zapecanca din brinza
Pagina 3 din 5
Te-ar mai putea interesa:
dulceata din corcoduse, prajitura rafaelo din lapte praf, sosuri pentru spaghete din bulion, vin din fructe de soc, prepararea coniac din vin, iutica din rosii ardei iute si usturoi si conservant, drob din ficat de porc si carne tocata, salata din castraveti pentru iarna, budinca din corasla
... se face un amestec de brinza de vaca cu ou,sare ... ,deasupra se pune amestecul de brinza,se ruleaza si se da ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
1/2 kg branza bine scursa de zer, 150 g unt, 5 oua, 2 linguri faina, sare, unt pentru forma Mod de preparare: Se freaca untul spuma, se adauga branza data prin sita si galbenusurile unul cite unul. Se amesteca bine, se pune sare (dupa gust) si faina. Se unge cu unt o forma de budinca cu capac inchis ermetic, se asaza compozitia si se fierbe intr-un vas cu apa clocotita, timp de 40 minute.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaci, 150 g smantana proaspata groasa, chimen, ceapa. Mod de preparare: Brinza se freaca bine cu dosul furculitei, pe marginea farfuriei, ca sa se marunteasca, amestecandu-se apoi cu smantana. Smantana se poate inlocui cu maioneza. Pentru gust si aroma, se pot adauga 1-2 lingurite cu ceapa rasa fin sau numai cozi de ceapa verde taiate marunt si frunze de marar sau patrunjel, taiate marunt. Se aranjeaza pe platou, ornata cu felii de rosii, ardei grasi, ridichi...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 3 linguri smantana, 3 linguri faina, 50 gr.unt, 250 gr. carne fiarta taiata, 250 gr. cascaval, condimente Mod de preparare: se amesteca 4 galbenusuri cu untul, smantana, cascavalul ras, carnea taiata, albusurile batute spuma si putin bicarbonat. In tava tapetata se toarna jumatate din compozitie, se pune un strat de rondele de ou fiert si restul compozitiei. Se da la copt o jumatate de ora. Mod de servire Checul se taie felii si se orneaza cu putina verdeata si cu felii de rosii
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. branza de vaca, 3 oua, 3 linguri smantana, 3 linguri unt, sare, pesmet Mod de preparare: Se trece branza prin sita si se amesteca cu ouale batute, smantana, untul si sarea. Se pune intr-o forma de budinca unsa cu unt si presarata cu pesmet si se da la cuptor sa se rumeneasca. Mod de servire Se serveste calda
Reţetă de pe www.retete-bune.com
750 gr. cartofi, 2 lingurite rase faina, 3 oua, 2 linguri unt,
Reţetă de pe www.retete-bune.com
100 gr. branza de vaci, 1 ou, o lingura faina, gris, 15 gr. unt, sare, zahar Mod de preparare: Se amesteca branza de vaci cu oul, faina si atita gris cat sa se obtina o compozitie consistenta mai moale. Se ia din aceasta pasta cu o lingura si se formeaza galuste mai mici, care se pun sa fiarba in apa clocotita cu sare, la foc incet, timp de 15-20 de minute. Cind se ridica la suprafata si sunt patrunse in interior, se lasa sa se scurga de apa. Mod de servire Se servesc calde cu unt topit ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
300 g branza de vaci, 2 galbenusuri fierte, 1 ceapa, 1 lingura unt, sare Mod de preparare: Se sfarma bine galbenusurile intr-un castron, se amesteca cu branza, untul, ceapa taiata fin si sarea. Se freaca cu o lingura de lemn pana devine o crema.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 kg branza de vaca, 2-3 oua, 1/2 pahar smantana, 2 linguri faina sau pesmet, putina sare, 1 lingura unt, 3 linguri zahar Mod de preparare: Se freaca bine branza cu galbenusurile si cu zahar, pana nu se mai simte zaharul. Se adauga sarea, faina sau pesmetul si albusurile batute spuma. Se toarna compozitia intr-o forma unsa cu unt si se coace la cuptor incins.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua tari, 2 galbenusuri crude, 2 linguri branza rasa, 1 lingura smantana, sare, piper alb, 1 lingura unt; Sosul: 1 ceasca smantana, putina faina Mod de preparare: Se fierb cele 6 oua tari, se curata si se taie in doua in lungime. Se scot galbenusurile si se freaca intr-o cratita cu cele doua galbenusuri crude, puse pe rind. Se adauga branza rasa, lingura de smantana, sare si putin piper alb. Se freaca bine, pana devine ca o smantana groasa. Cu aceasta compozitie se umplu albusurile, pana in...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 ou, o lingurita unt, 2 lingurite faina, 100 ml lapte, 50 gr. branza telemea, sare Mod de preparare: Se prepara un sos din faina dizolvata in lapte, unt, sare. Dupa ce, prin fierbere, s-a ingrosat, se adauga branza rasa. Se serveste sosul alaturi de un ochi romanesc, fiert in apa cu sare, in care s-a pus si o lingurita de unt sau margarina, sa nu se lipeasca.
Reţetă de pe www.retete-bune.com