Cauta in 21.294 retete
Ingrediente si cantitati: 4 sferturi de pui 25 g. unt 300 ml. supa de pui 350 g. ciuperci 125 g. rosii 1 lingura ulei de masline 1 legatura de ceapa verde, taiata marunt cimbru 2 linguri malai 125 ml. smantana Mod de preparare: 1. Incinge untul si uleiul intr-o tigaie si prajeste bucatile de pui. Potriveste de sare si condimente si lasa-l, acoperit, la foc potrivit, 15 minute. 2. Adauga ceapa, cimbrul si concentratul de pui si lasa-l sa se inabuse 20 de minute. Intoarce bucatile de pui, sa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încinge uleiul de masline într-o tigaie. Caleste ceapa si usturoiul pâna încep sa se înmoaie, apoi adauga ciupercile. Prajeste-le pâna încep sa-si reduca volumul, timp de aproximativ 4 minute. Adauga spanacul si caleste, amestecând constant, timp de câteva minute, pâna ce spanacul se înmoaie. Toarna otetul amestecând constant pâna ce este complet absorbit, apoi adauga vinul alb. Micsoreaza flacara si lasa la fiert pâna ce vinul este complet absorbit. Adauga sare si piper dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... eu... Ingrediente (pentru 4 persoane): - 1 kg de brocoli sau 2 bucati intregi de brocoli - 50 g unt - 2 liguri faina - 6 linguri smantana - 0.25 l de lapte - 100 ... intr-un vas de gratin, brocoli, sunca, bechamelul si pe deasupra ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
O combinatie delicioasa si racoritoare. Daca mai adaugi si frunze proaspete de busuioc, nu te mai opresti din mancat. Ingrediente 2 lingurite ulei de masline extravirgin sau ulei din seminte de in 1 ceasca de boabe de porumb crude sau din conserva 1/2 ceasca de ceapa rosie taiata cubulete 1 lingura de busuioc proaspat 1/4 lingurita sare Mod de preparare Ai doua variante ca sa prepari aceasta minunata reteta. Daca amesteci toate ingredientele si alegi boabele de porumb din conserva o poti ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie ceapa si se feliaza ciupercile. Într-o tigaie bine încinsa se caleste ceapa pâna devine maro aurie. Adauga ciupercile peste, amesteca bine si fierbeti-le aproximativ 20 de minute la temperatura medie pâna când lichidul se va evapora. Se condimenteaza cu sare si se adauga smântâna. Se amesteca totul bine si se caleste înca 5 minute. Se iau ciupercile de pe foc si se pun pe farfurie, adaugând apoi condimentele. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
O mancare simpla si foarte gustoasa. Ingrediente : 600 grame praz (doar partea alba), 50 grame unt, o lingura de faina, un pahar de lapte, nucsoara, 100 grame cascaval ras, ulei, sare piper. Preparare: - Pune prazul la fiert in apa cu sare si clocoteste circa 10 minute. - In timpul acesta, pune untul la topit, adauga lingura de faina si stinge cu lapte. Rezulta un sos alb, pe care il poti subtia, daca vrei cu un polonic - doua de apa in care a fiert prazul. Potriveste de sare si piper si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
150 gr. muschi de vaca, 3-4 felii morcov, 15 ml ulei, sare, cimbru Mod de preparare: Muschiul curatat de pielite se impaneaza cu feliile de morcov si se inabusa cu apa si uleiul, acoperit, pana se fragezeste. In timpul fierberii, se adauga sarea si 2-3 frunze de cimbru; se serveste cu sote de morcovi si salata verde.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O cina rapida dar gustoasa si sanatoasa. Muchi de vitel gatit la foc iute si fasole verde de la Bonduelle au fost protagonistii unei cine perfecte pentru doua persoane. Ingrediente: 500 gr muschi vitel 400 gr fasole verde 2 catei usturoi sare, piper Mod de preparare: Taiem muschiul felii subtiri. Punem intr-un vas doua-trei linguri de ulei. (Eu am folosit wok-ul) Asezam feliile de carne si le facem la foc iute cate 1-2 minute pe fiecare parte. Nu asezati carnea in uleiul fierbinte fiindca va...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Am gasit (mai demult) o serie de metode foarte bune de a impaca ficatul cu alcoolul. Una dintre ele vi se dezvaluie in povestea de fata. Care poveste ne duce putin si spre cantonul Berna, de unde revenim cu o garnitura ce se poate manca si fara felul de baza de langa ea, rosti pe numele sau. Dar, sa o luam cu binisorul si de la inceput: Ficatul, de pui de data asta si cam o jumatate de kilogram, se spala si se curata de pielite, apoi se pune intr-un vas si se lasa la hodina un sfert de ceas,...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Este o garnitura deosebita pentru friptura de porc si pui. Ingrediente si cantitati: 500 grame de mazare din conserva unt 1 lingura cu zahar marar fin taiat Mod de preparare: 1. Scurge bine mazarea. Pune pe foc o cratita, in care ai topit circa un sfert de pachet de unt. 2. Pune mazarea si lasa-o sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Nu este nevoie de sare, pentru ca mazarea din conserva are sare. 3. Cand este gata, presara o lingura cu zahar (de preferat brun) si lasa totul pe foc ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Azi va propun o mancare care poate fi servita atat ca fel principal intr-o zi de post sau poate fi o garnitura la fripturi sau alte preparate cu carne. Pentru trei persoane am folosit: - 500 g ciuperci - 20 g unt - 1 morcov - 3 fire ceapa verde - 3 catei de usturoi - piper - sare - 2 linguri ulei de masline - patrunjel verde Ciupercile se taie in doua sau in patru, in functie de marimea lor; morcovul se curata de coaja si se taie rondele; ceapa se taie inele; usturoiul se toaca. Intr-un vas...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Ingrediente: Puiul la cuptor: 1 pui gril refrigerat (cam de 1-1,5 kg) 1 lingurita de sare 2 lingurite de boia de ardei, dulce 2 lingurite de praf de usturoi Garnitura: 250 g orez 4 ardei capia, de marime potrivita 300 g ciuperci champignon, de marime mica/medie 3 lingurite de patrunjel verde uscat sare si piper, dupa gust 300 ml smantana lichida pentru gatit 2 linguri de ulei 1 ceapa medie Mod de preparate: Puiul la cuptor: Se ia un pui gril refrigerat, de dimensiuni medii. Intr-un bol, se...
Reţetă de pe deliciul-casei.blogspot.com
Este o garnitura excelenta si inedita pentru friptura de porc. Ingrediente si cantitati: 1 kilogram de morcovi unt 1 lingura cu zahar sare piper 1 cana cu lapte sau supa de carne Mod de preparare: 1. Curata morcovii si da-i prin razatoarea mare. 2. Pune pe foc o cratita, in care ai topit circa jumatate de pachet de unt. Pune morcovii si un praf de sare, acopera si lasa-i sa se caleasca, amestecand din cand in cand. Adauga daca este nevoie, pentru ca morcovii sa fie bine facuti, cate putin ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Spala ciupercile, rupe-le coditele si taie-le în felii potrivite. Daca sunt mici pot fi lasate întregi. Presara-le cu sare dupa gust. Încinge putin ulei într-o tigaie mare de teflon si pune ciupercile. Poti pune cât mai multe pentru ca volumul scade pe masura ce se soteaza. Acopera tigaia cu un capac si lasa la foc potrivit, amestecând din când în când. Ia tigaia de pe foc când ciupercile sunt rumenite. Pentru a prepara sosul, piseaza bine usturoiul cu putina sare grunjoasa, pâna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Orez cu legume, ciuperci si brocoli Ingrediente: 1 cana de orez mazare brocoli 1 ceapa rosie 1 ardei verde 1 ardei rosu 1 patrunjel 1 pastarnac 1 legatura de ... cartoful, condimentele si mazarea congelata. Brocoli se tine in apa cu ... ciupercile taiate felii impreuna cu brocoli in putin ulei de masline ... sfarsit adaugam si ciupercile cu brocoli. Daca folosim ceva carne putem ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se taie ceapa si se feliaza ciupercile. Într-o tigaie bine încinsa se caleste ceapa pâna devine maro aurie. Adauga ciupercile peste, amesteca bine si fierbeti-le aproximativ 20 de minute la temperatura medie pâna când lichidul se va evapora. Se condimenteaza cu sare si se adauga smântâna. Se amesteca totul bine si se caleste înca 5 minute. Se iau ciupercile de pe foc si se pun pe farfurie, adaugând apoi condimentele. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Reteta este originara din Ile-de-France, iar ingredientele sunt pentru patru portii. Prepara aceasta bunatate chiar inainte de a o servi si foloseste morcovi tineri. Ai nevoie de maxim 30 de minute. Ingrediente : 100 grame de unt, 12 morcovi potriviti (tineri si proaspeti), sucul de la o portocala, o lingurita de boabe de mustar, o lingura de zahar brun. Preparare : Spala si curata morcovi. Taie-i pe lung in bastonase. Pune untul la topit, iar cand s-a incins, caleste morcovii. Adauga, dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1/2 de iepure, 2 linguri ulei, 1/2 lingura faina, 50 g unt, 1 pahar cu vin alb, 3 cepe, 2 ciuperci, patrunjel verde, sare, piper, 2 bucati zahar Mod de preparare: Se spala bine carnea si se sterge cu o cirpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa taiata rondele, ciupercile taiate feliute si patrunjel tocat. Se lasa pe foc pana ce se ingalbeneste ceapa. Se presara faina. Se pune sare si piper si se subtiaza cu vin si putina apa. Se acopera si se fierbe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O reteta simpla, o reteta rapida, o reteta de post! Daca nu tineti post merge de minune alaturi de peste si nu numai. Ingrediente: 1 broccoli 2-3 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi zeama de lamaie sare de mare Mod de preparare: Desfacem buchetelele de broccoli si le spalam. Le punem la fiert in apa cu sare de mare pana ce devin de un verde intens. Scoatem broccoli si ii trecem prin jet de apa rece ca sa oprim procesul termin si sa ramana verde. Punem intr-un wok uleiul de masline si...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com