Cauta in 16.331 retete
Blatul l-am facut asa: Am pus intr-o craticioara laptele cu zaharul, cacaua si untul (200 gr doar, restul de 50 de gr. l-am folosit la glazura/topping) si am pus pe foc lasand sa fiarba pana se ingroasa. Am separat galbenusurile de albusuri si le-am frecat putin cu o lingura de lemn, dupa care, am adaugat galbenusurile la compozitia din craticioara. Albusurile le-am batut spuma, iar apoi am incorporat faina si praful de copt, amestecand cu grija de jos in sus cu lingura de lemn. Am...
Reţetă de pe retete.eva.ro
UPDATE: Am generat, pe random.org, un numar intre 1 si 350 (numarul comentariilor). Potrivit extragerii efectuate prin intermediul site-ului, castigatoarele concursului sunt cele care au postat comentariile numarul 151 si 142: Andreea Ionita si, respectiv, Claudia Hossu . Le rugam sa ne trimita datele de contact pentru livrarea premiului fie la adresa retetehaplea2013@gmail.com, fie in [&] Post-ul UPDATE: castigatoarele premiilor de la Podravka Romania apare prima data in...
Reţetă de pe hapleablog.wordpress.com
Autor : Cristina P Inca un piure, dar nu unul clasic... Ingrediente (pentru 4 persoane): - 500 g de varza de Bruxelles - 500 g de cartofi pentru piureu - 25 g unt - 2 linguri de smantana lichida - sare dupa gust Varza de Bruxelle curatata de foile exteriore vestejite, taiati cotorul in cruce si puneti la fiert in apa clocotita si sarata. Cartofii curatati, spalati si taiati in felii, punetii la fiert in apa rece si sarata. Cand sant fierti, strecurati si mixati varza, retineti cateva foi...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Provocarea secreta a lunii ianuarie m-a dus pe paginile blogului Andreei, In bucataria mea . Dupa ce am rasfoit toate paginile am ales sa fac o reteta de spanac cu orez, combinatie pe care nu am incercat-o pana acum desi am mai intalnit-o. Nu pot sa spun ca am fost foarte incantata de combinatiune, sunt asa putin intre, mai trebuie sa prepar de 2-3 ori ca sa imi dau seama :)) Oul mi-a placut mult, nu am mai incercat sa il prepar asa dar imi place de numa. Andreea, multumim de reteta! ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... se lansa prima provocare Dulce Romanie , initiata de Mihaela . Cu timpul ... ca reteta participa la Dulce Romanie-provocarea lunii februarie 2012 cu ...
Reţetă de pe www.caietulcuretete.com
Mi-e dor in fiece clipa. Chiar daca nu sunt prezenta activ in dor, el este acolo si macina in maduva fiintei mele. Alteori imi sopteste pervers despre lucruri si fiinte dragi mie. Sau mi le arata pe rand in fotografii usor deteriorate de vreme, semn ca memoria nu-i asa de fidela precum imi place sa cred. Si rand pe rand trec prin mine amintiri si dorul se hraneste cu ele si ranjeste satisfacut. Mi-e dor de primele raze de soare calde din mai, de florile pomilor fructiferi, de bulbucii pe...
Reţetă de pe sufletpentruhrana.blogspot.com
... 7 carti, 7 provocari culinare, 7 calatorii prin Romania savuroasa! In fiecare vineri, afla ... tau scrisa de Radu Anton Roman, patriarhul gastronomiei nationale, povestitor de ... , primul mare antropolog culinar al romanilor... Mancaruri si legende! Vineri, 27 ... volumul 7, dedicat sarbatorilor crestine, la romani, si bucatelor ritualice care le ... nationale, scrisa de Radu Anton Roman. Traditia...
Reţetă de pe bucatariaromaneasca.blogspot.com
Sa vezi si sa nu crezi, dar 123 de bloggeri au raspuns initiativei lui Chinezu si au facut un top al cartilor citite in 2013. Topul meu il gasiti aici . Mai jos va las infograficul realizat pe baza preferintelor bloggerilor. Eu recunosc ca in urma acestuia mi-am cumparat cartea Alinei Nedelea, Soseaua Catelu 42, si urmeaza sa achizitionez si alte titluri care mi-au atras atentia. Ma bucur ca lumea citeste si sper ca 2014 sa fie un an si mai bogat in lecturi (pentru mine anul a inceput bine...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Simplu si gustos! - rondele de calamari - 1 ou batut - faina - sare - apa - lamaie, optional Se face o compozitie putin mai groasa decat cea de clatite, se dau calamarii prin ea si se prajesc in ulei incins. Se scot pe foaie absorbanta si se aduc la masa cu o jumatate de lamaie, pentru cei care doresc sa serveasca cu lamaie stoarsa .
Reţetă de pe seys-kitchen.blogspot.com
... sa rasara si primii specialisti romani in food styling? De ce ... mare popularitate blogurile culinare in Romania? Datorita cresterii gradului de utilizare ...
Reţetă de pe savalaura.blogspot.com
Reteta simpla, pe care am facut-o acum cateva luni, dar nu am postat-o. Cum am facut-o acum catva timp, o voi povesti, pentru ca nu imi aduc aminte de cantitatile exacte. De ce aveti nevoie : - carne tocata de vaca si porc - pesmet - ceapa tocata - rosii in conserva - fasole verde fiarta - bacon taiat in fasii subtiri - sare, piper, zahar, ardei iute Carnea tocata o amestecati cu ceapa si pezmetul, asezonati cu sare si piper. Fasolea verde fiarta o inveliti cu o fasie de bacon. Puneti totul...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
Puteti face aceasta reteta ca aperitif cald pentru Craciun sau Revelion, daca doriti sa schimbati cu retetele traditionale. Este o reteta usoara, care se poate pregati inainte si o punem in cuptor 10 minute inainte de a o servi. Ingrediente (pentru 4 persoane): - 100 g jambon - 25 g unt - 4 oua - 100 g smantana lichida - sare, piper - facultativ - tarhon sec Taiati foarte marunt jambonul, puneti la prajit intr-o cratita mica cu untul. Cand jambonul s-a colorat, adaugati smantana, lasati sa ...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... parte din proiectul ,,Biblioteca Bloggerului Roman", Editia a II-a. Contributia mea la ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
Cum am multi dovlecei in gradina, am cautat sa fac o reteta in aperitiv sau in salata. Acest aluat este rapid si foarte simplu de facut. Ingrediente pentru aluat (da 10 mini tarte sau 1 tarta mare) : - 200 g faina - 6 linguri de ulei - 6 linguri de apa calduta - 1 lingurita de busuioc uscat - 1/2 lingurita sare Amestecati toate ingredientele cu mana pana devine omogena.Intindeti aluatul si puneti in forme. Cu o furculita gauriti aluatul. Ingrediente pentru garnitura : - 2 oua - 1 lingura de...
Reţetă de pe ciocolatasizahar.blogspot.com
... . Chinezu a lansat prococarea Biblioteca bloggerului roman si ma simt oarecum obligata ...
Reţetă de pe bucatariacorinei.blogspot.com
... . Intre timp, se prepara sosul romanesc. Faina se amesteca intr-o tigaita ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se pune la foc in 3 l de apa rece. Dupa 1 1/2 ora, se adauga varza taiata in felii subtiri, ceapa taiata marunt si o crenguta de cimbru. Cind sint bine fierte si carnea si varza, ciorba se sareaza si se acreste, dupa gust, cu sucul stors din rosii. Faina se pune intr-o tigaita, fara grasime, amestecind mereu la foc mic, pina cind se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Apoi, tigaita se trage de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn si, facultativ, o lingurita cu virf de ceapa...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Carnea se pune la fiert in 3 l apa rece si, dupa circa o ora, cind s-a fiert carnea pe jumatate, se adauga pastaile de fasole curatate si rupte in cite 2-3 bucati si ceapa taiata marunt. Dupa ce au fiert carnea si fasolea, se adauga sucul de rosii si o mica ramurp de cimbru. Faina se rumeneste intr-o tigaita fara grasime, pina ce capata culoarea maro deschis, amestecind mereu, la foc mic (nu direct pe flacara), altfel se va arde repede. Se ia de pe foc, se pun 2 linguri cu untdelemn si o ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
Faina se prajeste la foc mic, nu direct pe flacara, amestecand mereu, pana cand se rumeneste si capata culoarea maro deschis. Se trage tigaia de pe foc, se adauga ceapa si grasimea si se amesteca un minut. Se stinge cu suc de rosii, se pune iar pe foc si se amesteca sa nu se faca cocoloase si apoi se toarna peste mancarea pentru care a fost pregatit. - 20-25 g faina, o lingurita de ceapa rasa fin, 2-3 linguri ulei, 1/4 l suc rosii, completata cu 1/4 l apa, patrunjel, telina, marar, sare. ...
Reţetă de pe www.eculinar.ro
... organe de porc (rinichi, inima, limba, ficat) - 300g sorici - 500g gusa ...
Reţetă de pe gospodini.blogspot.com