Cauta in 16.330 retete
Se pune la fiert soriciul, capatâna si piciorul de porc. Când sunt aproape gata se adauga si carnea si se lasa pâna se fierb bine si zeama devine gelatinoasa. Apoi se pune usturoiul pisat si sare dupa gust. Se scoate carnea în vase, distribuita în mod egal, având grija sa nu ramâna oase. Se mai pot adauga si legume fierte (morcovi, frunze de telina etc) dupa preferinte. Se strecoara zeama ramasa si se toarna peste carnea asezata în vase, minim cât sa o acopere. Se lasa la racit...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se taie un avocado în doua si se scobeste putin din miezul fiecarei jumatati. Daca vrei sa obtii un preparat picant, pune în fiecare scobitura câteva picaturi de tabasco sau dintr-un alt sos picant preferat. Apoi se sparge câte un ou si se pune în scobitura lasata de sâmburele de avocado, presarând peste el sare si piper negru proaspat macinat. Se asaza jumatatile de avocado cu ou într-un vas termorezistent si de dimensiuni potrivite, dupa care se introduce la cuptorul încins la 180...
Reţetă de pe retete.eva.ro
O reteta grozava 5 cefe de porc 1/2 l vin alb sec Ulei de masline Cimbru Piper Vegeta Curry Boia Asezam in tava carnea, punem mirodenii si vinul peste. Dam la cuptor pana se rumeneste. Intre timp mai punem sos din tava peste ca sa nu se usuce carnea. Servim cu piure de cartofi facut cu unt.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Despre Sabin si despre boala lui s-au scris de-a lungul timpului zeci de povesti ... articole in presa si pe bloguri, pe Facebook, pe afise, peste tot. S-au creat evenimente, ateliere si lumea a reactionat frumos si bine. Oamenii l-au indragit din prima clipa in care l-au intalnit si l-au ajutat. Mereu! Astazi, Sabin incearca sa ... "paseasca" ... intr-o alta lume, intr-un alt nivel. Si serios, pe langa sumele despre care aud vorbindu-se in jurul meu (vezi parlamentul :P), suma de care Sabin...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Mai întâi prepari sosul de rosii: rosiile se dau pe razatoare si calesti în uleiul caldut usturoiul strivit. Când începe sa miroasa, adauga pulpa de rosii, sare, piper si putin zahar. Lasa sosul sa fiarba la foc mediu timp de 35-45 minute, pâna când scade putin. În ultimele minute, adaugi sare si putin zahar, apoi toci 4 frunze de busuioc si le presari. Fa un sos de busuioc freacând într-un mojar cu putina sare cele 6 frunze ramase, pâna le strivesti, apoi adauga uleiul de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Sfecla rosie se spala bine si se pune la fiert întreaga timp de aproximativ 45 de minute. Dupa ce s-a racit se curata si se taie cubulete sau rondele, dupa preferinta. Se razuieste hreanul, se amesteca împreuna cu sfecla rosie si se pune amestecul în borcane sterilizate în prealabil. Apa se fierbe cu chimenul si cu frunzele de dafin, se adauga sarea si otetul, dupa care se toarna peste sfecla. Se înfileteaza capacele borcanelor. Se asaza un prosop de bucatarie într-o cratita larga, se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente Pentru blat: 6 oua 6 linguri zahar 6 linguri faina 3 linguri ulei 2 linguri cacao neagra 1 praf de copt esenta de rom esenta de vanilie visine congelate Pentru Crema: 6 galbenusuri 3 linguri zahar 3 linguri amidon 400 ml lapte 100 g frisca batuta esenta de vanilie Pentru glazura: 1 pachet biscuiti 100 g ciocolata Lapte Mod de preparare Blat: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa, ca pentru bezele....
Reţetă de pe bunatati-delicatese.blogspot.com
Se încalzeste un gratar, preferabil afara, pentru a profita de focul mai puternic aplicat direct. Se îndeparteaza matasea din partea de sus a fiecarui stiulete pentru a preveni arderea acesteia. Se îndeparteaza si primul strat de panusi si se scoate capatul cu ajutorul unui cutit bine ascutit, pentru a expune si celalalt capat la foc. De asemenea, acest truc te va ajuta si sa cureti mai usor porumbul dupa coacere. Se pune porumbul pe gratar, se acopera si se lasa sa se gateasca timp de 5...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru azi v-am pregatit o reteta relativ usoara, o alta varianta a lasagnei originale. Daca ar fi sa aleg intre lasagna cu carne si lasagna cu spanac, as alege a doua varianta, dar asta depinde de gustul fiecaruia. In orice caz, daca nu ati incercat pana acum, eu va recomand cu drag aceasta reteta ! Ingrediente (pentru o tava de chec) 6 foi lasagna 400 g spanac proaspat sau congelat 1 catel de usturoi cca 50-70 g unt 400 g ricotta bulion/sos bechamel parmezan sare, piper nucsoara Daca...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
Preîncalzeste cuptorul la 175°C. Unge un vas termorezistent cu ulei de masline, apoi presara usturoiul si boiaua iute. Pune pieptul de pui în vas si toarna sosul de rosii peste el. Presara apoi busuiocul, jumatate din cantitatea de mozzarella, urmata de jumatate din parmezan. Se adauga crutoanele, apoi finalizam cu ultimul strat de mozzarella si parmezan, în aceasta ordine. Se coace în cuptorul încalzit în prealabil pâna când brânza si crutoanele devin de culoare maro-aurie, iar...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata dovleceii de coaja si se taie rondele nici prea groase, nici prea subtiri. Telemeaua se rade si se amesteca cu crema de brânza, se adauga piper, marar si sare daca mai e necesar, iar ouale se amesteca separat cu iaurtul. Cel mai indicat pentru acest preparat este un vas de yena, care se unge cu unt. Se pune primul strat de dovlecei, apoi amestecul de brânzeturi, si punem astfel aproximativ 4 straturi. Deasupra ultimului strat de dovlecei turna compozitia din oua si iaurt, apoi...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Fierbe broccoliul timp de doua minute si somonul timp de patru minute. Taie sparanghelul în bucati de 3-5 cm. Îndeparteaza pielea si oasele din somonul racit si rupe-l în bucati. Apoi, rupe si broccoliul în bucati mici. Pesntru sos, bate cele doua oua, toarna frisca, adauga brânza rasa si condimentele dupa propriul gust. Preîncalzeste cuptorul la 190 grade C. Pune broccoliul, bucatile de somon, sparanghelul si ceapa rotie într-o tava pentru tarta sau tort pe foaie de copt. Se toarna...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Aceste turtite cu branza,inlocuiesc painea in dieta Dukan. Ingrediente: 1 ou 250 g branza de vaci 0,2 % grasime 5 linguri tarate de ovaz sare 1/2 lingurita drojdie Mod de preparare: Amestecam toate ingredientele iar compozitia rezultata o lasam la dospit intr-un loc caldut pentru 30 de minute. Intr-o tava, pe hartie de copt se formeaza cu lingura cercuri (ies cam 7-8 bucati). Se da tava la cuptor pentru cca 25-30 de minute, pana incep sa se rumeneasca. Pofta Buna!
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
Preîncalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Fierbe cartoful în coaja timp de aproximativ 20 de minute, pâna când devine moale si îl poti întepa cu furculita. Scoate-l din apa, curata-l de coaja si taie-l în felii subtiri. Încinge uleiul de masline într-o craticioara care poate fi pusa la cuptor. Adauga ceapa si feliile de dovlecel. Asezoneaza cu sare si piper si soteaza timp de 4 minute sau pâna când se înmoaie putin. Adauga si feliile de cartofi si caleste toate legumele...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se preîncalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Fructele uscate se taie marunt si se amesteca împreuna cu nucile taiate în bucati. Se bat ouale si se adauga peste ele amestecul de fructe uscate. Apoi se încorporeaza zaharul, faina si praful de copt, amestecând bine compozitia. Se unge tava pentru chec cu putin ulei înainte de a turna compozitia în ea. Se introduce în cuptorul încins la 180 de grade Celsius si se lasa 45 de minute.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Întinem aluatul de pizza într-o tava mare peste hârtia de copt. Apoi îl ungem cu bulionul si adaugam pe întreaga suprafata brânza bine farâmitata. Adaugam rosiile cherry taiate pe jumatate, iar apoi se introduce la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la foc mediu. Când pizza e coapta, punem busuioc, piper si sare. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro
In weekend m-am intalnit cu o frumoasa caracatita la raionul de peste de la Carrefour Baneasa. Statea nonsalanta pe pe un pat de gheata si nu stiu ce sinapse s-au legat dar brusc mi-am adus aminte de o polperias din Spania unde am mancat cea mai buna caracatita ever. Polperias sunt niste mici carciumioare originare din Galitia care sunt axate pe un singur produs: pulpo adicatelea caracatita. Ca stil sunt usor rustice si e foarte posibil sa vezi chiar si oloaiele gigantice in care fierb ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Da ma, daca te duci in Toscana lasi toate gandurile frumos la usa si de-abia pe urma intri. Iti asterni dealuri pe obraji, iti faci sprancene din copacii drepti care marginesc un drum lung ce duce la un castel, iti desenezi buze rosii din sangiovese torni plumb minutarului de la ceas si abia apoi esti gata de dolce far niente. Toscana are o rezonanta de teritoriu boem-feeric-exclusivist. Aura Toscanei a fost desenata de stralucitor de penelul regizorilor de film care au inaltat si locuri ...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
Ceapa se caramelizeaza în unt si ulei la temperatura mica aproximativ o ora, amestecând din când în când. Cuptorul se preîncalzeste la 220 de grade Celsius si se coc cartofii dulci aproximativ o ora. Dupa ce s-au scos cartofii dulci de la cuptor, se pun nucile pecan la copt timp de 5 minute. Untul se topeste pe foc mic si se lasa deoparte. Dupa ce s-au racit cartofii, se curata de coaja si se adauga în robotul de bucatarie împreuna cu untul, laptele, sarea, nucile pecan si salvia. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Curata urzicile si da la o parte coditele, apoi spala-le în mai multe ape, pâna când ultima apa este limpede. Lasa-le apoi în apa fiarta cu sare timp de 40 de minute, astfel încât sa se înmoaie complet. Le iei cu spumiera si le pui pe o sita, iar zeama o pastrezi pentru prepararea supei. Curata si spala usturoiul, taie-l marunt si amesteca-l cu urzicile fierte. Pune untul sa se topeasca într-o craticioara, presara faina si amesteca totul cu zeama de urzici. Paseaza apoi urzicile cu...
Reţetă de pe retete.eva.ro