Cauta in 21.294 retete
O "mancare" de sezon, numai buna de incercat! Ingrediente 500 grame rosii 2 vinete mijlocii 4 gogosari 1 ceapa 50 grame ulei 1 ardei iute sare, piper Mod de preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Curata vinetele si gogosarii si toaca-le. Opareste rosiile, curata pielita si taie-le in cuburi. Rumeneste ceapa, adauga vinetele, gogosarii si rosiile. Potriveste de sare si piper, adauga ardeiul iute maruntit si lasa sa fiarba la foc mic pana mai scade zeama, amestecand din cand in cand.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata pestele, se spala si se taie felii. Se sareaza, se da prin faina si se prajeste în uleiul încins. Separat se fierb cu putina apa un castravete murat în otet, un morcov si un patrunjel, toate taiate felii. Între timp se fierb rosiile si apoi se dau prin sita, sa ramâna numai pulpa. Se amesteca cu zarzavatul si cu castravetele fiert, se adauga putina ceapa prajita si se potriveste de sare. Dupa câteva clocote, se adauga pestele prajit, frunza de dafin si boabele de piper. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... borcanele sa fie sterilizate si sa fie umplute cu zacusca fierbinte ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... voi sarbatori Roamania cu o tochitura moldoveneasca! Ingrediente: 500 gr carne proaspata ... in grasimea proprie. Pentru o tochitura moldoveneasca autentica va recomand carnea de ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
... ... primul an in care pun zacusca complet singura, dar dupa ani ... toamna puneam si 2 portii de zacusca. Nu o sa uit niciodata cum ... trezit toti, sa continuam cu zacusca, decat ca fermentase si era ... faceti asa, da????? Ingrediente pentru zacusca: - 10 kg de vinete - 7 kg ... la suprafata. Foarte important : amestecati zacusca in continuu, cu o lingura mare ... nu imi plac "suprizele" in...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... plac rosiile si bulionul , dar zacusca de vinete le intrece pe ... oara cand punem morcovi in zacusca) Se pune sare si piper ... gust, si zahar daca doriti zacusca mai dulce.Dupa ce scade ... la suprafata (dupa vreo 3-4 ore), zacusca e gata: ...untoasa si bine mirositoare ... unul, pentru a fi umplut cu zacusca fierbinte. Se pun capace si ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... noi s-a dat deja startul la zacusca :)) ...asa ca prima, din cele ... 15 minute, la 180 grade. Zacusca se pune fierbinte in borcanele ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... sau de groasa sa avem zacusca ).Potrivim de sare piper si ... frunzele de dafin afara din zacusca si bagam blender-ul si ... ca e pe gustul fiecaruia. Punem zacusca in borcanele curate si uscate ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... pana in momentul in care zacusca prinde o consistenta cremoasa . Daca nu ... . Daca o pastrati pentru iarna ,turnati zacusca in borcane curate,inchise ermetic ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... mamaliga, cateva linguri de tocanita moldoveneasca, si se presara totul cu ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... asteptarile!!!!!!!!!!! ;) ...si desi a fost ultima zacusca din anul asta, s-a oglindit perfect ... g. fiindca nu am vrut ca zacusca sa iasa prea dulce). Ceapa ... fierte separat, ca si la zacusca de ciuperci , se pun intr ... foc mic, sa fiarba. Cand zacusca a scazut si uleiul s-a ridicat la ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... cele clasice, si anume de ZACUSCA . Eu ii raspund dar stii ca cuvantul Zacusca este imprumutat de la rusi , si se traduce ... , ce retete sa-i expun de Zacusca , daca toate retetele de conserve; sunt Zacusca in intelesul meu, numai , ca fiecare cu denumirea ei ... ... Vreau sa adaug , ca aceasta zacusca din legume se poate prepara ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Am pornit de la ideea ca Mai toti avem in camara zacusca. Ulei, sare, faina se gasesc Gatim si pentru cei care postesc.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... , vinetele, gogosarii, amestecand usor ca zacusca sa nu se prinda de vas. Cind zacusca a scazut bine, legumele s-au "topit", se potriveste de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... o bucurie: sa va aduc o tochitura moldoveneasca , ca la mama acasa. Si ...
Reţetă de pe droopis.blogspot.com
Burta prefiarta, taiata în fâsii subtiri, se pune la fiert în apa cu putina sare. Se adauga ceapa, morcovul, pastârnacul tocate marunt si se lasa la fiert pâna ce burta devine moale. Când toate ingredientele s-au fiert, se pune usturoiul pisat, se adauga sare si câteva linguri cu otet, dupa gust, apoi se opreste focul. Într-un vas mare se bat galbenusurile de ou si smântâna, adaugându-se treptat câte un polonic de ciorba fierbinte, amestecând continuu. Când amestecul de...
Reţetă de pe retete.eva.ro
Ingrediente: carne de porc carnati afumati 3-4 catei de usturoi branza telemea sos de rosii oua mamaliga Puneti la fiert mamaliga si va las pe voi sa o preparati asa cum stiti mai bine :) Intre timp pregatiti si carnea: - taiati carnea proaspata de porc in bucatele mici si caliti-le intr-o tigaie - langa ele adauga si carnatii si lasati-le pe amandoua sa lase grasime - pentru a evita o prajire prea intensa si nesanatoasa, adaugati putin sos de rosii indoit cu apa si lasati sa fiarba carnea si...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... pahar de apa. Se omogenizeaza zacusca, se adauga 2 linguri de zahar ... pana la 1 litru. Se aseaza zacusca in cratite mari si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 kg ardei, 1/2 kg ulei, 4 linguri miere, 1 ceasca cafea cu otet, 1 lingura mustar, sare Mod de preparare: Se coc ardeii. Se curata. Nu se spala, nu se scurg de zeama. Se taie taitei. Intr-o cratita se pun uleiul, ardeii, otetul, mierea si sarea. Se fierb, amestecandu-se, 40 de minute. Se ia de pe foc, se adauga mustarul, incalzit in prealabil. Se pune in borcane cu filet. Se racesc in paturi.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 grame rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari , 1 ceapa, 50 grame ulei, 1 lingura de zahar, sare Mod de preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa. Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pana mai scade zeama, observind sa nu se prinda de fund. La sfirsit se condimenteaza cu boabe de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com