Cauta in 21.294 retete
... cu gust de caramele. Halvaua turceasca e usor de preparat: mai înt ... . Dupa ce se raceste, halvaua turceasca se taie în portii si se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Intr-un castron se pune faina,sarea si uleiul.Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale.Se lasa la odihnit circa 15 minute. Cepa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei.Se adauga carnea,sare si piper si se mai tine cateva minute pe foc,pana scade zeama pe care o lasa carnea.Se lasa la racit cateva minute,apoi se adauga oul pentru a lega umplutura. Se pune faina pe masa de lucru si se rastoarna aluatul.Eu am intins...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... , cu precadere imi place pizza turceasca, am gasit si un restaurant ...
Reţetă de pe bucatareasazglobie.blogspot.com
... ultimul rand, de muraturi. Salata turceasca de pui ( tavuk salatasi , in ... minute inainte de servire. Salata turceasca de pui se serveste rece ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Ingrediente 400 gr iaurt 500 gr faina 2 oua 7 gr drojdie uscata 1 lingurita sare 200 gr spanac 100 gr branza Mod de preparare Batem iaurtul cu ouale. Adaugam sarea, faina si praful de copt si amestecam cu mixerul . Obtinem un aluat potrivit de moale si lipicios. Scurgem bine spanacul si il amestecam cu branza rasa si cu 2-3 linguri de aluat. Tapetam o craticioara rotunda cu hartie de copt si punem aluat cu lingura. Punem un strat de aluat simplu, apoi ici colo cate o lingura de aluat cu...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
In spatele Moscheei Albastre din Istanbul, ferite de ochii si bliturile turistilor, se inghesuie nestiute strazile autentice ale vechiului oras. Aici, unde nu sunt palate si muzee, bazare si narghilele, bijuterii si lokum (rahat), se scurge viata de zi a celor care muncesc in atelierele de textile si incaltaminte. In fiecare zi, la pranz, un fior strabate viata: mirosul de ghiveci care se insinueaza perfid in ateliere, smintind muncitorii. Caci in nimic nu au turcii de rand mai mare incredere...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Într-un bol, amesteca bine iaurtul, usturoiul si un praf de sare. Pune la fiert într-o cratita apa, otetul si sarea. Lasa la fiert la foc mare. Când apa clocoteste, redu focul si sparge cu atentie ouale în apa, având grija sa ramâna separate. Fierbe ouale pâna când albusul se coaguleaza în jurul galbenusului si apoi scoate-le imediat pe o farfurie pentru servit. Topeste untul într-o craticioara mica, adauga boia si amesteca bine. Toarna sosul de iaurt peste oua, apoi deasupra...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Turistii romani se intorc din vacantele petrecute in Turcia cu un vraf de poze, seturi de ceai aurite  perfect inutile  si amintirea supei de linte rosie mancata acolo. K?rm?z? Mercimek Corbas? este numele acestei supe etalon a Turciei, care marcheaza sfarsitul teritoriului lintei. Pentru ca lintea, indiferent de culoarea ei (rosie, verde sau galbena), din motive socio-culturale mai mult decat climaterice, isi duce existenta aproape exclusiv la est de noi (exceptie Grecia si Spania), in ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
600 gr. faina, 1 litru lapte, 100 gr. zahar, 50 gr. nuci pisate, 60 gr. grasime(unt, ulei sau untura, de preferat untul) Mod de preparare: Se incinge grasimea, se pune faina si se prajeste pana ce capata o culoare mai inchisa(fara sa fie arsa), se stinge cu laptele clocotit, in care s-a dizolvat zaharul. Se amesteca mereu ca sa nu ramina cocoloase. Se ia de pe foc, se amesteca cu nucile, se ia cu lingura si se asaza pe farfurie. In loc de lapte se poate stinge cu sirop facut cu zahar si apa....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... , vegetariana/de post, de origine turceasca, reteta de fasole verde cu ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Jumatate din foi se folosesc dedesupt si cealalta jumatate deasupra. Se unge fiecare foaie cu ulei. Branza se amesteca impreuna cu ouale batute si smantana. Se pune si putina sare. Se toarna compozitia peste jumatatea foilor de placinta si se adauga restul foilor. Se cresteaza in felii,ca sa poata fi feliata usor dupa ce e gata. Se da la cuptor cam 40 de minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 lingura ulei, 1 lingura faina, 1 l suc de rosii, 250 ml lapte, 1 lingurita busuioc uscat (sau o lingura busuioc proaspat, tocat), 1 lingurita oregano uscat ( sau o lingura oregan proaspat, tocat) Mod de preparare: Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea, piperul, oregano si busuiocul, se da focul incet si se adauga laptele. Se lasa la foc mic inca 5 minute. Mod de servire Cu cascaval ras sau cu o lingura...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru 2 persoane: Mod de preparare: Ceapa se curata si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte si se taie in fisii. Se incinge uleiul in tigaie, se adauga ceapa si se prajeste un minut, pana devine un pic sticloasa. Se adauga ardeiul gras si se prajeste inca un minut. Rosiile se curata de coaja si se maruntesc. Se adauga peste ceapa si ardeiul din tigaie. Se pune sarea si piperul si se prajeste totul timp de 5-6 minute, pana cind rosiile sunt moi si continutul tigaii a inceput usor...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2-3 catei usturoi, 1 l iaurt, 3 castraveciori verzi, o legatura de marar Mod de preparare: Se piseaza usturoiul, se curata partial castravetii si apoi se rad pe o razatoare mare sau se fac cubulete foarte mici. Mararul se toaca fin. Se adauga iaurtul si sarea, dupa care se amesteca toate ingredintele. Mod de servire Se serveste la mancarurile grase, in special de berbec.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Bautura de capatai a Turciei si tarilor inconjuratoare, raspandita pe teritoriul vechiului Levant si purtata de turci prin intrega regiune balcanica, ayran -ul se remarca prin prospetime si savoare fiind o bautura deosebita pentru temperaturile ridicate. Aparitia ayran -ului este inca neclara insa se stie ca a fost remarcat in preajma crescatoriilor de oi si capre unde iaurtului i s-a adaugat sare pentru a-l conserva, oprindu-i procesul de fermentatie. Unele surse sustin insa ca turcii au ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Pentru 10 portii: Mod de preparare: Apa si zaharul se fierb, amestecand din cind in cind. Din serbetul care fierbe se pica o picatura pe o unghie. Daca pe unghie nu curge in stinga sau in dreapta, inseamna ca serbetul e gata. Din faina, oua si sare se face un aluat. Se framinta pana devine ca lobul urechii de moale. Din aluat se rup bucati de marimea unei cepe medii. Bucatile astfel rupte (30) se intind (aceste foi se numesc yufca) la marimea tavii care se va folosi. Se foloseste amidon la ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Este indicat sa se macine cafeaua in cantitati mici, pentru ca aceasta sa nu-si piarda aroma; se pastreaza in cutii de metal sau borcane bine inchise cu capac. Cafeaua cea mai aromata se prepara din boabe de cafea macinate fin, ca o faina, in masini speciale. Intr-un ibric se pune cafea, in functie de numarul persoanelor, impreuna cu zahariul respectiv si se dilueaza cu apa fierbinte, masurata cu cescuta de cafea. Ibricul se trece pe foc si cafeaua se amesteca cu lingurita, pina cind da in ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se incinge uleiul in oala, se adauga faina si se rumeneste un pic. Se toarna sucul de rosii, se da in clocot. Se adauga sarea, piperul, oregano si busuiocul, se da focul incet si se adauga laptele. Se lasa la foc mic inca 5 minute. Se serveste cu cascaval ras sau cu o lingura iaurt sau smantana. - 1 lingura ulei, 1 lingura faina, 1 l suc de rosii, 250 ml lapte, 1 lingurita busuioc uscat (sau o lingura busuioc proaspat, tocat), 1 lingurita oregano uscat (sau o lingura oregano proaspat, tocat),...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Printr-un geamlac, la 'Stanbul Vezi gospodina cu bentita Cum taie carnea-n premabul La o gustoasa tocanita.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Se curata castravetele, se spala, se scurge bine, se taie mai intai in 8 (pe lung) si apoi cubulete, care se pun intr-un castron. Se presara cu sare si se lasa sa se patrunda cel putin 10-15 minute. In alt castron se amesteca bine smantana cu iaurtul, pana ce se obtine un sos neted. Se curata ceapa, se da pe razatoarea mica, se incorporeaza in sos si apoi se adauga usturoiul zdrobit, sarea, piperul, nucsoara, chimenul, mierea si la urma de tot mararul verde tocat. Se toarna sosul peste ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro