Cauta in 21.436 retete
Procedeul este acelasi ca pentru salata obisnuita de vinete, asa ca începeti prin a coace vinetele pe flacara sau în cuptor, având grija sa le întepati la jumatatea timpului de coacere. Când sunt gata, pasati-le cu furculita sau tocati-le cu o ustensila de lemn. Lasati compozitia la racit timp de 15 minute. Adaugati uleiul de masline si frecati-le bine. Imediat dupa aceea adaugati pasta de susan, lamâia, sarea si piperul. Nu uitati de usturoiul tocat marunt, care se pune spre final....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente pentru trei foi: 2 oua 7 linguri lapte 7 linguri ulei 7 linguri zahar 1 lingura rasa amoniac faina cat cuprinde 2 pliculete zahar vanilat Ingrediente pentru crema: 1 litru lapte 5 oua o cana zahar o cana faina 2 pliculete zahar vanilat esenta vanilie coaja de lamaie 100 gr unt Mod de preparare crema: Punem laptele intr-o craticioara la foc mic. Frecam ouale cu zaharul si faina adaugam putin din laptele cald pentru a subtia compozitia. Turnam compozitia peste restul de lapte,...
Reţetă de pe ariana078.blogspot.com
Ce avem noi in castron? Niste fructe de sezon, Pregatite de-aventura: Pleaca intr-o prajitura! INGREDIENTE pentru blat 180 gr. de zahar 12 linguri faina jumatate de plic praf de copt 50 ml ulei 40 ml apa 8 oua ingrediente pentru crema 900 ml lapte 100 gr. ciocolata alba 90 gr amidon 120 gr zahar pudra [&] Post-ul PRAJITURA CU CREMA ALBA SI FRUCTE DE SEZON apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
300-500 g carne cu mult os de rata, porc sau vita, morcov, patrunjel si telina, o ceapa mijlocie, o varza de circa 1/2 kg, un ardei gras, circa 1/2 l suc de rosii sau alta substanta acra, cimbru, marar si o mica frunza de telina, sare. Mod de preparare: Carnea se pune la fiert in 2 l apa rece cu 1/2 lingurita de sare. Se fierb o ora. Zarzavatul, ras prin razatoarea cu gauri mari, se caleste 2 minute cu ceapa taiata marunt in 2 linguri de untdelemn, apoi se adauga in supa. Dupa 30 minute, se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 varza mai mica, 3 linguri ulei, otet, sare, piper Mod de preparare: Se alege o varza indesata si cu foile subtiri. Se desface fiecare foaie, se spala, se scoate partea groasa. Se suprapun mai multe foi, se ruleaza si se taie ca taiteii. Se pune sare, se lasa 1/2 -1 ora sa se moaie. Se stoarce si se asaza in salatiera cu zeama care s-a stors. Se amesteca cu ulei, otet si se serveste.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Sa stiti: ceva mai jos gasiti Cum iau nastere niste biscuiti Pentru-a fi perfecti, trebuie sa aiba Glazura de cocos cu ciocolata alba. INGREDIENTE pentru biscuiti 2 oua 300 gr ciocolata (200 gr dark, 100 gr cu lapte) 4 liguri cacao 150 gr. unt la temperatura camerei 250 gr. faina 150 gr. zahar 1 plic [&] Post-ul COOKIES DE CIOCOLATA CU GLAZURA DE COCOS SI CIOCOLATA ALBA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Foile: 300 g faina, 100 g unt (sau 80 g untura), 1 ou, 100 g zahar pudra, sare, 0,5 g amoniac, putin lapte (pentru a se putea framanta aluatul) Mod de preparare: Foile Se amesteca toate ingredientele de mai sus si se framanta bine. Se imparte compozitia in 3 parti, se intind trei foi si se coc pe dosul tavii. Crema Laptele se amesteca usor cu faina si zaharul vanilat. Se fierbe aceasta compozitie si se lasa sa se raceasca. Se omogenizeaza untul cu zaharul praf, se amesteca cu compozitia de...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg. fasole, 2 cepe, 1 buc. morcov, ulei, sos de rosii, sare, piper, 1 foaie de dafin, putin zahar, bicarbonat Mod de preparare: Fasolea, inmuiata din ajun in apa cu un varf de cutit de bicarbonat, se fierbe in apa rece morcovul si o ceapa, pana se inmoaie. Se prajeste cealalta ceapa in ulei, se adauga sosul de rosii fiert separat cu foaia de dafin, sare, piper si zahar. Fasolea fiarta se serveste in acest sos.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Click! Click! Am trimis poza Hey, vreti si voi asa ceva? Au dat toti navala: ,,Daaaaa!" S-a dus... dar v-am pastrat reteta! INGREDIENTE pentru blat 8 albusuri 180 g faina 150 g zahar 1 plic praf de copt 1 praf de sare (pentru batut albusurile) ingrediente pentru crema 8 galbenusuri 800 ml lapte 4 linguri [&] Post-ul PRAJITURA CU CREMA DE VANILIE SI CIOCOLATA ALBA apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
1/2 kg fasole, 1 salata verde, tarhon, cimbru, foaie de dafin, 2 catei de usturoi, citeva linguri ulei, citeva linguri otet, sare, piper, radacina de patrunjel, 1-2 cepe, 2 rosii Mod de preparare: Se fierbe fasolea impreuna cu radacina de patrunjel, foaia de dafin, tarhonul, cimbrul, piperul si sarea. Cind a scazut complet zeama si fasolea s-a muiat, se strecoara si peste fasolea calda se toarna otetul, uleiul, usturoiul pisat si ceapa tocata. Cind s-a racit, se adauga rosiile taiate felioare...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 gr. varza, 1/4 pahar otet, 1/2 lingura zahar, o lingura ulei, sare, zahar, 2-3 buc. morcovi, frunze de patrunjel sau telina Mod de preparare: Se curata varza si se spala, se scoate cotorul, apoi se taie subtire. Se sareaza usor si se freaca intre palme sa se inmoaie. Se stoarce zeama, apoi varza se asaza in salatiera, se toarna otet amestecat cu putin zahar si se lasa totul sa stea timp de 30-40 minute. In salata de varza se pot adauga 2-3 morcovi rasi, frunze de patrunjel sau telina...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... de unt, bezea si ciocolata alba. Blatul este foarte aromat, rasfatat ... de bezea elvetiana si ciocolata alba Sursa retetei : De prin lume ... g zahar 700 g unt 200 g ciocolata alba Eu am folosit doar jumatate ... de bezea elvetiana si ciocolata alba Crema este destul de migaloasa ... de bezea elvetiana si ciocolata alba Se monteaza tortul, pastrand circa ... de bezea elvetiana si ciocolata...
Reţetă de pe ebunatati.blogspot.com
... frisca lichida 500 gr.ciocolata alba esenta de vanile Sirop de ... fel. Presarm fulgi de ciocolata alba si decoram cu floricele sau ...
Reţetă de pe ariana078.blogspot.com
Un plic budinca de vanilie, 425 ml lapte, 2 linguri zahar, 300 g zmeura, 2 oua, 2 plicuri zahar vanilat, 100 g faina, o lingurita de ulei, o lingura de rom, 150 ml frisca Mod de preparare: Se fierbe budinca cu laptele si cele 2 linguri de zahar. Se ia apoi de pe foc si se lasa sa se raceasca, amestecand din cind in cind. Se separa ouale iar galbenusele se amesteca impreuna cu faina, 125 ml lapte, ulei, rom, o lingura de zahar, albusurile batute spuma. Se coc foi de napolitana cu ajutorul...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... Gustoasa si hranitoare, varza alba este o inepuizabila sursa de vitamine. Iti ...
Reţetă de pe deliciul-casei.blogspot.com
Printesa lui Nicolai Tand si a Monicai Blaj Tand a implinit patru anisori, iar pentru aceasta aniversare am complotat iarasi cu tati si afland ca aniversata are o preferinta pentru onor Cotoroanta Sefa, am inceput cu harca, apoi cu ingenua Alba ca zapada, iar apoi incheiat intraga gasca de pitici, mici. mici, mici si casuta lor. Ei, uite ca pruncii nostri rescriu povestile ai acorda sanse
Reţetă de pe gabrielacara.blogspot.com
Ingrediente: 600 gr fasole uscata 3-4 cepe 2-3 morcovi 1 telina mica 2-3 ardei ( eu am pus bulion de ardei productie propie) 6-7 linguri ulei de masline putine frunze de telina o legatura patrunjel 300 gr pasta de tomate sare dupa gust Ingredientes: 600 gr alubias blancas 3-4 cebollas 2-3 zanahoria 1 raiz de apio ( si es grande la mitad o un cuarto) 2-3 pimientos ( yo he utilizado una pasta de pimientos hecha de mi) 6-7 cucharas de aceite de oliva unas hojas de apio un manoji de perejil 300...
Reţetă de pe vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com
https://pofta-buna.com/salata-de-varza-rosie-si-alba-pentru-iarna/
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Natalia creste pe zi ce trece, un copil cuminte si foarte, foarte vesel. Iar timpul meu este parca tot mai scurt pentru ca nu vreau sa ratez nici o clipa alaturi de ea, nici o sansa sa o fac sa rada si sa ma bucur si eu de zambetul ei. De aceea am inceput sa inventez "scurtaturi" in bucatarie. Pentru ca nu pot si nici nu e momentul sa nu gatesc acasa. O idee draguta mi s-a parut sa imi pregatesc premixuri pentru prajituri. Si am inceput cu un premix de aluat alb, simplu, de baza. Pentru o ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
400 gr. fasole, 300 gr. costita, 3 buc. ceapa, sare, grasime, o lingurita de faina Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert, se schimba apa si cind este aproape gata se adauga sare. Separat se face un rintas din grasime, faina, ceapa tocata si stins cu zeama de fasole. Dupa ce fierbe citeva minute se toarna peste fasolea aproape gata si se lasa sa mai fiarba impreuna. Se prajeste costita in grasime si se serveste impreuna cu fasolea si cu salata de sezon.
Reţetă de pe www.retete-bune.com