Cauta in 21.294 retete
Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Amesteca într-un bol crema de brânza, mararul si usturiul pisat. Stropeste blatul de pizza cu ulei de masline si întinde apoi pe el amestecul de crema de brânza. Pune deasupra feliile de ceapa si mozzarella si coace în cuptor timp de 10 minute sau pâna mozzarella s-a topit Scoate pizza din cuptor si adauga feliile de somon, avocado si frunzele de rucola. Stropeste cu putina zeama de lamâie si serveste sau mai presara o jumatate de cana cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... Tabulet - mancare traditional libaneza - este un regal de prospetime. Ingredientele principale ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava. Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Varianta I fara bulgur : 4 legaturi patrunjel verde 1 legatura ceapa verde 1 rosie mare Zeama de la 1/ 2 lamaie 2 lg sos dulce acrisor de rodii 2 lg ulei de masline Cativa samburi de rodie Menta proaspata sau uscata Crutoane de paine optional Sare Rupem doar frunzele de patrunjel de pe tulpina si le tocam foarte marunt. Rosia se taie cubulete si ceapa cu tot cu frunze verzi se taie marunt. Punem peste patrunjel ceapa, rosia cu tot cu zeama lasata si celelalte ingtediente. Amestecam bine si...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre timp, se prepara siropul astfel: se fierb intr-o oala 3 pahare de apa, 3 pahare de zahar si 2 plicuri...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se unge tava cu ulei. Se aseaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se aseaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si se presara din nou nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, procedandu-se la fel. Deasupra se pune ultima foaie. Asa crude cum sunt, se taie foile in patrate (sau alte forme) si se pun la cuptor 30 min. Intre timp, se prepara un sirop astfel: intr-o oala, se pun la fiert apa, zaharul si zaharul vanilinat. Dupa cateva clocote, se ia de pe foc si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un strop de zahar. Se astern apoi alte 6 foi, se stropesc cu grasime si se presara dupa fiecare cu nuci si cu pesmet. Se adauga alte 2-3 foi, se stropeste cu grasime, inclusiv cea de deasupra....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... de pui, se pune painea libaneza (desfacuta in doua) sa se ... , 2-3 castraveti murati, 1 gogosar murat, paine libaneza, maioneza, smantana sau iaurt, ketchup ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... intre placinta cu mere si baclava. Pentru a crea un gust diferit ...
Reţetă de pe bucatareasazglobie.blogspot.com
... down for English recipeCum mancarea libaneza e foarte indragita pe la noi ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... n-ar avea cum sa faca baclava de capul lor. Si nimeni ... egal.[/tip] [tip]Portiile de baclava se pot decora, inainte de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Sandvisul cu pesto si legume la gratar e genul de preparat care te face, daca mai ai dubii, sa reconsideri bucataria vegetariana. Si ai de ce sa o faci. Pentru ca legumele preparate la gratar sau trase iute la tigaie, cand sa-si puna in evidenta dulceata, dar fara sa-si piarda suculenta, usturoiate usor, merg de minune cu gustul intens al sosului de pesto genovez. Un sandvis cu pesto perfect si pentru luat la pachet. [readalso] Vezi aici si reteta de: Salata cu legume coapte. [/readalso]...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... bio, restaurantul Tripoli cu bucataria libaneza si Crama Domneasca cu cea ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Painea, aluatul primordial, se simplifica pana la elementele sale de baza cand e vorba de lipie: painea inceputului de lume. Nascuta in zona in care literalmente s-a nascut lumea, lipia s-a extins asemeni populatiilor indo-europene pe intreg Pamantul. Dar nicaieri nu se simte mai bine lipia decat in preajma bucatariei levantine si a felurilor ei preferate. shaorma, falafelul si humusul. Portii: 4-6 Timp de preparare: 50 de minute + timp pentru dospire Ingrediente: 2 linguri cu varf de drojdie...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de ouzo (sau versiunea turceasca/libaneza a acestui distilat de anason: raki ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... portioneaza in patratele, ca pe baclava si se da la cuptor ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O supa crema extraordinara, o extensie a clasicei supe turcesti sau libaneze de linte, bogata in fibre si excelenta pentru zilele de iarna. Un preparat deosebit, vegetarian sau de post. O reteta foarte usor de preparat de catre oricine. Portii: 8 Timp de preparare: 1 ora Ingrediente: 1 1/2 cani de linte rosie 3 cartofi 2 morcovi 1 radacina de patrunjel 1 ceapa mare 2 catei de usturoi 3 rosii (o cutie de rosii in bulion sau 3 linguri pasta de tomate) 2 litri de supa de legume 1 lingura chimion...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... Prima TV, ne-a impartasit o minunatareteta libaneza, foarte potrivita in zilele calduroase ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... versiuni ale sale este cea libaneza. De altfel, in octombrie 2008 ... Europene inregistrarea hummusului ca marca libaneza. Portii: 6-8 Timp preparare: 15 minute ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro