Cauta in 21.308 retete
... , furculitele si cutitele mici pentru baclava saupentru fructe - nu se pun ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se porneste cuptorul înainte de a începe treaba, dupa care se ung cu ulei fundul si partile laterale ale unei tavi dreptunghiulare. Nucile se amesteca într-un castron, alaturi de migdale, de scortisoara si de zaharul pudra. Amestecul obtinut se împarte în trei portii egale. Se iau patru foi de placinta si se asaza pe tava unsa cu ulei, iar jumatate din fiecare foaie este unsa la rândul ei cu ulei si se împatureste în doua. Una dintre cele trei portii din amestecul de nuci se întinde...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se porneste cuptorul. Se ung fundul si partile laterale ale unui vas de Jena dreptunghiular (sau o tava dreptunghiulara) cu untdelemn. Se amesteca intr-un castron nucile, migdalele, scortisoara si zaharul pudra si se impart in trei portii egale. Se iau patru foi de placinta si se asaza alaturi pe tabla de prajituri. Jumatate din fiecare se unge cu untdelemn, se impatureste in doua si se pune in forma pe lung (aluatul care trece de margini se taie). O portie din amestecul de nuci se intinde pe...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tava mijlociu emailata, unsa cu unt topit sau untdelemn, se aseaza o foaie de aluat de strudel care se stropeste bine cu pensula muiata in untdelemn amestecat cu unt sau margarina topita. Peste ea se asaza alte doua foi, stropite la fel cu grasime, sa nu se lipeasca la copt. Ultima foaie, a treia, dupa ce s-a stropit cu grasime, se presara cu 1/7 din nucile macinate si amestecate cu pesmetul (fara zahar). Peste ele se asaza alte sase foi, fiecare dintre ele stropite cu grasime si ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Preincalziti cuptorul la 170 grade C. Turnati 200 ml apa intr-un vas, adaugati zaharul tos si batonul de scortisoara. Puneti vasul pe foc si fierbeti siropul timp de 5 minute, pana se leaga. Lasati-l sa se raceasca. Amestecati fisticul cu zaharul brun, scortisoara si cuisoarele, pana se formeaza o pasta omogena (pentru un rezultat bun, folositi un blender). Ungeti cu unt o tava de copt cu dimensiunea de 20 x 30 cm si asezati o foaie de placinta. Ungeti-o cu unt si asezati deasupra inca o...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1/4 kg foi de placinta, 350 gr nuci, 250 gr ulei, 1/2 kg zahar, vanilie Mod de preparare: Se unge o tava cu ulei, se asaza 3-4 rinduri de foi de placinta, fiecare unse cu ulei, apoi peste ele se presara nuci curatate si pisate, amestecate cu 100 gr. zahar. Se acopera cu restul de foi unse fiecare, ca si primele si apoi se taie cu un cutit uns cu ulei fierbinte. Dupa ce baclavaua s-a rumenit, se opareste cu sirop fierbinte preparat din 400 gr. zahar, vanilie si 2 pahare apa.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse. Baclavaua ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1/2 kg. foi proaspete pentru placinta, 1/4 kg. nuci macinate, 30 gr. pesmet. Pentru sirop: 300 gr. zahar, 100 ml rom, 1 pachetel de zahar vanilat, o lamiie, 250 ml de apa Mod de preparare: Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Intr-o tava mijlocie (23/33 cm), emailata, unsa cu unt sau ulei, se asaza foaie de placinta, se stropesc bine cu ulei sau unt, se astern alte doua foi, care se stropesc la fel, sa nu se lipeasca. Peste cea de-a treia foaie se pune a patra parte din cantitatea de nuci, se combina cu pesmet si fara nici un strop de zahar. Se astern apoi alte 6 foi, se stropesc cu grasime si se presara dupa fiecare cu nuci si cu pesmet. Se adauga alte 2-3 foi, se stropeste cu grasime, inclusiv cea de deasupra....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
1/2 kg nuci macinate, 1 pachet foi placinta, ulei, zahar, zahar vanilat, o lamiie Mod de preparare: Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... ramasa se intinde bine peste baclava si peste marginile intoarse. Baclavaua ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... asta am facut o reteta de baclava, destul de populara de altfel ... nu fac eu foile pt baclava, ci sa cumpar foi pentru placinta din comert. Asadar, pentru o baclava de neuitat, avem nevoie de ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... de prajitura. Lasati tava cu baclava intr-un loc racoros sa ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Lasam foile de placinta sa se decongeleze la temperatura camerei. Dam miezul de nuca si alunele prin rasnita (sau le putem strivi cu sucitorul),le amestecam si cu scortisoara. Pregatim tava: ungem tava cu putin margarina Unirea , punem o foaie de placinta si o ungem,adaugam alta foaie de placinta ,si tot facem acelasi tratament pana asezam 6 foi de palcinta,apoi punem amestecul de nuca si alune,punem un alt strat de 4 foi de placinta( exact ca mai sus,foaie,unegem cu margarina,foaie ,ungem...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se spune ca din vechile bucatarii imperiale ale Palatului Topkapi din Istanbul, s-a strecurat si pentru muritorii de rand reteta acestui deliciu. Desi istoria nu este destul de clara in ceea ce priveste provenienta acestei prajituri, exista dovezi care arata ca sultanii vechilor timpuri, serveau aceste dulciuri supusilor lor, in timpul Ramadanului. Ca este de origine turca, mongola, bizantina sau romana, ori este umpluta cu nuci, fistic sau alune, stim ca baclavaua este cea mai cunoscuta ...
Reţetă de pe adiscook.blogspot.com
Tocati intr-un robot de bucatarie migdalele, caisele, feliile si coaja rasa de portocale. Adaugati 75 g zahar si puneti totul deoparte. Incingeti cuptorul la 180 grade C. Tapetati cu hirtie pergament o tava patrata de copt, cu latura de 20 cm. Ungeti o foaie de aluat cu unt topit, impaturiti-o in doua si asezati-o in tava cu marginile atirnind afara. Procedati la fel cu alte doua foi de aluat, rasucind tava la 180 grade dupa adaugarea fiecarei foi. Puneti jumatate din compozitia de fructe...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se incinge cuptorul la 180 grade C si se unge cu ulei o tava de 18 cm x 28 cm (si fundul si marginile). Se pun intr-un castron nuca, migdalele, scortisoara si zaharul, se amesteca bine si se impart in trei portii. Se ia cate-o foaie, se unge cu unt si ulei, se indoaie in doua pe lat si se taie pe margini ca sa intre in tava. Se aseaza pe fundul tavii 4 foi unse si indoite (una peste alta), se presara o portie de nuca + migdale, se acopera cu alte 4 foi, se presara a doua portie de nuca + ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se unge tava de aragaz cu ulei. Se asaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se asaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si din nou se presara nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, se unge cu ulei si la fel se presara nuca si tot asa. Deasupra va ramine ultima foaie. Asa crude cum sint, se taie in patrate foile din tava si se pun la cuptor 25 minute. Intre timp, se prepara siropul astfel: se fierb intr-o oala 3 pahare de apa, 3 pahare de zahar si 2 plicuri...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se unge tava cu ulei. Se aseaza prima foaie de placinta si se presara cu nuca macinata. Se aseaza a doua foaie de placinta, se unge cu putin ulei si se presara din nou nuca macinata. Se pune urmatoarea foaie, procedandu-se la fel. Deasupra se pune ultima foaie. Asa crude cum sunt, se taie foile in patrate (sau alte forme) si se pun la cuptor 30 min. Intre timp, se prepara un sirop astfel: intr-o oala, se pun la fiert apa, zaharul si zaharul vanilinat. Dupa cateva clocote, se ia de pe foc si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... n-ar avea cum sa faca baclava de capul lor. Si nimeni ... egal.[/tip] [tip]Portiile de baclava se pot decora, inainte de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro