Cauta in 21.294 retete
... se face un amestec de brinza de vaca cu ou,sare ... ,deasupra se pune amestecul de brinza,se ruleaza si se da ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1/2 kg branza bine scursa de zer, 150 g unt, 5 oua, 2 linguri faina, sare, unt pentru forma Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se adauga branza data prin sita si galbenusurile unul cite unul. Se amesteca bine, se pune sare (dupa gust) si faina. Se unge cu unt o forma de budinca cu capac inchis ermetic, se asaza compozitia si se fierbe intr-un vas cu apa clocotita, timp de 40 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
o chifla mai veche,100ml lapte,8 foi mari de Varza, un ardei gras, rosu, 200 g fasole verde,2 cepe, 150 g branza de vaci, 2 linguri cimbru tocat,1 ou, 2 linguri unt, 200 ml vin alb, o foaie dafin, piper, chimen Mod de preparare: Chifla se moaie in lapte. Varza se opareste. Ceapa se amesteca cu branza, cimbru , ou, piinea stoarsa, fasole, se aseaza pe frunze si se ruleaza sarmalele. Ruladele se pun intr-o cratita rezistenta la foc. Se toarna deasupra vinul, se acopera cu apa, se adauga boabele...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaci, 150 g smantana proaspata groasa, chimen, ceapa. Mod de preparare: Brinza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca, amestecandu-se apoi cu smantana. Smantana se poate inlocui cu maioneza. Pentru gust si aroma, se pot adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de ceapa verde taiate marunt si frunze de marar sau patrunjel, taiate marunt. Se aranjeaza pe platou, ornata cu felii de rosii, ardei grasi, ridichi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... cu sare si se scurg. Brinza de vaci, data prin sita ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
450 g morcovi, 500 g cartofi, 400 g telina,o legatura ceapa verde, 2-3 ardei de diferite culori, 200 g branza de vaci; sos: 250 ml lapte, 250 ml smantana, 5 oua, un catel usturoi pisat, nucsoara Mod de preparare: Morcovii, cartofii si telina se oparesc putin apoi se taie felii potrivite. Pentru sos, se amesteca ingredientele si se condimenteaza cu sare, piper si nucsoara. In forma unsa se pune un strat de legume, sos si se presara cu branza rasa. Se repeta inca o data operatia si se termina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. capsuni, 500 gr. branza de vaci neteda, 150 gr. zahar, 4 albusuri, 1 lingurita esenta de migdale, 3 foi de gelatina, 3 linguri zahar tos Mod de preparare: Se amesteca intr-un castron branza de vaci cu 100 gr. de zahar si cu esenta de migdale. Se inmoaie foile de gelatina intr-un bol cu apa rece si se pun pe foc, intr-o craticioara, trei linguri de apa sa se infierbinte. Se scoate gelatina din bol, se preseaza intre palme ca sa se scurga, se pune in apa clocotita (luata de pe foc) si...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. carne tocata slaba, 2 oua, 200 gr. cascaval de vaca (dat pe razatoarea mare), sare si piper dupa gust, 150 gr. faina, 1 ou batut bine cu 3 linguri de lapte, 400 gr. pesmet Mod de preparare: Carnea se amesteca cu cascavalul, cele 2 oua batute, sarea si piperul. Se framinta bine si se lasa sa se odihneasca 1/2 ora. Apoi se formeaza (cu mina umeda) mingi din preparatul de mai sus, care se turtesc putin in palma, apoi se trec prin faina, prin oul batut cu lapte, iar in final prin pesmet. In...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
80 gr. taitei fara ou, 50 gr. telemea de vaca, 10 gr. unt, sare Mod de preparare: Se fierb taiteii, se clatesc cu apa calda si se amesteca cu untul si telemeaua desarata data pe razatoare.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr. miere, 150 gr. faina, 150 gr. zahar, 150 gr. branza de vaci, 100 gr. unt, un varf cutit scortisoara, coaja rasa de la 1/2 lamiie, 5g bicarbonat de amoniu, gem de capsuni, 2 galbenusuri Mod de preparare: Se dizolva mierea si untul pe foc moale, se adauga branza de vaci framintata si se amesteca bine. Adaugam galbenusurile, coaja rasa de lamiie, scortisoara, bicarbonatul de amoniu si omogenizam bine toata compozitia. Se rastoarna pe o planseta, in faina si framintam un aluat moale. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 pahare lapte, malai, sare, 150g branza de oi, 100g unt, 2 oua Mod de preparare: Se prepara o mamaliguta pripita inlocuind apa cu lapte. Cind este gata, se ia de la foc si se amesteca cu jumatate din cantitatea de branza si unt, se lasa sa se raceasca, apoi se adauga ouale batute spuma si se amesteca cu lingura de lemn. Se unge o forma sau o cratita cu putin unt, se asaza jumatate din mamaliga astfel preparata, se presara cu restul de branza si de unt taiat bucatele si se acopera cu restul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 pachet aluat de foetaj, 250 g branza de oaie (telemea sfarimata), 3 dovlecei, 5 linguri ulei de masline, cimbru verde, sare, piper Mod de preparare: Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna. Se intinde aluatul in tava de aragaz, se-nteapa din loc in loc cu furculita, se ridica marginile si se formeaza de jur-imprejur o "bordura", care se umezeste cu putina apa, ca sa se lipeasca mai bine. Peste aluat se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. ciuperci, 50-80 gr. unt, 150 gr. branza telemea, 1 lingura parmezan ras, patrunjel verde tocat, sare, piper Mod de preparare: Se toaca piciorusele ciupercilor, se inabusa in putin unt si, cind sunt bine patrunse, se amesteca cu telemeaua rasa si patrunjelul verde. Palariile ciupercilor, spalate si zvintate, se aseaza pe o tava unsa cu ulei, se stropesc cu ulei, se presara cu sare si piper, se umplu cu compozitia de mai sus, se presara cu parmezan ras, se stropesc cu unt si se pun la...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 3 linguri smantana, 3 linguri faina, 50 gr.unt, 250 gr. carne fiarta taiata, 250 gr. cascaval, condimente Mod de preparare: se amesteca 4 galbenusuri cu untul, smantana, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin bicarbonat. In tava tapetata se toarna jumatate din compozitie, se pune un strat de rondele de ou fiert si restul compozitiei. Se da la copt o jumatate de ora. Mod de servire Checul se taie felii si se orneaza cu putina verdeata si cu felii de rosii
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr macaroane, 3 linguri branza de oi, 2 linguri unt, 3 oua, putin pesmet Mod de preparare: Se fierb macaroanele in apa sarata, se strecoara, se spala cu apa rece si se lasa sa se scurga. Se bat ouale spuma, se adauga branza, se amesteca cu macaroanele si cu untul topit. Se unge o tava cu unt, se presara cu pesmet, se asaza macaroanele si se coace pana se rumeneste Se rastoarna, se taie patrate si se serveste fierbinte.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. branza de vaca, 3 oua, 3 linguri smantana, 3 linguri unt, sare, pesmet Mod de preparare: Se trece branza prin sita si se amesteca cu ouale batute, smantana, untul si sarea. Se pune intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet si se da la cuptor sa se rumeneasca. Mod de servire Se serveste calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. branza telemea, 4 oua fierte tari, 100 gr. smantana, 100 ml maioneza, sare, piper Mod de preparare: Brinza se rade pe razatoare, la fel si ouale, se amesteca cu maioneza si smantana. Se condimenteaza dupa gust Mod de servire Se serveste rece
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. cartofi, 2 lingurite rase faina, 3 oua, 2 linguri unt,
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 gr. branza de vaci, 1 ou, o lingura faina, gris, 15 gr. unt, sare, zahar Mod de preparare: Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atita gris cat sa se obtina o compozitie consistenta mai moale. Se ia din aceasta pasta cu o lingura si se formeaza galuste mai mici, care se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare, la foc incet, timp de 15-20 de minute. Cind se ridica la suprafata si sunt patrunse in interior, se lasa sa se scurga de apa. Mod de servire Se servesc calde cu unt topit ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 litru lapte, 1 pahar gris, 1 ou, 2 linguri faina, 3 linguri pesmet, 3 linguri grasime, sare, branza de vaca Mod de preparare: Se fierbe grisul in lapte cu sare. Se lasa sa se racoreasca si se amesteca cu oul si faina. Se intinde o foaie groasa de 1/2 cm, pe scindura presarata cu faina. Se taie patrate. In mijlocul patratelor se pune branza de vaca amestecata cu ou si sare. Se impreuna doua colturi opuse, formind un triunghi. Se dau triunghiurile prin pesmet si se prajesc in grasime bine...
Reţetă de pe www.retete-bune.com