Cauta in 21.294 retete
Se pun la fiert cartofii in coaja si separat ouale. Intr-o tigaie antiaderenta puneti 2 linguri de ulei, adaugati morcovul taiat foarte fin (feliute si bastonase) si ceapa taiata fasii subtiri. Caliti cateva minute, adaugati putina apa, mai lasati pe foc pana scade zeama si puneti-le intr-un castron. Dupa ce au fiert cartofii, scurgeti apa, curatati-i de coaja, taiati-i in jumatate si apoi in felii subtiri.Ouale fierte tari se curata de coaja si se taie in jumatate. Scoateti galbenusul si ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata pulpele de tulei, se spala, se cresteaza si se condimenteaza cu cimbru sfaramat in palma si cu delikat. Ceafa si cotletul de porc se portioneaza si se condimenteaza la fel cum am procedat si cu pulpele de pui. Usturoiul se curata de coaja, se taie , se piseaza , se adauga rosiile chery pisate, se pune un praf de sare, se amesteca bine si se pune pe fiecare bucata de carne , pe o parte si pe cealalta. Se lasa la macerat 12 ore acoperite etans in frigider si se prajesc pe gratarul ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Acest desert, pentru prima oara, l-am pregatit la scoala cu profesoara mea de lucru manual. Ingrediente: - 200 g. zahar - 200 ml. apa - 100 g. unt - 600 g. biscuiti - 2 linguri cacao In optiune : - nuca de cocos - 2 linguri de rom Puneti apa cu zaharul la fiert, pe foc domol, pana se leaga ca un sirop. Apoi adaugati untul si lasati sa se topeasca. Maruntiti biscuitii si adaugati siropul si cacao intr-un saladier. Amestecati bine. Puneti compozitia pe o foie alimentara , rulati strans si...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Varianta I facuta : eu am pus 1 l otet la 3 l de apa si au iesit cam acrisoare, puteti folosi mai putin otet sau otet de mere sa mai taie din acreala, sunt foarte bune si se pastreaza bine Legume : 1 kg gogonele, 1 kg castraveti, 1/2 varza rosie, 1/2 varza alba, cativa gogosari optional, 1/2 telina cu frunze, 1/2 kg morcovi, 1/2 conopida mica, radacina de hrean, usturoi, puneti si cateva boabe de strugure alb daca aveti sau un ardei iute Mirodenii : marar uscat, boabe de piper, boabe de...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... si se da forma unui salam care se pune la frigider ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Bunicica dar nu grozava, noi preferam legumele in saramura, fara otet, eu am desfacut-o dupa 18 zile 1 kg gogonele 1 kg castraveti 1 kg morcovi 1 conopida mica 2 sfecle rosii 1 varza alba, eu am pus rosie 4 gogosari 1 gutuie mica 1 telina cu frunze 1 strugure alb 3 mere acrisoare 1 capatana de usturoi Condimente pt muraturi 5 foi de dafin 750 ml otet 3 lg rase de sare pt muraturi ( eu am pus sare de mare greceasca poseidon) 2 l apa 300 gr zahar ( am folosit 100 gr alb si 50 brun) Eu am...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... doua retete favorite de dulciuri: salamul de biscuiti si ciocolata de ... din ea, in balcon :) La salamul de biscuiti insa, nu a mai ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
2 bucati mari file de peste 2 oua zeama de lamaie faina pesmet apa minerala 1 morcov 1 vanata 2-3 ardei grasi rosii si verzi 1 dovlecel 1 ceapa rosie 1 ceapa alba usturoi 1 lingura otet balsamic 2 linguri sos sarat de soia 2 linguri ulei masline Fileurile de peste se usuca in prosoape, se condimenteaza si se stropesc cu zeama de lamaie dupa care se dau la rece 1/2 ora. Ouale se bat bine, se amesteca cu cateva linguri de faina cernuta, sare si se subtiaza cu apa minerala sa iasa un aluat ca...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... Busuioc Oregano Seminte de chimen Salam uscat congelat Ardei capia Rosii ... chimen. Asezam cascaval ras. Punem salamul primul sau ce mezel avem ... nu se usuce. Urmeaza peste salam ardeiul si rosiile felii pt ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
Hai, spune pe nerasuflate: Salam de biscuiti cu fructe confiate E unul dintre cele mai bune mancate Provoaca dependenta? Se prea poate! INGREDIENTE 500 gr de biscuiti (am folosit petit beurre) 100 ml de lapte 250 gr mascarpone 200 gr ciocolata (am folosit 100 gr ciocolata cu lapte si 100 gr ciocolata cu 50% cacao) [&] Post-ul SALAM DE BISCUITI CU CIOCOLATA SI FRUCTE CONFIATE apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... , unul dintre acestea fiind salata asortata de varza acra, extrem de ...
Reţetă de pe deliciul-casei.blogspot.com
... pentru patlagele verzi sau murate asortate atunci cind oul pus in ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Era un antrenor pe nume Viorel Hizo, Pe vremuri, in voga la Rapid Isi dorea sa joace cu Real Madrid Ca sa manance pizza cu chorizo. Ingrediente pentru blat (tava diametru 32 cm) 220 gr faina 150 ml apa jumatate pliculet drojdie uscata 15 ml ulei de masline oregano uscat putin zahar sare Pentru topping [&] Post-ul PIZZA CU SALAM CHORIZO apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
300 gr. carne slaba, 50 gr. orez, 2 albusuri, usturoi, cimbru, piper Mod de preparare: Se da carnea de doua ori prin masina de tocat. Orezul fiert se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, cimbrul si putin piper. Se adauga albusurile, se ruleaza intr-un tifon umed care se innoada la capete si se pune la fiert intr-un vas la aburi sau in foarte putina apa in boia marina. Mod de servire Se serveste rece, taiat felii
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Diverse legume. Mod de preparare: Amestecul de legume se poate alcatui dupa plac; de obicei se face din castraveti, patlagele necoapte, ardei grasi lungi si pepeni mici verzi. Daca se adauga pastai de fasole, acestea trebuie fierte. Morcovii trebuie taiati in felii subtiri. Legumele care se pun la murat trebuie sa fie sanatoase, nepatate si nelovite, neatinse de bruma si proaspat culese. Dupa sortare si spalare, legumele se aseaza la murat, ca si castravetii in butoaie. Pentru a da un gust...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500g biscuiti 125g unt sau margarina 200ml lapte 6 linguri de zahar cacao 3 banane dupa preferinta: esenta de rom, portocala, zahar vanilat 1/2 cana nuca taiata bucatele 1/2 cana stafide bucatele de rahat dam biscuitii pe robot, razatoare sau ce avem, lasam cateva bucati de biscuiti mai marisoare. topim pe foc zaharul in lapte, adaugam untul si amestecam bine pana se topeste si el. punem si stafidele. dam deoparte si lasam sa se rocoreasca, cand e aproape rece adaugam biscuitii macinati,...
Reţetă de pe dianacakes.blogspot.com
Made by Liana Un desert racoros care nu necesita fierbere sau coacere, un desert potrivit zilelor fierbinti de vara sau si de iarna, de ce nu, da bine cu zapada si cu gerul din ianuarie. Am gasit aceasta reteta in revista Click pentru femei din iunie 2010, dar am "servit-o" la cina surpriza organizata de mine pentru ziua lui Kadia , surioara mea din Elvetia, nascuta pe 28 ianuarie, si din tot meniul pregatit pentru ea, acest desert a fost prima ei alegere. Si cum dorinta ei e porunca pentru...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
intr-o cratita se pun la foc mic laptele,esenta rom, zahat vanilinat, zaharul si cacao pana ce devine o compozitie legata; se ia cratita de pe foc si se adauga biscutii rupti in bucatele mici, bucatelele de rahat, stafidele; se amesteca aceasta compozitie si se asaza pe o folie unsa cu putin ulei; se impatureste si se da la rece; cand s-a racit , se desface din folie si se presara peste ea nuca pisata sau taiata bucatele mici sau cacao praf. Pofta buna! Un desert rapid si gustos!
Reţetă de pe retete.eva.ro
2 linguri miere, 100 gr. stafide, 100 gr. smochine, 50 gr. alune macinate, 1 mandarina, 100 gr. frisca, piscoturi Mod de preparare: Se spala stafidele si smochinele, se toaca si se amesteca cu alunele macinate; se adauga zeama de la mandarina si mierea, si se amesteca. Se decoreaza cu frisca si piscoturi.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
fructe de sezon (prune, caise, visine etc.), zahar dupa preferinta, 2 pliculete zahar vanilat, coaja de lamiie Mod de preparare: Se pun fructele la fiert. Cand sunt gata, se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine de tot. Se adauga piureul de fructe in apa in care au fiert, se pune zahar dupa dorinta, pliculetele de zahar vanilat, coaja de lamaie si se fierbe sa se topeasca. Se da la rece, se amesteca continutul, se toarna in sticle si se tine in frigider.
Reţetă de pe www.retete-bune.com