometri de vacanta si asta inseamna ca puteti transforma cumparaturile voastre intr-o vacanta oriunde in lume! Ce trebuie sa faceti? Sa cumparati din orice magazin din Iulius Mall pana acumulati bonuri in valoare de 100, 300 sau 500 lei (e...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Ceremonia de investitura a presedintelui american Barack Obama a inclus si doua dineuri. Cu alte cuvinte, doua meniuri speciale. Primul dineu a avut loc la scurt timp dupa depunerea juramantului, in cladirea Congresului American, unde au participat peste 200 de persoane. Sarbatoarea a continuat cu zece baluri, dar seara a fost deschisa de dineul de la Neighborhood Ball. Astfel incat, iti propunem o experienta inedita: ce ai zice daca ai pregati, la tine acasa, unele dintre preparatele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Acum sunt la mare moda preparatele culinare gatite fara foc. Specialistii in nutritie spun ca sunt foarte sanatoase, iar gurmanzii exclama in cor ca sunt ingredibil de delicioase. In plus, astfel de preparate fac adevarate minuni atunci cand vine vorba de economia timpului tau care, nu-i asa, este extrem de pretios in aceasta epoca a vitezei. Toate aceste elemente foarte importante s-au reunit si in reteta unei prajituri cu branza, asa numita cheesecake, delicoasa, usor de facut si, sa nu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
by Alice albinutza Astazi avem o prezenta mai putin extrovertita in blogosfera culinara de la noi din tara, o fata gingasa si firava si foarte timida. O fata retrasa si cu un bun simt de-ti aminteste de bunele maniere pierdute in neantul urban. E fata de la Alldaycooking , Nicol. Daca nu o stiti, apai mergeti la ea si vedeti ce minunatii mestereste ea zilnic (allday, no?) in bucatarioara ei tipic banateana. Te vei indragosti instant. Ma bucur ca deruland acest proiect (sper sa tina cat mai...
Reţetă de pe alice-albinutza.blogspot.com
1. Se spala carnea, se taie cubulete si se lasa sa se scurga, dupa care se pun la înabusit. 2. Se spala ceapa si ardeii si se taie felii subtiri. Se freaca cu sare si se pun peste carnea înabusita. Se acopera cu un capac si se lasa sa fiarba în sucul propriu, adaugându-se apa calduta. Se pun si cartofii taiati cubulete si se lasa la foc mic. 3. Se verifica cu o furculita daca s-a fiert carnea si se condimenteaza cu sare, zahar, paprika, piper negru boabe si macinat, iar la sfârsit se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ce au in comun "Regina cantecului popular", "Pasarea Maiastra a teatrului romanesc" si "Fata Care Gateste Cu Flori"? BUNUL GUST, CALATORIA SI HARUL unesc aceasta intalnire a artelor: TEATRU - MUZICA - GASTRONOMIE intr-o seara de [&]
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Haplea a fost prezent, ieri, la Gala Ligii Companiilor 2013-2014 la fotbal, eveniment care a reprezentat concluzia festiva a unei competitii tot mai puternice de la an la an, impresionand prin organizare si sportivitate. Cireasa [&]
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Bautura de capatai a Turciei si tarilor inconjuratoare, raspandita pe teritoriul vechiului Levant si purtata de turci prin intrega regiune balcanica, ayran -ul se remarca prin prospetime si savoare fiind o bautura deosebita pentru temperaturile ridicate. Aparitia ayran -ului este inca neclara insa se stie ca a fost remarcat in preajma crescatoriilor de oi si capre unde iaurtului i s-a adaugat sare pentru a-l conserva, oprindu-i procesul de fermentatie. Unele surse sustin insa ca turcii au ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro