Cauta in 20.697 retete
Compozitia Se iau buretii/ciupercile si se toaca marunt, soia se pune la fiert timp de 5 minute apoi se scurge foarte bine de apa, se da ceapa si usturoiul prin razatoarea cea mica, se adauga faina pentru a se lega si condimentele dupa gust. Toate acestea se amesteca bine intr-un bol. Forma Se ia din compozitie cate putin si se da forma preferata piftelutelor. Acestea se pun usor, pentru a nu se desface, in tigaia cu ulei incins. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
carnea de pui am curatat-o si le-am fiert impreuna cu morcovii .apoi am asezat carnea si cartofii si morcovii cu carnatii intr-un vas pentru cuptor, le-am condimentat cu condimente piper, putin curry, le-am stropit cu putin ulei de masline, le-am acoperit si le-am dat cca 35 minute la cuptor la 200 grade , acoperite.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata si se taie ceapa marunt, morcovii se spal
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se rad morcovul, ridichea si ceapa. Cartofii fierti sau copti se taie bucatele mici, se amesteca cu usturoiul pisat, nucile macinate, zaharul si sarea, apoi se toarna untdelemnul amestecat cu zeama de lamiie. Se amesteca totul bine, se aranjeaza pe farfurie si se garniseste cu foi frumoase de salata verde. - 1 morcov, 1 ridiche neagra, 2 cartofi fierti sau copti cu coaja, 1 lingura nuci, 1 ceapa mica de apa, 1 catel de usturoi, putin zahar, untdelemn, sare, zeama de lamiie, 1 salata verde. ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se caleste ceapa tocata in untdelemn, se adauga pe rand morcovii, ardeii, fasolea si vinetele. Se amesteca toate si se fierb cam 3/4 ore, apoi se adauga 3,5 kg rosii curatate de coaja si taiate. Se fierbe totul 1-2 ore. Ghiveciul se pune fierbinte in borcane, care se fierb 1 ora in aburi. - 1,5 kg ceapa, 3/4 l ulei, 2 kg morcovi curatati si taiati rondele, 2 kg ardei taiati marunt, 2 kg fasole verde rupta bucatele, 5 kg vinete curatate de coaja si taiate cubulete, 3,5 kg rosii curatate de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata si se spala ceapa pestisori si se pune cu uleiul sa sticleze. Se adauga apoi gogosarul, ardeiul (curatat de cotoare si seminte si taiat cubulete) si vinetele curatate crude de coaja si taiate cubulete. Se lasa sa se inmoaie bine ardeiul si gogosarul, iar la urma se adauga bulionul, foile de dafin, piperul si sare, dupa gust. Se lasa sa mai dea citeva clocote, apoi se pun in borcane. - 1 1/2 kg gogosari, 1 1/2 ardei, 1 kg vinete, 1 kg ceapa, 1/2 l ulei, 1 litru bulion, 3-4 foi de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata vinetele, gogosarii, ceapa, usturoiul, dupa care vinetele se taie in cubulete de 2-3 cm, iar gogosarii, usturoiul si ceapa se taie fideluta si se calesc in ulei (fiecare ingredient separat). Rosiile se dau prin masina de separat seminte, iar sucul de rosii se amesteca cu otetul sarea si zaharul. Dupa ce avem toate ingredientele pregatite, se vor pune in fiecare borcan cate 2 linguri de amestec de suc cu 2 frunze de telina si o frunza de dafin, dupa care se aseaza in straturi...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata zarzavatul, se spala bine in mai multe ape, apoi se pune la fiert intr-o oala cu apa rece. Dupa ce a inceput sa fiarba, se adauga o parte din sare si se lasa cu un capac deasupra sa clocoteasca mai departe. Cind zarzavatul este foarte bine fiert, se da oala jos de pe foc si se strecoara supa intr-o alta oala sau se scoate zarzavatul cu o spumiera. Se asaza din nou la foc, se adauga untul sau untdelemnul si sucul de rosii, iar cind clocoteste se pune si garnitura care consta in:...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... specialitatile de miere, mai ales Roua Florilor de Cimbrisor . Ingrediente: - 6 felii ... de porc - 6 linguri de miere Roua Florilor de salcam - 2 lingurite de ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... , ce vreti voi) - praz (pai e iarna, nu?) - masline (200 gr cred ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
... , 5 cartofi, 1 ceapa galbena, 1 rosie mare (iarna se pot folosi 6 rosii cherry ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... taiat cubulete, 1 para taiata cubulete, iarna se pot adauga cubulete de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... ingrediente, traditionale, pentru Sarbatorile de Iarna? De exemplu, niste ,,frantuzisme" cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... al boabelor de mazare si iarna, conservati-le din timp dulceata ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... si nici nu ne inchipuim o iarna fara a le avea pe masa ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Merita sa "pui" conserve pentru iarna, pentru ca cele facute in ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... murarea ei si pastrarea pentru iarna este VARZA DE TOAMNA , ce ... , cand s-a zvantat toata bruma si roua din ea Sa alegeti capatine ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
... inceput din timp proviziile pentru iarna. Asadar, am si inceput sa pun deoparte capsuni pentru iarna. Dupa primul tur de dulceata "traditionala ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
In popor se zice o vorba , ca "limba soacrei este lunga si iute ". Sub aceasta denumire a aparut de foarte multi ani in urma o mancare iute si gustoasa , care se serveste cu tochitura din carne de porc, slanina sarata sau afumata pe timp de iarna. Voi descrie o reteta de vanata prajita si marinata in adjica de ardei dulci, iuti si usturoi , care se poate conserva pentru timpurile racoroase.Ea ajuta foarte mult la digestie si la topirea grasimei in timpul mancarii. Citeste...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com