Cauta in 21.294 retete
Ingrediente 3 kg gutui 2 kg mere 1 kg zahar Mod de preparare Se curata merele si gutuile si se dau pe razatoarea mare. Cotoarele si cojile de la gutui nu le aruncati fiindca sin ele puteti face o delicioasa peltea de gutui. Se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si se pun la fiert.Nu este nevoie sa puneti apa fiindca fructele si zaharul isi vor lasa suficient sirop. Se fierbe la foc mic , mestecand cand si cand ca sa nu se lipeasca, pana scade siropul si gemul este legat. Fierbinte se pune in...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de Nicole de la www.alldaycooking.com Ingrediente: 1 kg mere 1 kg pere 1 kg nectarine 1 kg struguri zahar apa Mod de preparare: Desfacem strugurii de pe ciorchine bob cu bob si ii spalam. Eu am folosit struguri din soiul Muscat Hamburg fiindca sunt foarte aromati si dau un gust deosebit compotului. Spalam nectarinele, scoatem samburii si le taiem feliute. Scoatem cotoarele merelor si perelor (eu am folosit un cutit...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1 kg din fiecare fel de fructe: prune, mere,pere, piersici, struguri tamiioasa, 400g zahar pentru fiecare kg de fructe Mod de preparare: Se spala fructele, se scurg, se scot simburii, la prune, la piersici, iar perele si merele se curata de coaja, li se scot simburii si miezul tare. Strugurii se trec prin sita. Se amesteca cu zaharul si se lasa pana a doua zi cind se fierb si se leaga.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... 3 si se ruleaza ca un salam. Se taie felii. - 900 g lapte ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
2 salate verzi, 2-3 buc. gulii, 3 buc. castraveti, o legatura ridichi, 1 buc. ceapa, ulei, otet (sau zeama de lamiie), sare, piper Mod de preparare: Se spala salata, se scurge si se taie fideluta. Castravetii si ridichile se curata, se spala si se taie felii subtiri. Guliile se curata si se dau pe razatoare mare. Totul se amesteca si se adauga ceapa taiata solzisori, uleiul, otetul, sarea si piperul dupa gust.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... .com/gogonele-muraturi-simple-sau-asortate/ Gogonele Ardei gras sau capia ... Putem folosi legume si fructe asortate sau conbinam cu ce avem ... otet : https://pofta-buna.com/muraturi-cu-fructe-asortate/ Gina Bradea ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
500 gr. cirese rosii, 250 gr. cirese albe, 250 gr. capsuni, 250 gr. fragi, 400 gr. zahar, 3 pahare apa, zeama de la o lamiie Mod de preparare: Se pune la fiert apa cu zaharul. Cind zaharul s-a topit complet se adauga zeama de lamiie. Imediat ce incepe sa se lege putin zaharul se adauga ciresile spalate, scurse bine, fara codite si simburi. Se fierbe pana ce ciresile s-au inmuiat. Separat se spala repede capsunile si fragii, se scurg de apa si se asaza intr-o compotiera sau castron. Cind ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... altul sa aiba capetele rotunde. Salamul deja intarit se scoate nailonul ... fel inca 4 bucati. Dupa 3-4 ore salamul se poate taia in feli ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
400 gr. cartofi noi, 200 gr. morcovi, 250 gr. mazare boabe, 2 1/2 linguri unt, sare Mod de preparare: Se curata, se spala si se fierbe fiecare leguma separat, in apa sarata. Cind sunt gata, cartofii si morcovii se taie cuburi. Se asaza pe o farfurie in rinduri legumele fierte si se toarna deasupra untul fierbinte.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 g orez, 50 g mazare boabe (congelata), 30 g porumb (congelat), 50 g morcovi Mod de preparare: Se taie morcovii in cubulete cam de marimea unui bob de mazare si se pun la fiert in apa cu sare (se pot opari mai multi odata si se pun la congelator). Cand morcovii sunt aproape fierti se adauga mazarea si porumbul si se mai fierb putin. Se scurg de apa bine pentru a nu ingreuna orezul. Se fierbe orezul in 0,5 l apa cu sare cca 20 min dupa care se scurge bine. Se amesteca orezul cu legumele....
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Nucile se prajesc 10 minute, cum s-a aratat in retetele precedente.Prunele se spala in 2-3 ape caldute, se sterg bine, intr-un servet de tifon, li se scot simburii (fara sa se tina in apa) si se trec prin masina de tocat carne. Intr-un castron de 2-3 l se pune zaharul si apa amestecindu-le pe foc, pina cind se dizolva zaharul, apoi se adauga prunele amestecind in continuare pe foc mic, pina ce se obtine o pasta omogena, consistenta , cu aspect lucios (unsuros). Castronul se ia de pe foc si in...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-un vas, se amesteca varza acra, scursa si tocata mare (sau rupta cu mana) si celelalte ingrediente. Se lasa cateva minute sa se patrunda si apoi se poate servi. - 150 g varza acra, 1/2 portocala taiata in cubulete, 100 g boabe de struguri taiate in jumatati, 1 lingura suc proaspat de lamaie, cateva picaturi de miere, 2 linguri alune taiate. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se prepara la fel ca si carnatul de casa, dupa care se da la fum. - 10 kg carne de porc macinata, 230 g sare, 300 g mujdei de usturoi, 300 g chimion macinat, 200 g boia (100 g sa fie iute), 30 g zahar tos, 20 g piper macinat, 10 m mate. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Legumele se spala, apoi se toaca in functie de preferinte. Ridichea neagra trebuie obligatoriu data prin razatoarea cu gauri mici. Se pregateste dresdingul de salata din otet, sare, zahar, ulei si piper, care se toarna peste legume. Se lasa la macerat aproximativ 20 de minute, pentru ca ridichea neagra sa mai piarda din iuteala, apoi se poate servi. Cine doreste, poate adauga si putina smantana. - 1 ridiche neagra (cca. 300 g), 1/2 varza alba (300-400 g), 1 morcov (100 g), 1 ceapa mica, 100...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se portioneaza in bucati mici de cca 6 la portie. Ceapa se curata, se spala si se taie rondele, ardeii se curata de cotoare, se spala si se taie felii patrate, rosiile se curata, se spala si se taie rondele. Se pregatesc frigaruile de sirma unse cu putina grasime si se infig pe fiecare frigare rinduri alternative cu bucati de carne si ardei, ceapa, rosii. Frigaruia astfel pregatita se pune pe gratarul incins, uns cu grasime. In timpul frigerii, se intorc pe toate partile. Cind sint...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata, se spala si se fierbe fiecare leguma separat, in apa sarata. Cand sunt gata, cartofii si morcovii se taie cuburi. Se aseaza pe o farfurie in randuri legumele fierte si se toarna deasupra untul fierbinte. - 400 g cartofi noi, 200 g morcovi, 250 g mazare boabe, 2 1/2 linguri unt, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cascavalul taiat cuburi se amesteca cu salata frantuzeasca, merele taiate fasii, ouale taiate marunt. Se decoreaza cu rondele de ridichi. Se serveste imediat. - 1 portie de salata verde frantuzeasca, 100 g cascaval, 100 g parizer sau sunca, 2 mere, 2 oua fierte tari, 1 legatura de ridichi de luna. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se da carnea de doua ori prin masina de tocat. Orezul fiert se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, cimbrul si putin piper. Se adauga albusurile, se ruleaza intr-un tifon umed care se innoada la capete si se pune la fiert intr-un vas la aburi sau in foarte putina apa in baie marina. Se serveste rece, taiat felii. - 300 g carne slaba, 50 g orez, 2 albusuri, usturoi, cimbru, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierb cartofii in coaja , se curata si se taie rondele intr-o cratita mai mare care sa aiba si capac . Se taie marunt ceapa, rosiile, salata, ridichile, castravetii si se adauga in oala peste cartofii.Se presara peste acestea sare, piper, vegeta, dupa gust, iar apoi se adauga urmatorul amestec : intr-o canita se amesteca apa, uleiul si otetul , iar acest amestec il adaugati in oala cu legume .Se lasa acoperiti cu capacul 20 minute. Se pot servi reci sau incalziti , alaturi de diferite ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se pun in starturi un rand de gogonele, unul de celelalte legume si condimente pana se umple borcanul. Apoi se pune apa la fiert cu sare (cate o lingura de sare/pt fiecare litru de apa) si cand clocoteste se pune peste muraturi, pana cand se umple borcanul Se capseaza, se raceste lent si se pune apoi la loc intunecos ti rece. - 5 kg gogonele, 2-3 ardei rosii, radacina de hrean,1 conopida,1 lingura piper,5-6 foi de dafin,1 lingura de sare pentru muraturi/litru de apa fiarta, usturoi, frunza de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro