Cauta in 21.294 retete
Începe prin a da morcovul si ceapa pe razatoare si pune-le la fiert. Dupa ce apa da în clocot, adauga sare, bulion sau rosiile tocate si lasa-le în continuare pe foc. Nu uita de lingura de orez! Unele persoane pun orezul în compozitia perisoarelor, altele în zeama. În paralel, pregateste compozitia pentru perisoare. Carnea trebuie sa fie tocata marunt, ceapa deasemenea, dupa care sunt amestecate foarte bine. Se adauga sare, piper si cele doua oua pâna devine un amestec omogen....
Reţetă de pe retete.eva.ro
... si ceva de ani, bucataria romaneasca nu excela in consumul de ... : sunt sau nu micii o mancare romaneasca? Intrucat atat specialitatile sarbesti cevapcici ... aprecia ca mititeii sunt o mancare romaneasca, inrudita cu cevapcici , de care ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... apropiat produs de pe piata romaneasca il reprezinta crenvurstii care insa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... reteta romaneasca intalnita in special in zonele premontane, acolo unde smantana ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
In plina iarna am gasit gutui... Desigur de import. M-am gandit sa fac un compot. Din doua gutui am obtinut trei borcane cu compot. Compozitie: 2 gutui 125-150 gr. zah a r (eu am pus 20 pastile sweetener sau 10 sucrazit) 1 baton de scortisoara 5 cuisoare Sucul de la o jumatate de lamaie Apa Se cura t a gutuile de coaja si de casuta cu seminte, se taie in bucatele nu prea mari. Se pun bucatelele intr-un castron cu apa cu lamaie sau sare de lamaie, pentru a nu se oxida. Apoi punem cantitati ...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... ciorba romaneasca unica, de sezon, ce contine in ea toata dulceata ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Oda sarmalei Vis inaripat al verzei ce-l avu cat a durat somnul lung metamorfozic in butoiul de murat... Potpuriu de porc si vaca, simfonia tocaturii, imn de lauda mancarii, inaltat in cerul gurii. O cocheta care-si scalda trupu-n sos si in smantana si se-nfasoara in varza ca in valuri de cadana. O abila diplomata ce-a-ncheiat o stransa liga c-o bardaca de vin rosu si-un ceaun de mamaliga. Oponenta din principiu si un strasnic adversar pentru tot ce e dieta sau regim alimentar. Un buchet de...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... sa il adaptam pentru cultura romaneasca :) 4. Marlena a facut cu ocazia provocarii ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... difera de painea cu usturoi romaneasca prin faptul ca usturoiul si ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... de casa. Vinuri romanesti (Tamaioasa romaneasca, Craposie, etc) Casa Isarescu. Adresa ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Chiar daca Halloween nu e o sarbatoare romaneasca, sfarsitul lunii octombrie se impaca bine cu dovleacul. Iata si motivul pentru care va recomandam un meniu portocaliu. Aperitiv  supa crema de dovleac Felul I  paste cu dovleac sau spaghetti cu dovleac si salvie Felul II  piept de pui cu dovleac Desert  placinta americana cu dovleac sau prajitura cu dovleac Pofta buna!
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... sa spun dar salata noastra romaneasca nu are acelasi gust ca ...
Reţetă de pe biancams76.blogspot.com
De-alungul timpului, tot felul de "savanti" mari specialisti facuti la apelul de seara, ne invatau ca cutare aliment este benefic, cutare aliment este otrava, ori ca apa este uda si nu ne hidrateaza. Primul atac asupa sanatatii a venit din cauza crizei zaharului. Pe la inceputul secolului trecut, consumul de zahar scazuse din cauza apetentei pentru miere si indulcitori artificiali. Rapid, fabricantii de zahar au gasit diversi "savanti" care elogiau calitatile fenomenale ale zaharului, fara...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com
... cu cea germana, pescareasca si romaneasca, Tamarind cu bucataria indiana, restaurantul ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
... doresc sa faca pe piata romaneasca. Implicarea lor, atentia si respectul ...
Reţetă de pe amainbucatarie.blogspot.com
... trebuie sa stii despre marinate . Romaneasca 3-4 linguri de ulei 1 lingura de ...
Reţetă de pe www.cevabun.ro
Era pe la inceputul anilor '60. Intr-un oras din Romania, era o cofetarie cu numele de Mocca la doi pasi (reali) de alta numita Macul Rosu. Cum aceasta vecinatate nu le facea bine niciuneia, s-a luat hotararea ca Mocca sa fie transformata in cafenea. Era prima deschisa in oras. A avut un succes extraordinar. Era plina permanent. Clientii, avocati, scriitori, ziaristi, actori, etc., in general lume buna. (Inclusiv cate un urechist cu ochi albastri de la secu'). Mai tarziu pe la sfarsitul...
Reţetă de pe arta-culinara-romaneasca.blogspot.com