Cauta in 27.233 retete
1 buc. conopida, sare, 2 linguri branza telemea, marar, 1 lingura unt Mod de preparare: Conopida curatata se desface buchetele si se fierbe in apa cu sare pana se inmoaie. Se scurge bine si se asaza pe un platou. Se presara cu branza amestecata cu marar tocat. Se incinge untul si se toarna peste conopida.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente necesare Durata: 20 min Ingredinte: 100 gr. brinza de vaci, zahar pudra, 2-3 biscuiti, coaja de lamiie, o lingura sirop de fructe Mod de preparare Se da brinza de vaci prin sita si se amesteca cu zaharul pudra si coaja de lamiie. Se aseaza apoi pe o farfurioara cu biscuitii stropiti cu sirop de fructe. Va dorim pofta mare Politica de confidentialitate
Reţetă de pe www.retete-online.com
6-8 mere, zeama de la o lamiie, coaja rasa de la o lamiie, 6 linguri branza de vaci, 3 oua, 5 linguri de zahar, 2 linguri de nuci macinate, o lingura buna de gris, 2 linguri de unt netopit, sirop de fructe, pesmet, 1/2 pachetel de praf de copt Mod de preparare: Se spala bine merele, se curata si se scoate casuta cu simburi. Pentru a-si pastra culoarea, se stropesc apoi merele cu zeama de lamiie sau apa cu putin otet. Separat, se amesteca branza de vaci cu galbenusurile, zaharul si coaja de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg. cartofi, 6 oua, 200 gr. telemea, 100 gr. unt, 200 gr. smantana, sare, piper Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja si cind sunt gata se curata si se taie rondele. Se fierb tari 4 oua, se curata si se taie tot sub forma de rondele; telemeaua se rade. Se freaca galbenusurile crude de la 2 oua, cu sare, se adauga untul topit, albusurile batute spuma si smantana. Se ia o forma potrivit de mare, se unge cu unt si se aseaza alternativ un strat de cartofi, un strat de rondele de ou ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
4 felii franzela de 2 cm grosime (circa 200 g), 200 ml lapte, 4 oua, 50 g cascaval sau parmezan ras, 50 g unt sau untdelemn, 50 ml smantana Mod de preparare: Feliile de franzela, asezate intr-o cratita, se stropesc cu tot laptele putin caldut, intorcindu-se pe ambele parti pana cind il absorb; apoi se pun intr-un vas termorezistent bine uns cu unt sau untdelemn. Se face cite un cuib in mijlocul fiecarei felii (apasind cu dosul unei linguri), in care se sparge cite un ou; se presara cu...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. taitei, 150 gr. unt, 50 gr. branza, 3 oua, 250 gr. salam, 1 lingura faina, 1 ceasca lapte, sare Mod de preparare: Se fierb taiteii in apa clocotita cu o lingurita de sare. Se strecoara, se clatesc cu apa rece si se amesteca cu un sos alb preparat din 50 gr. unt, faina si lapte cu branza rasa, galbenusurile si salamul taiat cuburi mici. Se unge o forma cu unt. Se rastoarna compozitia in forma, iar restul de unt taiat bucatele se presara deasupra. Se rumeneste la cuptor. Mod de servire...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
branza de vaci, maioneza in proportie 2:1, sare, ceapa verde, usturoi, marar Mod de preparare: Se amesteca ingredientele cu mxerul pana devin o masa omogena. Se serveste pe felii subtiri de piine prajita sau se umplu oua fierte cu compozitia.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. margarina, 250 gr. branza de vaci, 250 gr. faina, 1 ou pentru uns, mac, o jumatate lingurita(rasa) sare. Mod de preparare: Se amesteca margarina cu branza de vaci si sarea, apoi se incorporeaza faina. Se face un aluat care se lasa la odihnit 1-2 ore. Se intinde aluatul de 3-4 mm grosime si se taie cu paharul rondele. Se asaza rondelele in tava unsa putin cu margarina si pudrata cu faina, unele langa altele. Se ung cu ou batut si se presara mac. Se coc la foc potrivit.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 1 galbenus crud, 2 linguri unt, 2 linguri branza rasa (branza de oaie), 1 lingurita marar tocat, sare, crengute de marar Mod de preparare: Se fierb ouale tari, se lasa sa se raceasca, se curata de coaja si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile, se pun intr-un castron si se freaca bine cu untul, adaugind si un galbenus crud, branza si sarea. Cu aceasta pasta se umplu jumatatile de albus, se presara cu marar tocat si se asaza pe farfurie. Mod de servire Marginile farfuriei se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
10-12 clatite, 300 gr. branza de vaca, 1 ou,150 gr. zahar, coaja de lamiie, 1/2 pahar lapte, 2 linguri smantana Mod de preparare: Se prepara clatitele din 2-3 oua. Se umple fiecare clatita cu branza de vaca amestecata cu ou, zahar dupa gust si coaja de lamiie. Se ruleaza si se asaza in forma sau intr-o cratita astfel: pe fundul cratitei se asaza o clatita nerulata, apoi celelalte clatite rulate se asaza in forma de cerc, mai multe rinduri. Deasupra se toarna 1/2 pahar de lapte indulcit sau...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Blat: 17 de linguri de faina, 20 de linguri de zahar, 20 de linguri de lapte, 20 de linguri de ulei, 3 linguri de cacao, 2 oua, un praf de copt ( sau bicarbonat de amoniu alimentar) stins cu zeama de lamiie sau otet Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele pentru blat intr-un bol mare, si compozitia se toarna intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor la foc iute, iar dupa 10 minute se reduce focul la moderat. Se mai lasa la copt inca 10 minute. Dupa ce se raceste...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. branza de vaci proaspata, 100 gr. unt, 200 ml smantana, 50 gr. gris, 50 gr. faina, 200 gr. zahar, 5 oua, 1/2 lingurita de sare, 100 gr. stafide, 30 ml de rom, coaja rasa de lamiie Mod de preparare: Intr-o cratita unsa cu unt sau cu margarina se pune o foaie de aluat cu grosimea de 2 cm. Pe margini se asaza o cununa din suvite de aluat impletit. Se fac 4 suvite de grosimea unui creion, care se prind la un capat si se impletesc, incrucisindu-se alternativ doua cite doua. In spatiul din...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 g taitei, 2 catei usturoi, 3 cepe mari, 3 linguri ulei, 500 g carne tocata, sare, piper, curry, 1/2 legatura ceapa verde, 200 g cascaval ras. Mod de preparare: Taiteii se fierb in apa sarata si se lasa la scurs. Ceapa si usturoiul se toaca si se amesteca cu carnea tocata. Se pun la calit in ulei. Se adauga condimente. Ceapa verde se toaca fin si se adauga la final peste carne. Se amesteca taiteii scursi cu compozitia de carne si se pun intr-o forma rezistenta la cuptor. Se presara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Pentru aluatul de taitei: 3 oua, 6 linguri faina, sare. Mod de preparare: Ouale se amesteca cu faina, putina sare si o jumatate ceasca de apa, pana se formeaza un aluat. Se intinde pe planseta o foaie subtire, si se taie romburi sau dreptunghiuri. Se lasa putin sa se usuce si se pun la fiert in apa clocotita cu putina sare. Cind sunt gata se clatesc cu apa rece, se scurg bine intr-o strecuratoare. Se pun intr-un castron mare si peste ei se pune branza si smantana, se amesteca usor sa nu se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
3 oua, 1 ceasca faina, 1 pahar lapte, 1 ceasca smantana, 2 linguri ulei, 300 g branza de vaci, 1 pachetel zahar vanilat, 1 praf sare Mod de preparare: Din 2 oua, faina, lapte, zahar vanilat si sare se prepara un aluat de consistenta unei smintini din care (dupa ce s-a odihnit 30 minute), se prepara 18-20 foi de clatite. Separat se amesteca branza cu un ou, citeva linguri de smantana, sare si putina faina. Pe fiecare foaie de clatita se pune cite o lingurita de compozitie, se indoaie marginile...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. telina, 1/2 kg. cartofi, 100 gr. ulei, 300 gr. branza telemea, sare, piper, 1/2 pahar smantana Mod de preparare: Telinele si cartofii se curata si se taie in felii rotunde, egale. Se pun intr-o cratita unsa cu grasime, se toarna restul de grasime pe deasupra impreuna cu 2 pahare de apa calda. Se sareaza, se pipereaza, apoi se lasa sa fiarba la foc mic. Cind mincarea este pe jumatate fiarta se pune pe deasupra branza taiata in felii subtiri si se toarna smantana. Mod de servire Inainte...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. branza de vaca, 3 oua, 3 linguri smantana, 3 linguri unt, sare, sare, pesmet Mod de preparare: Se trece branza prin sita si se amesteca cu ouale batute, smantana, untul si sarea. Se pune intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se da la cuptor sa se rumeneasca. Mod de servire Se serveste calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g branza de oaie, 300 g cirnati afumati, 6 oua, 50 g ulei, 3 cepe potrivite, sare, piper. Mod de preparare: Ceapa se taie marunt si se prajeste usor in uleiul incins. Se adauga cirnatii taiati felii subtiri si se prajesc in continuare cu ceapa. Dupa 4-5 minute se adauga branza si ouale, care au fost batute ca pentru omleta. Mod de servire Se serveste cu mamaliguta calda.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
rosii, castraveti, ardei gras, oua fierte, branza de vaca sau de oaie, sare, piper, ulei, otet Mod de preparare: Se taie toate legumele si se amesteca impreuna cu ouale taiate rondele si branza taiata bucatele mici. Toate se sareaza si condimenteaza si apoi se adauga putin ulei si otet (de mere eventual).
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. branza de vaci, 1 ou, 3 linguri smantana, 3 linguri zahar, 2 linguri gris, 100 gr. stafide, 1/2 praf de vanilie, 1 pahar sirop de fructe, 3 linguri unt, sare, pesmet Mod de preparare: In branza de vaci trecuta prin masina de tocat se pun 2 linguri de unt topit, 1 ou batut cu zahar, gris, 1/2 lingurita de sare, praf de vanilie. Toate acestea se freaca bine cu o lingura de lemn si se adauga (daca sunt la indemina) stafide curatate si spalate. Se pune apoi compozitia intr-o tava sau...
Reţetă de pe www.retete-bune.com