arabesti kataif cataif ekmek cataif
Pagina 1 din 2
... saramura, cotlete de caprioara si cataif turcesc. Caras in saramura (6 portii ... din tigaia in care s-a fript. Cataif turcesc Ingrediente: Pentru taitei: 300 ... , 2 oua, 2 linguri apa, sare. Pentru cataif: 2 linguri unt topit, iar pentru ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... foooarte bine de aluatul de kataifi pe care l-am strecurat printre ... " :) Ingrediente: - 500 g. aluat special pentru kataifi - 250 g. alune/migdale prajite - 100 ... apoi sa se raceasca. Cand kataifi sint gata, se stropesc (cat ... sa gasiti aluat special de kataifi, fiindca altfel, cu alte paste ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Cataif cu mere - reteta gasita in cartea Sandei Marin, adaptata pentru ... de deserturi de Pierre Herme - cataif romanesc cu nuci. Super bon ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Din oua si faina se pregatesc taietei subtiri. Dupa ce s-au uscat taietei se presara intr-o tava mare. Se coc la cuptor cca 15 min pina cind se rumenesc putin. In acest timp zaharul se fierbe in 2-3 clocote se pune romul dupa care se stropesc taieteii cu acest sirop. Se mai lasa la cuptor pina ce absoarbe tot siropul si se leaga ca o foaie. Foaia se lasa sa se raceasca in tava ca sa se intareasca dupa care se taie in jumate. O jumatate se taie in patrate de 5/5 cm, pe jumatatea cealalta se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... -ndulcesc...decat cu dulcele meu kataif, facut cu dragoste, cu mangaiere ... asa frumusete de fata se mai gaseste, dar asemenea kataif...nicicand ...
Reţetă de pe bucatarialuiflorian.blogspot.com
Dragilor, va dedicam, cu toata dragostea, aceste mici minunatii dulci :P ...pentru faptul ca nu obositi sa ne aratati cat ne indragiti!!! Ingrediente: - 3 oua - 1 pahar ulei - 1 pahar zahar - 1 pliculet praf de copt (10 g.) - 1 pliculet zahar vanilat - 400-450 g. faina - 1 borcan de gem sau dulceata de caise ori gutui :P - 250 g. nuca de cocos Mod de preparare: Se bat ouale cu zaharul + zaharul vanilat, se adauga uleiul, faina amestecata cu praful de copt, trecute printr-o sita (aluatul este...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... de potocale sau mandarine. - 4 lipii arabesti, 2 vinete mari, un catel de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... serveste ca garnitura pentru mincaruri arabesti, carne fripta, shishtauk, etc. - 1 lingurita ... , sectia de mincaruri si preparate arabesti), o jumatate de cescuta de frunze ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... carne de miel si mirodenii arabesti, pe scurt ...tajina de miel ...
Reţetă de pe sabina-madalina.blogspot.com
Origine: Chimionul cunoscut si sub numele de chimion turcesc este originar din zona sudica a Europei, in arealul Marii Mediterane si Egipt. Astazi este cultivat in Nordul Africii, Orientul Apropiat, Mexic si India, tara care are o adevarata slabiciune pentru chimion. Prezentare: Planta cataratoare pitica (aproximativ 30 de centimetri), cu frunze de un verde inchis si flori albe-rozalii. Asemanator cu chimenul, cu care este inrudit si foarte des confundat, chimionul are o identitate...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Harta magazinelor realizata de cevabun.ro reprezinta o incercare de identificare si localizare a magazinelor cu specialitati, deocamdata din Bucuresti, care comercializeaza produse traditionale, produse etnice si/sau exotice, condimente si mirodenii, delicatese, vinuri, produse eco-bio. Incercam, astfel, sa legam intr-o formula coerenta raspunsul la cateva intrebari care se repeta in mod constant: unde se gasesc de cumparat condimente? de unde pot cumpara ingrediente mai speciale? unde se ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... , cu serbeturi, cu rahat traditional, kataif, bezele si halva, limonada rece ...
Reţetă de pe bucatarialuiflorian.blogspot.com
Painea, aluatul primordial, se simplifica pana la elementele sale de baza cand e vorba de lipie: painea inceputului de lume. Nascuta in zona in care literalmente s-a nascut lumea, lipia s-a extins asemeni populatiilor indo-europene pe intreg Pamantul. Dar nicaieri nu se simte mai bine lipia decat in preajma bucatariei levantine si a felurilor ei preferate. shaorma, falafelul si humusul. Portii: 4-6 Timp de preparare: 50 de minute + timp pentru dospire Ingrediente: 2 linguri cu varf de drojdie...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Salata racoroasa a orientului incins, shirazi este o clasica a bucatariei iraniene, cu radacini inca din vechea Persie, ce are capacitatea de a racori si improspata bolta palatina. Amestec de rosii, castraveti, ceapa rosie si usturoi, desavarsit cu prospetimea sucului de lamaie si vioiciunea picanta a frunzelor de menta proaspata, salata shirazi se potriveste de minune alaturi de un kebab, o kofta sau pur si simplu langa o lipie proaspata. Salata shirazi poarta numele orasului sau de origine,...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... din supermarketuri sau din magazinele arabesti vezi aici harta magazinelor etnice ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... ? Bulgurul se comercializeaza in magazinele arabesti, turcesti sau orientale . Vezi aici ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Fursecuri fragede cu apa de flori de portocal (Ma'amoul - cookies with orange blossom water )
Adauga la favorite
... unde vine aroma specifica a deserturilor arabesti. Daca o s-o folositi vreodata, sa aveti ...
Reţetă de pe brindusascheaua.blogspot.com
... va iesi frumos, ca la kataif si o culoare misto. Ca sa ...
Reţetă de pe wwwsimona-susu.blogspot.com
... ulei - 250g orez - sare, condimente arabesti (baharat, zaatar, mixuri de condimente ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
Mancare simpla, de familie, jaj bil forin (pui la cuptor) este un fel traditional sirian gatit simplu, cu ingrediente specifice zonei. Practic, fiecare familie isi are propria reteta pentru aceasta mancare. Reteta se poate realiza atat dintr-un pui intreg taiat in bucati, dar si din pulpe sau ciocanele. Portii: 6 Timp de preparare: 100 de minute Ingrediente: 6 pulpe de pui (sau un pui intreg, portionat) 1,5 kilograme de cartofi 1 capatana de usturoi 1 lingura rasa boia de ardei dulce 1 ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro