Cauta in 21.294 retete
Pentru sfarsitul asta de saptamana va propun ceva rapid si extrem de usor de realizat :P ...va veti incanta cu siguranta prietenii sau familia :) Ingrediente: - 400 g. aluat foietaj - 150 g. morcovi - 2 linguri patrunjel tocat proaspat sau menta - 250 g. carne tocata mixta - 2 linguri ulei - sare, piper - 1 ou - 1 lingura lapte Mod de preparare: Se dezgheata aluatul: Aveti nevoie doar de o "bucata" de aluat :P (cealalta se reintoarce in congelator, pentru alte nebunii :D) Se curata morcovii,...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
800 g cartofi, 100 g unt, 5 linguri mustar iute, sare, piper, maghiran, praf de chili, 100 g pesmet Mod de preparare: Se fierb cartofii in coaja in apa sarata si apoi se decojesc si se taie un capacel. Se scobesc de miez cu atentie. Se pun intr-o tava unsa cu putin ulei. Untul, mustarul, sare, piper, condimente si pesmetul se amesteca bine. Se adauga miezul cartofilor, zdrobit cu furculita si putina verdeata tocata. Se umplu cartofii si se dau 15 min la cuptor. Mod de servire Se servesc cu ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1/2 cana de orez, 1/2 kg. de ceapa, 1 cutie cu ciuperci, frunze de vita, vegeta Mod de preparare: Se taie ceapa marunt si se pune sa se caleasca in ulei. Cand este aurie ceapa, se pun si ciupercile taiate si spalate foarte bine. Se lasa putin sa-si ia gustul cepei si se adauga vegeta si apoi orezul ales si spalat. Se lasa totul pe foc pana se umfla orezul si apoi se stinge focul. Dupa ce compozitia s-a mai racit putin, se infasoara sarmalutele in frunza de vita carora li s-a taiat cotorul. ...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... . Se intinde crema rece intre foi, se apasa putin foaia de ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
6 ardei mari, 1/2 kg rosii, 2 vinete mari, 2 cepe, 1 ou, 2 lingurite faina, 2 linguri untura, 1/2 lingurita zahar, sare, piper, 1 lingura patrunjel si marar tocat Mod de preparare: Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se scutura bine semintele din fiecare ardei. Vinetele coapte, curatate si tocate, se amesteca cu cele doua cepe prajite, oul, sarea, piperul si faina. Se umplu ardeii cu aceasta compozitie, se inchide fiecare cu cite un capacel de rosie si se prajesc in untura. Se...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg branza de vaci, 200 g zahar pudra, 2 pachetele zahar vanilat, coaja de la o lamiie, 1 lingura plina cu faina, 5 galbenusuri, 5 albusuri batute spuma, 3 linguri cu smantana, 100 g stafide, 2 linguri cu pesmet, 50 g unt, sare Mod de preparare: Brinza se amesteca cu untul, apoi ce celelalte ingrediente. Crema obtinuta se toarne peste aluatul din tava, se unge cu ou, se presara stafide si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
6 oua, 4 linguri zahar pudra, vanilie, coaja de lamiie, 180 g nuci macinate Mod de preparare: Se freaca bine galbenusurile cu zaharul si apoi se adauga vanilia, coaja de lamiie, albusurile spuma si la urma nucile si se amesteca totul usor. Compozitia se toarna peste aluatul din tava si se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
50 g orez, 100 ml apa si o lingura vegeta, 4 dovlecei, sare, un ardei rosu gras, 2 cepe, 250 g carne tocata, piper, 150 g cascaval, o lingura boabe de porumb din conserva, 500 g rosii taiate cubulete Mod de preparare: Dovleceii se spala si li se taie un capac pe lungime, se curata miezul si se oparesc dovleceii 5 min in apa cu sare. Miezul si capacul se toaca marunt. Orezul se fierbe in apa si vegeta. In ulei se caleste carnea tocata cu ceapa, ardeiul tocat, miezul dovleceilor. Se adauga sare...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg carne macra tocata (de porc sau combinata cu vita), 6 - 8 legaturi de frunza de vita (in functie de marimea frunzei), 1 ceapa, 2-3 linguri de orez, 3 cesti de apa, sare, 1 l bors, pasta de tomate Mod de preparare: 1. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se oparesc frunzele de vita care au fost spalate inainte. 2. Dupa ce au fost oparite, frunzele se scurg de apa si li se taie codita. 3. Carnea tocata se sareaza, se amesteca cu orezul si ceapa tocata marunt. 4. Se adauga apa necesara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
Cine s-ar fi gandit la aceasta combinatie intre frunzele de vita de vie murate bine pentru sarmalute si branza fina camembert? Dar o asemenea combinatie este posibila si chiar foarte gustoasa. Reteta de camembert in foaie de vita se prepara la gratar pentru un plus de savoare. Vezi aici si reteta de Ghidul branzeturilor. Reteta: Camembert in foaie de vita la gratar Ingrediente: 1 frunza de vita de vie mare (de la saramura) 1 bucata de branza camembert de 125 grame 1 lingura de miere 15 grame...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
300 g fructe (smochine, curmale, nuci pisate, migdale, stafide), 180 g zahar tos, 5 albusuri Mod de preparare: Se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare foarte bine. Se adauga fructele amestecand usor si se toarna peste aluatul din tava. Se da la cuptor.
Reţetă de pe www.retete-bune.com
1 kg carne macra tocata (de porc sau combinata cu vita), 6 - 8 legaturi de frunza de vita (in functie de marimea frunzei), 1 ceapa, 2-3 linguri de orez, 3 cesti de apa, sare, 1 l bors, pasta de tomate Mod de preparare: 1. Intr-un vas se pune apa la fiert. Se oparesc frunzele de vita care au fost spalate inainte. 2. Dupa ce au fost oparite, frunzele se scurg de apa si li se taie codita. 3. Carnea tocata se sareaza, se amesteca cu orezul si ceapa tocata marunt. 4. Se adauga apa necesara...
Reţetă de pe www.retete-bune.com
... marunt potrivind gustul cu sare. Umplutura ajunge pentru o placinta coapta in ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se incinge cuptorul la 180 grade C. Se spala rosiile, li se taie capacelul si li se scobeste miezul cu o lingurita. Se asaza pe o tava, se stropesc cu un firicel de ulei si se baga la cuptor. Se tin 10 minute, se scurg si se lasa sa se raceasca. Macrourile, spalate si zvantate, se curata de pielita si de oase si se taie cubulete. Verdeata se spala si se toaca marunt (cozile de ceapa verde se taie rondele subtiri), iar lamaile se storc. Se amesteca intr-un bol pestele cu verdeata tocata si cu...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Daca se foloseste varza dulce, aceasta se opareste mai intii, apoi se aleg foile, iar restul se toaca in fidea foarte marunta. Daca se prepara cu varza acra, se spala mai intii pentru a-i lua din acreala, se aleg foile, iar restul se toaca de asemenea in fidea foarte marunta. Separat se toaca ceapa foarte marunt si jumatate din intreaga ei cantitate se prajeste in ulei bine incins. Cind ceapa capata culoarea galbena, se adauga orezul, care mai inainte a fost ales, spalat si scurs de apa. Se...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Intr-o tigaie zaharul se caramelizeazain culoarea maro deschis dupa asta se stinge cu 150 ml apa fierbintepina se topeste tot zaharul. Untul se amesteca cu oul, smintina si siropul de zahar ars apoi se adauga faina si praful de copt amestecind bine toate fara sa se framinte prea mult. Se imparte aluatul in 4 parti se coc. Foile reci se ung cu crema sau cu orice crema de tort. Se lasa sa se raceasca dupa care se pudreaza cu zahar. - 450 g faina, 75 g zahar tos, 125 g unt, 100 ml smintina, un...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se curata dovleceii de coaja, se spala, se zvanta si se taie cubulete. Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Se calesc bine dovleceii in untdelemnul incins circa 5 minute, amestecand ca sa nu se arda. Se adauga ceapa si usturoiul, sarea si praful de piper. Se amesteca dovleceii prajiti cu branza faramitata, patrunjelul si jumatate din cascavalul ras. Jumatate din sosul alb (bechamel) se pune intr-un vas rezistent la foc. Cannelloni se umplu cu dovleceii si branza si se baga in vas....
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... se pune cate o lingurita de umplutura si se infasoara sarmalele. Se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Se spala ardeii, se sterg, se scot cotoarele si se scutura bine semintele din fiecare ardei. Vinetele coapte, curatate si tocate, se amesteca cu cele doua cepe prajite, oul, sarea, piperul si faina. Se umplu ardeii cu aceasta compozitie, se inchide fiecare cu cite un capacel de rosie si se prajesc in untura. Se asaza intr-o cratita si se toarna peste ei un sos preparat din rosiile fierte si strecurate prin sita, amestecate cu putina sare, zahar si untura ce a ramas de la prajitul ardeilor. ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Dovleceii se spala si li se taie un capac pe lungime, se curata miezul si se oparesc dovleceii 5 min in apa cu sare. Miezul si capacul se toaca marunt. Orezul se fierbe in apa si vegeta. In ulei se caleste carnea tocata cu ceapa, ardeiul tocat, miezul dovleceilor. Se adauga sare si piper. Dupa 10 minute se adauga cascavalul taiat cubulete mici, orezul si o lingura porumb din conserva. Se umplu dovleceii. Intr-un vas uns cu ulei se pun rosiile taiate cuburi si peste se asaza dovleceii. Se ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro