Cauta in 16.330 retete
Preîncalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. Pune aripioarele de pui într-o tava de aproximativ 20 x 30 centimetri. Amesteca uleiul, sosul de soia, ketchup-ul, mierea, usturoiul, sarea si piperul. Toarna amestecul peste aripioarele de pui asezate în tava. Pune în cuptorul preîncalzit si lasa timp de o ora sau pâna când sosul s-a caramelizat.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se pune apa pentru paste la fiert, dar nu înainte de a adauga multa sare. Pâna când se fierb pastele se prepara sosul. Într-o tigaie se pun uleiul de masline, untul, usturoiul si ardeiul iute, lasând la foc mic sa se amestece aromele, dupa care se adauga crevetii. Se stropeste cu putin vin alb si zeama de lamâie, dupa care se asezoneaza cu sare si piper negru. Optional se poate adauga si putina smântâna lichida daca preferi. Dupa ce pastele sunt fierte pe jumatate, se scurg si se mai...
Reţetă de pe retete.eva.ro
De curand am descoperit cosmeticele de la Ziaja, de care ma declar extrem de multumita, chiar daca pretul lor este unul miiiic de tot! Am inceput cu o crema de maini, primita cadou la nu-stiu-ce, apoi am comandat cateva chestii si ... iata-ma astazi aici, vorbindu-va despre ele. Rutina de dimineata este simpla: apa micelara si tonic . Este incredibil, dar de cand folosesc aceste produse, nu mai am nevoie de crema. Avand un ten gras, foloseam oricum crema doar la nevoie. Unele produse imi ...
Reţetă de pe ada-milea.blogspot.com
Ingrediente : 200 g tagliatelle 150 g kaizer/muschi file 250 g varza de bruxelle 200 g branza moldovita 100 g telemea de vaca 2 oua sare , piper, oregano Mod de preparare: Punem pastele la fiert in apa cu sare si putin ulei. Le lasam la scurs si le stopim cu putin ulei pentru a nu se lipii. Curatam de impuritati varza, o spalam bine si o punem la fiert in apa clocotita cu sare. Taiem kaizer-ul cubulete si le calim in putin ulei de masline. Amestecam ouale, branza, kaizer-ul si condimente...
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
Pentru ca de curand am inceput sa vizitez tot mai des raionul de peste de la Carrefour Baneasa n-am putut sa ma abtin sa nu bag in plasa niste calamari din aia mici carora le-am pus gand rau. M-am gandit sa-i maltratez cum am vazut eu in Grecia: cu feta frecata cu chilli, ulei de masline si oregano. Nici nu mai stiu in ce satuc marinaresc am dat de calamarii astia la gratar dar m-am jurat ca nu o sa uit vreodata reteta asta fantastica. Calamarii marinati sunt pe jumatate facuti de la sucul...
Reţetă de pe wineandknives.blogspot.com
3-4 felii ceafa de porc, gusturi romanesti 1 ardei gras verde si unu rosu 1/2 kg cartofi albi 2 morcovi Cativa catei de usturoi Ciuperci Ulei de masline Condimente : cimbru, boia, etc Daca doriti si 1 lg bulion spre sfarsit Punem in tava carnea, legumele taiate, mirodenii, ulei si apa. Dam la cuptorul incalzit la 170 ?. Lasam o jumatate de ora dupa care intoarcem legumele si carnea. Lasam sa scada si sa se rumeneasca frumos.
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Încinge o lingura si jumatate de ulei într-o tigaie din teflon. Adauga cartofii si lasa-i timp de 8 minute sau pâna se rumenesc, amestecând din când în când. Adauga jumatate de cana cu apa si lasa pâna începe sa fiarba. Redu focul si lasa sa fiarba partial acoperit timp de 8 minute sau pâna când cartofii sunt moi. Presara cu jumatate de lingurita cu sare si un praf de piper. Încinge restul de ulei (o lingura jumatate) într-o tigaie din teflon. Presara somonul cu sare si piper....
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: 1 conserva naut 5 catei usturoi 2 linguri pasta tahini suc de lamaie sare 2 linguri ulei de masline Mod de preparare: Scurgem nautul. Blenduim nautul,cateii de usturoi,pasta tahini si uleiul de masline,pana devine o pasta fina. Adaugam sare si zeama de lamaie dupa gust. La sfarsit puteti adauga 1-2 linguri iaurt ( eu nu l-am mai adaugat). Ornam cu ulei de masline,boia,fulgi de paprika etc. Pofta Buna!
Reţetă de pe bucatepealese.blogspot.com
Spala frunzele de salata si scurge-le de apa. Spala morcovii si da-i prin razatoare, pe partea cu gauri mai mari. Dupa ce speli si dovleceii, îi cureti si îi tai cubulete. La fel procedezi si cu ardeii grasi, pe care trebuie sa-i curati de seminte. Taie ceapa verde în forma de inele. Toarna ulei de masline într-o tigaie si încinge-l, apoi caleste la foc mic, timp de 8-10 minute, inele de ceapa si bucatelele de dovlecei, morcovi si ardei gras. Presara apoi sare si piper, dupa care...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Pentru a obtine sosul, visinele se fierb 10 minute cu zahar, adaugând la final amidon de porumb pentru a îngrosa compozitia. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pâna când devin pufoase, apoi se adauga mascarpone si se mixeaza împreuna câteva minute. Poti sa adaugi visine proaspete în crema daca preferi. Foloseste orice tava, vas yena, pahare pentru a aseza straturile prajiturii. Pune putina crema pe fundul tavii, aranjeaza piscoturile trecute în prealabil prin cafea, pune un strat de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Încalzeste cuptorul la 175 de grade Celsius. Tapeteaza doua tavi întinse cu hârtie pentru copt. Bate bine ouale, într-un bol mediu. Cerne împreuna zaharul pudra, cacaua, scortisoara si sarea. Adauga-le în ouale batute si amesteca pâna când obtii o compozitie fina, timp de aproximativ un minut. Adauga extractul de vanilie si bucatile de ciocolata si amesteca pâna sunt comple încorporate. Compozitia va fi groasa si lipicioasa. Foloseste o lingura mare pentru a lua portii din aluat si...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... acesta este parte a proiectului european Open Days , care apartine Comisiei Europene ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
A iesit foarte buna cu toate ca mi s-a parut cam multa faina si gris insa tuturor le-a parut senzationala si mi-au cerut s-o fac numai asa. Totusi cred ca o sa raman la reteta mea clasica de pasca aromata. De incercat inca doua retete superbe de la Lena pasca fara aluat si pasca cu branza si aluat de cozonac 800 gr branza grasa de vaci 6 oua mari cu galbenus auriu 200 gr smantana grasa fermentata 150 gr stafide brune (gigantice) si aurii 3 linguri coniac Alexandrion 2 linguri esenta de rom 1...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Nuca se macina putin, apoi desfaci piersica în doua, scoti sâmburele si o tai cubulete. Amesteca piersica cu nuca. Împarte amestecul în doua pahare sau borcane si amesteca iaurtul cu mierea, apoi adauga câte o lingura de ulei de nuca. Toarna crema de iaurt peste piersici si presara deasupra nuca macinata.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se topeste untul într-o tigaie mare la foc mediu, iar apoi se adauga zaharul brun. Se pun fileurile de somon peste amestecul de zahar si se lasa pe foc mediu aproximativ 5 minute. Dupa aceea, se toarna bourbonul în jurul pestelui si se lasa pe foc alte 5 minute sau pâna când pestele de desprinde usor cu furculita. Se pune somonul în farfurie si se adauga peste el glazura ramasa în tigaie. Se poate servi cu orez brun si sparanghel!
Reţetă de pe retete.eva.ro
Minunate, pufoase si acrisoare de la fructe 2 oua galbene de tara 1 cana de 250 ml ulei 1 cana de 250 ml lapte gras 2 cani de 250 ml faina 1 cana de zahar de 250 ml 1 lingurita esenta vanilie 1 plic praf de copt 1 plic zahar vanilat 1 lgt coaja de portocale si 1 lgt coaja lamaie 1 lgt coniac pentru aluat si 1 lgt pt fructe 300 gr amestec fructe de padure In loc de fructe putem folosi ciocolata sau crema de cioco, fructe uscate, gem etc Lasam fructele la dezghetat. Mixam laptele impreuna cu...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Portii pentru 2 persoane, grozava si satioasa 1 salata verde rupta fasii 1 legatura ceapa verde sau 1 ceapa rosie julienne 5 rosii cherry taiate in patru 1 ardei capia julliene 1 conserva mica porumb 1 borcan de 400 gr ciuperci Zeama de la o lamaie Ulei de masline 1/2 lgt vegeta O felie telemea de vaca taiata cubulete 1 ou fiert optional Se amesteca toate cu sarea si lamaia dupa care adaugam uleiul. Eu mai yolosesc otet balsamic in loc de lamaie. Puteti adauga orice doriti : castraveti, ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Biscuitii se farâmiteaza în robot si se amesteca cu untul topit si scortisoara. Se pune amestecul într-o tava cu pereti detasabili si se preseaza foarte bine. Se introduce la frigider în timp ce se face crema. Ciocolata alba se topeste la abur si se lasa putin la racit. Mascarpone se mixeaza bine cu crema dulce de leche, dupa care se adauga ciocolata si nucile coapte. Se toarna crema peste blatul de biscuiti. Se întinde un strat de dulce de leche peste crema, dupa ce s-a întarit crema...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se scobeste prin partea de sus miezul fiecarei chifle, apoi acestea se ung pe dinafara cu ulei de masline. Se toaca prazul marunt si se pastreaza doar partea alba, apoi se soteaza în unt topit. Se adauga spanacul si se amesteca continuu, pâna când acesta îsi schimba complet culoarea. Se adauga sare si piper. Se bat ouale cu smântâna, brânza Feta, crema de brânza, maslinele taiate rondele si amestecul de praz si spanac. Se toarna compozitia în chifle, apoi acestea se asaza pe o tava...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se fierb pastele în apa usor sarata timp de 10 minute. Între timp, se prajeste baconul în ulei de masline pâna devine rumen. Se adauga usturoiul tocat marunt si se mai lasa înca un minut la calit. Imediat dupa aceea, se amesteca si rosiile taiate cubulete pe care le vom lasa pâna se înmoaie. Se pune spanacul într-o strecuratoare si scurgem pastele fierbinti peste el. Se transefra într-un bol mare peste care punem amestecul obtinut din rosii, sunca si ulei de masline. Pofta buna!
Reţetă de pe retete.eva.ro