Cauta in 141.544 retete
Se dizolva drojdia impreuna cu zaharul in 1-2 linguri de apa si se lasa sa stea 5-10 minute. Se amesteca untul rece cu faina pana capata un aspect nisipos. Se adauga oul, iaurtul si drojdia iar la final sarea. Se framanta bine, pana nu se mai lipeste de maini. Se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pentru 3 ore. Umplutura: Se zdrobeste casul cu furculita (sau se da pe razatoare. Se amesteca bine cu ouale si se adauga sarea si cascavalul ras pe razatoarea cu ochiuri mici. Dupa ce...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
-Drojdia se amesteca cu zaharul si putina apa calduta din cei 300ml. -Se amesteca apoi si celelalte ingrediente si se framanta un aluat care se lasa la crescut 30min-1 ora. -Dupa ce a crescut se unge cu ulei planul de lucru si se imparte in 8 parti. -Fiecare parte se intinde cu mana,se unge cu ulei,se ruleaza si se inoada.Se lasa deoparte.Asa se lucreaza fiecare parte apoi... ...se ia prima parte inodata si se intinde cu sucitorul in forma de triunghi apoi incepem sa rulam din partea mai...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Clatitele daca nu le avem gata facute, le preparam dintr+un ou, faina si apa foarte rece. Crema de branza se freaca bine cu 50 g zahar, apoi se adauga stafidele si esenta de vanilie. Se ung clatitele cu branza , apoi se pun intr+u vas termorezistent uns cu margarina. Se face un amestec dintr+un ou intreg si 3 galbenusuri batute cu frisca lichida care se toarna peste clatite. Se da vasul la cuptor pentru 20 minute, la foc potrivit. Intre timp se bat albusurile spuma tare cu restul de 50 g...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
-se dizolva drojdia si zaharul in putzin lapte cald si se lasa 10 min -intr-un vas mare se pun faina amestecata cu sarea, laptele, apa, maiaua si uleiul -se amesteca pana nu se mai prinde de mana -se lasa 30 min acoperit cu un prosop, timp in care isi dubleaza volumul -se pregateste amestecul sarat cu care se vor prelinge covrigii amestecand faina,sarea si atata apa cat e nevoie pentru a se forma un aluat ca de clatite -pornim cuptorul la 250 grade -aluatul se imparte in 20-24 de bucati -se...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Bucatile de cotlet se curata de grasime, de pielite si se strapung cu un cutit bine ascutit, lung, pana obtinem doua buzunare in interiorul lor. Cu amestecul pentru carnat umplem bine, bine aceste buzunare . Eu m-am folosit de o lingura lunga de lemn cu coada usor rutunjita. Trebuie sa presati bine compozitia, sa nu se desfaca la taierea cotletului dupa preparare. Un morcov se feliaza in felii lungi si subtiri. Se fac orificii in cotlet , cu un cutit subtire si se introduce morcovul....
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Batem bat albusurile cu sarea.Galbenusurile le mixam bine cu zaharul, dupa care adaugam faina, grisul,cacaoa ,vanilia, praful de copt,mierea dizolvata in laptele caldut si uleiul.Amestecam bine ,apoi adaugam si albusurile batute bine.Amestecam usor cu o lingura de lemn. Eu pentru a nu avea probleme cu taiatul blatului in mod egal am impartit compozitia in 2 si am pus in 2 tavi.Aici va spun “greseala” mea: am turnat compozitia in tava cuptorului si bineinteles ca nu mi-a iesit foarte...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper.Intr-un castron punem drojdia,1 lingurita de zahar,putin lapte si doua linguri de faina.Preparam o maia pe care o lasam la loc caldut,pana cand face basici. Intr-un castron mai mare punem faina si untura,pe care le frecam pana capata un aspect nisipos.Se face o gaura in mijloc in care se toarna drojdia crescuta si laptele caldut amestecat cu oul.Se framanta bine pana cand vom obtine un aluat neted. Acoperim castronul si il lasam sa se...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... cu 2 oua, piper, boia, verdeata)....laura recomanda aceste cornuri si sub ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Blatul. Intr-un bol am amestecat bine untura cu faina, zaharul, praful de copt si sarea pana am obtinut un amestec nisipos. Am adaugat oul si am omogenizat dupa care am pus putin cate putin , apa. Va rezulta un aluat ferm, nelipicios pe care l-am introdus la rece pentru 30 min. Crema de branza Amestecati bine toate ingredientele. Puteti adauga si stafide(copiilor mei nu le plac asa ca eu nu am pus Scoateti bila de aluat de la frigider, o intindeti cu un sucitor pe blatul de lucru si o ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Am amestecat galbenusurile cu apa, sarea si iaurtul, am adaugat si faina si am framantat un aluat numai bun de intins. Am impartit aluatul in doua si am intins fiecare foaie in forma de patrat. Am uns cu untul amestecat cu faina bine peste tot. Am crestat aluatul cu un cutit facand doua taieturi pe fiecare din laturile patratului fara sa le desprind insa. Am pliat intai patratelele mai mici din colturi apoi din laterale si apoi de sus si de jos. Am infoliat fiecare bucata de aluat astfel ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... unt cu 80% grasime ( desi Laura recomanda 300 gr, eu nu ... ( am avut voie de la Laura sa fac mici modificari, deh ... o crema spumoasa - onctuoasa ( cum zice Laura :) ) 5. Pentru jeleu vom pune la ...
Reţetă de pe www.petitchef.ro
1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si avem grija sa amesteca in continuu acest mix ( nu foarte mult timp , ci doar pana sa coaguleaza sangele); catre final potrivim de gust cu sare si piper + boia , apoi lasam totul la racit. 2.Intr-o tava unsa cu ulei punem un strat cu foi de placinta ( cam 3 buc) , avand grija ca cea superioara sa fie...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... 1 ardei gras + 1 morcov ras ( la Laura nu am regasit aceste legume ...
Reţetă de pe www.petitchef.ro
... subtiri cum am vazut la Laura. Taiteii de casa se folosesc ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
Primele 6 ingrediente se introduc in masina de paine si se programeaza masina pe programul"aluat"DOUGH. Dupa ce aluatul este framantat si dospit, cand este gata programul de aluat, se scoate aluatul din masina pe o tava( masa) unsa cu ulei si se fac din el, 8-12 mingiute. Acestea se intind cu mana ( ca langosul)si se ung cu ulei, apoi se ruleaza , dupa care se innoada. Se ia pe rand fiecare corn se intinde iar ,cu mana sau cu sucitorul si se ruleaza in forma de cornuri. O tava se tapeteaza...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... bine cade o portie de legume la gratar, reteta vazuta la Laura Laurentiu si pe care am executat-o deindata. Se taie legumele in ... bine cade o portie de legume la gratar, reteta vazuta la Laura Laurentiu si pe care am executat-o deindata. Se taie legumele in ...
Reţetă de pe www.reteteculinare.ro
... o crema spumoasa - onctuoasa ( cum zice Laura :) ) 5. Pentru jeleu vom pune la ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... reteta si ultima cu care particip la concursul gazduit de Laura Laurentiu , Bloggospodina . Tortul Malaga mi-a ramas pe retina de cand l-am vazut postat de Laura pe un site culinar, acum ... ocazia a fost nemaipomenita. Multumesc frumos, Laura! Ingrediente: Pentru blat: 3 oua, 1 pahar ... pana l-am taiat?? :P O felie pentru Laura si pentru voi, with love ...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com
... pus obraz de la obraz sa ne vedem. Adicatalea eu, Laura Laurentiu , Gabi Cara si domnul Gabi Cara (hihihi), doamna critic culinar ...
Reţetă de pe aphextwinz.wordpress.com
... , prima din cele doua obligatorii, particip la concursul organizat de Laura Laurentiu, Bloggospodina. Urmeaza sa postez si o reteta de-a Laurei pana luni ... juriu! Si ce juriu ales: Laura Adamache, Cristian Borod, Andi Tudor si Laura Laurentiu.Mi-am luat si eu inima in dinti, ce-o fi ...
Reţetă de pe pemasadinbucatarie.blogspot.com