Cauta in 21.294 retete
O "mancare" de sezon, numai buna de incercat! Ingrediente 500 grame rosii 2 vinete mijlocii 4 gogosari 1 ceapa 50 grame ulei 1 ardei iute sare, piper Mod de preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Curata vinetele si gogosarii si toaca-le. Opareste rosiile, curata pielita si taie-le in cuburi. Rumeneste ceapa, adauga vinetele, gogosarii si rosiile. Potriveste de sare si piper, adauga ardeiul iute maruntit si lasa sa fiarba la foc mic pana mai scade zeama, amestecand din cand in cand.
Reţetă de pe retete.eva.ro
Se curata pestele, se spala si se taie felii. Se sareaza, se da prin faina si se prajeste în uleiul încins. Separat se fierb cu putina apa un castravete murat în otet, un morcov si un patrunjel, toate taiate felii. Între timp se fierb rosiile si apoi se dau prin sita, sa ramâna numai pulpa. Se amesteca cu zarzavatul si cu castravetele fiert, se adauga putina ceapa prajita si se potriveste de sare. Dupa câteva clocote, se adauga pestele prajit, frunza de dafin si boabele de piper. Se...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... ... primul an in care pun zacusca complet singura, dar dupa ani ... toamna puneam si 2 portii de zacusca. Nu o sa uit niciodata cum ... trezit toti, sa continuam cu zacusca, decat ca fermentase si era ... faceti asa, da????? Ingrediente pentru zacusca: - 10 kg de vinete - 7 kg ... la suprafata. Foarte important : amestecati zacusca in continuu, cu o lingura mare ... nu imi plac "suprizele" in...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com
... plac rosiile si bulionul , dar zacusca de vinete le intrece pe ... oara cand punem morcovi in zacusca) Se pune sare si piper ... gust, si zahar daca doriti zacusca mai dulce.Dupa ce scade ... la suprafata (dupa vreo 3-4 ore), zacusca e gata: ...untoasa si bine mirositoare ... unul, pentru a fi umplut cu zacusca fierbinte. Se pun capace si ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... noi s-a dat deja startul la zacusca :)) ...asa ca prima, din cele ... 15 minute, la 180 grade. Zacusca se pune fierbinte in borcanele ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... sau de groasa sa avem zacusca ).Potrivim de sare piper si ... frunzele de dafin afara din zacusca si bagam blender-ul si ... ca e pe gustul fiecaruia. Punem zacusca in borcanele curate si uscate ...
Reţetă de pe sella-koch.blogspot.com
... pana in momentul in care zacusca prinde o consistenta cremoasa . Daca nu ... . Daca o pastrati pentru iarna ,turnati zacusca in borcane curate,inchise ermetic ...
Reţetă de pe retete.eva.ro
... asteptarile!!!!!!!!!!! ;) ...si desi a fost ultima zacusca din anul asta, s-a oglindit perfect ... g. fiindca nu am vrut ca zacusca sa iasa prea dulce). Ceapa ... fierte separat, ca si la zacusca de ciuperci , se pun intr ... foc mic, sa fiarba. Cand zacusca a scazut si uleiul s-a ridicat la ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
... cele clasice, si anume de ZACUSCA . Eu ii raspund dar stii ca cuvantul Zacusca este imprumutat de la rusi , si se traduce ... , ce retete sa-i expun de Zacusca , daca toate retetele de conserve; sunt Zacusca in intelesul meu, numai , ca fiecare cu denumirea ei ... ... Vreau sa adaug , ca aceasta zacusca din legume se poate prepara ...
Reţetă de pe anishoara.blogspot.com
Am pornit de la ideea ca Mai toti avem in camara zacusca. Ulei, sare, faina se gasesc Gatim si pentru cei care postesc.
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
... , vinetele, gogosarii, amestecand usor ca zacusca sa nu se prinda de vas. Cind zacusca a scazut bine, legumele s-au "topit", se potriveste de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... pahar de apa. Se omogenizeaza zacusca, se adauga 2 linguri de zahar ... pana la 1 litru. Se aseaza zacusca in cratite mari si se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
5 kg ardei, 1/2 kg ulei, 4 linguri miere, 1 ceasca cafea cu otet, 1 lingura mustar, sare Mod de preparare: Se coc ardeii. Se curata. Nu se spala, nu se scurg de zeama. Se taie taitei. Intr-o cratita se pun uleiul, ardeii, otetul, mierea si sarea. Se fierb, amestecandu-se, 40 de minute. Se ia de pe foc, se adauga mustarul, incalzit in prealabil. Se pune in borcane cu filet. Se racesc in paturi.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
500 grame rosii, 2 vinete mijlocii, 4 gogosari , 1 ceapa, 50 grame ulei, 1 lingura de zahar, sare Mod de preparare: Se coc vinetele si gogosarii. Se curata si se toaca. Se oparesc rosiile, se curata de pielite si se taie in sferturi. Se pun vinetele, gogosarii si rosiile intr-o cratita cu uleiul, in care s-a rumenit ceapa. Se pune zaharul, se potriveste de sare si se lasa sa fiarba la foc mic, pana mai scade zeama, observind sa nu se prinda de fund. La sfirsit se condimenteaza cu boabe de ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg gogosari, 1 l ulei, 2 kg ceapa, 5 kg rosii, 3 capatini usturoi, sare Mod de preparare: Se coc gogosarii, se inabusa si se curata de coaja, apoi se taie felii, curatindu-se bine de seminte. Se taie ceapa in felii subtiri si se rumeneste auriu in tot uleiul. Se fierb rosiile si se strecoara. Se amesteca toate acestea, se adauga sare si usturoiul taiat felioare si se pun sa fiarba la un foc moale pana ce gogosarii s-au muiat iar uleiul se ridica deaspra.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
7 kg. gogosari, 2 kg. vinete, 1 kg. ceapa, un dovlecel (cca 1,5-2 kg), 400 gr. bulion Mod de preparare: Gogosarii si vinetele se coc, se decojesc si se tin la foc, pe aragaz, pe ochiul mare. Se pun intr-un vas mare (10 l). Ceapa se taie marunt si se da usor prin ulei incins, dar sa nu se rumeneasa. Peste ceapa se pune si dovlecelul dat pe razatoare. Se lasa pe foc pana se inmoaie dovlecelul. Se pune ceapa cu dovlecelul in vasul mare si se amesteca totul. Se adauga si sucul de rosii obtinut...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Ca sa puncteze la impresia artistica, Un morcov facea echilibristica Pe marginea oalei cu zacusca l-am vazut Dar l-a distras o vanata si a cazut. INGREDIENTE pentru zacusca 500 de grame de vinete, cantarite dupa ce au fost coapte si decojite 250 de grame de morcovi curatati de coaja si razuiti 400 grame ardei copti, [&] Post-ul ZACUSCA CU VINETE, ARDEI SI MORCOVI apare prima data in Retete Haplea .
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Ingrediente 5 kg vinete 2 kg ardei capia 2 kg rosii 1 kg ceapa 1/2 l ulei sare, piper Mod de preparare Se coc vinetele si ardeii. Se curata se lasa sa se scurga apoi se toaca marunt. Se toaca ceapa si se caleste in ulei pana devine sticloasa. Adaugam vinetele si ardeii, sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba la foc mic. Cand incepe sa clocoteasca adaugam si rosiile date pe razatoare si mai fierbem aproximativ 30 minute. Punem zacusa fierbinte in borcane (borcanele trebuie sa fie curate si...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
1 kg. rosii, 200 gr.ceapa, 2 mere mari, 1 ardei gras (sau kapia), 1 pahar otet (de 3 grade), zeama de la 2 lamii, 1 lingurita sare, 100 gr. zahar, 1 lingurita boabe enibahar, 1 foaie dafin maruntita Mod de preparare: Merele si rosiile se dau prin razatoare, ceapa se toaca marunt si se adauga restul ingredientelor. Se fierbe o ora si jumatate (pina scade). Se pune la borcan si se leaga a doua zi.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg de peste (crap, hering, stavrid, macrou), 400 gr. ceapa, 300 gr. morcovi, 500 gr. castraveti murati, 2 linguri pasta de tomate, 100 gr. masline, 120 ml ulei, 75 ml vin alb sec, o legatura patrunjel, 1-2 foi dafin, sare piper, cimbru. Mod de preparare: Pestele se curata, se inlatura capul, se spala si se taie in bucati mici. Legumele se curata de coaja(inclusiv castravetii), se spala. Ceapa se taie marunt, castravetii si morcovii se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, iar maslinele se ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com