Cauta in 139.624 retete
... lasam 5 minute, dupa care punem ghebele si gogosarul tocat , le lasam ... . Frunzele le taiem potrivite pentru sarmalute. Cotoarele frunzelor le tocam marunt ... fundul oalei de lut. Invelim sarmalutele si le asezam in oala ... calda cu putin bors peste sarmalute(dar nu foarte mult bors ... verificati din cand in cand sarmalutele. Cand sunt gata,puneti pe ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Ghebele le-am spalat foarte bine, si le-am pus la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert le-am asezat in borcane, am facut saramura peste ele si le-am dat la dunst 30 min. Iarna se pot folosi la sarmale, se pot face cu maioneza sau la diverse mancaruri.
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... orez la inmuiat in apa. Ghebele (ciupercile) daca sunt proaspete trebuiesc ... piper sau condimente ptr sarmalute. Se prepara sarmalutele si se fierb ... , 1 ceasca de orez, 1/2 kg ciuperci (ghebe), 1 lingurita gris, sare, piper, ulei ... de rosii, varza pentru impachetat sarmalutele (se pot folosi si frunze ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... hamburgerul de fast-food! Dar sarmale in frunze de vita, dar ... in loboda? Dar mincare de ghebe, de hribi, zacusca de ciuperci ... Varatec. I-as duce sa manance sarmale acre la matusa mea Ileana ... -l faci sa saliveze cu trei sarmale, doi mici si un bulz ...
Reţetă de pe www.foodblog.ro
... ) Cozonac de post cu fanta Ghebe cu usturoi si mamaliga pe ... cu visine Tocanita de ciuperci Sarmale in foi de vita cu ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Fara cuptor pentru caa cea traditionala este coapta in cuptor numele de parmigiana nu vine de la parmezan cum poate se poate crede mai usor ci de la modul in care se aseaza vinetele in straturi ca si jaluzelele " Parmiciana" in dialect taiem vinata felii si o frigem pe gratar sau o puteti frige in ulei, eu am preferat gratarul asezam intr-o tavita de unica folosinta (din cele de aluminiu subtire) pulpa de rosii cu putin ulei, felii de vinata, mozzarella si iar pulpa de rosii si tot asa pina...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Ciupercile curatate de coaja se dau cu ulei/unt pe deasupra, se condimenteaza cu sare si se pun la cuptor. Cartofii se fierb, apoi se baga in cuptor cu unt, sare si piper pana se rumenesc putin. Se taie castravetii murati felii si se face salata de varza. Se prepara sosul din usturoi pisat, ketchup si maioneza. Cand toate sunt gata se umple lipia (calda) in modul care doreste fiecare Timp Preparare: 1 h Complexitate: redusa Imagini Preparare: Incearca si urmatoarele retete deosebite: ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... retete deosebite: Crema de Conopida Sarmale de post Burger Vegetarian cu ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Intr-un vas cu 2 l de apa se fierb:bobul, ceapa intreaga, morcovul si patrunjelul, pana cand semintele de bob se inmoaie, fara sa crape. Separat in uleiul incins se rumeneste faina si se stinge cu putina zeama in care au fiert legumele. Se adauga sucul de lamaie, sarea, piperul si bobul fiert si se mai tin pe foc, acoperite cu capac 10-15 min. Separat se bat bine galbenusurile si se adauga in mancare lasand sa clocoteasca de cateva ori. Inainte de a servi se presara cu patrunjel si marar. Se...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Se pune fasolea in apa de seara pt. a doua zi. Punem fasolea sa fiarba. Separat, intre timp, se pune usturoiul la calit cu rosmarinul pentru cate secunde, dupa care adaugam bulionul si sarea. Se lasa cam 10 min. si se adauga fasolea deja fiarta (apa in care a fiert fasolea nu se arunca) si se lasa alte 10-15 min. la foc mic. Cand da primul clocot se ia de foc si se freca (ca pentru fasolea frecata); dupa care se pune din nou pe foc si adaugam una-doua cani din apa in care a fiert fasolea,...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
Puneti la fiert spanacul in apa clocotita pentru 1- 2 min. Scurgeti. Pastrati separat o parte din lichid. Transferati spanacul scurs intr-un blender impreuna cu putina apa (in care a fiert) sau lapte. Mixati pana devine pasta. Pentru masala Puneti intr-un mojar cuisoarele, scortisoara, bobitele din pastaia de cardamom si ardeiul iute (cu sau fara seminte) si pisati pana devin aproape o pulbere. Caliti mix-ul de condimente cateva secunde in uleiul incins. Adaugati * pasta de ghimbir- usturoi,...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro