Cauta in 21.294 retete
Reteta este originara din Ile-de-France, iar ingredientele sunt pentru patru portii. Prepara aceasta bunatate chiar inainte de a o servi si foloseste morcovi tineri. Ai nevoie de maxim 30 de minute. Ingrediente : 100 grame de unt, 12 morcovi potriviti (tineri si proaspeti), sucul de la o portocala, o lingurita de boabe de mustar, o lingura de zahar brun. Preparare : Spala si curata morcovi. Taie-i pe lung in bastonase. Pune untul la topit, iar cand s-a incins, caleste morcovii. Adauga, dupa...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1/2 de iepure, 2 linguri ulei, 1/2 lingura faina, 50 g unt, 1 pahar cu vin alb, 3 cepe, 2 ciuperci, patrunjel verde, sare, piper, 2 bucati zahar Mod de preparare: Se spala bine carnea si se sterge cu o cirpa curata, se taie bucati si se rumeneste in ulei amestecat cu unt. Se adauga ceapa taiata rondele, ciupercile taiate feliute si patrunjel tocat. Se lasa pe foc pana ce se ingalbeneste ceapa. Se presara faina. Se pune sare si piper si se subtiaza cu vin si putina apa. Se acopera si se fierbe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O reteta simpla, o reteta rapida, o reteta de post! Daca nu tineti post merge de minune alaturi de peste si nu numai. Ingrediente: 1 broccoli 2-3 linguri ulei de masline 2-3 catei de usturoi zeama de lamaie sare de mare Mod de preparare: Desfacem buchetelele de broccoli si le spalam. Le punem la fiert in apa cu sare de mare pana ce devin de un verde intens. Scoatem broccoli si ii trecem prin jet de apa rece ca sa oprim procesul termin si sa ramana verde. Punem intr-un wok uleiul de masline si...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1 pui mare, 100 gr. unt, 1 pahar cu vin alb, 1/2 ceasca zeama de carne, gogosele de cartofi, sare, piper Mod de preparare: Puiul curatit si spalat se taie in patru. Se pune sare si piper si se prajesc bucatile in unt, pe amindoua partile, intr-o tigaie acoperita. Picioarele se tin timp mai indelungat. Se scot bucatile, se clateste tigaia cu vinul si zeama de carne. Se lasa sa scada la jumatate, se adauga restul de unt si se toarna sosul peste bucatile de pui. Mod de servire Se serveste cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 buc. conopida, sare, 2 linguri branza telemea, marar, 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se scurge bine si se asaza pe un platou. Se presara cu branza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste conopida.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg carne de miel, 150 gr. ciuperci, 50 gr. unt, sare, piper, patrunjel verde, 1 lingura faina, 1 ceasca zeama de carne, 1 pahar cu vin, 150 gr. orez Mod de preparare: Carnea curatita, spalata, taiata bucatele potrivite se rumeneste in cratita cu bucata de unt. Se adauga ciupercile spalate, taiate feliute, presarate cu sare si piper, se lasa pe foc, amestecand continuu, 10-15 minute. Se adauga faina amestecata bine in grasime, se toarna zeama de carne (in lipsa apa) si vin. Se acopera si se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
La noi, in mod traditional, mazarea si puiul se pregatesc intr-o tocanita, asa cum am aratat in aceasta reteta. Dar fiind in cautare de o schimbare, cu aproximativ aceleasi ingrediente am obtinut o mancare complet diferita. In primul rand pregatiti mazarea. Intr-o tigaie caliti o ceapa si apoi adaugati o punga de mazare congelata si putina apa. Lasati sa fiarba si condimentati cu sare si vreo doua lingurite de marar. Intre timp pregatiti puiul. Taiati un piept de pui in bucatele mici. Intr-o...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
1/2 kg Mod de preparare: Feliile de carne batute se tin in lapte 1 ora. Se asaza apoi o felie de sunca peste o felie de snitel, se sareaza, se paneaza. Mod de servire Se servesc cu sote de legume.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750-800g ficat, 5 cepe, 1 lingura grasime, 1 paharel vin Se curata ficatul de pielita si se opareste in apa clocotita Mod de preparare: Ceapa taiata felii se inabusa in grasime, picurindu-se cite putina apa. Cind ceapa este bine inabusita, nu prajita, se adauga feliile de ficat. Aceasta operatie se face cu putin timp inainte de a se servi la masa. Se continua inabusirea. Se stinge cu un amestec de vin si apa sau cu zeama de oase. Se lasa sa scada bine, se adauga sare si piper Mod de servire...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 brocoli 1 conopida mica 2-3 oua 4-5 linguri de smantana un castron telemea veche de oaie Fierbi conopida si brocoli pe jumatate si le lasi la scurs. Bati bine ouale, incorporezi smantana si la sfarsit adaugam branza. Trecem buchetelele prin sos si le asezam intr-o tava tapetata cu unt. Turnam si restul de sos ramas si dam la cuptor pentru 15-20 de minute pana se rumenesc usor deasupra.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Am dat de reteta asta intamplator, tot cautand diverse idei pentru ziua lu' Dodo ce va sa vina in curand ;) E foarte usor de facut si place si adultilor si piticilor. Ingrediente: - carne de pui dezosata si fara piele - 1 lingura de unt - 1 lingura ulei de masline - 1 lingurita de pasta de tomate - 3-4 linguri vin alb - 1 cana cu supa de pui sau apa calda - patrunjel - sare Mod de preparare: Se pune untul la topit in tigaie. Cand incepe sa faca spume :)) puneti si uleiul de masline. Se pune...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
1 buc. conopida, 100 gr. margarina, sare, piper Mod de preparare: Conopida rupta bucatele se spala si se fierbe in apa clocotita cu sare. In momentul servirii, se scoate si se scurge. Se presara cu margarina topita si se potriveste de sare si piper. Mod de servire Se serveste fierbinte
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Am fost singura cu copii si mi-am permis rasfatul fructelor de mare:) Eu si fiica mea adoram crevetii. Stiu ca unii dintre voi vor spune bleah dar sa stiti ca e foarte buna carnea crevetilor. Pana nu o incercati nu mai spuneti bleah ca nu aveti dreptate:)) Asadar reteta e super simpla si gustoasa. Am folosit: 150 g orez cu bob lung 1 ceapa mica 2 morcovi 50 g unt 200 g creveti rose 4 catei usturoi sare, boia, piper 3 linguri ulei Orezul se pune la fiert in apa cu putina sare. Cand e fiert se...
Reţetă de pe biancams76.blogspot.com
Ingrediente pentru muschi: 1 muschi de porc cca 1 kg 200 ml vin alb 1 crenguta rozmarin 1 lingura condiment pt carne de porc praf de usturoi boia de ardei piper 3 linguri miere 1 lingura otet balsamic pentru sosul de mere: 2 mere mari dulci-acrisoare 1 lingura zahar brun 50 ml vin alb pentru garnitura: 500 gr legume (mazare, morcov, conopida, brocolli) 50 gr unt 1 lingurita condiment pt legume Mod de preparare Amestecam intr-un bol condimentele si frecam bine muschiul cu amestecul rezultat....
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
4 cotlete, 1/2 lingura unt topit sau 2 linguri ulei, patrunjel verde, 1/2 pahar cu vin alb, 1 lingurita faina, zeama de carne, sare, piper, cartofi pai, salata verde Mod de preparare: Se presara cotletele cu sare, piper si patrunjel tocat marunt. Se asaza intr-o tigaie de fier foarte incinsa. Se adauga ulei si se rumenesc pe amindoua partile, apoi se scot. In sosul din tigaie se pune o lingurita de faina si se stinge imediat cu 2-3 linguri de zeama de carne sau apa calda si cu vinul. Se lasa...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se transeaza ficatul. Din faina, ou, lapte sau sifon, putina sare, se face un aluat de placinte. Se introduc feliile de ficat si se frig in ulei incins. Se serveste cu sote de mazare. Se caleste in grasimea ramasa o ceapa mica, se adauga putina boia, apoi se amesteca impreuna cu mazarea fiarta. - 1/2 kg ficat (porc, vitel sau vaca), 1 ou, 3-4 linguri faina, lapte sau apa minerala, sare, 1 ceapa rosie, boia. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
400 gr. dovlecei, 10 ml ulei, sare Mod de preparare: Se curata dovleceii, se taie cuburi, se fierb in apa cu sare pana se inmoaie, apoi se scurg. Mod de servire Se servesc cu uleiul crud
Reţetă de pe www.retete-bune.com
O cina sau un pranz minunat Ingrediente pentru 4 persoane Ficatul : 1 kg ficat ulei de masline 1/2 cescuta vin alb sec 1 lgt cury 1 lgt boia dulce 1 praf de curcuma 1 ceapa rosie marar, patrunjel sare, piper Garnitura : 500 gr cartofi 4 lg parmezan ras 7 lg telemea oaie rasa cativa catei de usturoi 1 albus spuma 1 ceapa alba in care am infipt 4 cuisoare 1 foaie de dafin coriandru sare si piper alb 1 catel de usturoi nucsoara 100 gr unt gras 2 galbenusuri Punem in apa condimentele si...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
1 kg. carne macra de berbec, o lingura de untura, 4 buc. ceapa, cimbru, o lingura bulion de rosii, 1/2 pahar vin Mod de preparare: Se taie carnea in bucatele mici de forma cuburilor, se pun intr-o cratita cu o lingura de untura, cu ceapa taiata felii subtiri, piper, sare, cimbru si un pahar apa. Se lasa sa fiarba pana ce scade apa si carnea incepe sa se prajeasca. Se adauga bulion de rosii, se amesteca si cind carnea s-a prajit se stinge cu vin indoit cu apa. Se continua fierberea pana sosul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com