Cauta in 23.622 retete
500 grame rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari , 1 ceapa (dupa gust), 50 grame ulei, 1 lingura de zahar, sare Mod de preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund ( se pot toca numai vinetele iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa (dupa gust). Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic,...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg rosii, 4 vinete mijlocii, 8 gogosari, 2 cepe (facultativ), 100 ml ulei, 2 linguri zahar, sare Mod de preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca impreuna pe fund (se pot toca numai vinetele, iar gogosarii se taie felii). Se oparesc rosiile, se curata pielita si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul in care s-a rumenit ceapa (facultativ). Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic pana mai scade...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 kg ghebe, 2 kg gogosari, 3 kg rosii, 1 kg ceapa, 1 kg ulei, sare, piper Mod de preparare: Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt. Se dau prin masina de tocat, ghebele, ardeiul si rosiile. Se pune ceapa la prajit, se adauga ardeiul si cand se inmoaie putin se adauga rosiile. Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga si ghebele.Se fierbe pana se ridica uleiul deasupra. Se pune in borcane si se se leaga cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Intr-un litru de ulei incins, se prajeste ceapa tocata. Se spala gogosarii, se curata de codite si seminte, se dau prin masina de tocat carne si se pun peste ceapa prajita. Se lasa sa mijoteasca pe marginea sobei sau pe aragaz, la flacara mica. Ardeii grasi mai intai se coc si se curata de pielite, de seminte si de codite, apoi se dau prin masina de tocat carne. Se toarna si acestia peste ceapa prajita. Vinetele se coc, se curata de coaja, se toaca, se adauga in restul compozitiei. Se adauga...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata si se taie ceapa, care se pune apoi la calit. Dupa ce s-a prajit bine, se taie carnea de porc in cubulete si se adauga linga ceapa, amestecand usor pina cind carnea se rumeneste bine. Cind sint gata, se toarna peste carne 2-3 linguri de bulion subtiat cu o lingura de apa. In acelasi timp, se pregateste si mamaliga potrivit de tare si, cit fierbe mamaliga, se fac si oua ochiuri pentru exact cite persoane sint la masa. Se aseaza tochitura in farfurie cu mamaliga alaturi, iar oul ochi...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se coc ardeii. Se curata. Nu se spala, nu se scurg de zeama. Se taie taitei. Intr-o cratita se pun uleiul, ardeii, otetul, mierea si sarea. Se fierb, amestecindu-se, 40 de minute. Se ia de pe foc, se adauga mustarul, incalzit in prealabil. Se pune in borcane cu filet. Se racesc in paturi. - 5 kg ardei, 1/2 kg ulei, 4 linguri miere, 1 ceasca cafea cu otet, 1 lingura mustar, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru aceasta reteta!
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... pe foc si se toarna zacusca in borcane (este indicat ca sub borcanul in care turnati zacusca sa fie o farfurie de tabla ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in felii subtiri si se rumeneste auriu in tot uleiul. Se fierb rosiile si se strecoara. Se amesteca toate acestea, se adauga sare si usturoiul taiat felioare si se pun sa fiarba la un foc moale pina ce gogosarii s-au muiat iar uleiul se ridica deasupra. - 5 kg gogosari, 1 l ulei, 2 kg ceapa, 5 kg rosii, 3 capatini usturoi, sare. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
In uleiul incins se caleste ceapa impreuna cu morcovul (date prin masina)se adauga putina apa, se inabusa pana fierb, dupa care se adauga gogosarii copti curatati si dati prin masina, pestele fiert dezosat si dat prin masina si in final sucul de la cele 3 kg de rosii(se poate inlocui cu un borcan de 300g de bulion). Se condimenteaza dupa gust cu sare si mirodenii si se scade pana se ridica uleiul. Se pune in borcane si se sterilizeaza. - 1/2 kg ulei, 1 1/2 kg ceapa, 1 1/2 kg morcov, 3 kg ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala bine ghebele, se pun la oparit in apa cu sare, se curata ardeiul, rosiile de coaja si seminte, ceapa se taie marunt. Se dau prin masina de tocat, ghebele, ardeiul si rosiile. Se pune ceapa la prajit, se adauga ardeiul si cand se inmoaie putin se adauga rosiile. Se fierb pana se ingroasa, apoi se adauga si ghebele. Se fierbe pana se ridica uleiul deasupra. Se pune in borcane si se se leaga cu celofan. - 5 kg ghebe, 2 kg gogosari, 3 kg rosii, 1 kg ceapa, 1 kg ulei, sare, piper. Livrare...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Naturelo ne inspira Cu bun gust si minim cost O solutie divina Pentr-un mic dejun de post.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... pahar de apa. Se omogenizeaza zacusca, se adauga 2 linguri de zahar ... pina la 1 litru. Se aseaza zacusca in cratite mari si se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie marunt, castravetii si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, iar maslinele se oparesc. Ceapa, morcovii si castravetii se inabusa in 5 linguri de ulei si putina apa timp de 20-30 de min. Se adauga 1 l de apa, maslinele, piperul, sarea, cimbrul, foile de dafin si pasta de tomate cind legumele sunt fierte, continuind fierberea 5 min., apoi...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... condimentele, apoi dai cratita cu zacusca la cuptor sa fiarba pana ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se coc vinetele, gogosarii si ardeii, se curata si se lasa sa se scurga. Se inlatura cotoarele si toate semintele de la ardei si gogosari si se taie ca taiteii. Vinetele se toaca. Ceapa taiata pestisori, se pune la prajit cu uleiul pina incepe sa se moaie. Se adauga vinetele tocate, gogosarii si ardeii taiati, precum si zeama de la cele 4 kg de rosii fierte si strecurate. Se sareaza. Se lasa sa se prajeasca amestecind continuu cu lingura pina scade tot bulionul. Se umplu borcanele (numai trei...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... si se pregatesc ca pentru zacusca de gogosari. Se pun la ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... patrunjelul verde tocat. Aceasta ciorba moldoveneasca e foarte buna cu ceapa verde ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se prepara o mamaliguta ceva mai moale, se adauga branza sfaramata si se amesteca bine. Se desarta manaliguta intr-o tava unsa cu unt, se netezeste si, cu ajutorul unui polonic cu dosul uns cu unt, dupa care tava se introduce in cuptor. Cand ouale (albusurile) s-au inchegat, se scot din cuptor si se servesc imediat fierbinti cu smantana sau cu iaurt. - 6 oua, 200 g brinza de oaie, 50 g unt, 1 l lapte, 300 g malai, sare, smintina. Livrare la domiciliu! Cumpara avantajos ingredientele pentru ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pina se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut din bulion dizolvat cu 2 litri apa. In sucul de rosii se pune o lingura de sare si doua de zahar. Se pune...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Maruntaiele de pasare se curata, se spala, se pun la fiert in apa cu sare si se spumeaza cat este necesar. Ceapa se toaca marunt, iar zarzavaturile de supa se taie julien, se trag impreuna in ulei si se adauga la ciorba. Orezul se fierbe separat si se pune in ciorba in acelasi timp cu zeama de varza. Se mai potriveste o data gustul de sare, iar la sfarsit se adauga verdeata tocata. - 1 kg maruntaie de pasare (aripi, gaturi, pipote, gheare), 100 g morcovi, 100 g telina, 100 g ceapa, 50 g orez,...
Reţetă de pe www.eculinar.ro