zapecanca din brinza
Pagina 4 din 5
Te-ar mai putea interesa:
dulceata din corcoduse, prajitura rafaelo din lapte praf, sosuri pentru spaghete din bulion, vin din fructe de soc, prepararea coniac din vin, iutica din rosii ardei iute si usturoi si conservant, drob din ficat de porc si carne tocata, salata din castraveti pentru iarna, budinca din corasla
3 oua, 150 gr. telemea de oaie, 4 linguri malai, o legatura marar (optional), o lingura unt, sare, piper Mod de preparare: Se bat ouale, se adauga 1-2 linguri de apa (pentru a deveni mai pufoasa omleta), se pun 50 gr. branza rasa, mararul si condimentele. Intr-o tigaie se topeste untul, se pune restul de branza rasa si se lasa sa se rumeneasca putin. Se adauga ouale. Se rumeneste frumos la foc iute. Mod de servire Se poate servi cu salate reci, sosuri albe sau rosii
Reţetă de pe www.retete-bune.com
150 gr.pesmet, Mod de preparare: Se amesteca pesmetul cu branza (sau cascaval razuit) si se adauga laptele cald. Se adauga galbenusurile, untul, sare, piper si patrunjelul(sau ardei felii) si se amesteca bine. Separat, se bat albusurile spuma si apoi se amesteca cu restul compozitiei. Se toarna intr-o forma unsa si se da la cuptor la foc mare. Se lasa pana are o culoare aurie. Mod de servire Se serveste fierbinte, cu o salata
Reţetă de pe www.retete-bune.com
2 oua, o ceapa verde , 50 gr. sunca (sau bacon), 50 gr. cascaval sau branza framantata, ulei, sare, piper Mod de preparare: Se bat ouale cu sare si piper si se amesteca cu bucati de branza. Se taie marunt ceapa, iar sunca se taie felii sau bucati. Se prajesc in ulei. Cind sunt prajite, se toarna deasupra ouale si se amesteca in tigaie.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 gr. branza de vaci, 150 gr. zahar, 2 linguri faina, 3 oua, 50 gr. stafide, coaja de lamiie, sare, unt Mod de preparare: Intr-un castron se amesteca branza cu zaharul, apoi se adauga faina, coaja de lamiie si stafidele. Separat se bat ouale cu sarea ca pentru omleta, se toarna in castron si se amesteca pana la omogenizare. Se ia o forma potrivita, se unge bine cu unt, se toarna compozitia si se pune in cuptorul cald. Se coace cca 35 minute. Mod de servire Se poate servi cu sirop de fructe...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
8 felii de piine, 2 cesti lapte, 2 oua, 1/2 kg branza telemea amestecata cu branza de vaca, 2-3 linguri unt, coaja de lamiie, 1 lingura zahar Mod de preparare: Se moaie feliile de piine in laptele indulcit. Se freaca untul, se amesteca cu galbenusurile, se bat spuma, se amesteca bine cu piinea muiata, se adauga branza, coaja de lamiie, la urma albusurile batute spuma. Se pune compozitia intr-o forma rezistenta la foc, unsa cu unt, se da la cuptor incins 30-40 minute pana cind prinde o coaja...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaca, 200 gr.cascaval, 3 galbenusuri, 3 albusuri, 4 linguri smantana, 1/3 pahar apa, 1/2 pahar faina, 50 gr.unt Mod de preparare: In apa clocotita cu unt, se pune faina toata odata si se amesteca repede, pentru a nu se face cocoloase. Se da la rece. Dupa ce s-a racit se amesteca cu galbenusurile, smantana, branza de vaca data prin sita, cascavalul, o parte ras si o parte taiat bucatele, iar la urma albusul batut spuma. Aceasta compozitie se pune in vasul care merge la cuptor,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 litru de lapte, 3 oua, 3-4 linguri sifon (apa minerala), 1/4 lingurita sare, 100 gr. unt sau untura, 250 gr. smantana, 150 gr. branza framintata sau rasa, faina cat cuprinde Mod de preparare: Se bat ouale, se amesteca cu sifonul si sarea, cu faina, apoi se adauga laptele putin cite putin, la fel ca la clatite. Se prajesc clatitele, punindu-le pe masura ce sunt gata, intr-o cratita. Fiecare clatita se unge cu pana muiata in unt topit si se presara cu branza rasa sau framintata. Ultima...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
250 gr. branza, o lingurita zeama ceapa, boia, telina sau chimen, o lingurita margarina Mod de preparare: Orice fel de branza slaba si nefermentata poate fi folosita dupa ce este data prin razatoare sau este farimitata cat mai marunt ca o pasta, careia i se incorporeaza o lingurita de margarina. Se adauga chimenul sau putina telina proaspat rasa. Se mai pot adauga boia si ceapa, dupa gust.
Reţetă de pe www.retete-bune.com