baton de casa
Pagina 4 din 5
Batem spuma albusurile apoi adaugam treptat zaharul pudra si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam coaja rasa si zeama de la lamaie si incorporam. Punem apoi faina mestecand pana la omogenizare Tapetam forma de tort inimioara cu hartie de copt si turnam aluatul. Dam la cuptor , la foc mic pana se rumeneste usor. Taiem blatul in doua . Punem o folie alimentara in forma apoi asezam primul blat. Nu este necesar sa insiropam blatul deoarece se va inmuia de la crema. Preparam crema...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pun toate ingredientele în blender si se mixeaza pâna obtii o consistenta cremoasa. Se strecoara cu ajutorul unui tifon. Poti sa pastrezi pulpa si sa o usuci în cuptor pentru a obtine faina de migdale pe care sa o folosesti pentru prajituri.
Reţetă de pe retete.eva.ro
... anason, 1 varf de cutit vanilie (baton ras), 4 linguri miere lichida, sare ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... , se adauga sucul de lamaie, batonul de vanilie taiat marunt si ... zahar, 1 lingurita suc de lamaie, 1/2 baton vanilie, 1 lingurita scortisoara (optional). Livrare ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de fructe. - 3 banane, 150 g zahar, 1/4 baton vanilie, 4 linguri orez, 1/4 litru lapte ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Frecati galbenusurile cu zahar pana se albesc. Adaugati cacaoa, puneti faina, iar la sfarsit albusurile batute spuma. Amestecati usor, de sus in jos, pentru a se ingloba albusul si a nu se lasa compozitia. Coaceti intr-o forma unsa si tapetata cu hartie. Pentru crema, dati nucile prin masina de tocat nuci si apoi opariti cu laptele in care a fiert vanilia tocata. Adaugati untul si zaharul, apoi frecati totul cu lingura de lemn, pana cand crema creste si se albeste. Taiati blatul in doua sau...
Reţetă de pe retete.eva.ro
.Bucatile de peste se mai subtiaza daca fileurile sunt mai grosute,apoi se sareaza si condimenteaza dupa gust. Castravetii se feliaza cat mai subtire posibil apoi se aseaza felie langa felie,pe bucatile condimentate de peste.Se pune in capat si cate un bastonas de cascaval apoi se ruleaza cu grija si se prinde cu scobitoare,in asa fel incat sa nu se desfaca. 2.Rulourile astfel obtinute se aseaza intr-o tavita potrivita ca marime,unul langa altul,ridicate(nu asezate pe orizontal),apoi se ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Batem spuma albusurile apoi adaugam treptat zaharul pudra si batem pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam coaja rasa si zeama de la lamaie si incorporam. Punem apoi faina mestecand pana la omogenizare Tapetam forma de tort inimioara cu hartie de copt si turnam aluatul. Dam la cuptor , la foc mic pana se rumeneste usor. Taiem blatul in doua . Punem o folie alimentara in forma apoi asezam primul blat. Nu este necesar sa insiropam blatul deoarece se va inmuia de la crema. Preparam crema...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pune laptele la fiert împreuna cu 100 grame de zahar si vanilia. Între timp separa ouale. Amesteca galbenusurile cu faina si omogenizeaza compozitia, turnând treptat câte putin în laptele caldut. Dupa combinarea cu laptele a compozitiei cu galbenusuri pune din nou la foc amestecând continuu. Ia vasul de pe flacara si strecoara compozitia printr-o sita, lasând apoi totul la racit si apoi la frigider. Bate albusurile cu restul de zahar pâna la obtinerea unei spume. Asaza pe foc un vas...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preîncalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Freaca pulpele de pui cu o lingura de ulei de masline. Amesteca usturoiul, chimionul, coariandrul, boia, sarea si freaca pulpele pe ambele parti cu acest amestec. Încinge o cratita antiaderenta cu capac, pune bucatile de pui si lasa-le la foc mediu timp de cinci minute pe ambele parti, pâna devin aurii. E necesar sa le calesti în doua transe daca nu încap toate. Scoate puiul din cratita, adauga uleiul ramas si caleste ceapa timp de 5...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Preparam sosul: se pune sucul de portocale cu zaharul si toate aromele la fiert pentru 20-25 minute, din momentul in care incepe sa fiarba. Se trage oala de pe foc si se adauga untul taiat cuburi si se amesteca pana se topeste. Se adauga felii de portocala si grapefruit. Se lasa sa se raceasca, apoi se da la frigider pana e nevoie de el. * pentru a obtine felii de portocale si grapefruit frumoase, fara coji si pielite, procedati ca in acest filmulet Pentru umplutura: se freaca mascarpone cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se piseaza biscuitii si se amesteca cu untul topit. Se preseaza compozitia într-o tava pentru tort cu peretii detasabili dupa ce ai uns-o bine cu unt. Se lasa la frigider. Pentru a prepara crema trebuie se amesteca mascarpone cu 3-4 linguri de dulce de leche pâna când obtii o crema omogena. Se întinde peste blat si se lasa la rece câteva ore sau peste noapte. Se orneaza cu bucatile de Kit Kat si fulgii de ciocolata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Daca ai pofta de o cana cu lapte cald opteaza pentru laptele de migdale facut în casa. Nu se compara cu niciun alt lapte vegetal pe care l-ai cumpara din comert, iar în plus stii sigur ca ai doar ingrediente sanatoase. Pune migdalele la înmuiat peste noapte în apa plata. Se mixeaza în blender cu cantitatea de apa recomandata pâna când obtii un lapte cremos. Se strecoara cu ajutorului unui tifon des si se pastreaza laptele la frigider. Pentru a obtine mai rapid un lapte vegetal, poti...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1. Se amesteca biscuitii cu untul de cocos/palmier topit si cu zaharul brut, dupa care se preseaza în forma pentru tort. 2. Se mixeaza în robotul de bucatarie bananele, dupa care se adauga untul de arahide, semintele de chia si zeama de lamâie. 3. Se toarna crema peste blatul din biscuiti si se introduce la frigider câteva ore. 4. Se topeste la abur ciocolata fondanta cu multa cacao si se orneaza tortuletul.
Reţetă de pe retete.eva.ro
curmalele si semintele se dau prin blander pana se obtine o pasta, se adauga putina vanilie si scortisoara apoi se formeaza bilute mici care se dau prin nuca de cocos sau migdale macinate
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se prepara o maia din drojdie, un praf de sare, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina, apoi se lasa la dospit 30-40 de minute, la loc caldut, pana se dubleaza ca volum. Se amesteca maiaua cu restul de faina, se adauga ouale batute, restul de lapte caldut, in care s-a dizolvat zaharul si se framanta bine. Se adauga uleiul treptat, framantand in continuare pana cand aluatul este omogen si elastic. Se lasa la crescut circa 40 de minute, la loc cald. Din aluatul preparat, se modeleaza pe ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Cuptorul se preîncalzeste la 180 de grade Celsius. Tava pentru prajitura se unge cu ulei/unt si se tapeteaza cu hârtie pentru copt. Ciocolata si untul se topesc la abur, dupa care se ia amestecul de pe foc si se lasa sa se racoreasca câteva minute. Se adauga zaharul, cacaua si vanilia, amestecând bine cu ajutorul unui tel. Cele trei oua se adauga pe rând, amestecând bine cu telul. la final se pune sarea si faina, amestecând pâna când se omogenizeaza toate ingredientele. Se toarna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se maruntesc migdalele si semintele de floarea soarelui în robot, dupa care se adauga curmalele pentru a lega ingredientele. La final, se amesteca pudra de cacao pentru a-i conferi aroma delicioasa de ciocolata. Se preseaza amestecul în formele dorite si se taseaza. Se amesteca toate ingredientele pentru crema de capsuni în blender, se toarna peste blat si se lasa la frigider o jumatate de ora pâna se întareste putin crema. Se amesteca toate ingredientele în blender si se toarna peste...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... de lapte 4 linguri de zahar 1 baton de vanilie 1 lgt coaa de ... glazura Infierbantam laptele cu zaharul, batonul si vanilia, turnam in ploaie ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... Ingrediente: 600ml lapte 6 oua 1 baton vanilie 100g zahat Pentru sos caramel ... laptele la infuzat impreuna cu batonul de vanilie ,dupa ce am ... sa fiarba,oprim focul,scoatem batonul de vanilie si il lasam ...
Reţetă de pe silvia-gusturisiarome.blogspot.com