Cauta in 21.294 retete
Mod de preparare: Foaia de foietaj se taie pe jumatate si prima jumatate se mai intinde putin cat sa acopere o tava de tarta. Se imbraca o tava de tarta unsa cu ulei cu prima bucata de foietaj. Branza dulce se amesteca cu zaharul, zaharul vanilat si coaja rasa de lamaie, apoi se pune in tava acoperindu-se cu cea dea doua bucata de foietaj intinsa cat sa acopere tava de tarta. Deasupra se inteapa in cateva locuri cu o furculita apoi se introduce in cuptorul incins cca 30-40 de minute pana se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1 ceapa, 1 felie piine alba muiata in lapte, 2 linguri branza telemea rasa, 4-5 cartofi fierti, sare, piper, 1 galbenus, albusul batut spuma, patrunjel si marar tocat Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja, se curata si se fac pireu. Se amesteca cu piinea stoarsa si frecata bine, cu ceapa tocata, galbenusul, sare, piper, branza rasa, verdeata tocata si la urma albusurile spuma. Se toarna in forma unsa si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 cremwurst sau cabanos, 100 gr. kaiser sau bacon, Mod de preparare: Se pun in cupe rezistente la caldura ceapa, mezelurile, ardeii, se pun la cuptor, si spre sfirsit se adauga bulionul, branza, cascavalul si oul si se mai coace pana e gata oul
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 gr. branza de vaci, zahar pudra, 2-3 biscuiti, coaja de lamiie, o lingura sirop de fructe Mod de preparare: Se da branza de vaci prin sita si se amesteca cu zaharul pudra si coaja de lamiie. Se aseaza apoi pe o farfurioara cu biscuitii stropiti cu sirop de fructe.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
200 gr. branza de vaci, 125 gr. zahar, 2 linguri faina, 2 oua, sare, coaja de lamiie, unt Mod de preparare: Se amesteca branza cu zaharul, apoi se pune faina. Se bat ouale, ca pentru omleta, cu putina sare, si se amesteca totul. Se coace la cuptor intr-o forma unsa cu unt. Mod de servire Se poate servi cu dulceata
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg cartofi, 75 g branza de vaca, 200 g telemea de oaie, 5 g unt, 2 oua Mod de preparare: Se desareaza telemeaua in apa calda. Se sfarima si se amesteca cu branza de vaca si cu ouale intregi. Se fierb cartofii cu coaja(nu prea tare), se curata si se taie felii. Se amesteca cu branza si se asaza intr-o cratita( rezistenta la cuptor) unsa cu unt, presarind deasupra bucatelele de unt. Se coace 1/2 ora.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
paste scurte spiralate, cas ras, cascaval ras, branza de vaci, branza topita afumata, oua, putina smantana, parizer de pui, marar, sare piper si alte condimente dupa gust. Cantitatile difera, in functie de ce gust vreti sa predomine. Mod de preparare: Se fierb pastele ca de obicei in apa cu sare si putina vegeta, cind sunt gata se rastorna intr-o sita se strecoara si se clatesc cu putina apa rece, se scurg bine. 3-4 oua batute bine, smantana, branza de vaci, casul si cascavalul ras se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg branza de vaci, 200 g zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilat, coaja de la o lamiie, 1 lingura plina cu faina, 5 galbenusuri, 5 albusuri batute spuma, 3 linguri cu smantana, 100 g stafide, 2 linguri cu pesmet, 50 g unt, sare Mod de preparare: Brinza se amesteca cu untul, apoi ce celelalte ingrediente. Crema obtinuta se toarne peste aluatul din tava, se unge cu ou, se presara stafide si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. conopida, sare, 2 linguri branza telemea, marar, 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se scurge bine si se asaza pe un platou. Se presara cu branza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste conopida.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6-8 mere, zeama de la o lamiie, coaja rasa de la o lamiie, 6 linguri branza de vaci, 3 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de nuci macinate, o lingura buna de gris, 2 linguri de unt netopit, sirop de fructe, pesmet, 1/2 pachetel de praf de copt Mod de preparare: Se spala bine merele, se curata si se scoate casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, se stropesc apoi merele cu zeama de lamiie sau apa cu putin otet. Separat, se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul si coaja de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. cartofi, 6 oua, 200 gr. telemea, 100 gr. unt, 200 gr. smantana, sare, piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sunt gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele; telemeaua se rade. Se freaca galbenusurile crude de la 2 oua, cu sare, se adauga untul topit, albusurile batute spuma si smantana. Se ia o forma potrivit de mare, se unge cu unt si se aseaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Zilele trecute m-am cadorisit cu inca o carte de bucate (a girl's gotta do what a girl's gotta do). Se numeste ''Cuisine mediterraneenne'', are dimensiunea unei enciclopedii, cu alte cuvinte, daca incerc o reteta pe zi vreme de un an, tot n-o dovedesc. Ce bine! :) Reteta de azi e f rapida si foarte savuroasa (ma rog, pt mine tot ce este cu foietaj e delicios) Ingrediente (pt 4 persoane): - 250g foietaj+ 1 ou pt uns + seminte de susan negru pt decor - 1 piept de pui dezosat taiat fasii de 5mm...
Reţetă de pe anditudor.blogspot.com
4 felii franzela de 2 cm grosime (circa 200 g), 200 ml lapte, 4 oua, 50 g cascaval sau parmezan ras, 50 g unt sau untdelemn, 50 ml smantana Mod de preparare: Feliile de franzela, asezate intr-o cratita, se stropesc cu tot laptele putin caldut, intorcindu-se pe ambele parti pana cind il absorb; apoi se pun intr-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn. Se face cite un cuib in mijlocul fiecarei felii (apasind cu dosul unei linguri), in care se sparge cite un ou; se presara cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. taitei, 150 gr. unt, 50 gr. branza, 3 oua, 250 gr. salam, 1 lingura faina, 1 ceasca lapte, sare Mod de preparare: Se fierb taiteii in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se strecoara, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu un sos alb preparat din 50 gr. unt, faina si lapte cu branza rasa, galbenusurile si salamul taiat cuburi mici. Se unge o forma cu unt. Se rastoarna compozitia in forma, iar restul de unt taiat bucatele se presara deasupra. Se rumeneste la cuptor. Mod de servire...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
branza de vaci, maioneza in proportie 2:1, sare, ceapa verde, usturoi, marar Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu mxerul pana devin o masa omogena. Se serveste pe felii subtiri de piine prajita sau se umplu oua fierte cu compozitia.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. margarina, 250 gr. branza de vaci, 250 gr. faina, 1 ou pentru uns, mac, o jumatate lingurita(rasa) sare. Mod de preparare: Se amesteca margarina cu branza de vaci si sarea, apoi se incorporeaza faina. Se face un aluat care se lasa la odihnit 1-2 ore. Se intinde aluatul de 3-4 mm grosime si se taie cu paharul rondele. Se asaza rondelele in tava unsa putin cu margarina si pudrata cu faina, unele langa altele. Se ung cu ou batut si se presara mac. Se coc la foc potrivit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 1 galbenus crud, 2 linguri unt, 2 linguri branza rasa (branza de oaie), 1 lingurita marar tocat, sare, crengute de marar Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron si se freaca bine cu untul, adaugind si un galbenus crud, branza si sarea. Cu aceasta pasta se umplu jumatatile de albus, se presara cu marar tocat si se asaza pe farfurie. Mod de servire Marginile farfuriei se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10-12 clatite, 300 gr. branza de vaca, 1 ou,150 gr. zahar, coaja de lamiie, 1/2 pahar lapte, 2 linguri smantana Mod de preparare: Se prepara clatitele din 2-3 oua. Se umple fiecare clatita cu branza de vaca amestecata cu ou, zahar dupa gust si coaja de lamiie. Se ruleaza si se asaza in forma sau intr-o cratita astfel: pe fundul cratitei se asaza o clatita nerulata, apoi celelalte clatite rulate se asaza in forma de cerc, mai multe rinduri. Deasupra se toarna 1/2 pahar de lapte indulcit sau...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 17 de linguri de faina, 20 de linguri de zahar, 20 de linguri de lapte, 20 de linguri de ulei, 3 linguri de cacao, 2 oua, un praf de copt ( sau bicarbonat de amoniu alimentar) stins cu zeama de lamiie sau otet Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc iute, iar dupa 10 minute se reduce focul la moderat. Se mai lasa la copt inca 10 minute. Dupa ce se raceste...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. branza de vaci proaspata, 100 gr. unt, 200 ml smantana, 50 gr. gris, 50 gr. faina, 200 gr. zahar, 5 oua, 1/2 lingurita de sare, 100 gr. stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de lamiie Mod de preparare: Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit. Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisindu-se alternativ doua cite doua. In spatiul din...
Reţetă de pe www.retete-bune.com