Cauta in 120.263 retete
Mod de preparare: Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. dupa ce s-au uscat taietei se presara intr-o tava mare. Se coc la cuptor cca 15 min pina cind se rumenesc putin. In acest timp zaharul se fierbe in 2-3 clocote se pune romul dupa care se stropesc taieteii cu acest sirop. Se mai lasa la cuptor pina ce absoarbe tot siropul si se leaga ca o foaie. Foaia se lasa sa se raceasca in tava ca sa se intareasca dupa care se taie in jumate. O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm pe...
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
Cataif Cu Fulgi De Porum Ingrediente fulgi de porumb sau fidea coapta, o cana zahar, 1 pahar mic apa, 1 pachet de frisca, preferabil vegetala Preparare In tava de la cuptor se asaza fideaua (cataiful va iesi mai crocant) sau fulgii de porumb si peste fidea sau fulgi se toarna siropul fierbinte format din apa si zahar. Se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca Servire Se serveste taiata patratele dupa ce a fost lasata cel putin o ora la frigider Durata 40 min
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Mod de preparare: Din faina si ou se face o coca de taitei. Se intinde coca subtire si se taie taitei foarte fini care se dau la cuptor sa se rumeneasca in tava unsa. Din zahar si un pahar de apa se face un sirop bine legat. Taiteii rumeniti se oparesc in tava cu untul fierbinte, se mai lasa putin la cuptor si apoi se insiropeaza cu siropul fierbinte, fara a se mai lasa la cuptor. Se asaza pe o farfurie de servit un strat de 1 cm. Deasupra se asaza frisca batuta cu zahar si peste frisca alt...
Reţetă de pe www.pofticiosi.ro
Se curata merele, se taie felii foarte fine si se pun sa se macereze cu zahar si rom. Se tin astfel vreo ora. Se fac taitei din 2 oua si se rumenesc cu unt. Se pune apoi jumatate din taitei într-o tava dreptunghiulara, asezându-i ca sa formeze un strat potrivit de gros. Deasupra se asaza merele, iar peste acestea alt strat de taitei. Se toarna sirop fierbinte facut din apa, zahar si vanilie. Se da la cuptor sa se rumeneasca frumos. Când siropul a scazut, se da deoparte si se taie patrate....
Reţetă de pe retete-culinare.rol.ro
Cataif Cu Frisca Ingrediente A? kg taitei cu ou, 250 g zahar, Az ... siropul. Se asaza stratul de cataif pe un platou patrat si ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Cataif Ingrediente Faina 300 g zahar 300 g oua 2 buc frisca proaspata 1 kg ... se asaza bucatile intregi de cataif si se spriteaza deasupra fiecarei ...
Reţetă de pe www.gastronomicus.ro
Cataif Ingrediente 500 g fidea, 300 g zahar, 1 esenta de rom, 1 plic zahar ... in bucati sau intreaga. Lasi cataiful la rece 1 ora inainte de ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
Ingrediente Foaia: 3 oua, cca 270 g faina Siropul: 200 g zahar, 150 ml apa, 50 ml rom. Umplutura: 1 kg frisca. Mod de preparare Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. Dupa ce s-au uscat taieteii se presara intr-o tava mare. Se coc la cuptor cca 15 min pina cind se rumenesc putin. In acest timp zaharul se fierbe in 2-3 clocote se pune romul, dupa care se stropesc taieteii cu acest sirop. Se mai lasa la cuptor pina ce absoarbe tot siropul si se leaga ca o foaie. Foaia se lasa sa se ...
Reţetă de pe culinar.hi24.ro
... apa, 2 lingurite lamiie, 500 gr cataif, 200 gr unt, 375 gr ... -un alt vas se combina cataiful si untul. Jumatate din acest ... deasupra. Se adauga restul de cataif, de aceasta data apasind mai ... de 30 de minute, pina cataiful devine maroniu. Se scoate din ...
Reţetă de pe retete-culinare.freshinfo.ro
... apa, 2 lingurite lamiie, 500 gr cataif, 200 gr unt, 375 gr ... -un alt vas se combina cataiful si untul. Jumatate din acest ... deasupra. Se adauga restul de cataif, de aceasta data apasind mai ... de 30 de minute, pana cataiful devine maroniu. Se scoate din ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Intr-o craticioara pune apa, laptele si zaharul. Fierbe la foc mediu 5 minute (ai grija sa nu iasa in foc) Continua sa fierbi, dar la foc foarte mic, 15 minute Pune siropul la racit putin. Adauga untul si amesteca pana cand se topeste. Adauga vanilia si lasa siropul sa se raceasca pana cand poti tine degetul inauntru Toarna siropul peste taietei si lasa pana ce se raceste bine, iar siropul este absorbit. Taieteii trebuie sa se inmoaie, dar nu foarte tare. Pune putina frisca deasupra si...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... sunt pungile cu taietei pentru cataif in magazinele arabesti Unt 200 ... arata punga cu taietei de cataif pe care i-am primit. 2 Am ...
Reţetă de pe www.lalena.ro
Cataif cu mere - reteta gasita in cartea Sandei Marin, adaptata pentru ... de deserturi de Pierre Herme - cataif romanesc cu nuci. Super bon ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... blender...am adaugat in mijlocul cataifului. Separat am pregatit siropul din ...
Reţetă de pe www.bucataras.ro
... in bucati sau intreaga. Lasi cataiful la rece 1 ora inainte de ...
Reţetă de pe www.bucatarul.ro
... la cuptor se asaza fideaua (cataiful va iesi mai crocant) sau ...
Reţetă de pe www.retete-online.com
... minute. Ingrediente pentru 8 portii: pentru cataif: 300 g miez de nuca tocat ... macinata, 50 g de aluat pentru cataif, 175 g unt topi; pentru sirop ... cate o mana de aluat pentru cataif, il umplem cu miez de ... compozitia in mijloc. Asezam fiecare cataif intr-o tava unsa cu unt. Turnam untul topit peste fiecare cataif in parte si dam tava ... ingredientele pentru sirop. Cand scoatem...
Reţetă de pe www.pofta-mare.ro
fulgi de porumb sau fidea coapta, o cana zahar, 1 pahar mic apa, 1 pachet de frisca, preferabil vegetala Mod de preparare: In tava de la cuptor se asaza fideaua (cataiful va iesi mai crocant) sau fulgii de porumb si peste fidea sau fulgi se toarna siropul fierbinte format din apa si zahar. Se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca Mod de servire Se serveste taiata patratele dupa ce a fost lasata cel putin o ora la frigider
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ingrediente: Aluat: 300 gr faina, 2 oua, 1 varf cutit de sare, apa cat cuprinde. sau 400 gr fidea Sirop: 400 ml apa, 400 gr zahar, o lingurita esenta rom, zahar vanilat, Pentru ornat: 500 ml frisca, 50 gr nuca macinata Mod de preparare: Se framanta un aluat din faina, oua, apa calda si sare. Aluatul trebuie sa fie tare. Se lasa la rece pentru 30 minute. Acesta se da pe razatoarea mica. Taiteii se vor insira pe o masa si se vor lasa sa se usuce. Pentru un rezultat rapid se poate folosi si ...
Reţetă de pe micky-mihaela.blogspot.com
Ingrediente: 500g fidea, 400g zahar, 400g apa, 500g frisca, 1 esenta de rom , zahar vanilat. Preparare: Se unge o tava cu unt (margarina) se aseaza fideaua in strat subtire si se da la cuptor la foc potrivit 10-15 min. , pana incepe sa se rumeneasca usor. In acest timp facem siropul: se pune apa cu zaharul la fiert si dupa ce s-a legat (ca un sirop pentru dulceata), se da deoparte , se adauga esenta de rom si zaharul vanilat. Se toarna fierbinte peste fideaua rumenita si se mai da la cuptor...
Reţetă de pe www.wikifood.ro