Cauta in 21.294 retete
300-400 g orez, 3-4 linguri ulei, 1/2 cutie ciuperci taiate, 3 morcovi, 2 pastirnac, 2 rosii, 4 linguri pasta tomate, condimente (usturoi, dafin, oregano, cimbru, maghiran, ienibahar, marar, boia iute sau dulce, sare, piper) Mod de preparare: Se fierb legumele feliate. Orezul se fierbe in apa ramasa de la legumele fierte, se adauga uleiul (un pilaf gras e mai gustos, dar prea gras e gretos si nesanatos) si mararul tocat marunt. Dupa ce orezul s-a inmuiat se adauga cimbrul, maghiranul,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Se pun la fiert morcovii, telina, patrunjelul, ceapa si pastirnacul taiate in patru, intr-o oala cu 1,5 l apa clocotita si sare. Cind sint aproape fierte, se adauga cartofii taiati sferturi. Separat, se amesteca smintina cu galbenusul in castronul in care se serveste supa. Cind cartofii sint fierti, se bate supa fierbinte cu cite o lingura din smintina preparata. La urma, se adauga verdeata tocata marunt. - 4 buc. cartofi mari, 2 buc. morcovi, 1 buc. telina, 1 buc. radacina patrunjel, 1 buc....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
500 gr. cartofi, 125 gr. lapte, 25 gr. unt, 1-2 oua, sare, pesmet Mod de preparare: Se amesteca cartofii cruzi, rasi si storsi cu laptele, galbenusul, untul, sarea si albusul batut spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si presarata cu pesmet. Se coace 30 min. Se rastoarna pe un platou si se taie felii. Mod de servire Se serveste linga fasole verde, spanac, mazare sau orice alta leguma fiarta si oparita cu unt
Reţetă de pe www.retete-bune.com
8 ardei grasi, spalati, cu capacul taiat si semintele scoase, 100 gr orez, 400 gr rosii decojite taiate marunt ( sau o conserva de rosii maruntite), 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 200 gr carne tocata de pui, 1 lingura de menta proaspata tocata ( sau o lingurita de menta uscata si maruntita), sare, piper, 1 lingura ulei masline, 50 gr pasta de rosii Mod de preparare: Se amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Se asaza intr-o oala,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Legumele, curatate si apoi cintarite, se fierb in apa clocotita(numai citsa le cuprinda),impreuna cu o 1/2 lingurita de sare. Legumele frunzoase ca: spanacul, salata, urzicile, care scad mult (eliminind apa), se fierb in mai putina apa clocotita (cca 1/4 l). Cind sint fierte, apa trebuie sa fie scazuta sub nivelul legumelor cu cca 2 cm. Nu se scurge apa. Faina se freaca cu putina apa rece, desertindu-se in mincare, cu care se amesteca, lasind sa fiarba citeva clocote ca sa se lege sosul. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca orezul cu carnea tocata, verdeata tocata marunt, rosile si uleiul. Se umplu ardeii. Se asaza intr-o oala, pe un singur rind. Pasta de rosii se dilueaza cu apa si se toarna pe deasupra. Se gatesc pe aragaz, in oala acoperita. Se servesc cu smintina sau iaurt. - 8 ardei grasi, spalati, cu capacul taiat si semintele scoase, 100 g orez, 400 g rosii decojite taiate marunt (sau o conserva de rosii maruntite), 1 legatura marar, 1 legatura patrunjel, 200 g carne tocata de pui, 1 lingura...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Fructele, curatate de codite si de simburi (prunele), se pun intr-un lighean, se presara cu foarte putin zahar (50-100 g la 1 kg fructe), se amesteca si selasa cca 3 ore (nu mai mult, altfel incepe fermentarea). Apoi, se pun in borcane pina sus la gura acestora (chiar presate) si siropul se toarna peste ele, fara a mai adauga apa. Borcanele se leaga si se sterilizeaza 30 minute. Fructele vor lasa suficient lichid, incit vor fi complet acoperite de sirop deoarece la fiert, isi lasa sucul si...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe fasolea si, cand este aproape gata, se adauga morcovul taiat rondele. Se lasa la fiert pana cand morcovul este fiert pe jumatate. Dupa ce se raceste, se amsteca cu restul ingredientelor. - O cana fasole uscata, 16 masline, 1/2 gogosar sau ardei, un morcov, 1/2 ceapa, sare, otet. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Legumele se curata, se spala si se taie astfel: ceapa in inele, morcovii si vanata in cuburi, iar ciupercile in fasii. Se pun intr-o tigaie cu apa si se fierb pana ce legumele au fiert si apa a scazut de tot. Separat se curata rosiile de coaja si se fac piure. Peste rosiile facute piure se pun : sare, piper, busuioc, usturoi presat si foaia de dafin rupta in patru. Dupa ce apa din legume a scazut se pune pireul de rosii amestecat cu condimentele si mancarea se mai fierbe inca 5-10 minute. La...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie marunt ceapa si usturoiul. Se pun la fiert cu supa de pui, oreganul si mustarul pe foc moale. Cind a inceput sa fiarba, se adauga puiul si piperul si se acopera. Se lasa sa fiarba la foc mediu-moala pina cind sucurile carnii ies clare la intepat cu furculita ( aproximativ 20 minute). - 2 jumatati de piept de pui ( aprox 150 gr), dezosat si fara piele, 100 gr mustar dijon, 300 gr supa de pasare (din cubulete ), 1 lingurita de oregan, 1/2 ceapa medie, 4 catei de usturoi, piper. Livrare...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se taie in bucati potrivite, se pune la fiert in 2 l de apa, se spumeaza. Cind este pe jumatate fierta, se adauga zarzavaturile taiate cubulete, varza taiata felii subtiri, ceapa tocata. Dupa ce au fiert zarzavaturile, se scot din supa, se adauga cartofii taiati sferturi. La servire, se adauga frunze tocate de patrunjel. - 500 g cartofi, 200 g carne, 1 morcov, 1 patrunjel, 1 telina, 1/4 varza alba, sare, verdeata, ceapa. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Culegere de retete culinare romanesti si straine, gazduita de eculinar.ro.
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se da carnea de doua ori prin masina de tocat. Orezul fiert se amesteca cu carnea, usturoiul pisat, cimbrul si putin piper. Se adauga albusurile, se ruleaza intr-un tifon umed care se innoada la capete si se pune la fiert intr-un vas la aburi sau in foarte putina apa in baie marina. Se serveste rece, taiat felii. - 300 g carne slaba, 50 g orez, 2 albusuri, usturoi, cimbru, piper. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se amesteca faina cu o lingura de lapte rece si se pune sa fiarba in restul de lapte clocotit, 15-20 de minute. Se adauga sarea si se amesteca continuu, ca sa nu se prinda de vas. Cind este gata, se adauga untul. Se serveste cu fripturi, peste, etc. - 10 g faina, 100 ml lapte, 10 g unt, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro