Cauta in 21.294 retete
Se coc ardeii. Se curata. Nu se spala, nu se scurg de zeama. Se taie taitei. Intr-o cratita se pun uleiul, ardeii, otetul, mierea si sarea. Se fierb, amestecindu-se, 40 de minute. Se ia de pe foc, se adauga mustarul, incalzit in prealabil. Se pune in borcane cu filet. Se racesc in paturi. - 5 kg ardei, 1/2 kg ulei, 4 linguri miere, 1 ceasca cafea cu otet, 1 lingura mustar, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... pe foc si se toarna zacusca in borcane (este indicat ca sub borcanul in care turnati zacusca sa fie o farfurie de tabla ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in felii subtiri si se rumeneste auriu in tot uleiul. Se fierb rosiile si se strecoara. Se amesteca toate acestea, se adauga sare si usturoiul taiat felioare si se pun sa fiarba la un foc moale pina ce gogosarii s-au muiat iar uleiul se ridica deasupra. - 5 kg gogosari, 1 l ulei, 2 kg ceapa, 5 kg rosii, 3 capatini usturoi, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
In uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa care se adauga gogosarii copti curatati si dati prin masina, pestele fiert dezosat si dat prin masina si in final sucul de la cele 3 kg de rosii(se poate inlocui cu un borcan de 300g de bulion). Se condimenteaza dupa gust cu sare si mirodenii si se scade pana se ridica uleiul. Se pune in borcane si se sterilizeaza. - 1/2 kg ulei, 1 1/2 kg ceapa, 1 1/2 kg morcov, 3 kg ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt. Se dau prin masina de tocat, ghebele, ardeiul si rosiile. Se pune ceapa la prajit, se adauga ardeiul si cand se inmoaie putin se adauga rosiile. Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga si ghebele. Se fierbe pana se ridica uleiul deasupra. Se pune in borcane si se se leaga cu celofan. - 5 kg ghebe, 2 kg gogosari, 3 kg rosii, 1 kg ceapa, 1 kg ulei, sare, piper. Livrare...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Naturelo ne inspira Cu bun gust si minim cost O solutie divina Pentr-un mic dejun de post.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... pahar de apa. Se omogenizeaza zacusca, se adauga 2 linguri de zahar ... pina la 1 litru. Se aseaza zacusca in cratite mari si se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie marunt, castravetii si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, iar maslinele se oparesc. Ceapa, morcovii si castravetii se inabusa in 5 linguri de ulei si putina apa timp de 20-30 de min. Se adauga 1 l de apa, maslinele, piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin si pasta de tomate cind legumele sunt fierte, continuind fierberea 5 min., apoi...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... condimentele, apoi dai cratita cu zacusca la cuptor sa fiarba pana ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei si gogosari si se taie ca taiteii. Vinetele se toaca. Ceapa taiata pestisori, se pune la prajit cu uleiul pina incepe sa se moaie. Se adauga vinetele tocate, gogosarii si ardeii taiati, precum si zeama de la cele 4 kg de rosii fierte si strecurate. Se sareaza. Se lasa sa se prajeasca amestecind continuu cu lingura pina scade tot bulionul. Se umplu borcanele (numai trei...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si se pregatesc ca pentru zacusca de gogosari. Se pun la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie dovleacul, se curata de coaja si seminte, apoi se taie cuburi de 2 cm. Merele se curata si se taie fin. Se pune la fiert intr-o cratita de inox, impreuna cu ardeiul iute (daca se doreste mai picant), semintele de mustar, otetul si sarea dupa gust. Cand incepe sa fiarba, se reduce focul si se fierbe in continuare cca 30 minute. Se amesteca mereu pentru a nu se prinde de fundul cratitei. Se poate adauga apa/otet, daca este prea uscata compozitia. Se adauga zaharul brun, amestecand in ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se taie pestele bucati, se pune sare, se trece prin faina si se prajeste. Se taie ceapa marunt si se inabusa cit mai mult. Maslinele se pun la desarat, arpagicul se rumeneste, rosiile se trec prin masina de carne, lamiile se curata de coaja si se taie felii, morcovii se fierb si se taie felii rotunde. Se strecoara ceapa si rosiile si se adauga maslinele. - 1 kg peste (salau, morun, etc.), 2 linguri faina, 3-4 cepe, 500 g rosii, 2 morcovi, 100 g ulei, 100 g masline, 1/4 kg arpagic, foi de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Merele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se adauga restul ingredientelor. Se fierbe o ora si jumatate (pana scade). Se pune la borcan si se leaga a doua zi. - 1 kg rosii, 200 g ceapa, 2 mere mari, 1 ardei gras (sau kapia), 1 pahar otet (de 3 grade), zeama de la 2 lamai, 1 lingurita sare, 100 g zahar, 1 lingurita boabe de enibahar, 1 foaie dafin maruntita. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pestele se decongeleaza, se curata, se decapiteaza, se eviscereaza, se spala , se portioneaza si se condimenteaza cu piper si sare. Ceapa si morcovii se curata, se spala si se taie rondele. Castravetii se curata de coaja si de seminte apoi se taie rondele si impreuna cu ceapa si morcovii se inabusa in jumatate din cantitatea de ulei cu adaos de apa. In timpul inabusirii se adauga maslinele, foile de dafin, cimbrul, piperul macinat, sare si cca 1,5 l apa fiarta, continuandu-se fierberea ( ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Cartofii se curata de coaja si se pun la fiert in apa cu sare, taiati in 4, ca pentru piure-ul de cartofi. Cand s-au fiert se strecoara de apa in care s-au fiert si se strivesc; se amesteca cu smantana, untul sau margarina, sare, piper (dupa gust). Intr-o tigaie sau cratita, se pun uleiul si ceapa taiata marunt, dupa care se adauga carnea tocata, boiaua dulce, sarea si piperul. Se ia de pe foc cand carnea este bine prajita. Intr-o tava dreptunghiulara, se pune un strat de cartofi piure, apoi...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se coc vinetele si ardeii, se curata de coaja si se lasa la scurs. Cepele se curata, se spala, se taie marunt si se pun la calit in ulei fierbinte. Se micsoreaza focul cand ceapa devine sticloasa si se adauga rosiile decojite, taiate felii subtiri. Se fierb impreuna la foc mic 30 de minute, dupa care se adauga ardeii si vinetele taiate fasii sau tocate marunt cu cutitul de vinete. Peste amestec se adauga sare, piper, foile de dafin, apoi se scade (de preferat in cuptor). - 4 vinete, 4 ardei,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Costita se taie felii si se prajeste. Se adauga carnea de porc, ficatul si carnatii taiati in bucati potrivite. Se condimenteaza cu sare, usturoi taiat feliute. La servit, se presara pe fiecare portie cas de oaie ras pe razatoare Se mananca cu mamaliguta calda si cu salate de legume sau muraturi. - 300 g carne de porc, 200 g carnati de porc afumati, 200 g ficat de porc, 100 g costita afumata, 200 g cas proaspat de oi, 15 g usturoi, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se fierbe conopida in apa cu sare. Se fierb cepele taiate felii in otet diluat cu apa, in care se adaugasosul de rosii sau bulionul, foaia de dafin, cimbru, sare, piper, zahar, felioarele de lamiie si frunzulitele de patrunjel. Se toarna sosul cald peste conopida scursa de zeama. Se lasa 1-2 ore in acest sos la rece. - 1 conopida, 3 cepe, 2 linguri otet de vin, 1 kg rosii sau 3-4 linguri bulion, citeva felii de lamiie, sare, piper, 1 bucatica zahar, 1 foaie de dafin, cimbru, frunze de...
Reţetă de pe www.eculinar.ro